Şimdi Ara

Bu millet Atatürk'ü gerçekten seviyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pek zannetmiyorum, ülkenin gidişatı Türk milletinin Atatürk'ü anlamadığını ve sevmediğini gösteriyor. Eğer sevseydi AKP gibi bir parti asla iktidar olamazdı. Dediklerim yanlış anlaşılmasın, Atatürk partiler üstü bir kişiliktir ve Atatürk'ü sevmek bir partiye bağlı olamaz. Atatürk'e bu denli hakaretler eden bir parti hala iktidarda ise bu millet Atatürk'ü sevmiyor demektir. 2013 yılında zamanın başbakanı bu ülkenin kurucularına ayyaş demişti, baktılar ne kadar ileri giderlerse gitsinler sandıkta tepki alamıyorlar her geçen gün Atatürk'e hakaretin dozunu arttırdılar. Tepki veren yok çünkü. Oy oranları sürekli artıyor aksine.

    iki ayyaş link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesegayi batiran adam -- 1 Mayıs 2020; 19:15:9 >



    _____________________________




  • Bu ülkede yaşayıp Atatürk’ü sevmemek ahmaklıktır.Herşeyini Türkiye Cumhuriyetine adamıştır.Şimdi bazıları yine mi aynı şeyler yaa abarttıkça abartıyorsunuz diyecekler.Tam tersi az bile söylüyoruz , ne büyük lidermiş en son çarçur edilen şeker fabrikaları ve pisti yıkılan havaalanı onun eseriydi sayın bakalım kaç yıl geçmiş Atanın mirası olmasa ne yapıcaktılar merak ediyorum.Farklı görüşte olabilirsiniz yine de saygılı olup minnet şükran duymanız gerekir.
    Atatürk sayesinde Ezanlar dinmedi İstiklal Marşım var Bayrağım var Türkçe konuşuyorum asimile edilmedim. Özgürüm İngiliz Fransız İtalyan sömürgesi değilim.

    Atatürk kurtuluş savaşı başlatacağı zamanlar ona İngiliz mandası olalım gelişiriz gibi şeyler söylenmiş eğer bunları kabul etseydi bazıları severdi ben kabul etmeyip Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı için seviyorum
    Bu konu var mıydı ya sanıyorum yazmıştım.Ama yeniden yazayım.Atatürk'ü seven sayısı azdır.

    Yani bir oran verirsek %20-25 filan diğer görünen %30-35 ise menfaatçi popüler kültür ögesi olarak kullanır yani bir kazanım için taşır üstünde.Eğer ülkenin bir lideri kurucusu veya çağ atlatanı eğer hala tartışma konusu ise ölümünden yıllar sonra bile o ülkenin hali hazindir.


    Atatürk'ü seven olsa emin olun ülke şu halde olmazdı zaten.İnsanların şahsi çıkarları her zaman hedeflerinin önünde olduğu için ülke bu hale gelmiştir.Devamlılık olsa idi yani ülkenin kurucusu ve modernize hale getirip çağa uygun hale getiren girişimlerde bulunan kişinin izinden gidilse şuan o savaş zamanı sıkıntılı süreçte yapılan girişimleri şu son 20 yılda heba etmezdin.Bakıyoruz ülke üstüne birşey koymamış hatta eldekinide yemiş.O zor dönemlerinde yapılan şeyleri.

    E sevsen ne yazar sevsen izinden gider ülkeni yaşanabilir bir yer haline getirirdin.Ülkeye ve içinde yaşayan hane halkına bakarsak gitmemişsin belli.Durumda ortada lafta bir sevgi o kadar.1 asır geçmiş hala Atatürk'ye Atatürk ne yapacak hortlayacak mı adam.

    Osmanlıcılık oynayanlar için ne yapalım fatih sultan ve yavuzu mu diriltelim.Yada türk ırkı gök tengri anlayış için cengiz hanı.

    İbret alsan durumlardan zaten 15 devlet kurmazdın sonu hep yıkım o kadar geniş tarihin var anca şahlanma ile öv kendini boş yere e ne olacak sonun bir halt mı oluyor har vur harman savur sonra neden battık bittik.

    Onun bunun kuklası olacaksın tamamen şuan %60 bu oran tam kukla olacak yakında ise.Bu borçla ve üretim ve enerjideki dışarıya bağımlılığın ile.

    Ders alma yok üretme yok başına adam akıllı yönetici seçmek yok.Eğitimsizlik had safhada bilinçsizlik had safhada en çok nasıl kazanırım nasıl onu bunu yolarım soyup soğana çeviririm derdi bir yanda.Dini duygu ve diğer değerleri kullanıp insanları kandırmak bir yandan buna kananlar bir yandan.

