not: aracın pul borcundan dolayı şatısı yoktur ömür boyu binilecek araba yakalanması filan yoktur haciz filan yoktur
anladıgım kadarıyla aracın uzun yıllardır vergisini ödememişler zaten 2.000 cc oldukca katlamıştır. şimdide al köyde bayırda kullan tarzı bir satış yapmaya çalışıyor.
çalıntı felan olmasın
Önceden vergiye pul denirdi, çoğu kişi bilir cama falan yapıştırırlardı. Aracın vergi borcu var, vergisi ödenmeden satışı yapılamayacağı için noter satışı olmadan satmaya çalışıyor. Muayeneye, sigortaya vs. engel değildir ancak temiz kağıdı almanız gereken herhangibir durum olursa yazık olur :)
Ya bizim bi araba var bayadır yatıyo toplayıp elden cıkartıcam 92 model şahin 1.6 2000 den beri borcu ödenmemiş şimdi ben bu araba hurdaya cıkmışdır falan diyolar
vergi borcu varsa muayene olamıyor diye biliyorum ben.
ayrıca hatalı park gibi bir durumda araç çekilirse ruhsat sahibinin vekaleti yada kendi yoksa çözdüremezsiniz.
yedek parça olarak alınabilir, yada ufak bir köyde yazları kullanılmak için memlekete götürülebilir, başka bir işe yaramaz satışı olmadan.
quote:
Orijinalden alıntı: Platinium
ayrıca hatalı park gibi bir durumda araç çekilirse ruhsat sahibinin vekaleti yada kendi yoksa çözdüremezsiniz.
yedek parça olarak alınabilir, yada ufak bir köyde yazları kullanılmak için memlekete götürülebilir, başka bir işe yaramaz satışı olmadan.
O eskidendi hocam, muayeneye temiz kağıdıyla gitmek.. Artık bakmıyorlar vergi borcuna. Ayrıca evet, araç bağlandığında ruhsat sahibinin çıkarması gerekir.
O eskidendi hocam, muayeneye temiz kağıdıyla gitmek.. Artık bakmıyorlar vergi borcuna. Ayrıca evet, araç bağlandığında ruhsat sahibinin çıkarması gerekir.
Ben muayene öncesi, bilgisayar sistemine ruhsat bilgileri girilerek aracın vergi ve trafik cezası geçmişi gözden geçiriliyor diye biliyorum.. Yoksa bu mantıkla, aracı yürüdüğü sürece ömür boyu binmek isteyen biri hiç vergi ödemez..Sonra da bir hurda affı yakalayıp aracı trafikten çeker.
Muayene istasyonunda bakılıyor bu bilgilere.
Ben eski aracımı muayeneye götürdüğümde 1 ödenmemiş vergim vardı ama hiçbir sorun çıkmadı
verasetlik bır durum söz konusu olmuş aracı alandan ziade çoluk çoçuğu af çıkmasını dört gözle beklesin muayene işleri özelliştirme dahil olup kusursuz olsada "yollu" evrak işi yapan kişilerden bir adım geriden gelmektedir. aracın şuan hacizi yoktur ama gelmeyeceği anlamına gelmez. ilanı veren kişi kendini boş yere deşifre etmiş bir tel. ile maliye şikayetine bakar neyseki plaka ve resim gözükmüyor. ayrıca araç bedelinden yüksek vergi borçlarına devletten aracını hibe affı söz konusu olacak satmak yerine borcundan kurtulsa tamamen daha iyi olurdu. belkide böylede yapacaktır sonuçta ruhsat hep onun adına kalacağından siz araçla gezerken bağlanma riskiniz hep olacaktır.
Maliye şunun araca el koysa.Madem vergisini ödemeyecektin ne diye bindin arabaya.Hırsız!
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Ben eski aracımı muayeneye götürdüğümde 1 ödenmemiş vergim vardı ama hiçbir sorun çıkmadı
bendeki şirket aracı 2007 temmuz ilk haftasında trafiğe çıkmış . 2007 temmuz 28-29 gibi bir ceza yemiş kullanan kişi . tabi ödememiş malum.. 2008 vize için borcu yok falan aldım vizemi yaptırdım. 2009 da tuvturk den vize yaptıracağım pat önüme geldi . aracta ödenmemiş ceza var 150 tl 290 tl olmuş 2 yılda .allahtan ceza yendiği tarihte araba bende değildi. muhasebeciyi aradım ödeme yaptılar artık. bizde muayenemizi yaptırdık.
quote:
Orijinalden alıntı: ÇUMRALI
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
bendeki şirket aracı 2007 temmuz ilk haftasında trafiğe çıkmış . 2007 temmuz 28-29 gibi bir ceza yemiş kullanan kişi . tabi ödememiş malum.. 2008 vize için borcu yok falan aldım vizemi yaptırdım. 2009 da tuvturk den vize yaptıracağım pat önüme geldi . aracta ödenmemiş ceza var 150 tl 290 tl olmuş 2 yılda .allahtan ceza yendiği tarihte araba bende değildi. muhasebeciyi aradım ödeme yaptılar artık. bizde muayenemizi yaptırdık.
Bende bu sene temmuz ayında ödenmemiş bir park cezam olmasına rağmen vizeden geçtim. Yalnız bana tebliğ edilen park cezası internette de görünmüyor. Artık ne hikmetse...
O zaman sistemde çıkarsa borç o şekilde bakıyorlar. Demekki bizim vergi borcu sistemde gözükmemiş ne hikmetse..
Ben aracımı muayene yaptırmaya götürdüğümde sırada beklerken önümdeki kişi "ödedim ben vergi borcumu, ne nasıl vs" tartışıyorlardı. Sanırım yapmadılar onunkini.
Hem ilandaki kişi yinede pahalı satmaya çalışıyordur. Belliki borcu çok..
borcunu ödeyip alalım o zaman?yaz ne kadar borcu var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme