< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesegayi batiran adam -- 1 Mayıs 2020; 19:15:9 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesegayi batiran adam -- 1 Mayıs 2020; 19:15:9 > |
|
Bu ülkede yaşayıp Atatürk’ü sevmemek ahmaklıktır.Herşeyini Türkiye Cumhuriyetine adamıştır.Şimdi bazıları yine mi aynı şeyler yaa abarttıkça abartıyorsunuz diyecekler.Tam tersi az bile söylüyoruz , ne büyük lidermiş
en son çarçur edilen şeker fabrikaları ve pisti yıkılan havaalanı onun eseriydi sayın bakalım kaç yıl geçmiş Atanın mirası olmasa ne yapıcaktılar merak ediyorum.Farklı görüşte olabilirsiniz yine de saygılı olup minnet şükran duymanız gerekir. |
|
Atatürk sayesinde Ezanlar dinmedi İstiklal Marşım var Bayrağım var Türkçe konuşuyorum asimile edilmedim. Özgürüm İngiliz Fransız İtalyan sömürgesi değilim.
Atatürk kurtuluş savaşı başlatacağı zamanlar ona İngiliz mandası olalım gelişiriz gibi şeyler söylenmiş eğer bunları kabul etseydi bazıları severdi ben kabul etmeyip Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı için seviyorum |
|
Sanmıyorum. Halkın çoğu Atatürk hakkında tek sayfa yazı bile okumamıştır.
|
|
Atatatürk'ü sevmek yada sevmemek elbette bir tercih meselesidir ancak, bu ülkede yaşayıp Atatürk'e düşman olan, ona hakaret eden açıkca VATAN HAİNİDİR !
Her kim olursa olsun!!! |
|
Bu konu var mıydı ya sanıyorum yazmıştım.Ama yeniden yazayım.Atatürk'ü seven sayısı azdır.
Yani bir oran verirsek %20-25 filan diğer görünen %30-35 ise menfaatçi popüler kültür ögesi olarak kullanır yani bir kazanım için taşır üstünde.Eğer ülkenin bir lideri kurucusu veya çağ atlatanı eğer hala tartışma konusu ise ölümünden yıllar sonra bile o ülkenin hali hazindir. Atatürk'ü seven olsa emin olun ülke şu halde olmazdı zaten.İnsanların şahsi çıkarları her zaman hedeflerinin önünde olduğu için ülke bu hale gelmiştir.Devamlılık olsa idi yani ülkenin kurucusu ve modernize hale getirip çağa uygun hale getiren girişimlerde bulunan kişinin izinden gidilse şuan o savaş zamanı sıkıntılı süreçte yapılan girişimleri şu son 20 yılda heba etmezdin.Bakıyoruz ülke üstüne birşey koymamış hatta eldekinide yemiş.O zor dönemlerinde yapılan şeyleri. E sevsen ne yazar sevsen izinden gider ülkeni yaşanabilir bir yer haline getirirdin.Ülkeye ve içinde yaşayan hane halkına bakarsak gitmemişsin belli.Durumda ortada lafta bir sevgi o kadar.1 asır geçmiş hala Atatürk'ye Atatürk ne yapacak hortlayacak mı adam. Osmanlıcılık oynayanlar için ne yapalım fatih sultan ve yavuzu mu diriltelim.Yada türk ırkı gök tengri anlayış için cengiz hanı. İbret alsan durumlardan zaten 15 devlet kurmazdın sonu hep yıkım o kadar geniş tarihin var anca şahlanma ile öv kendini boş yere e ne olacak sonun bir halt mı oluyor har vur harman savur sonra neden battık bittik. Onun bunun kuklası olacaksın tamamen şuan %60 bu oran tam kukla olacak yakında