    Demem o ki.Bazı liderler bu coğrafyaya lüks bile gelmiş değerini bilememeşsin.Bak batıya orayada aşağı yukarı aynı tipte kişiler geldi ve onların direktiflerini aynen uyguladıkları için tepedeler(modern çağın ileri gidenleri) ha orada halk hareketi de oldu kendi içinde savaş kolay değil.

    Ama sende bu yok.Ölmüş adamdan medet umuluyor hala bir o kadar söz söylemiş ama o sözlere takılıp kalınmış.1938 e kadar ki anlayış ve halık bağlılığı ile şuanki bir değil.Yani Atatürk olsun başka biri olsun şuanki durumu görse öfke duyardı.

    Lider esaslı partiler gibi ülkenin başınada iyi bir çoban geçmedikçe sonu yakındır bu ülkenin.Özet geçersek bilinçli halk olmadıkça hak arayışı ve yönetim tabana inmedikçe bir halt olmaz.Cemaatleşme tarikatlaşma vs vs. gibi.Çünkü insanlar birey değil.Kendilerini ifade edemiyor.Bu nedenle bu tip terör örgütleri ortaya çıkıyor.Bu kafa ilede sonu kötü bitecek zaten.

    Birde Atatürk'ün Türkiye ilelebet payidar kalacaktır sözüne ve Türk milleti zekidir sözüne takılı kalmış millet bunu neden demiş.O zamanki halkta bir umut ışığı varmış en azından çaba neden dibi görmüş o zamanki kişilerde ondan o zamanki halkın çabası yaptıklarıda Atatürk'ün gözünde takdir görmüş değil mi ama o zamanki savaşan halkla çabalayan halkla sonrası bir değil işte.


    Atatürk yaşamı süresince gördüğü şekilde böyle bir latifi güzafta bulunmuş ama işte sonrası sonrası yok.Kendisin ömrü sonlanınca ve yeni bir dünya savaşı onun korkusu ve ardından gelen yeni dünya düzeni ile herşey değişmiş.Türkiye'nin girdiği çatı ve yaşadığı darbeler halkın tutumu vs vs. yani ülke değişmiş.Atatürk Türkiye'si ile şuanki Türkiye bir değil.Şuanki Türkiye Osmanlının yıkılışına ve zamanında ingiltere ve rusya arasında ezilip büzüldüğü döneme benziyor.Şuan gene aktörlerden biri rusya diğeri ise abd tek fark bu ama tarih gene dönüp dolaşıp aynı yere geldi.Neden ibret alamışsın işte durum bu.Ben onca yeri gezdim gerek avrupa gerekse abd hiç bir yerde ah roosevelt ölmeseydi yok napolyon ölmeseydi diyen görmedim duymadım var mı yok.Yazık bu ülkeye.
    Atatürkçülüğün yükseltiği dönemler ne yazık ki 1960 ve 1980 darbeleri sonrasında başa gelen askerlerin kendini savunmak için kazanmak istediği meşruiyeti Atatürke bağlama zamanlarında olmuştur.

    Atatürkçülüğü bu yüzden milletin sevdiğini düşünmüyorum. Yapay bir ideoloji çünkü. Siyasi olarak buna destek çıktığını da sanmıyorum chp ortada fakat insan olarak Atatürk ü ezici bir çoğunluk seviyor diye tahmin ediyorum
    savaştan çııkmış bir ülkede ne olacaktı 30 tane mi parti olacaktı? buna rağmen yaptığı veya yapacağı işlerin hepsini meclise getirip görüş alarak onay almıştır. atatürkün ideali halkın kendi kendini yönetebilmesi yönündedir ancak halk bu bilince sahip değildi. o zaman bu bilinci aşılamak için adımlar atılmalıydı. köy enstitüleri kuruldu. halkın birey olduğunu ülkenin geleceğinde söz sahibi olması için biat kültürünün yıkılması gerekiyordu. bunda da kısmen başarılı oldu fakat bir kesim halkın kendi başına hareket etmesinden rahatsız oldu. bunların başında savaştan çıktığımız emperyalist devletler içerideki iş birlikçileri kötü niyetli imamlar, köy ağalarıydı. çünkü bilincli bir halkta çobana ihtiyac yoktu. emperyalistlerin en korktuğu şeydi bu. bilinçli bir halkı yönetmek güçtür çünkü. işte sizin gibi düşünenler ise emperyalizm'in kuyusundan su çekerek büyütülmüş bir nesildir. olayları analiz edebilme yeteneğinizi köreltmişler. evet demokrasi artık yok. atatürk'ün ölümünden sonra güç kazanan emperyalizm'in güdümündeki tarikatlar, ağalar başarılı oldu. iyi, kötü bir demokrasimiz vardı fakat bilincsiz halkımız kendi egemenliğini recep tayyip erdoğana verdi. şu anda yaşanılan durum ismi koyulmamış bir imparatorluk. erdoğan ailesine bağlı bir imparatorluk. biz iyi kötü olan demokrasimizi geliştirmek yerine onu yıktık. tek adama bağladı. tüm kazanımlar yıkıldı. 1923'e geri döndürdük.

