Şimdi Ara

Bu İntel / Amd olayı , Benchmarklar , Oyunlar artık saçma bir hal aldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
3
Favori
17.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu konularda iki kelam edeceğim.

    1-Şimdi öncelikle intel mi amd mi noktasında , Fiyat Performans olarak AMD şuan çok daha iyi çözüm üretmiş durumda. Yani ne kadar çok çekirdek demek o kadar rahat kullanım demek ve özellikle giriş ve orta seviyede AMD ile zorunuz olmaması lazım kimsenin babasının firması değil. İntel çıkarsın yeni bir çipset , versin 3-4 sene soket değiştirmeyeceğinin garantisini , versin çok çekirdekli Ryzenlerden daha F/P işlemcileri, ozaman bırakın AMD yi geçin komple intele ama öyle birşey var mı yok , ozaman ülkenin bu ekonomik durumunda 1200 liraya 6/12 cpu alınıyorsa , yada illa intelciyseniz bu fiyatlara cpu alabiliyorsanız bu AMD nin lusi ablamızın sayesindedir bunu kabul etmeniz lazım.

    2-Sistem alıyorsunuz sonra illa 144HZ de oynayacam 144fps alacam diye can çekişiyorsunuz. Yahu en kızalının bitmesi 6 saat süren single player oyun da aldığınız 70-80 Fps neyinize yetmiyor ? Online oyun oynuyorsunuz diyelim önce bakın internetinize elin oğlu 5 pingle oynuyor siz 70 in altına inemiyorsunuz 300Fps olsa ne yazar ? Ayrıyeten bu oyundan para kazanıyorsanız basın parayı ama 9m2 odanızda borç harç sistem toplayıp 3-5 Fps peşinde koşmayın biraz kendinize gelin lütfen.

    3- RTX2080 RTX2080Tİ li sistemlerde 1080P oyun testleri ile işlemci yarıştırıyorsunuz bu nasıl mantıksızlıktır aklım almıyor. 2080Ti alıp 1080P de oyun oynayan adamda ( %5 lik kesim hariç ) gerçekten sıkıntı vardır. 2080Tİ aldıktan sonra fraps açan adamda da sıkıntı vardır. Test editörü aynı oyunda 219FPS almış sen 195FPS almışsın aynen işlemcin darboğaz yapıyor sat gitsin

    4- 2K 60FPS oyun oynuyorum , çözünürlüğü 1080P ye çektiğimde görüntü çamur gibi oluyor , 1080P 100FPS almaktansa 2K 60-70FPS kesinlikle tercih ederim. Göz konforu diye birşey var 2K 4K da oyun oynamak resmen şölen. 3000TL ve üzeri ekran kartına para veripte 1500 liraya 2K monitör almıyorsanız oda sizin sorununuz. 1.4 TSİ motoru skoda superb de binmek var , seatta binmek var. Motor aynı konfor kalite hissiyat çöp.

    5- Sistemlerinizde benchmark puanını yükseltmek için yada oyunda 3 5 fps fazla almak için sıcaklık fan sesi vs. taviz vermenize anlam veremiyorum , 3 - 5 fps ile oyunun oynanabilirliği nasıl değişiyor.?

    6- 240Hz monitör satış stratejisidir , yan yana yapılan 60Hz 144Hz 240Hz videolarındaki sonuçların hepsi çöp yavaşlatılmış olarak verilmesi fark anlatma amaçlı ama çöp olduğu gerçeğini değiştirmez sadece satış yapmak amaç. 60Hz den sonra 144Hz farkını sadece tepkilerinizin hızlanması olarak hissedersiniz , o videolardaki gibi görmezsiniz.


    Son dönemde sürekli böyle şeyler görüyorum acayip anlamsız absürt testler dolu ortalıkta.







  • 10 sene evvel buradaki hedef 30fps ustu almakti, 60 fps almaya calisan kesim azinliktaydi ve derdimiz 1280-720 de 35 fps alabilmekti. High end sistemciler 1920-1200 45-60 fps derdindeydi.

