Şimdi Ara

Bu hastalığıma ne ad verilir ? ( önemli konu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: b437

Hocam yazının tamamını okuyamadım zamanım yok şu an da bendensin sende, zamanında araştırmıştım adını bulmuştum da şu an aklımda değil. En yakın zamanda bulup yazacağım. Bir de söylemeden edemeyeceğim el yıkama olayı hastalığın ilerki derecelerinde oluşuyor :-)

diğer arkadaşlarada tam olarak anlatabilmek için video filan olsa çok iyi olurdu çok berbar birşey
    ismini bulabilirsen çok sevinirim

Videoyu bulmaya çalışırım. Bir de çeken bilir bunu, ben senden çok daha deli şeylerle uğraşıyorum, bir iki tanesini söylediğimde millet ohaaa falan diye tepki veriyor ki bende kaç tane bu tarz şey var sayısını bile bilmiyorum Bir de kitaplar karıştırmıştım bunun için ve o kitabı şu an bulamıyorum ama bu gece veya yarın yazacağım kesin.

• Obsesif bozukluk.Bende de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaywalker78

aynı durum var bendede.bide bende düşünmk istemediğim şeyleri düşünüorum bu konuda hakim olamıyorum kendime

+1000
  • sizinkiler sadece bu kadar mi ben anlatsam sayfa taşar şükredin gençler
  • Obsesyon kompülsiyon yani senin kapıların kilitli olup olmadığı düşünmen obsesyon gidip hepsini teker teker kontrol etmen de kompülsiyon.

Obsesif kişiler normal insanlara göre depresyona daha yatkındırlar haberin ola....

Seninki orta derece daha neler duymuştum bununla ilgili çok ağır olanları da var.Tabiki ilaç tedavisi de...
  • Ben de mesela cebime para koyuyorum, sonra üstten yokluyorum birde arkama falan dönüp bakıyorum belki koyamamışımdır da düşmüştür diye
  • ilkokuldan beri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycbztp

Ben de mesela cebime para koyuyorum, sonra üstten yokluyorum birde arkama falan dönüp bakıyorum belki koyamamışımdır da düşmüştür diye

siz yazdıkça hatırlıyorum

cebime parayı kimliği kredi kartı tarzı şeyler koydukan sonra elimi sokup 20 defa dibe doğru ittiriyorum yürürken cebimde olduğuna emin olduğum halde dönüp dönüp arkama yere bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycbztp

Ben de mesela cebime para koyuyorum, sonra üstten yokluyorum birde arkama falan dönüp bakıyorum belki koyamamışımdır da düşmüştür diye

Cebimden birşey çıkartacak olsam.
    Çıkartırken cebime iyice bakıyor dikkatlice çıkartıyorum.
    Elimle iyice yokluyorum. Başka birşeyi çıkartıp çıkartmadığımdan emin olmak için bazen yerlere bakıyorum yere düşmüş olabilir diye.
  • Bunun biraz hafifi bende de var
  • ev ve araba kilitlemede bende aynıyım :D paso kontrol edıyorum
  • aynı sorun bendede var çok ilerledi artık.Bugün yeni yazıcı aldım fotokopi bölümünü kapatan kapakta hafif bi sorun tespit ettim 10 dakikada bir gidip kontrol ettim acaba bu sorunun bana ne zararı olur diye 5-6 kez yaptım şimdi kendime hakim olmaya çalışıyorum.Mesela cebimden birşey çıkardıktan sonra para v.b etrafımı kontrol ederim 2-3 kere birşey düşürdüm mü diye.Bazı geceler dişlerimi fırçalayıp yattıktan 10-20 dakika sonra gider kontrol ederim musluğu kapatmışmıyım diye aynı şeyi ailemdeki üyeler içinde yaparım mesela tam yattım kardeşim tuvalete gitti geldi diyelim hemen kalkar musluğu kapamış mı diye kontrol ederim.İşlerimi başkasına yaptırmaktan hiç hoşlanmam zor da olsa emin olmak için herşeyi kendim yapmayı tercih ediyorum.

