Şimdi Ara

Bu hastalığıma ne ad verilir ? ( önemli konu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: sey_47

beyler filmi söylüyorum nicolas cage in filmi güzel bi film bence: MATCHSTICK MENhttp://www.imdb.com/title/tt0325805/

beim bahsettiğim filmde bu hastalığı yaşayan bir çocuktu ama :S

Evt kardeşim bende şimdi düzeltiyordum yorumumu k.bakma; konunu tekrar okuyunca farkettim.

• kim 1 milyon ister veya canlı paraya katılmanı şiddetle tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

beyler filmi söylüyorum nicolas cage in filmi güzel bi film bence: MATCHSTICK MENhttp://www.imdb.com/title/tt0325805/

beim bahsettiğim filmde bu hastalığı yaşayan bir çocuktu ama :S

Evt kardeşim bende şimdi düzeltiyordum yorumumu k.bakma; konunu tekrar okuyunca farkettim.

konu açacağım ama ceza yerim diye korkuyorm hatırladığım sahneleri anlatsam bilen çıkar aslında 2. hesabı olan filan varsa eğer anlatayım ben konu açsın bir arkadaş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trizor

benim rahatsızlığım aslında kornburakın bazı yonlerinin ilerlemis bazı yonlerinin daha iyi durumda olduğu hali
    Hastalığı tam olarak açıklamış burak
    Bende yerine baska takıntılar koydum bi suru sey yaptım ama en etkili çozum o tiki yapmayıp bisi olmadını gorunce onu icimdeki sese karsı kullanmak

Ben ders ve proje konularında mukemmeliyetçilik (genel adıdır evde simetri hastalığı olarak ortaya çıkar :) )kullanarak (tiklerden uzaklasıcaksın tabi) çok yararını gordum

Mesela daha yeni kurtulduğum bi tik var çift sayı olucak sayıda kullanmak

Ayrıca tv de ses ayarını tek sayıda uyduda çift sayıda bırakırım

çift tek deyince geldi aklıma bendede şu vardı

mesela bir yazı gördüm hemen 2 haf 2 haf heceliyorum örneğin 'eczane' ec-za-ne diye hecliyorum çift mi değilmi diye 'be-be-k çift değil. amaç yok yani sadece yapıyorum neden yapıyorum onuda bilmiyorum :S

kose yazılarının baslıkları 2 veya 4 se okuyorum okuyunca da (sadece baslık) 2 veya 4 olan baska arıyorum
    Ama okicaksam da okurum yani baya astım ben, bu aralar çok stresli olduğumdan oluyor

• Hocam aynı olay bende de var ama seninki kadar değil.Ben sürekli düşünürüm bu yüzden bazen yaptıgım şeye odaklanamam.Bu yüzden reflex gibi bişey olduğunada inanıyorum
  • arkadaşım kendini cezalandırmayı dene istemeden yaptığın her şeyde kendine ceza ver ama yapmaktan hoşlandığın şey olursa daha çabuk etki eder bence böyle kurtulursun takıntılarından
  • KNTLG ( arkadaşımızın konu dışı banı olduğu için onun yerine ekliyorum )

Konu dışı yasağım olduğu için oraya yazamadım...
    geçen gün konusu geçmişti otomobil bölümünde orayada yazmıştım...
    Ne yaptıysam ne ettiysem bi türlü başedemedim

''Bendede şöyle bi sorun var. Mesela yeşil ışık yanıyor , geçiyorum . Sonra acaba ışık kırmızı mıydı diye kafaya takıyorum... Ama ışığın yeşil yandığından da emin yani .. Ama yinede kafada çok takıntı oluyor... Yada sigarayı içtim camdan aşağıya atıyorum ( atmamam lazım ama ) sonra acaba arabaının içine mi düştü deyip arka koltuklara falan bakıyorum... Ama izmaritim yola düştüğünü görüyorum . Buna rağmen emin olamıyorum... Sanırım bende takıntı hastalığı var , yada bişeyleri gördüğüm halde emin olamama hastalığı. ...''
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaywalker78

aynı durum var bendede.bide bende düşünmk istemediğim şeyleri düşünüorum bu konuda hakim olamıyorum kendime

bu bende de hala devam ediyor. açıkçası bu yüzden dr ye falan gitmeye de çekiniyorum. sürekli değil ama bazen üstüne basa basa istemediğim ve ya tamamen inandığım şeyleri beynimde tam tersi olarak düşünüyorum. bir süre sonra geçiyor fakat yine başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 16 Eylül 2011; 3:52:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Problem?