    Simdilerde çita nasil 144fps 1080p ye yada 4k 60fps e geldi hayretle izliyorum. 4k monitor en asagi 2 bin lira, 4k 60 fps verecek ekran karti minimum 5700xt yada rtx2070S.

    Cita bu kadar yukselince alt seviyedekiler bile 50 fps ultra 1080p'ye tahammul edemez oldular. Standartlarin degismesi gayet dogal bir sey, fakat dolar 5.7 iken bizim dahili bilesenler neden bu kadar cozunurluk ve fps hastaligina tutuldu anlam veremiyorum. Hadi cozunurluk mantiklida 200 fps meraki neden abi?
    Sorma ya 1024x768 de oynadığım günler geldi aklıma CRT 17 monitörde 30 fps almak büyük bişeydi 35 almak daha büyük lükstü genelde 30-23 arası gider gelirdi ,hem güldüm hem hüzünlendim ,şimdi crt yi bağlayıp o çöz oyun açsam herhalde bu ne ya der kapatırım

    Allah kimseyi gördüğünden eksik etmesin ,insan deneyimi ve aklı öyle birşey ki lükse ve yeniliğe saniyeler içinde alışırken eskiye dönmesi ve alışması aylarını alıyor.
    12 bin TL'ye masaüstü sistem toplamıştım, ilki de yapmışım, ultra ayarlarda yüksek FPS almak çok keyifli. Gönül isterdi ki ultra grafik ayarlarında 200 FPS alayım. Yüksek FPS iyidir, kim ne derse desin. Ama bizim ülkemizde alt sınıf vatandaşın üst düzey toplaması saçmalıktır. Bakın, üst düzey pc toplamak saçmalık değildir, bu ülkede toplamak saçmalıktır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki adamın 1 aylık maaşıyla yapabildiğini Türkiye'deki adam 7 aylık maaşıyla yapabiliyor. ABD'deki asgari ücretli bir amele en üst düzey pc toplamak hiç saçma değil dolayısıyla. Amerikalı ergen, 15 yaşlarındaki veletlerin topladıkları pc'leri görseniz içiniz yanar içiniz. Aynı pc'ye Türkiye'de öğretmen arkadaş bile ulaşamıyor, yetmiyor bütçe. O yüzden bu konuda anlatılanlara tam olarak katılmıyorum; eğer her cümlenin başına "Türkiye şartlarında" ibaresi eklenirse katılırım. Olay ülke ekonomisin Batı ekonomileri karşısındaki ezikliğinden ibaret yani, yoksa ultra ayarlarda yüksek FPS alarak oynamak çok zevkli, o kalitenin ve akıcılığın zevkini yaşamamış fakirler bunu bilemez; Türkiye'deki fakirler bilemez.
    Bizim sorunumuz genelleme. Herkesi aynı potada eritme çabası. Herkes aynı şekilde oyundan zevk almak zorunda değil. 768p oyun oynadığımız yıllarda eğlenmiyorduk sanki. Şimdi 1080p oyun oynayanları linç etmeye çalışıyoruz. Çözünürlük ekran boyutu ile anlam kazanır. Elbette doğal çözünürlüğü 2k olan monitörde 1080p oyun çamur gibi gözükür. Doğal çözünürlüğü 1080p olan monitör bence hâlâ yeterli kalitede görüntü veriyor. Amaç eğlenmekse tâbi.
    Bir de yüksek yenileme hızına sahip monitörlere sallamak da moda oldu. Yahu sen görüntü kalitesine bakarsın başkası yüksek yenileme hızına önem verir. Neden aynı düşünmediği için geri zekalı muamelesi yapılıyor? Ben 240 Hz monitör kullandım şimdi 144 Hz monitör kullanıyorum arada bariz fark var. Üstelik bu farkı görmek için e-spor oyuncusu olmanıza gerek yok. Single player oyunların bazılarında bu farkı deneyimledim. Özellikle Mad Max'te adam dövmeye doyamıyordum 240 Hz monitör ile.
    Bence monitör teknolojilerinde en önemli gelişme yenileme hızlarındaki artış ile oldu.
    Görsel zevkleri yarıştırmak sadece kısır tartışmalara neden olur. Dahili bileşenlerin hâli içler acısı gerçekten. İnsanlar hakaret edilmesin diye görüşlerini bile paylaşmaz oldu. Belki ben bir sebepten merak ediyorum Ryzen işlemcilerin 1080p çözünürlükte RTX 2080 Ti ile nasıl performans verdiğini. Neden bu konfigürasyona sahip adamı küçümseyici laf ediyorsun?
  • Ya millet FPS izleme programlarını kaldırsa FPS gösteren ne var yoksa kapatsa rahatlıyacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıyeten oyunlarda son 10 senede gelişme filan yok, saçma sapan optimizasyonla bizim dediğimiz optimizasyon hatası olsada aslında yapılan bilinçli hamleler ile sizin ekran kartı tüketmeniz isteniyor başka birşey değil. 2000TL ye aldığın ekran kartı ile 1080P de bir oyunu full oynayamıyorsan sil kardeşim oyunu oynama daha iyi.

