Şimdi Ara

Bu LPG li arabalar icin olan yağların ne farkı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
12.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En uygun ve kaliteli olarak düşündüğüm ve geçen bakimdada kullandığım Shell helix 10 40. N11 de normali 49 TL LPG için olan 54 TL arasında 5 TL fark var. Araç C4 2009 model 193 binde şimdi bu LPG için olan yağın üstünde gas diye ibare var bunun ne farkı var? Biraz olsun teknik açıklamasını yapabilecek varmı ona göre alacağım. Birde rakam ufak ama n11 den daha uyguna alma şansı varmı? Kupon vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LPG' li araç normalden daha sıcak olduğundan kalın yağ makbuldür

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

LPG' li araç normalden daha sıcak olduğundan kalın yağ makbuldür

Ben kalinligindan bahsetmiyorum hocam. Aynı 10 40 yağın LPG yazani var yazmayani var farkı nedir onu merak ediyorum

Ağla sevgili yurdum ağla.
  • Normal yağ 10bin km gidiyorsa LPG'li motor yağı 15bin km gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yağ işi yersen uzay eriğidir. Bıraksalar neler yazacaklar ya, işte bu kadar zaptedebiliyorlar.

Tam sentetik yağ tercih edin.

Motor yağları ısı yüzünden bozulur, sentetikler ısıya karşı daha dayanıklı yağlar. 5w-40 veya üzeri bakın.

ürün beklenen özelliklere göre katkı maddeleri eklenerek elde edilir.

istenilen ürünü elde etmek için ürüne gerekli özelliği eklemek veya çıkarmak veya üst düzeye taşımak katkı maddeleri detayında saklıdır.

firma bunu baz alarak ürünü çıkarır.

lpg kavramı yüksek sıcaklık yanma ve ısı anlamımda bir çalışma grafiği içerir.

normalde tam sentetik bir yağ önerirdim lakin aracınızın km si itibariyle bu yağ eksiltme sızıntı özellikle karter enjektör conta vs gibi sorun yaratabilir.

10-40 lpg detayı içeren bir yağ almalısınız neden sizin km değerleriniz için bu viskozite ideal değer.

sonuca gelirsek lpg için ayrı bir katkı maddesi konularak ürün özelliği daha belirgin hale geliyor.

logo etiket reklam vs değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Yağın soğutma özelliği olduğu için kaliteli yağ tercih sebebidir. LPG'li aracımda motul Xcess 5w40 kullanıyorum. 10w40 gibi çağ dışı yağ ile kışları motor ısınmak bilmiyor. Xcess'in HTHS'i oldukça yüksek ve yüksek ısıda bile koruma sağlar. LPG ile basmaktan korkmazsın :)

LPG'ye uygun yağın içinde belki belli bir katkı vardır o yüzden pahalıdır veya lpg'li araç sahiplerini düdüklemek için yapmışlardır

Neyse siz 50tl'ye yağ alan tayfaya gelmez Motul Xcess

Hele hele havalara bak. Beyime bak. Sen zenginsin biz fakiriz dimi? Seni yağ ile yıkarım delikanlı. Git egonu başka yerde tatmin et. 10w40 yağ almamizin sebebi km nin fazla olması. Motulun 8100 5w40 yağı kaç para en son ben 75 liraya aldım geçen sene. 25 lira ile sen şimdi elit kullanicimi oldun? Sana bir bilgi vereyim motul dediğin yağda mucize birşey yok. Motulu motul yapan yağ serisi v300 dür. Yani sen aradaki farki, kaliteye değil, Fransa'dan gelen yağın nakliyesine ödüyorsun. Yani anlayacağın enayilik ile elitlik arasında ince bir fark vardır. Bide reklam ağzıyla tanıtım yapıyor. Alıp testmi ettin o yağı? Ac YouTube da testler var. Mesela Shell 10w40 ile motul 10w40 8100 ile. Shell motula göre üstünlük sağlıyor. İlla elit olmak istiyorsan, valvoline kullan, luqy moliy kullanda farkı gör. Sen amca bende ayabana binebiliymiyim, derken biz bu yağları kullanıyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 6 Ağustos 2017; 6:5:0 >

• Yalnizca km si yuzunden 10/40 yag kullaniyorsaniz yine 5w/40 veya 0w/40 cok daha iyi performans verecektir motorunuzda.Yuksek yanma isisi olan bir urun kullanmaniz hem yag tuketimi hemde koruma acisindan araciniz icin daha faydali olacaktir.Tuketimdeki dususte yaniniza kar kalacaktir.Sonu 40 ile biten tam sentetik ihtiyaclariniza cevap verecektir.Ilaveten 40 ile biten tum yaglar benzer kalinlik ihtiva eder sicak ortamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 6 Ağustos 2017; 12:25:29 >

Şu aralar piyasada nedense motul'a bi mok atma trendi başladı. İstersen mars'tan gelsin. Xcess'i araştırmadığın belli. Sen de aç testlerine bak. Şu çok havalı cool çok bilmişlik havaları Türk milletinde aldı başını gidiyor. Karşısındakine saygı yok. Millet olarak çok kaliteliyiz. Senin gibi seviyesizce değil bilgilendirici yazayım:

Senin öve öve bitiremediğin shell motor yağında HTHS testi var mı? Bana göre önemli olan test odur. Youtube kanallarında yanlı yapılan incelemeler değildir.

