Şimdi Ara

Bu lanet ölçüye bir lastik markası önerin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 2012 temmuz çıkışlı ve aracı ilk aldığımda aynı üretim tarihli 215 50 17 lik Bridgestone Turanzalarla teslim aldım. İlk aldığımda aracı altın bulmuş gibi sevinmiştim. Astra forumlarında herkese hankooklar vb. denk geliyor bana Turanza geldi diye. Ama emektar Turanzaların önlerindeki iç kısımları neredeyse yok denecek kadar azalmış diş derinlikleriyle karşıladı bizi geçen. Haliyle 6 hatta 7.yılına giriyor lastikler. Arkalar iyi ama komple 4 lü mü değiştireyim 2 li mi bilemedim.

Öyle çok hız yapan biri değilim. 110-120 bilmedein 130-135 zaman zaman. Ailecek bindiğimiz için daha bir tedirgin olmaya başladım bu aralar. Bu boyuttaki Turanza ER 300 'e yaklaşmam mümkün değil tanesi 750 tl olmuş lastiğin. 200 tl ' ye Roadstone marka bir lastik buldum. Öyle çok sprint atan, drift yapan biri değilim. Nasıl gidilmesi gerekiyorsa öyle giderim. Benim için önemli olan lastiğin görevini görmesi. Ses olayları falanda çok önemli değil. Arabada yeterince ikizlerimin sesi oluyor zaten yolculuk boyunca. Ne müzik dinlemek için ne de yol sesine dikkat etmek için çok vaktimiz olmuyor.
    Bu anlamda bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı 215 50 17' lik lastik marka model önerebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanrevan -- 25 Haziran 2018; 20:25:44 >

• 205 55 17 de olabilir.

Edit:
    https://m.n11.com/20555r17-91v-kh25-kumho-P264710637

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 25 Haziran 2018; 20:30:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Astra kullanıcısıyım kendi kullandığım lastiği önerebilirim;
    Yol tutuş çok iyi yüksek hız ratingli(300km/s) spor bir lastik hemde sessiz ama yanakları sert.

https://lastikcim.com.tr/sava-intensa-uhp-2-215-50r17-95y-xl/

Alternatif Falken ZE914 ecorun ve Kumho önerebilirim.
  • Çoğu kişi 225 45 17 kullanıyor alternatif ölçü olarak ya da bir sefer paraya kıyıp 16 jant alacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.n11.com/kormoran-21550-r17-zr95w-xl-ultra-high-performance-P256894089?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwpcLZBRCnARIsAMPBgF1szLYEGqRVmkIikHfSDNZNF5So1lmNrPVlgKtibb4gUdYv_vOD9sIaAgndEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Bakmanızda fayda var. Roadstone gibi markalara göre kat kat iyidir fiyatıda gayet makul. Turanzaya göre daha yumuşak ve konforludur.

• 225/45/17 ebat almanızı öneririm, nispeten daha uygun.

200-250 arasına Falken

300-350 arası goodyear

350-400 arasına ise nokian,hankook,bridgestone,michelin gibi markalar mevcut.

• Bu tür az bulunan ve pahalı olan lastik sahibiyseniz %3 büyük ve piyasada çokça bulunan bir lastik tercih edilir. Hem bütçe korunur hem de zaman kaybı önlenir. Az bulunan ölçüler hem fabrika maliyetini yükseltir hem de muhtemelen satıcı az bulunduğu için kâr yüzdesini yüksek tutuyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    rot başı için marka önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

225/45/17 ebat almanızı öneririm, nispeten daha uygun.

200-250 arasına Falken

300-350 arası goodyear

350-400 arasına ise nokian,hankook,bridgestone,michelin gibi markalar mevcut.
    Açıkcası ebatla oynamak istemiyorum. Üreticinin bir şekilde bunu test ettiği, önerdiği boyutun dışına çıkmak risk değil mi*?
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Bu lastiğin yumuşak lastik olduğunu söylemişler kullananlar. Ben ise 6-7 yıldır alıştım bu lastiklere. Sanırım bu bridgestone lar kazık gibi lastikler. Şimdi sürüş alışkanlığım bile bu bridgestone lara göre. Acaba bunlarda zorlanır mıyım sürüş açısından?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanrevan

Açıkcası ebatla oynamak istemiyorum. Üreticinin bir şekilde bunu test ettiği, önerdiği boyutun dışına çıkmak risk değil mi*?