Birde bu düşünmek istemediğim şeyleri düşünme olayı bendede var.Kitap okurken durduk yere haşa Allah'a küfür ediyorum mesela içimden ama kesinlikle böyle bişey düşünmek istemiyorum.Aklımdanda çıkaramıyorum bütün konsantrem bozuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 15 Eylül 2011; 23:36:48 >

• Senin gibi bir arkadaşım var.Bu sene içinde canlı müzik dinlemeye gittik.Ben birama limon suyu istedim nasıl oluyor diye sordu bende anlattım.Sonra bende deneyim dedi, limon suyunu döktük ama içmeye cesaret edemiyor.Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye, gitarcıyı kafaya taktı sonra, ya o gitarı savurursa da bize gelirse diye çünkü ön masadaydık
    Dostum senin hastalığın kesinlikle takıntı hastalığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Problem?

aynı sorun bendede var çok ilerledi artık.Bugün yeni yazıcı aldım fotokopi bölümünü kapatan kapakta hafif bi sorun tespit ettim 10 dakikada bir gidip kontrol ettim acaba bu sorunun bana ne zararı olur diye 5-6 kez yaptım şimdi kendime hakim olmaya çalışıyorum.Mesela cebimden birşey çıkardıktan sonra para v.b etrafımı kontrol ederim 2-3 kere birşey düşürdüm mü diye.Bazı geceler dişlerimi fırçalayıp yattıktan 10-20 dakika sonra gider kontrol ederim musluğu kapatmışmıyım diye aynı şeyi ailemdeki üyeler içinde yaparım mesela tam yattım kardeşim tuvalete gitti geldi diyelim hemen kalkar musluğu kapamış mı diye kontrol ederim.İşlerimi başkasına yaptırmaktan hiç hoşlanmam zor da olsa emin olmak için herşeyi kendim yapmayı tercih ediyorum.

Birde bu düşünmek istemediğim şeyleri düşünme olayı bendede var.Kitap okurken durduk yere Allah'a küfür ederim mesela içimden ama kesinlikle böyle bişey istemem.Aklımdanda çıkaramam bütün konsantrem bozulur.

Eee çözümü neymiş peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

Orijinalden alıntı: Problem?

aynı sorun bendede var çok ilerledi artık.Bugün yeni yazıcı aldım fotokopi bölümünü kapatan kapakta hafif bi sorun tespit ettim 10 dakikada bir gidip kontrol ettim acaba bu sorunun bana ne zararı olur diye 5-6 kez yaptım şimdi kendime hakim olmaya çalışıyorum.Mesela cebimden birşey çıkardıktan sonra para v.b etrafımı kontrol ederim 2-3 kere birşey düşürdüm mü diye.Bazı geceler dişlerimi fırçalayıp yattıktan 10-20 dakika sonra gider kontrol ederim musluğu kapatmışmıyım diye aynı şeyi ailemdeki üyeler içinde yaparım mesela tam yattım kardeşim tuvalete gitti geldi diyelim hemen kalkar musluğu kapamış mı diye kontrol ederim.İşlerimi başkasına yaptırmaktan hiç hoşlanmam zor da olsa emin olmak için herşeyi kendim yapmayı tercih ediyorum.

Birde bu düşünmek istemediğim şeyleri düşünme olayı bendede var.Kitap okurken durduk yere Allah'a küfür ederim mesela içimden ama kesinlikle böyle bişey istemem.Aklımdanda çıkaramam bütün konsantrem bozulur.

Eee çözümü neymiş peki?

Profesyonel yardım almak lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J-Statham*

Inanrmsn dha bgn gttm bu sorn nedenyle doktora anlttgn sey+hastalk hastalgi obsesif bilmem ne +anksiyete+fibrimayolojimi oyle bsy. Sulpir ilacni verdi 3hfta icicm etksni gsterickms ama hmn degl en az 1hfta snra dedi. Snde git bi psikiyatriye. Gcms olsn hocam

teşekkür ederim
    ben atlattığımı düşünüyorum ufak tefek etkileri sürüyor ama eskisi gibi değil kapıyı ve musluğu hiç kontrol etmiyorum ama başka şeyler başladı...

