Şimdi Ara

Bu İntel / Amd olayı , Benchmarklar , Oyunlar artık saçma bir hal aldı. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
217
Cevap
3
Favori
17.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok ya geçermiyim bi ara bi niyetlendim de sonra min fps lerde 3900x in halini görünce vazgeçtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 ghz 8600k ile gtx 1080 ile vuruyom kırbacı

• quote:

Orijinalden alıntı: vc1903

Gerçekten sidik yarışına döndü.
    Ailesini savunmuyorlar bunları savundukları kadar.
    Ama 60 hz dan 144 e geçiş apayrı bir şey gerçekten (:
    ayen öyle bende senden aldıgın monitöru verıp 144 e geçtım

oyunlar cok daha keyıflı olmaya basladı
  • Kesinlikle katılıyorum. Ben bunu uzun yaşayacağım diye psikopatça yediğine içtiğine dikkat edip, sürekli spor yapıp yaşamayı unutmaya benzetiyorum, sağlık neticede iyi yaşamanın bir aracı amacı değil. Pc oyunculuğunda da aynı sıkıntı var, oyunu oynamaktan çok ıvır zıvırla o kadar uğraşılıyor ki artık neredeyse oyunlar donanımı test etme aracı haline geldi, halbuki amaç oyun oynayıp keyifli vakit geçirmek olmalıydı/olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A44FAC9E9 -- 11 Aralık 2019; 17:28:20 >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    "Orijinal" olacak.

Ben oyuncuyum diyorum 34" 100 hz monitor kullanıyorum. Şimdi aforoz mu edildim?
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Bilinçli yapılan hamleden ziyade yazılım tarafında çalışan firmaların masraftan kaçınması olduğunu düşünüyorum. Günümüzde bütün o büyük yazılım firmalarının ardında şirketleri bakkal mantığında çalışmaya iten, tek derdi 1 kuruş fazla kazanmak olan yatırımcılar var. Crysis örneğinde olduğu gibi ekran kartı optimizasyonu kısmında yapılabilecek çok iş var ama buna mesai harcayacak fazladan 1 yazılımcıya bile verecek paraları yok. Onun yerine basıyorlar parayı PR'a, çünkü şirketlere getirisi çok daha fazla oluyor.

Bugün çok kalitesiz olmasına rağmen iyi PR yapılan oyunlar konuşulurken, çok kaliteli olmasına rağmen PR'ı yapılmadığı için duyulmuyor. Indie oyunlar ne kadar iyi olursa olsun küresel başarı yakalayamıyor ama arkasında EA, T2, Ubisoft olunca olay oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Bir kaç nokta da sana hak verdim. Mesela 2080ti alıp 1080p çözünürlükte oyun oynamak bana göre de saçmalık. Yani şu şekilde, ben 1080p görüntüsünün kötü olduğunu dile getirmek istemiyorum. Şöyle açıklayayım. Mesela çözünürlük 1080p olunca işlemci daha çok ön plana çıkmak zorunda kalıyor. Yani bildiğim bu benim, yanlışım varsa düzeltin lütfen :) Hani 2080ti alınca insan mecburen bu yüzden özellikle intel'in en üst seviye işlemcisini seçmek zorunda kalıyor. Kısacası 2k ve ya 4k bir çözünürlük olsaydı eğer 2080ti ekran kartını çok daha düşük cpu'lar da güzelce besleyebilirdi.

Atıyorum 2080ti 1080p ryzen 3600x vs intel 9900k ile oyun fark olur, ama 2k ve 4k belki de 3600x'den bile daha düşük işlemci 9900k ile aynı performansı verir. Değil mi ?