ise.Bu borçla ve üretim ve enerjideki dışarıya bağımlılığın ile. Ders alma yok üretme yok başına adam akıllı yönetici seçmek yok.Eğitimsizlik had safhada bilinçsizlik had safhada en çok nasıl kazanırım nasıl onu bunu yolarım soyup soğana çeviririm derdi bir yanda.Dini duygu ve diğer değerleri kullanıp insanları kandırmak bir yandan buna kananlar bir yandan. Demem o ki.Bazı liderler bu coğrafyaya lüks bile gelmiş değerini bilememeşsin.Bak batıya orayada aşağı yukarı aynı tipte kişiler geldi ve onların direktiflerini aynen uyguladıkları için tepedeler(modern çağın ileri gidenleri) ha orada halk hareketi de oldu kendi içinde savaş kolay değil. Ama sende bu yok.Ölmüş adamdan medet umuluyor hala bir o kadar söz söylemiş ama o sözlere takılıp kalınmış.1938 e kadar ki anlayış ve halık bağlılığı ile şuanki bir değil.Yani Atatürk olsun başka biri olsun şuanki durumu görse öfke duyardı. Lider esaslı partiler gibi ülkenin başınada iyi bir çoban geçmedikçe sonu yakındır bu ülkenin.Özet geçersek bilinçli halk olmadıkça hak arayışı ve yönetim tabana inmedikçe bir halt olmaz.Cemaatleşme tarikatlaşma vs vs. gibi.Çünkü insanlar birey değil.Kendilerini ifade edemiyor.Bu nedenle bu tip terör örgütleri ortaya çıkıyor.Bu kafa ilede sonu kötü bitecek zaten. Birde Atatürk'ün Türkiye ilelebet payidar kalacaktır sözüne ve Türk milleti zekidir sözüne takılı kalmış millet bunu neden demiş.O zamanki halkta bir umut ışığı varmış en azından çaba neden dibi görmüş o zamanki kişilerde ondan o zamanki halkın çabası yaptıklarıda Atatürk'ün gözünde takdir görmüş değil mi ama o zamanki savaşan halkla çabalayan halkla sonrası bir değil işte. Atatürk yaşamı süresince gördüğü şekilde böyle bir latifi güzafta bulunmuş ama işte sonrası sonrası yok.Kendisin ömrü sonlanınca ve yeni bir dünya savaşı onun korkusu ve ardından gelen yeni dünya düzeni ile herşey değişmiş.Türkiye'nin girdiği çatı ve yaşadığı darbeler halkın tutumu vs vs. yani ülke değişmiş.Atatürk Türkiye'si ile şuanki Türkiye bir değil.Şuanki Türkiye Osmanlının yıkılışına ve zamanında ingiltere ve rusya arasında ezilip büzüldüğü döneme benziyor.Şuan gene aktörlerden biri rusya diğeri ise abd tek fark bu ama tarih gene dönüp dolaşıp aynı yere geldi.Neden ibret alamışsın işte durum bu.Ben onca yeri gezdim gerek avrupa gerekse abd hiç bir yerde ah roosevelt ölmeseydi yok napolyon ölmeseydi diyen görmedim duymadım var mı yok.Yazık bu ülkeye. |
|
Atatürk'ü seviyorum onun sayesinde müslüman bir ülkede özgürce din'i mi yaşaya biliyorum o olmasaydı kilisede bir birlerimize kutsal su mu atardık yoksa istavroz mu çıkartırdık bilemeyeceğim ama kendisin'den defalarca kez Allah razı olsun
|
|
Atatürkçülüğün yükseltiği dönemler ne yazık ki 1960 ve 1980 darbeleri sonrasında başa gelen askerlerin kendini savunmak için kazanmak istediği meşruiyeti Atatürke bağlama zamanlarında olmuştur.