    2007 de çıkan crysis'e bakabilirsiniz optimizasyon nedir görsellik nedir diye sorarsanız. Bakın Crytek nasıl yapmış.
  • Hatta şuan indiriyorum sinirlendim crysis oynayacağım
  • Kısa ve öz yazıyorum.

    1440P monitör aldım işlemci defterini kapattım.


    ;) Herkese tavsiye olunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu İntel / Amd olayı , Benchmarklar , Oyunlar artık saçma bir hal aldı.
    Bu İntel / Amd olayı , Benchmarklar , Oyunlar artık saçma bir hal aldı.
    Bu İntel / Amd olayı , Benchmarklar , Oyunlar artık saçma bir hal aldı.

    Gözüm gönlüm açıldı doku kalitesi vs olarak BF5 mesela bir fark yok aynı çöz aynı detay ayarı sayılır , crysiste adamlar çok dandik , oyun sektöründe mekanlar gelişmemiş yerinde saymış anca karakter gelişmiş ozaman 12 senede




  • Düşüncelerinizin bir çoğunun cevabı '' kullanıcı merakı, kurcalamak ve araştırma isteği '' yoksa 3-5 fps dediğiniz gib günlük hayatta hiç bir şey değiştirmeyecek güncel sistemler bu kadar iyi değer veriyorken hele.

    Yüksek tazeleme hızlı monitörlerin amacı kullanıcıya daha hızlı ve yumuşak bir görüntü sunabilmesi, ekranda yaşanan kırılmaları giderebilmesi, elbette ping gibi bir gerçek var. Sizin tepkileriniz ne kadar geç gitsede ( pinginize bağlı olarak ) sizin göreceğiniz görüntü daha akıcı oluyor.

    Elbette yapılan bir çok şey gereksiz masraf ve marketing tuzakları lakin tüketim davranışları, sizin kendi kullanım alışkanlıklarınza göre değerlendirmek yanlış.
  • 12 senede oyunların ne kadar geliştiği belli yazık günah verilen paralara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu iş biraz da insanların hobisi gibi bir durum olmuş durumda. kas geliştirmek gibi düşün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    12 senede oyunların ne kadar geliştiği belli yazık günah verilen paralara
    Orası öyle tabi ki :) hatta çoğumuz rekabetçi oynarken tüm grafikleri en düşük seviyelere çekiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 9 Aralık 2019; 20:35:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=TBebQtFpSqo

    bf5 gayet iyi optimize edilmiş bir sorun görünmüyor çekirdeklerin hepsini aktif olarak kullanıyor arma3 ve bazı mmorpgler gibi oyunlar sıkıntılı.

    https://www.youtube.com/watch?v=WgKtRDtpgmE

    Bu videoda ise bf5 in optimizasyonu yetersiz kalmaya başlıyor tüm çekirdekleri aktif olarak kullanamamakta yani oyun motorları halen bu seviyeye gelmemiş, ancak bu değildir ki bu işlemciyi almak mantıksız aslında hafif ileriyi gören biri için çok çekirdek iyidir tabi gidipte threadripper, 3800x, 3900x vs almaya hiç gerek yok bence,