Alıntıları Göster
    %3'e kadar sıkıntı olmaz. Siteler var bunun hesabını yapıyor. Zaten yakıt depo kapağında farklı ebat lastikler için hava basınçları bilgisi yazar. Yani bir otomobil tek lastik ve jant kombinasyonu ile inmiyor yollara. Ordaki ebatlardan da seçebilirsin eğer aynı jant ölçüsünde varsa yoksa maksimum %3'e kadar küçük yada büyük bir lastik tercih edersin hiçbir sıkıntı olmaz müsterih ol...

• 225 45 17 sava aldım 290a oldukça memnunum.

• Astra J kullanırken dunlop fm800 sport kullanmıştım, tavsiye ederim. Azıcık sert ama özellikle yağışlı havalarda yol tutuş ve ses konusunda başarılı bir lastik, 750 tl çok uçuk bir rakam lastik için.

• Bendeki Cruze'da da 215-50-17 var. Ne yazık ki çok pahalı bu ölçüdeki lastikler. Nexen n8000 var bende de. Değiştirirken sıkıntı yaşayacağız belli.
  • Merhaba,
    Benimde aracımın lastikleri 215/50/r17 ölçülerinde.
    Yaklaşık 15 gündür lastik araştırıyorum. Falken ZE310 diye yeni bir seri çıkartıyor. Yol tutuş özellikleri A,Yakıt tüketimi E ve 69DB etiket değerleri var. Henüz yeni yeni bayilere geliyor bu lastik. Ben şahsen bu lastiği tercih edeceğim tanesi 320-350 TL arası olacak muhtemelen.

Not: Falken ZE914 öneren arkadaşlar olmuş bu bahsettiğim ZE310 farklı bir seri.
  • 6-7 yil ayni lastigi kullanarak hem kendi caninizi hemde bizlerin canini tehlikeye atiyorsunuz farkinda degilmisiniz bu durumun en dandik lastigi dahi alsaniz suan memnun kalacaksiniz biran once degistirmenizi tavsiye ederim

• 16 janta gecerek cok daha uyguna lastik temin edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

6-7 yil ayni lastigi kullanarak hem kendi caninizi hemde bizlerin canini tehlikeye atiyorsunuz farkinda degilmisiniz bu durumun en dandik lastigi dahi alsaniz suan memnun kalacaksiniz biran once degistirmenizi tavsiye ederim
    Doğru söylüyorsunuz. Aslında beni yanıltan km oldu. 2012 temmuz çıkışlı aracıma fazla binmedim. Yaz dönemleri dışında hep kapalı otoparktaydı. 6 yılın sonunda hala 40.000 km. yol yaptım diye bu durumu hep öteledim. Ancak bu durum bir risk doğru söylüyorsunuz. Arka lastikler gerçekten yepyeni lastikler. Km. 40.000 ve sanırım bridgestone' lar gerçekten dayanıklı lastikler. Önler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Merhaba,
    Benimde aracımın lastikleri 215/50/r17 ölçülerinde.
    Yaklaşık 15 gündür lastik araştırıyorum. Falken ZE310 diye yeni bir seri çıkartıyor. Yol tutuş özellikleri A,Yakıt tüketimi E ve 69DB etiket değerleri var. Henüz yeni yeni bayilere geliyor bu lastik. Ben şahsen bu lastiği tercih edeceğim tanesi 320-350 TL arası olacak muhtemelen.

Not: Falken ZE914 öneren arkadaşlar olmuş bu bahsettiğim ZE310 farklı bir seri.
    Evet şuanda baktım bu lastiklere. Sanırım söylediğiniz gibi yeni seri bir lastik. Açıkcası falken marka olarak oldukça iyi. Z310 da dediğini gibi yeni seri. Şuanda internette 320 tl ' ye falan var. Açıkcası bu lastikler hoşuma gitti.
  • 45 ile 50 arasında konfor farkı çok olur mu 17'lik jantta.
  • kaanrevan kullanıcısına yanıt
    Iyi gunler.

Oncelikle size olcu degistirmemenizi tavsiye ederim.

Bilinen markalar bu olcude genelde yuksek fiyatli olmakta ancak makul tabi bu olcu icin olan yukaridada verilen orneklerde alinip guvenle kullanilacak ornekler varki falkenin 310 modeli yeni dizayn lastik ki,bir ay kadar once alman dergilerinden birinde farkli olculerde 3.olmus bir uretim.

Ama zor oyunu bozar derseniz verdiginiz ornek gibi bekli daha iyi sonuclar alinabilecek urunler satin alinabilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.