Atatürkçülüğü bu yüzden milletin sevdiğini düşünmüyorum. Yapay bir ideoloji çünkü. Siyasi olarak buna destek çıktığını da sanmıyorum chp ortada fakat insan olarak Atatürk ü ezici bir çoğunluk seviyor diye tahmin ediyorum |
|
90 milyonun (10 milyonu multeci) en az 50 milyonu sevmiyordur
Hatta 55 milyon cunku ulkede 40 milyon Atatürkçü olsa ulke bu hale dusmezdi zaten |
|
savaştan çııkmış bir ülkede ne olacaktı 30 tane mi parti olacaktı? buna rağmen yaptığı veya yapacağı işlerin hepsini meclise getirip görüş alarak onay almıştır. atatürkün ideali halkın kendi kendini yönetebilmesi yönündedir ancak halk bu bilince sahip değildi. o zaman bu bilinci aşılamak için adımlar atılmalıydı. köy enstitüleri kuruldu. halkın birey olduğunu ülkenin geleceğinde söz sahibi olması için biat kültürünün yıkılması gerekiyordu. bunda da kısmen başarılı oldu fakat bir kesim halkın kendi başına hareket etmesinden rahatsız oldu. bunların başında savaştan çıktığımız emperyalist devletler içerideki iş birlikçileri kötü niyetli imamlar, köy ağalarıydı. çünkü bilincli bir halkta çobana ihtiyac yoktu. emperyalistlerin en korktuğu şeydi bu. bilinçli bir halkı yönetmek güçtür çünkü. işte sizin gibi düşünenler ise emperyalizm'in kuyusundan su çekerek büyütülmüş bir nesildir. olayları analiz edebilme yeteneğinizi köreltmişler. evet demokrasi artık yok. atatürk'ün ölümünden sonra güç kazanan emperyalizm'in güdümündeki tarikatlar, ağalar başarılı oldu. iyi, kötü bir demokrasimiz vardı fakat bilincsiz halkımız kendi egemenliğini recep tayyip erdoğana verdi. şu anda yaşanılan durum ismi koyulmamış bir imparatorluk. erdoğan ailesine bağlı bir imparatorluk. biz iyi kötü olan demokrasimizi geliştirmek yerine onu yıktık. tek adama bağladı. tüm kazanımlar yıkıldı. 1923'e geri döndürdük.
atatürk devrinin çok önünde birisiydi. alttaki yorumu yapabilecek öz güvenin de olan bir adamın arkasından gidilir. bu adamın yaptığı hiç bir şeyden ülkeye zarar gelmez. "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin" burada da atamızın belirttiği gibi atatürkçülük bilimi seçmek demektir! bu vesile ile emperyalizm'in desteklediği tarikat liderleri nasıl çıktı bu konuya da açıklık getireyim. kendi ailemin büyüklerinden o dönemi yaşamış kişinin beyanıdır. olay trabzon da geçiyor. atatürk orduya adam toplamak için köylere birlik yolluyor. köylüler yalnız bir şart ile savaşa gitmekten yırtıyor. o da imam olmak. çünkü köyde kalan çocuk ve yaşlıların ibadetlerini yerine getirebilmesi için her köyde bir imamı bırakıyordu. bunu duyan kötü niyetli insanlar savaştan kaçmak için imamım yalanına sarılmışlar. bugünlerde tarikat lideri olanları bir çoğunun dedeleri bunlar oluyor işte. kimileri de savaşa gitmemek için dağlara kaçıyorlarmış. köyden birlikler gidince geri dönüp ben imamım diyormuş. sonra o hocalar devasa büyüklükteki armut ağaçlarını kestirmişler. nedeni bu armut ağaçlarının rusların diktiğini söyleyip hristiyan eli değdiği için haram kılmalarıymış. belki bir yararı olur diye anlattım. her hocanın arkasında saf tutulmaz. atatürk bu bilinci yıkmak için çok savaştı. çünkü bu hocaların arkasında saf tutanlar gün gelecek ülkeyi yıkma noktasına getireceğini biliyordu. o yüzden sorgulamaktan kaçınmayın. sürekli bir arayış içerisinde olun. araştırın. iyi forumlar. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
| _____________________________ |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 1 Mayıs 2020; 21:28:9 > |
|
|
|
|