Şimdi Ara

Bu İntel / Amd olayı , Benchmarklar , Oyunlar artık saçma bir hal aldı. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
3
Favori
17.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1080p 144hz > 2K 60hz

60hz ile 144hz farkini da pek anlayamazsiniz demeye getirmis cidden komedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim derdim fps değil. Benim derdim çözünürlük. 8k yakın bir çözünürlüğe geçince aslında çoğu efektin 1080p de güzel göründüğü ama çözünürlük artıkça leş olduğunu fark etim o yüzden 100 inc de 8k detayları kısar 110 fps alsam yeter. Alta ki sistemimin verdiği heyecanı hiç bir ekran kartı işlemci hz yüksek monitör vermiyor. 9900k var ilerde 3080ti veya 4080ti alır geçerim. Zaten artık oyunların grafikleri de iyi rtx uğraşacaklarına çözünürlükle uğraşmaları lazım. Oyunun sesleriyle uğraşmaları lazım. Gears 5 borderlands 5 dolby atmos destekliyor. insanılmaz bir haz veriyor. Oranın dünyasındasınız gibi tabi ses sistemi ve dev monitor olmasa bunu hissedemezsiniz. 100 inc ekranda oynayan birisi olarak. Boşuna 240 hz miş vs yatırım yaptıklarını düşünmüyorum. 144 hz yeterli. Benim monitor 165 hz oc lu bende 144 kullanıyorum mesela. Sisteminizi kullanmanızı göre güçlendirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 12 Aralık 2019; 7:33:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Bastan asagi ÇÖP konu.

1080p 144hz > 2K 60hz

60hz ile 144hz farkini da pek anlayamazsiniz demeye getirmis cidden komedi
    110 fps den sonrasını anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Ya millet FPS izleme programlarını kaldırsa FPS gösteren ne var yoksa kapatsa rahatlıyacak.
    Millet oyun oynamayı bıraktı ekran kartı bölümü fps savaşlarına döndü Oyunun tadını çıkarmak yerimne o sayacı izler oldu herkes
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    İzmir li misin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

İzmir li misin hocam
    Trilyonlarim olsa yine de soyle kotu bir sistem kurmam.

• Biz oyun oynarken 30 fps iyi 45 fps üstü harikaydı. Fx5200 lü kafelerde oyun oynayan nesil :)

• rtx 2080 ti alıyorsun birton para verip 60 bile alamıyorsun stabil hiç bir zaman istenileni vermiyorlar özellikle pahalı kartlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

reyiz güzel yazmış

zamanında ps1 ile hd bile olmayan kalitede tüplü tv de az poligonlarla tekken, tomb raider oynarken mutluyduk ne ara bu kadar doyumsuz olduk hayret
    keşke hep öyle kalaydıda gelişmeseydi1 ps1 görünce halen dünyanın en iyisini göryorum sony bayide azmı dışardan ilerdik...yaş 35
  • Ryzenlarda çok ram sorunu olduğunu söylemişti arkadas durum nedir?

• 1080p nasıl çamur ya 2k monitör de ucuz değil yani

• O FPS sayacıni illa açıyorum meraktan galiba aslinda kapatmak lazım iyi bir şey değil hastalık haline geliyor maalesef. Ben üç şey açıyorum birincisi fps, diğer ikisi cpu ve gpu sıcaklığı

Ben konsoldan pc ye geçtiğimden beri memnunum ya çok şükür her hangi bir problemim olmadı tek sorun çoğu oyunu yine gamepad ile oynuyorum konsoldan gelen alışkanlık. Klavye ve Mouse hakimiyeti FPS oyunlarda daha iyi oluyor ama TPS oyunlarda gamepad tercih ediyorum.

Bu aralar şeytana uyup sistem upgrade yapasim var bir yandan sıfır toplayasim var diyorum şu yeni nesiller çıksın ona göre karar veririm. Yeni nesil 5000₺ den aşağı çıkmaz gibi 7000tl ye cillop gibi sistem toplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 12 Aralık 2019; 10:14:59 >
  • haklı bir serzeniş
  • kim için dediniz. 8k 3 monitor arkadaşa mı.