    çünkü ona sıra gelene kadar ömürleri dolmuş olacak(bknz. fx 8000 serisinin çekirdek optimizasyonu olana kadar ömrü doldu ramlerde dahil olmak üzere) o yüzden şuanda en alınası işlemci ileriye dönük ryzen 7 3700x dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 9 Aralık 2019; 20:52:56 >




  • 10 sene evvel buradaki hedef 30fps ustu almakti, 60 fps almaya calisan kesim azinliktaydi ve derdimiz 1280-720 de 35 fps alabilmekti. High end sistemciler 1920-1200 45-60 fps derdindeydi.

    Simdilerde çita nasil 144fps 1080p ye yada 4k 60fps e geldi hayretle izliyorum. 4k monitor en asagi 2 bin lira, 4k 60 fps verecek ekran karti minimum 5700xt yada rtx2070S.

    Cita bu kadar yukselince alt seviyedekiler bile 50 fps ultra 1080p'ye tahammul edemez oldular. Standartlarin degismesi gayet dogal bir sey, fakat dolar 5.7 iken bizim dahili bilesenler neden bu kadar cozunurluk ve fps hastaligina tutuldu anlam veremiyorum. Hadi cozunurluk mantiklida 200 fps meraki neden abi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınıza tek tek katılıyorum hocam aslında tatmin meselesi daha çok. Her sene yeni donanımlar çıkıyor hepside bir önceki nesilden iyileştirilmiş halde ama dediğiniz gibi oyun sektöründe de elle tutulur illaki en yeni seri donanım almak zorunda olunan bir gelişme yok. Kendi sistemimde 4790k ve z97 anakartımı 2015 yılında almıştım 2 kez ekran kartı değişikliğine gittim aldığım kartlar da orta seviye diyebileceğimiz kartlardan işimi görüyor. Dolar kuru bu seviyelerdeyken sürekli her sene donanım yenilemek boşa masraf yapana da saygı duyuyorum yanlış anlaşılma olmasın kişisel görüşüm bu sadece.
  • https://forum.donanimhaber.com/tr-de-ilk-benq-xl2720z-144hz-oyuncu-monitoru-incelemesi--94244111

    Yaklaşık 6 sene olmuş inceleme yapalı , sanırım ozaman 7870CF vardı BF4 te 144hz farkını 60Hz e göre hissettiğimi yazmışım.
  • 6. Madde hariç katılıyorum. Ben 60 ile 75 fps arasındaki farkı bile hissedebiliyorum ve monitörüm 75 hz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FDCF59BE8

    6. Madde hariç katılıyorum. Ben 60 ile 75 fps arasındaki farkı bile hissedebiliyorum ve monitörüm 75 hz.
    oo Elf gözlerin neler görüyor öyle hocam
  • Amaç sadece oyun ise konsol alınır laf kapatılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Ayrıyeten oyunlarda son 10 senede gelişme filan yok, saçma sapan optimizasyonla bizim dediğimiz optimizasyon hatası olsada aslında yapılan bilinçli hamleler ile sizin ekran kartı tüketmeniz isteniyor başka birşey değil. 2000TL ye aldığın ekran kartı ile 1080P de bir oyunu full oynayamıyorsan sil kardeşim oyunu oynama daha iyi.

    2007 de çıkan crysis'e bakabilirsiniz optimizasyon nedir görsellik nedir diye sorarsanız. Bakın Crytek nasıl yapmış.
    Katılıyorum ya. Optimizasyon hiç yok bu devirde oyunu üretnlerde.

    2010'da laptop almıştım. 1366x768 px ile 1GB ekran 540M ekran kartı ile akıcı şekilde Crysis 3 oynuyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Kısa ve öz yazıyorum.

    1440P monitör aldım işlemci defterini kapattım.


    ;) Herkese tavsiye olunur.
    Ben de 2560x1080P ultrawide aldım kapattım o devri

    Bir defa 21:9'a alışında eski oran 16:9 kare gibi geliyor yalnız. Heç bakası gelmiyor insanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 10 Aralık 2019; 18:29:41 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.