evimiz dublex merdivenden çıkınca tam kapıda annemlerin sağda benim solda ablamın odası var. annemlerin odasının sağında kolonun önünde terlik filan oluyor bazen kıyafet filan atılıyor ortalığa yada patik vs... ayağımla kıyıya itiyorum sonra tekrar tekrar 7-8 defa ayağımla aynı hareketi yapıyorum ( kendimce düşüncem annem veya babam kalkarsa ayağı takılır merdivenden aşağıya... ) 1 defa yaptım kenara ittim diyemiyorum çok kötü:(

Büyük ihtimal küçükken yaşadığın bir olaydan dolayı oluyor bunlar.Küçükken herhangi bir kötü olay başına geldi mi?İyi hatırlamaya çalış annene babana sor.Hiçbir bilimsel bilgim yok ama mantıken böyle olması gerekiyor.Bir olaydan dolayı çok etkilenmişsin ister istemez başına kötü bir şey gelmesin diye çok fazla kontrol ediyorsun.Dediklerinin hepsini ben de yaparım ama sadece 1 defa.Sorunu temelden çözmek gerekir bence.Bu hareketleri yapmama üzerine çalışırsan başarılı olamazsın.O yaşadığın olayı bulup takıntısını üzerinden atman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Senin gibi bir arkadaşım var.Bu sene içinde canlı müzik dinlemeye gittik.Ben birama limon suyu istedim nasıl oluyor diye sordu bende anlattım.Sonra bende deneyim dedi, limon suyunu döktük ama içmeye cesaret edemiyor.Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye, gitarcıyı kafaya taktı sonra, ya o gitarı savurursa da bize gelirse diye çünkü ön masadaydık
    Dostum senin hastalığın kesinlikle takıntı hastalığı

takıntı değilde nasıl anlatayım bende bilmiyorum keşke dediğim o filmi bulabilsek ( hatırladığım sahneyi anlatıp konu açsak ceza alırmıyızki film bölümüne aç diye ? ) daha etkili olurdu

yani çeşme önümde görüyourm su akmıyor ama çeşmeyi sıkıyorum elimi geçiyorum sonra tekra çeşmeyi sıkıyorum elimi çekiyorum 10 a kadar gidiyor :( yataktan kalkıpda baktığımda olur

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J-Statham*

Inanrmsn dha bgn gttm bu sorn nedenyle doktora anlttgn sey+hastalk hastalgi obsesif bilmem ne +anksiyete+fibrimayolojimi oyle bsy. Sulpir ilacni verdi 3hfta icicm etksni gsterickms ama hmn degl en az 1hfta snra dedi. Snde git bi psikiyatriye. Gcms olsn hocam

teşekkür ederim
    ben atlattığımı düşünüyorum ufak tefek etkileri sürüyor ama eskisi gibi değil kapıyı ve musluğu hiç kontrol etmiyorum ama başka şeyler başladı...

evimiz dublex merdivenden çıkınca tam kapıda annemlerin sağda benim solda ablamın odası var. annemlerin odasının sağında kolonun önünde terlik filan oluyor bazen kıyafet filan atılıyor ortalığa yada patik vs... ayağımla kıyıya itiyorum sonra tekrar tekrar 7-8 defa ayağımla aynı hareketi yapıyorum ( kendimce düşüncem annem veya babam kalkarsa ayağı takılır merdivenden aşağıya... ) 1 defa yaptım kenara ittim diyemiyorum çok kötü:(

Büyük ihtimal küçükken yaşadığın bir olaydan dolayı oluyor bunlar.Küçükken herhangi bir kötü olay başına geldi mi?İyi hatırlamaya çalış annene babana sor.Hiçbir bilimsel bilgim yok ama mantıken böyle olması gerekiyor.Bir olaydan dolayı çok etkilenmişsin ister istemez başına kötü bir şey gelmesin diye çok fazla kontrol ediyorsun.Dediklerinin hepsini ben de yaparım ama sadece 1 defa.Sorunu temelden çözmek gerekir bence.Bu hareketleri yapmama üzerine çalışırsan başarılı olamazsın.O yaşadığın olayı bulup takıntısını üzerinden atman lazım.

düşünüyorum ama bu konularla ilgili olabilecek ( ihmalden doğan kötü sonuç gibi ) hiçbir olay gelmiyor aklıma :S

• bende de vardı, gerçi hala var. Dalga geçilmeyen bir konu olduğundan ben de paylaşmak isterim, (telefondan duzgun türkçe yazmak biraz zor oluyor şimdiden k. bakmayın) tum safhalarımla anlatmaya çalışıcam.
    Küçüklüğümden başladı aslında sağa sola gözlerimi devirerek surekli bakardım, bastığım yere surekli bi daha basmak (sanki mukemmel adımı yakalamaya çalışıyordum) ailem nedenini mudurden haksız yere (derste çok parmak kaldırırdım, soru sorardım cevaplayamazdı, derslere nisandan sonra girmezdim zaten (yok yazmıyorlardı) konuları bitirirdim, sinir olurdu daha çocuğum yaptığı iş iş deil zaten) dayak yiyip içime atmam olarak çözmustu ama bir sure kesilmesine rağmen tekrar basladı (tasınmısdık) ama bazı tikler geçmişti yenileri başlamıstı, adım olayı devam ediyordu, ellerimi çok yıkama olayı başlamıştı, orta 3 te ailevi baskılar ve (okuldaki tum dolapları anlatınca yalan soylediğimi dusunup herkesle aramın bozulması) pişmanlıklar iyice artırdı, daha o yaşta depresan kullandım (cipralex en hafifi) tikler biraz azaldı ama nedeni depresanın yarattığı umursamazlıktı
    Oks nin geçmesiyle birlikte gelen rahatlık ve kurduğum guzel arkadaşlıklar tikleri sıfıra yaklaştırmıştı. Fark ettiğim şey stres, mutsuzluk, aklınıza takılan şeyler olduğunda derecesine gore tikler de artıyor mesele eli çok yıkama, suyun hızını ayarlamaya çalışmak (kapatıp açmak), kapı aralığı vs
    Şu an çıkmam gerektiğinden sonra devam edicem unutursam hatırlatın :) ne şekilde mucadele ettiğimi, nasıl avantaja çevirdiğimi, hayatımdaki gelişimini anlatacağım
    Biliyorum çok uzun olacak ama soruna psikolojik olarak ayrıntılı bir haritayla devam edeceimizi dusunuyorum (sorunu yasayan herkesin yorumuyla)

Benim sonucum stres, hızlı ve çoklu dusunen (dusunmekten uyuyamayan), mutsuzluk, kendiyle barısik olmama, hak ettiğini elde etmediğini dusunen
    Iyi forumlar dayak yiyip içime atmam olarak çözmustu ama bir sure kesilmesine rağmen tekrar basladı (tasınmısdık) ama bazı tikler geçmişti yenileri başlamıstı, adım olayı devam ediyordu, ellerimi çok yıkama olayı başlamıştı, orta 3 te ailevi baskılar ve (okuldaki tum dolapları anlatınca yalan soylediğimi dusunup herkesle aramın bozulması) pişmanlıklar iyice artırdı, daha o yaşta depresan kullandım (cipralex en hafifi) tikler biraz azaldı ama nedeni depresanın yarattığı umursamazlıktı
    Oks nin geçmesiyle birlikte gelen rahatlık ve kurduğum guzel arkadaşlıklar tikleri sıfıra yaklaştırmıştı. Fark ettiğim şey stres, mutsuzluk, aklınıza takılan şeyler olduğunda derecesine gore tikler de artıyor mesele eli çok yıkama, suyun hızını ayarlamaya çalışmak (kapatıp açmak), kapı aralığı vs
    Şu an çıkmam gerektiğinden sonra devam edicem unutursam hatırlatın :) ne şekilde mucadele ettiğimi, nasıl avantaja çevirdiğimi, hayatımdaki gelişimini anlatacağım
    Biliyorum çok uzun olacak ama soruna psikolojik olarak ayrıntılı bir haritayla devam edeceimizi dusunuyorum (sorunu yasayan herkesin yorumuyla)

Benim sonucum stres, hızlı ve çoklu dusunen (dusunmekten uyuyamayan), mutsuzluk, kendiyle barısik olmama, hak ettiğini elde etmediğini dusunen
    Iyi forumlar

• aynı sorun kuzenimdede var, artık bizi isyan ettiriyor. adam kapıyı kapattımmı diye yarı yoldan döndü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.