• One x im ile şu anlık memnunun

• quote:

Orijinalden alıntı: elbetbirgun

Biz oyun oynarken 30 fps iyi 45 fps üstü harikaydı. Fx5200 lü kafelerde oyun oynayan nesil :)
    Nerde şimdiki gibi herkesin 1.500 TL - 2.000 TL ortalamalarda ekran kartları olucak, FX-5500 aldığım zamanı hatırlarım yıllarrrrr öncesinde ne şekilli gelmişti. Oyunlar güzeldi, donanımlar keyifliydi, pc dergileri modaydı, her gün 5 farklı kart çıkmazdı, millet şey yarıştırır gibi fps görüntüsü atıp durmazdı seninki benimki diye güzel zamanlardı :(
  • Bu forumunda dahil olduğu bir kitle var ki herkesin elinde 1080 ti-2060-2070 gibi ekran kartlarının olduğunu düşünüyor. Oysa forumda benimde içinde bulunduğum çoğu insan 3 senenin üzerinde bir sistemle sorunsuz oyun oynuyor. steam istatistiklerine baktığımızda aslında dünya genelinde durumun bizden farklı olmadığı görünüyor, Bakınız;
    NVIDIA GeForce GTX 1060 %15.35
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti %10.40
    NVIDIA GeForce GTX 1050 %5.94
    NVIDIA GeForce GTX 1070 %4.45
    NVIDIA GeForce GTX 1080 %2.66
    NVIDIA GeForce GTX 960 %2.69
    NVIDIA GeForce GTX 970 %2.59
    NVIDIA GeForce GTX 750 Ti %3.12
    NVIDIA GeForce RTX 2060 %1.03
    NVIDIA GeForce RTX 2070 %1.20
    NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti %1.59
    NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti %0.63
    AMD Radeon RX 580 %1.38
    NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti %1.23
    NVIDIA GeForce GTX 960M %1.39
    NVIDIA GeForce GTX 1650 %0.24
    NVIDIA GeForce GTX 1660 %0.40
    NVIDIA GeForce RTX 2080 %0.75
    NVIDIA GeForce 940M %1.04
    NVIDIA GeForce GTX 950 %0.93
    NVIDIA GeForce GT 730 %1.20

Playstation sahipleri yıllardır medium denilecek bir ayarda 30-40 fps oyun oynamaya alışmışken(Bakınız Spiderman FPS kilidine), Pc sahipleri benchmark testlerine, 16x anti aliasing lere, 120 fps lere, 4k , 2k lara, 144hz monitörlere takmış durumda.

Genelimiz bunların hiçbirine veya çok azına sahipken bakın kimse şu oyunda en iyi optimizasyonu nasıl alırım diye tartışmıyor konusu açılmıyor.

Dediğim gibi sonuç olarak genelde tatmin duygusunu kaybeden bir dünyada yaşıyoruz.

• Birazdan bazı uzman arkadaslar tarafından linc edileceksin. Adamın monitoru 60 hz ama ekran kartı 120 fps veriyomus daha ıyı goruntu dıyor. Bır baskası 4k 27 ınch monıtor almıs bılımum antialiasıng ayarlarını sonuna kadar acmıs sonra ekran kartı yetmıyor dıyor sankı 4k cozunurlukte bır de 27 ınch ekranda karelenmeyı gorebılecekmis gibi. Bizim sirkete gecen sene i5 8ci nesil işlemcili 8gb ddr4 ramli ve ssdlı makınalar geldı bu sene butun sekreterler ( tek ıslerı: facebook ınstagram da takılmak aradasırada word excellde bısey yapmak ) makınalar cok yavas kagnı gıbı dıye sıkayet edıyor. makınalarta bakıyoruzda ıcınde olmayan virus tool bar ve trojan yok. bunlara i9 versen ne degisir. Adam online oyunda ses kasmaktan bahsedıyor, taktıgı kulaklıgın sagı solda solu sagda.
  • 4.maddede söylediğin 1500 tl ye 2K nonitör var mı ? ben de tam monitör bakıyordum hiç öyle bir şeye raslamadım.
  • sinan9 kullanıcısına yanıt
    akakce.com
    2560x1440 px LED Ekran ve Monitör Fiyatları, Modelleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/monitor,1,2.html/12505

doli...

144hz bile varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 12 Aralık 2019; 11:32:48 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.