Bu duruma katılıyorum. Ama yenileme hızında senin söylediklerine katılmıyorum, ve sanırım ezber şeyler anlatmaya çalışıyorsun. Mesela "insan gözü max kaç fps algılar" dedin az önce ki yazında..Belki öyle olabilir bilemiyorum. Ama ben de kendi deneyimlerime göre yukarıda bunu paylaştım. Kesinlikle 60 hz olan ve 144hz yenileme hızına sahip monitorlerde fark var. Bunu benim babam bile kendi gözleri ile fark edebilir :) He insan gözü max kaç fps algılıyor konusuda sanırım 30 fps yukarısı saçma gibi bir şey, aynı diye belirtiyorlar ? İyi de abi bu nasıl bi algı anlayışıdır anlayamıyorum. Bir oyun 30 fps olunca kopuyorsun resmen :)
    Hocam 2080 Ti ile 1080p çözunurlukte oynamakla alakalı olarak, adam 1080p monitoru olsa bile DSR ile 2k veya 4k oynasa o bahsettiğiniz aradaki işlemci farkını kapatabilir mi, bilmediğimden soruyorum bunu tam. Belki 2080 Ti alan uzun sure kart değiştirmek istemiyordur ondan almıştır falan o açıdan soruyorum.

• Valla 2k 32inç/75 hz monitör kullanıyorum, cs go'da rütbem legendary eagle company of heroes 2'de 2v2'de lvl 17-19 arası gidip geliyorum paralı turnuvalarda derecem falan da var coh 2'de vs, kendimi de gayet oyuncu olarak tanımlıyorum, profesyonellik vs gibi bir iddiam da yok zaten. X'i kullanan şöyledir, Y'yi yapan böyledir vs gibi söylemler doğru değil neticede kimsenin ''oyunculuğunu'' ölçebileceğimiz objektif araçlar yok, kendi fikrimizi evrensel gerçeklik gibi görmemek lazım.
  • 144 fps farkı belli oluyor açıkca
    240 fps yide görmediğim için yorumlayamıyorum

• Gel gel yanıma keklik, kastın canıma keklik.

Sizi kekliyorlar oyuncular. Uyanın artık :)
  • belli oluyorki hayatınızda hiç online fps oyunu oynamamışsınız. oynadıysanızda 60hertzden 144hertezse geçişte farkını algılayacak kadar ileri seviye değilsiniz. 144hertz e 1yıl alışın sadece fps oyunu oynayın sonra aynı oyunu 60hertze oynayın aim bile tutamıyorsunuz kasıyormuş gibi geliyor.
    2.si 144hertz monitör kullanıyorsanız ve CSGO'da ileri seviyede oynuyorsanız oyunu 200fps ile 300fps arasında bile fark var 300fps den 200'e düştüğü an aim kontrolünüz azalıyor görüntüde titremeler başlıyor buda kolayca vuracagınız bi adamı vuramamaya sebep oluyor. Bu olay özellikle dm serverla çok düşüş oluyor. İleri seviye bir oyuncuda günde 6saat cs oynuyorsa bun 2saati DM serverlarda geçiyordur zaten. Bunun için yüksek ve stabil fps almak çok önemli.

Ancak gelelim benim monitörü 60-75hertz olup ama ben gtx 1070 den 2070'e geçicem gibi bir düşüncesi olanlar tamamen gereksiz geliyor banada.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

ayen öyle bende senden aldıgın monitöru verıp 144 e geçtım

oyunlar cok daha keyıflı olmaya basladı

Alıntıları Göster
    Hadi ya hayırlısı olsun.
    Zarar etmedin inşallah (:
  • Sırf bu yüzden konsol a geçtim.Aklı başında insanların işleri değil bunlar ve iyinin sonu yok.