Motul Xcess 5w40'ın HTHS Değerleri:
    HTHS 150°C'de viskozite 3.7 mPa.s

Mercedes E serisinden başlar hesabı motul yağı 300v'dir dediğin yağın değerleri:
    HTHS 150°C'de viskozite 4.1 mPa.s

HTHS değeri 3.5 altı veya 3.5 üzeri diye ayrılır. 3.5 altı ince yağlar yakıt ekonomisi sağlarken aşınmaya karşı korumada HTHS'i yüksek yağlara göre düşük kalırlar.

Aynı numarada başka markalarda yağ eksilmesi olurken motul'da olmaması da kalitesiz olduğundan sanırım. Yabancı forumlarda motul kullanıp mennun kalan çok. Bence HTHS değeri hangi yağda iyiyse onu kullanırım. İstersen 250bin km'de olsun yine 5w40 yağ kullanırım. Düzgün yağ ile 5w40'ta eksilme yaşamazsın çünkü sıcakken ki yağın akışkanlık ve incelik seviyesi aynıdır.

Tamam senin lafına inandım shell 5w40 yağ baktım:http://urun.n11.com/motor-yagi/shell-helix-ultra-5w40-4-litre-P108662564
    Bu nereden geliyor da nakliye parası cok?

• Benzin ile çalışan araba aynı zamanda yağlama görevide görür azda olsa, Lpg kuru bir yakıt olduğu için daha fazla ısınır parçalar. Tam emin değilim fakat yüksek ihtimalle Lpgli araçlar için olan yağlar o benzinin yaptığı yağlama eksikliğini bir nevi azaltıyordur.

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Yağın soğutma özelliği olduğu için kaliteli yağ tercih sebebidir. LPG'li aracımda motul Xcess 5w40 kullanıyorum. 10w40 gibi çağ dışı yağ ile kışları motor ısınmak bilmiyor. Xcess'in HTHS'i oldukça yüksek ve yüksek ısıda bile koruma sağlar. LPG ile basmaktan korkmazsın :)

LPG'ye uygun yağın içinde belki belli bir katkı vardır o yüzden pahalıdır veya lpg'li araç sahiplerini düdüklemek için yapmışlardır

Neyse siz 50tl'ye yağ alan tayfaya gelmez Motul Xcess

Hele hele havalara bak. Beyime bak. Sen zenginsin biz fakiriz dimi? Seni yağ ile yıkarım delikanlı. Git egonu başka yerde tatmin et. 10w40 yağ almamizin sebebi km nin fazla olması. Motulun 8100 5w40 yağı kaç para en son ben 75 liraya aldım geçen sene. 25 lira ile sen şimdi elit kullanicimi oldun? Sana bir bilgi vereyim motul dediğin yağda mucize birşey yok. Motulu motul yapan yağ serisi v300 dür. Yani sen aradaki farki, kaliteye değil, Fransa'dan gelen yağın nakliyesine ödüyorsun. Yani anlayacağın enayilik ile elitlik arasında ince bir fark vardır. Bide reklam ağzıyla tanıtım yapıyor. Alıp testmi ettin o yağı? Ac YouTube da testler var. Mesela Shell 10w40 ile motul 10w40 8100 ile. Shell motula göre üstünlük sağlıyor. İlla elit olmak istiyorsan, valvoline kullan, luqy moliy kullanda farkı gör. Sen amca bende ayabana binebiliymiyim, derken biz bu yağları kullanıyorduk.

