Her iki yolda cadde, mahalle arasında bir kontrolsüz kavşak. Herhangi bir trafik ışığı, herhangi bir levha bulunmamakta. Sizce bu kazada hatalı taraf kim? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TayfunAktass -- 25 Temmuz 2025; 13:32:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu kazada hatalı taraf kim?

-
-
İki yolda da herhangi bir dur işareti, vs. yoksa, sağdan gelen araç yol önceliğine sahiptir. Bu durumda siyah araç hatalı görünüyor.
-
-
Yasada sağdakine yol verilir diyor ama internetten araştırdığımda bir çok yerde sağdaki araç dönecekse düz gidene yol vermeli, her iki araçta düz gidecekse sağdaki araç yol üstünlüğüne sahip diyor o kısımda emin olamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bilip bilmeden sallayıp kendini rezil eden tip yine gelmiş, hep aynı nick şaşırtmadı.
Sağdan gelenin üstün olduğu kural kavşakta olur. Burada bir ana yol var bir de tali yoldan ana yola bağlantı yapan araç var.
-
duz gidenin oncelikli oldugu yasada da yaziyor.
edit: kanunda yazmiyor (madde 57), ancak yonetmelikte yaziyor (madde 109-8)
yonetmelik kanuna aykiri olamaz ancak ek yapabilir diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 28 Temmuz 2025; 19:16:58 > -
yukarıda arkadaşın dediği gibi dönüş yapan var ise yol düz gidenin. dönüş yapacaksa bekler. hatalı olan dönüş yapan yukarıdaki resimde.
geçen bizim burda teyzenin biri aynı şekilde dönüş yapıyordu kadına yol bizim dedim el ile. kötü bi şey de demedim bayıra çıkarken arkayı görmemiştim sonradan. son anda dikiz aynasından bakarken kapısı açıldı herhalde yolcu indiriyor dedim. merak edip kameradan baktım kapısını açıp bana bi şeyler söylemiş.
millet kafayı yedi neyine güvenip bu hareketi yaptı anlamadım. inip saldıracaktı belki. kocaları yola salıp yol sağdan gelenin diye veriyor gazı bunlarda yola çıkıyor herhalde.
-
hocam sağol. geçen aradım bulamadım. diğer mesajda anlattığım durum meydana gelince geçen arayıp bulamamıştım. sayende buldum pdf çıktısı alıp arabaya atacam. bizim burda kontrolsüz bi kavşak var millet sağdan atlıyor yola.
https://www.uab.gov.tr/uploads/legislations/karayollari-trafik-yonetmeligi/karayollari-trafik-yonetmeligi-65cefcad0a8ff.pdf
-
iki tarafta hatalı biraz anlayış yeterli idi..
-
Siyah %100 hatalı. Benzer kazayı yaptım, karşı taraf %100 olarak değerlendirildi. Sen yolunda gidiyorsun, adam çıkıp sana vuruyor çünkü. Siyah sen misin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Ağustos 2025; 5:33:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X