Bu saçmasapana takıntılarınızdan dolayı hiçkimse oyunun hikayesini temasını konuşmuyor varsa yoksa 144 hz bilmem ne fps hebele hübele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 11 Aralık 2019; 18:18:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vc1903

Hadi ya hayırlısı olsun.
    Zarar etmedin inşallah (:

Alıntıları Göster
    Sağolasın

400e verdim kar bile ettim

400 daha koydum kara cumada aldım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 11 Aralık 2019; 18:18:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Sağolasın

400e verdim kar bile ettim

400 daha koydum kara cumada aldım:)

Alıntıları Göster
    Sevindim hocam (:
  • Gözünüzü seviyorsanız 60 Hz monitör ile oynamayın. 144 ile oynuyorum ve 110'un altına düşünce gözüm acıyor resmen. Burda gelmiş 240 144 gereksiz diyorsunuz hadi oradan gereksizmiş :D Pubg'de CSGO'da COD'da çok fark ediyor. Gidip single player enişte oyunlarını oynarsanız tabii ki bir anlamı kalmaz. Sen görüntü kalitesi mi istiyorsun yüksek yenileme hızı mı? Ben kalite istemiyorum rekabetçi oyun oynadığım için 144 almam yeterli. Kişiden kişiye değişir bu. Karşılaştırmak yanlış olmuş hatta 144 240 60 yan yana izledim satış stratejisi çöp falan ne alaka dostum neyin stratejisi senin gözün farkı anlayamıyorsa, refleksin çöpse boşver takılma oyunun oyna devam et. Resmen 60'dan 144'e geçtikten sonra dedim bu ne yanda hala 60hz ikinci monitörüm var webde gezerken bile kastığını hissediyorum.
  • Emektar 1080p 60Hz 22 inc monitörümle olayi izlemek çok eğlenceli

• quote:

Orijinalden alıntı: rambo145

Gözünüzü seviyorsanız 60 Hz monitör ile oynamayın. 144 ile oynuyorum ve 110'un altına düşünce gözüm acıyor resmen. Burda gelmiş 240 144 gereksiz diyorsunuz hadi oradan gereksizmiş :D Pubg'de CSGO'da COD'da çok fark ediyor. Gidip single player enişte oyunlarını oynarsanız tabii ki bir anlamı kalmaz. Sen görüntü kalitesi mi istiyorsun yüksek yenileme hızı mı? Ben kalite istemiyorum rekabetçi oyun oynadığım için 144 almam yeterli. Kişiden kişiye değişir bu. Karşılaştırmak yanlış olmuş hatta 144 240 60 yan yana izledim satış stratejisi çöp falan ne alaka dostum neyin stratejisi senin gözün farkı anlayamıyorsa, refleksin çöpse boşver takılma oyunun oyna devam et. Resmen 60'dan 144'e geçtikten sonra dedim bu ne yanda hala 60hz ikinci monitörüm var webde gezerken bile kastığını hissediyorum.
    Oyunun kastigini çöp pinginle hissedebiliyor musun ?
    Şöyle yorum yapıyorsunuz herkes profesyonel oyuncu sanki şimdi bana gelip globalım falan yazma yüksek seviyeye 60hz leptop dandik bir mouse ile de çıkarsın mesele insanların oyun işini fazla ciddiye alması profesyonel oynamiyorsanız bu sizin mesleğiniz değilse gereksiz zorlama. Belirteyim çoğu insana göre üst düzey bir sistem ve monitör kullanıyorum.

• İntel/Amd olayı 2000'li yıllların başında forumlarına hit çekme amacıyla güdülürdü.
    Takıldıgım bir donanım formunda bizzat admin açardı
    "İntel mi AMD mi, hadi tartışın" diye, millette birbirine girerdi tabi.

Oyunun ruhunu bu grafik ve fps nanesi öldürdü. Millet abandıkça abandı aman ağacın gölgesi bile" gerçek gibi" gözüksün diye senaryolardan, oynanışlardan ne feragatlar verildi.

Sonuç hikayesi yavan, tadsız tuzsuz oyunlarla dolu piyasa Grafik fethişlerin gönlünü hoş edeceğiz diye oyunculugu öldürdüler

Ben hala bioshock:infinite gibi hikayesi beni içine alan oyun bulamıyorsam, dönüp dönüp Modern Warfare 1 ve 2'oynarken kendimi buluyorsam , koca yıl boyunca merakla beklediğims adece bir oyun oluyorsa kusura bakmasınlar , grafik fethişleri ile mutluluklar dilerim oyun sektörüne.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.