    atatürk devrinin çok önünde birisiydi. alttaki yorumu yapabilecek öz güvenin de olan bir adamın arkasından gidilir. bu adamın yaptığı hiç bir şeyden ülkeye zarar gelmez.

    "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin"

    burada da atamızın belirttiği gibi atatürkçülük bilimi seçmek demektir!

    bu vesile ile emperyalizm'in desteklediği tarikat liderleri nasıl çıktı bu konuya da açıklık getireyim. kendi ailemin büyüklerinden o dönemi yaşamış kişinin beyanıdır. olay trabzon da geçiyor. atatürk orduya adam toplamak için köylere birlik yolluyor. köylüler yalnız bir şart ile savaşa gitmekten yırtıyor. o da imam olmak. çünkü köyde kalan çocuk ve yaşlıların ibadetlerini yerine getirebilmesi için her köyde bir imamı bırakıyordu. bunu duyan kötü niyetli insanlar savaştan kaçmak için imamım yalanına sarılmışlar. bugünlerde tarikat lideri olanları bir çoğunun dedeleri bunlar oluyor işte. kimileri de savaşa gitmemek için dağlara kaçıyorlarmış. köyden birlikler gidince geri dönüp ben imamım diyormuş. sonra o hocalar devasa büyüklükteki armut ağaçlarını kestirmişler. nedeni bu armut ağaçlarının rusların diktiğini söyleyip hristiyan eli değdiği için haram kılmalarıymış. belki bir yararı olur diye anlattım. her hocanın arkasında saf tutulmaz.

    atatürk bu bilinci yıkmak için çok savaştı. çünkü bu hocaların arkasında saf tutanlar gün gelecek ülkeyi yıkma noktasına getireceğini biliyordu. o yüzden sorgulamaktan kaçınmayın. sürekli bir arayış içerisinde olun. araştırın.

    iyi forumlar.
  • Cevabı çok açık değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Atatürkçülüğün yükseltiği dönemler ne yazık ki 1960 ve 1980 darbeleri sonrasında başa gelen askerlerin kendini savunmak için kazanmak istediği meşruiyeti Atatürke bağlama zamanlarında olmuştur.

    Atatürkçülüğü bu yüzden milletin sevdiğini düşünmüyorum. Yapay bir ideoloji çünkü. Siyasi olarak buna destek çıktığını da sanmıyorum chp ortada fakat insan olarak Atatürk ü ezici bir çoğunluk seviyor diye tahmin ediyorum
    _____________________________
  • Mutlaka çoğunluk seviyordur

    Reisin çizdiği liderlik profili bambaşka olduğundan,seveni daha çok

    Cehape tek partili dönemde bile,reis kadar oy alamamış

    Atam izindeyiz


    Hayırlı iftarlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Amerika diye bir ülke yoktu biliyor musunuz? İngiltere'nin kolonilerinin isyanı ile kurulmuştur. Amerikan diye bir şey yoktu. Şimdi gidin bakalım biz aslında ingilizdik diyorlar mı?

    Bu ülkede terörist olarak gördüğümüz insanlar ve ayrıca terör örgütlerine üye olan insanlar var. Bir ülkede yaşayıp ben ülkeyi sevmiyorum demek mümkün mü normal şartlarda?

    Diyeceğim şudur ki insanların çoğunluğu propaganda ile bir görüş sahibi olur. Annesi,babası,çevresi,okulu,okuduğu gazetesi,izlediği haberi devamlı ne anlatırsa ona inanır.Bu döngü değişmezse kuşaktan kuşağa böyle gider. Bu döngüyü kıracak olan ise devlettir. Bir askere vatan sevgisi aşılarsın ülkesi için ölür, bir ingilize Amerikan sevgisi aşılarsın Amerikan olarak yaşar, bir çocuğu Atatürk düşmanı olarak büyütürsün Atatürk düşmanı olur, bir doğuluyu devlet bize zulüm ediyor diye büyütürsün devlet düşmanı olur bu kadar basit.
    _____________________________
    Eğitimin en etkili yolu, doğru olanı buldurmaktır. Bu da, kişiye doğru olanı direkt öğretmek yerine,doğru olandan başka yola çıkamayacağı sorular sormakla mümkündür.