Motule bok atıp, yarı sentetik 10/40 kullanmak, bravo

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Bak dostum üslubu ile beni kızdıran sensin. Normalde kolay kolay kızmam ama beni ezip çok bilmişlik taşlayan sensin. Herhalde motul temsilcisi filansin. Motul ile ilgilenmiyorum her yağ her teknoloji her motorda işe yaramaz. Örnek veriyim dpf yağları benim arabamda ise yararmi? Yanma sıcaklığı yüksek dediğin yağı aldım kullandim. 5-40 olduğundan eridi gitti. İnce yağ olduğundan isterse 300 derecede yansin, motor içi sıcaklık 800 derecelerde olduğundan her türlü eksiliyor. Yani segmanlar asindiysa ince yağ koyarsan, xxx teknolojilerinin hiçbiri bir işe yaramaz. Önemli olan kalın yağ koymaktirki segmanlardan içeri sızıp yanmasin, yani yanma odasına yağ girmesin. 10-40 4100 motul yağ koyalım dedik. Senin motul hala API SL standardında kalmisken, Shell son şartname olan API SN şartnamesini karşılıyor. Bu arada bilgin olsun Shell Türkiye'de dolduruluyor yani Türkiye'de üretiliyor. Yolun düşerse Shell e uğra arkasına bak. Amerika'da üretilen Shell yağları 5 litre satılır. formula yağıdır. Mercedes ve BMW ye özel üretilir. Dolayısı ile nakliyeden dolayı pahalıdır. Ne Shell nede motul benim babamın malı değil. Hiçbirini savunmuyorum. Banane motuldan shellden beni ilgilendiren hangisi daha az paraya benim arabamda performans verir benim için o önemlidir. 10 40 yağlardan APİ SN standardını karşılayan doğru düzgün yağ yok. Hepsi 5-40 da karşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 6 Ağustos 2017; 12:30:4 >

• LPG daha yüksek sıcaklıklarda çalışır ve motorun ömrünü azaltır. Yağ bu koşullara daha dayanıklı olarak üretilir. Dizel olayında hep 5-30 kullanıldıysa onla devam edilmeli. Ben 10-40 da kullandım usta tavsiyesi ile. Ama memnun değildim sesli çalışıyordu motor. Tekrar 5-30 koydurdum sıkıntı yok, yağ eksiltme yok kilometre 127binde.
  • Ben mobil 1 ciyim merak etmeyin, hiç bir aracımda km yükseldi diye yağıda kalınlaştırmadım,önceki fiestam 220bin, imzamdaki araç 160binde ve hep mobil 1 esp kullandı, senede 1 yağ değiştiririm, yaklasık 15-25bin km yapıyor ve bu zamana kadar hiç yağ eklemedim. (Her 5bin kmde hava filitresi değiştiririm)

Benim orda demek istedigim tam sentetigi kötüleyip, yarı sentetik kalın yağ kullanmanız.

Orijinalden alıntı: metinTasci

Ben mobil 1 ciyim merak etmeyin, hiç bir aracımda km yükseldi diye yağıda kalınlaştırmadım,önceki fiestam 220bin, imzamdaki araç 160binde ve hep mobil 1 esp kullandı, senede 1 yağ değiştiririm, yaklasık 15-25bin km yapıyor ve bu zamana kadar hiç yağ eklemedim. (Her 5bin kmde hava filitresi değiştiririm)

Benim orda demek istedigim tam sentetigi kötüleyip, yarı sentetik kalın yağ kullanmanız.

Hocam ben bu aracı km si yüksekken aldım yani önceden bakımı geciktirilmis hor kullanılmış olacak ki yağ eksiliyor. Contalardan kaçırıyor. Sizin gibi öncesini bildiğim araç olsa bende kalinlastirmam hem az yakar hemde kolay çalışır. Ama motula bok atmadım. Dediğim şu . Aynı kalınlıktaki motul ile Shell arasında hiçbir fark yok yani 10-40 yağda mucize üreten firma yok. Hatta Shell testlerini YouTube da izleyin daha dayanıklı. Yalansa yapan diyin. Konumuz motul değil Shell değil 10-40 yağda LPG yazani ile yazmayan arasındaki fark. Bu konuda birşey biliyorsanız buyrun bizi bilgilendirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TUG10

Benzin yakıt gereği lpgye göre daha az sıcaklık açığa çıkarıyor.

Hocam okuduğum bütün kaynaklar lpgnin daha yüksek oktanlı olduğunu ve ortaya daha fazla ısı ve enerji çıkardığını söylüyor, bildiğiniz konular tam olarak nedir ayrıntılı anlatır mısınız

En son yağ değişiminde 5-40 mobil 1 süper 3000 X1 koydum. Değişikliğin sebebi ise artık iş yerim yakınlaştı soğuk motor ile marş çok fazla yapıyorum. Koruma amaçlı banada eksilir vs. Dediler şuan eksitme yapmadı 12 bin km oldu yağ kaçağında yok yağ yaksa bile önemli değil eklerim diye düşündüm.

Valla bildiğim tek şey odur. :) Önerim daha kaliteli yağ kullanmanız ve yapın iyice araştırılıp yüksek ısıda soğutma özelliklerine bakmanızdır. Biz 1998 accenti 100 bin km lpgli kullandık 10 40 Castrol kullandık ama daha iyi yağlar var yani en azından castrol koyun. Bu arada yağların üstünde gas yazması lpg anlamı dışında yurt dışında benzin anlamında olan gas da olabilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.