Şimdi Ara

Bu hastalığıma ne ad verilir ? ( önemli konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 yıl önceye kadar çok kötü takıntım vardı allaha şükür şuan yok. Mesela elimi yıkıyorum, çeşmeyi kapatıyorum ama elimi çektikten sonra 10 defa filan tekrar tekrar sıkıyordum
    kapıyı kapatıp çıkıyorum yukarıya yatağıma yatıyorum. kapıyı kapattımmı diye düşünmeye başlıyorum aşağıya inip tekrar kontrol ediyorum, elimle kapının kolundan çekiyorum kapalımı diye ( gördüğüm şeye inanmıyorum ) çekiyorum-itiyorum çekiyorum-itiyorum yukarıya çıkıyorum merdivenden bakıyorum kapalımı diye
    arabanın kapısını kumandasından kilitliyorum, emin olmak için tüm kapıları kontrol ediyorum, 1-2 metre yürüdükten sonra dönüp tekrar kontrol ediyorum uzaklaştıktan sonra kumandadan tekrar kilit tuşuna basıyorum ( kilitli olduğu için 4lüler yanıp sönüyor ) bu 1-2-3 diye devam ediyor emin olana kadar...
    aynı şeyi birçok yerde de yapıyordum...:/
    hepsi benim istemim dışında oluyor nekadar emin olsamda emin olamıyorum.... bu hastalığın hala kalıntıları var bende ve 5-6 yıl önce izlediğim bir filmi hatırladım aynı benim gibi hasta bir çocuk vardı psikoloğa götürüyordu annesi orada çocuk otururken annesi ve psikolog arka pilandan çocuğu izliyorlardı çocuk odanın kapısını kapatıyor koltuğu oturuyor ve aynı şeyi birsüre tekrarlıyordu ve tedavisinin olmadığından bahsediliyordu (filmin adını hatırlayan varsa tekrar izlemek isterm )
    ben yinede atlattığımı düşünüyorum çok şükür, yazarkan birle tuhaf hissetim sadece paylaşmak istedim

• filmi bende merak ettim.
  • the aviator filminde de leonardo dicaprio'da vardı aynı hastalık
  • aynı durum var bendede.bide bende düşünmk istemediğim şeyleri düşünüorum bu konuda hakim olamıyorum kendime
  • Bende de onun biraz hafifi vardı geceleyin yatmadan önce alışkanlık yapmıştım artık kapıyı kilitliyordum ışıkları söndürüyordum perdeleri çekiyordum balkon kapılarını kapatıyordum ocağı kontrol ediyordum aklına gelebilecek her şey ve aynen yatağa yattığımda bazen emin olamıyordum gidip kontrol ediyordum.Zamanla bunu azaltmaya çalıştım kafama takmamaya çalıştım ondan sonra öyle bi alışkanlık kalmadı gitti zaten.
  • uzun süre oturupta ayağa kalkınca kan basıncınız değişir başınız döner görüntü kararır gibi oluyor ya aynen öyle oluyorum bu konudayken ve düşünürken :S
    düşünüyorum da şuan ciddi ciddi istemim dışında yani musluğu kapattıktan sonra elimi çekiyorum sonra tekrar sıkıyorum yani su akmıyor biliyorum ama 10 a kadar devam ediyordu emin olma sürecim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Loney -- 15 Eylül 2011; 22:37:57 >
  • Obsesif kompulsif abartif ohannes bu kadar da olmazif hastalığın , geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypérion

Bende de onun biraz hafifi vardı geceleyin yatmadan önce alışkanlık yapmıştım artık kapıyı kilitliyordum ışıkları söndürüyordum perdeleri çekiyordum balkon kapılarını kapatıyordum ocağı kontrol ediyordum aklına gelebilecek her şey ve aynen yatağa yattığımda bazen emin olamıyordum gidip kontrol ediyordum.Zamanla bunu azaltmaya çalıştım kafama takmamaya çalıştım ondan sonra öyle bi alışkanlık kalmadı gitti zaten.

yazdığını görünce hatırladım
    ocağıda sık sık kontorl ediyorum ve kapıdan daha önemliydi çünkü üst katta ailem yatıyor eğer açık kalırsa onlara zarar gelir düşüncesiyle...
    ışığı aç kontrol et yukarıya çık tekrar gel ocağa bak etrafa bak mutfak penceresine bak ışığı kapat çık yukarıya geçerken kapıyada takılıyorum malesef...

evden dışarıya çıkarken kilitlediğim kapıyı kapatım ayakkabımla ocağı ve pencereleri kontrol ettiğimde oluyordu...