  • alvete A kullanıcısına yanıt
    Amerika nın konu ile ne ilgisi var. Amerikada para bitsin insanlar birbirini keser ama ingilterede para bitsin insanlar böyle yapmaz.
    _____________________________
  • Belli bir tayfa, biz Atatürk'e chp den daha çok sahip çıkıyoruz diyip küfürler yağdırıyor.
    _____________________________
    Chi of love
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni de seven bir kız olur mu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülkede yaşayıp Atatürk’ü sevmemek ahmaklıktır.Herşeyini Türkiye Cumhuriyetine adamıştır.Şimdi bazıları yine mi aynı şeyler yaa abarttıkça abartıyorsunuz diyecekler.Tam tersi az bile söylüyoruz , ne büyük lidermiş en son çarçur edilen şeker fabrikaları ve pisti yıkılan havaalanı onun eseriydi sayın bakalım kaç yıl geçmiş Atanın mirası olmasa ne yapıcaktılar merak ediyorum.Farklı görüşte olabilirsiniz yine de saygılı olup minnet şükran duymanız gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    1900'lerin başı
    Türkiye’de ilk havacılık girişimleri 1911-12’de, bugün Atatürk Havalimanı olan arazinin yakınında kurulan iki hangar ve küçük bir meydanla başlamıştır. İlk kullanım amacı askeridir; Harbiye Nazırı Mahmut Şevket Paşa orduda kullanılacak uçaklar için bir tesis oluşturmak istemiştir.

    1920-30’lar
    Cumhuriyetin ilanının ardından 1925’te kurulan Türk Tayyare Cemiyeti’yle sivil havacılığın ilk adımları atılmaya başlanmıştır. Yeşilköy’deki tesis 1933 yılına kadar askeri amaçla kullanılmış, bu tarihteyse Amerika’dan alınan iki King Bird modeli uçakla sivil uçuşlar başlamıştır. Bir hangar ve yanındaki kagir bina sivil uçuşlara ayrılırken, binanın üst katına bir bekleme odası ve bilet satış gişesi kurularak terminal oluşturuldu. Şubat 1933’te ilk protokol yolcuları İstanbul-Ankara uçuşunu gerçekleştirdi. O tarihte yakıt ikmali gerektiğinde uçaklar Eskişehir’e iniyor, ardından Ankara’ya devam ediyordu.[4] Ankara’da Gazi Eğitim Enstitüsü’nün yanındaki bir tarla pist olarak kullanılıyordu. Yine 1933’te beş uçaklık bir filo Türk Hava Postaları adı altında çalışmaya başladı.
    _____________________________




  • Konu ile ilgili olan Amerika'nın milliyetçiliğini nasıl sağladığı. Yazdıklarımı birbiriyle ilişkili olarak okursan daha iyi anlarsın neyi neden yazdığımı.Ayrıca günümüz Amerika'sından bahsetmiyorum.
    _____________________________
    Eğitimin en etkili yolu, doğru olanı buldurmaktır. Bu da, kişiye doğru olanı direkt öğretmek yerine,doğru olandan başka yola çıkamayacağı sorular sormakla mümkündür.
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    para ve demokrasi sen bu iki özelliği nereye götürürsen götür orada zaten barış olur. yani bunun alakasını çözemedim
    _____________________________
  • Atatürk'ü biliyorlar mı, önce bunu sormak gerekmez mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba..
    Atatürk`le siyaseti birle$tirip bir milletin kurtaricina kar$i bu $ekilde millet sevmiyor denilemez..
    gercek vatanini seven insanlar Ata mızı elvette cok seviyor sevmeyenlerin sıkıntısı ba$ka.. akp le bagda$tirilmasida yanli$.. su anda türkiye cumhuriyeti tarihinde bugune kadar olmayan baski yipratma ülke üstüne oynanan ve oynanilmasina izin veren ki$ilerin yüzünden bu durum vasıl oluyor..ama bugunlerde elvet gecicek..

    Insanlarimiz her$eyi görüyor bir kenarlara not ediyor. Osmanli terbiyesinle yeti$en bir milletiz sabirliyiz dirayetliyiz..ama bu i$in b** cikartip milleti k**** aptal yerine koyanlarinda her zamanki gibi tarihte örnekleri var sonu hüsran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 1 Mayıs 2020; 21:28:9 >
    _____________________________
    Sozler Agizdan Cikana Kadar Kolendir..
    Ciktiktan sonra Sen Onlarin Kolesi Olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thr0xy

    Atatürk'ü biliyorlar mı, önce bunu sormak gerekmez mi?
    Sanmıyorum. Halkın çoğu Atatürk hakkında tek sayfa yazı bile okumamıştır.
    _____________________________
  • “Amerikada para bitsin insanlar birbirini keser” imiş yok böyle bi şey amerika milliyetçiliğin en yoğun olduğu ülkelerden birisi ve adamlar kendi devletlerini her şeyin üstünde görüyor ve oturmuş bir milliyet kavramı var mesela britanyada ya da bizde hiç yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Restrop

    “Amerikada para bitsin insanlar birbirini keser” imiş yok böyle bi şey amerika milliyetçiliğin en yoğun olduğu ülkelerden birisi ve adamlar kendi devletlerini her şeyin üstünde görüyor ve oturmuş bir milliyet kavramı var mesela britanyada ya da bizde hiç yok

    sadece gülüyorum cevap vermek bile istemiyorum
    _____________________________
  • sorun değil muhtemelen yeterli birikimin olmadığı içindir dert etme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Restrop

    sorun değil muhtemelen yeterli birikimin olmadığı içindir dert etme
    Hayır ondan değil hadi deneyeyim bakalım...
    ABD tek bir ülke değildir adından da yapısından da bellidir ki birden fazla devletin birleşimi şeklinde teşekkül etmiştir. Laf olarak biz bunlara eyalet desek de Amerika Lisanında hepsi birer "state" dir.
    Kısaca amerika dediğimiz zaman tek bir ülkeyi anlamak zaten yanlıştır bu bağlamda amerika milliyetçiliği de yoktur. Bu 50 küsür devleti 1 arada tutan şey amerika rüyası denilen özgürlük ve demokrasidir. Bu özgürlük ve demokrasinin anlamını ortadoğuda yaşayan birinin kavraması oldukça güçtür. Sana anlatmaya çalışmayacağım.

    Fakat amerikada bu 50 küsür devleti bir arada tutan yegane diğer şey ise ekonomileridir.elbette amerika yerden bitme bir devlet değildir kendi tarihi iç savaşları milli mücadeleleri vardır bunların hepsi doğrudur.

    odaklanmak istediğim şey amerikayı bir arada tutan kuvvetin ne olduğu kısmıdır. olmamış olayları olmuş gibi göstermek yada tahmin yürütmek hiç sevmediğim bir şeydir bu yüzden şöyle olsa böyle olur demek istemiyorum.

    Bu 50 küsür devletten ciddi anlamda toprağına bağlı gerçek miiliyetçi hassasiyetleri yüksek olan insanlardan oluşmuş bir topluluk var mıdır. olabilişr 3 tane 5 tane 10 tane ama o kadar.

    homeless denen bir kavramın yerleşik olduğu bir ülkeyi milliyetçi diye yutturamazsın kusura bakma
    _____________________________




  • keşke önce “state” kavramını anlasaydın da millete amerikan rüyası ahkamı kesmeye öyle başlasaydın Texas bir “state” USA ise “country”dir Türkiye bir “country”dir state kelimesinin Türkçemizde bir karşılığı yok tam olarak. Ama çok büyük şehirler olarak düşünülebilir çünkü yönetim şekilleri tıpkı bizim belediyeler gibidir. kendi içlerinde özerktir yani çok büyük oldukları için bir ortadoğulunun devletle karıştırması normal. ayrıca oradaki homeless insanlarda bizim buradaki işsizlerden iyi yaşıyor şehir kültürünün yaygın olmasından dolayı ev bulamasalar bile yemek buluyorlar en azından.
    Tabi ben nerden bilcem bunları ortadoğuda yaşıyormuşum (ben de yeni öğrendim valla)
    (Türkiyede de aslında evsizlik çok yaygın ama insanlar kafasını çeviriyor bu kişilere)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atatürk sayesinde Ezanlar dinmedi İstiklal Marşım var Bayrağım var Türkçe konuşuyorum asimile edilmedim. Özgürüm İngiliz Fransız İtalyan sömürgesi değilim.

    Atatürk kurtuluş savaşı başlatacağı zamanlar ona İngiliz mandası olalım gelişiriz gibi şeyler söylenmiş eğer bunları kabul etseydi bazıları severdi ben kabul etmeyip Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı için seviyorum
    _____________________________
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.