Şimdi Ara

Subap (külbültör) kapağı yağ kaçağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Subap (külbültör) kapağından yağ kaçırıyor. Contası değişti sorun devam ediyor. Usta subap kapağı değişecek dedi. Kapağın fiyatı 300TL. Sıvı contayla vs. yapıştırılamaz mı?



  • ısıya dayanıklı sıvı contayı sıkacak sonra kapatacak hiç birşey kaçırmaz
  • Adam gibi conta sıkıp kapağı ayarında sıkacak. Başka ustaya gidin. Kapaklar öyle bodoslama sıkılmaz. Tork anahtarıyla belli değerde sıkılır. Ayrıca sırası vardır. Çapraz çapraz ve kademe kademe sıkılır.

    Bir civatayı dibine kadar sıkıp hemen karşıdakini sıkarsanız conta bazı yerlerde esner , bazı yerlerde bol kalır , sonra yağ kaçırır. İşi bilmeyen usta da kapak ister tabi hemen. Kolaycılık çünkü.

    Şu aşağıdaki resme benzer sırada sıkılır. Önce ufak torkla tüm civatalar sıkılır, sonra yüksek torkla tüm civatalar tekrar sıkılır. Sağlam conta da kullanırsa hiç birşey olmaz. Yapamam diyorsa o ustadan usta olmaz.




  • kaçağın ne tür bir sebepten olduğu gözle görülmüyor mu? (eğiklik, eziklik, vs)

    madem eski kapak değişecek kadar problemli, ustanın size "aha bak kapağın şurası mahvolmuş" diye gösterebilmesi gerekirdi..

    contayı düzgün oturtmadıysa veya sıkarken torka dikkat etmeyip kapağı kastırdıysa ondan dolayı kaçırabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevaplar için. Kapak sorunlu olduğu için zaten sıvı conta uygulanmış önceden dedi ustam. Ustama güveniyorum işinde teknik bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Yine de bir hata yapmış olabilir. O zaman başka ustaya göstereyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.