• Aynı hastalık bende var hocam. kapıyı çekiyorum 3 defa kilitliyorum. sonra merdivenden iniyorum aklıma takılıyo çıkıp tekrar kontrol ediyorum çekiyorum itiyorum açılmıyo tabi. ama bende bi korku oluşuyo hatta tam emin olamadığım için kapalı kapının fotoğrafını çekip gidiyorum evden fotoğrafa baktıkça emin oluyorum çok garip bişi nasıl tedavi olurum ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WorthyLife -- 15 Eylül 2011; 23:11:30 >
  • aynen beni anlatmışsın gece yatıyorum üstümü örtüyorum tam uyiycam acaba içersinin kapısı kapalı mıydı kapı kilitli miydi diye kalkıp kontrol ediyorum yaptığım şeylerden emin olamıyorum bazen nası çözücez ya
  • Bendede düşünmek istemediklerimi düşünme var ve şunu yapamazsam annem babam ölsün gibi şeyler sonra kendime 2 tokat atıp dua okuyup yatıyorum off ooff
  • en son geçen sene arabamın el frenini çektim sanıp arabadan indim ve eve çıktım (araba kapının önünde duruyordu hafif meğilli yol) sonra balkondan bi baktım araba yok kan beynime sıçradı araba yaklaşık 30-40 metre aşağıya inmiş bahçe tellerini yıkıp elektrik direğine vurup arka kapı tampon stop cam yedek lastik kiliti değişti yaklaşık 4.000TL ye (kaskom sağolsun) işte o gün bu gündür aracımın el frenini en az 2 defa kontrol ediyorum tabi bu olay olduktan sonraları 3-4 defa da kontrol ettiğim oluyordu inşallah yeneceğim bu korkumu
  • kapıyı kilitle ve fotoğraf çek benim taktik
  • konuyu gördüm. yemin ederim şimdi kapıyı kilitledimmi kontrol etmeye gidiyorum. hadi gittim editle yazarım

Edit:kitlemişim. paranoyanı s***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-Que -- 15 Eylül 2011; 22:58:54 >
  • Inanrmsn dha bgn gttm bu sorn nedenyle doktora anlttgn sey+hastalk hastalgi obsesif bilmem ne +anksiyete+fibrimayolojimi oyle bsy. Sulpir ilacni verdi 3hfta icicm etksni gsterickms ama hmn degl en az 1hfta snra dedi. Snde git bi psikiyatriye. Gcms olsn hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Statham*

Inanrmsn dha bgn gttm bu sorn nedenyle doktora anlttgn sey+hastalk hastalgi obsesif bilmem ne +anksiyete+fibrimayolojimi oyle bsy. Sulpir ilacni verdi 3hfta icicm etksni gsterickms ama hmn degl en az 1hfta snra dedi. Snde git bi psikiyatriye. Gcms olsn hocam

teşekkür ederim
    ben atlattığımı düşünüyorum ufak tefek etkileri sürüyor ama eskisi gibi değil kapıyı ve musluğu hiç kontrol etmiyorum ama başka şeyler başladı...

evimiz dublex merdivenden çıkınca tam kapıda annemlerin sağda benim solda ablamın odası var. annemlerin odasının sağında kolonun önünde terlik filan oluyor bazen kıyafet filan atılıyor ortalığa yada patik vs... ayağımla kıyıya itiyorum sonra tekrar tekrar 7-8 defa ayağımla aynı hareketi yapıyorum ( kendimce düşüncem annem veya babam kalkarsa ayağı takılır merdivenden aşağıya... ) 1 defa yaptım kenara ittim diyemiyorum çok kötü:(

• hocam seninki kadar agır olmasada bendede var aynı durum mesela ocağı kullanıpta daha sonradan acaba ocağı kapattımmı diye düşünürdüm hatta çogu zaman geri döner kontrol ederdim ama şimdilerde şöyle yapıyorum örnek veriyorum ocakla işim bittiğinde kapatırken kendi kendime sesli ve içimden ocagı kapattım diyorum bunu dediğimde sonradan tekrar acaba kapattımmı diye düşündügümde kendi kendime söylediğim ocagı kapattım cümlesi aklıma geliyor
    bunu deneyebilirsin mesela
  • Hocam yazının tamamını okuyamadım zamanım yok şu an da bendensin sende, zamanında araştırmıştım adını bulmuştum da şu an aklımda değil. En yakın zamanda bulup yazacağım. Bir de söylemeden edemeyeceğim el yıkama olayı hastalığın ilerki derecelerinde oluşuyor :-)
  • Arkadaşlar Bu hastalığın adına EVHAM deniyor aklınıza ne geliyorsa mesela kapıyı kitledimmi? sorusu evet kitledim diyip uyuyun ama psikopatlar gibi onu kafanızda kurgulamaya devam ederseniz kafayı üşütürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

Hocam yazının tamamını okuyamadım zamanım yok şu an da bendensin sende, zamanında araştırmıştım adını bulmuştum da şu an aklımda değil. En yakın zamanda bulup yazacağım. Bir de söylemeden edemeyeceğim el yıkama olayı hastalığın ilerki derecelerinde oluşuyor :-)

diğer arkadaşlarada tam olarak anlatabilmek için video filan olsa çok iyi olurdu çok berbar birşey
    ismini bulabilirsen çok sevinirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.