aynı sorun bendede var çok ilerledi artık.Bugün yeni yazıcı aldım fotokopi bölümünü kapatan kapakta hafif bi sorun tespit ettim 10 dakikada bir gidip kontrol ettim acaba bu sorunun bana ne zararı olur diye 5-6 kez yaptım şimdi kendime hakim olmaya çalışıyorum.Mesela cebimden birşey çıkardıktan sonra para v.b etrafımı kontrol ederim 2-3 kere birşey düşürdüm mü diye.Bazı geceler dişlerimi fırçalayıp yattıktan 10-20 dakika sonra gider kontrol ederim musluğu kapatmışmıyım diye aynı şeyi ailemdeki üyeler içinde yaparım mesela tam yattım kardeşim tuvalete gitti geldi diyelim hemen kalkar musluğu kapamış mı diye kontrol ederim.İşlerimi başkasına yaptırmaktan hiç hoşlanmam zor da olsa emin olmak için herşeyi kendim yapmayı tercih ediyorum.

Birde bu düşünmek istemediğim şeyleri düşünme olayı bendede var.Kitap okurken durduk yere haşa Allah'a küfür ediyorum mesela içimden ama kesinlikle böyle bişey düşünmek istemiyorum.Aklımdanda çıkaramıyorum bütün konsantrem bozuluyor.

Allah'a küfür konusunda beni tarif etmişsiniz. Böyle bir şeyi haşa kesinlikle düşünmek istemediğim halde zihnimden çok kötü şeyler söylüyorum. Hatta bazen düşünmek istemediğime bile inanmadığımı düşünüyorum

• quote:

aynı sorun bendede var çok ilerledi artık.Bugün yeni yazıcı aldım fotokopi bölümünü kapatan kapakta hafif bi sorun tespit ettim 10 dakikada bir gidip kontrol ettim acaba bu sorunun bana ne zararı olur diye 5-6 kez yaptım şimdi kendime hakim olmaya çalışıyorum.Mesela cebimden birşey çıkardıktan sonra para v.b etrafımı kontrol ederim 2-3 kere birşey düşürdüm mü diye.Bazı geceler dişlerimi fırçalayıp yattıktan 10-20 dakika sonra gider kontrol ederim musluğu kapatmışmıyım diye aynı şeyi ailemdeki üyeler içinde yaparım mesela tam yattım kardeşim tuvalete gitti geldi diyelim hemen kalkar musluğu kapamış mı diye kontrol ederim.İşlerimi başkasına yaptırmaktan hiç hoşlanmam zor da olsa emin olmak için herşeyi kendim yapmayı tercih ediyorum.

Birde bu düşünmek istemediğim şeyleri düşünme olayı bendede var.Kitap okurken durduk yere haşa Allah'a küfür ediyorum mesela içimden ama kesinlikle böyle bişey düşünmek istemiyorum.Aklımdanda çıkaramıyorum bütün konsantrem bozuluyor.

Hocam ayni sekilde allah olaynda bnde oyleym dinime bagli biriyimde nie boyle oluyor ya . Gittimde doktora ilacda verdi bkalm duzelcekmiyim.s

• maus ile ekrana birkaç kez tıklıyorum

bunu yazdıktan sonra yapmıyacağım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J-Statham*

Inanrmsn dha bgn gttm bu sorn nedenyle doktora anlttgn sey+hastalk hastalgi obsesif bilmem ne +anksiyete+fibrimayolojimi oyle bsy. Sulpir ilacni verdi 3hfta icicm etksni gsterickms ama hmn degl en az 1hfta snra dedi. Snde git bi psikiyatriye. Gcms olsn hocam

teşekkür ederim
    ben atlattığımı düşünüyorum ufak tefek etkileri sürüyor ama eskisi gibi değil kapıyı ve musluğu hiç kontrol etmiyorum ama başka şeyler başladı...

evimiz dublex merdivenden çıkınca tam kapıda annemlerin sağda benim solda ablamın odası var. annemlerin odasının sağında kolonun önünde terlik filan oluyor bazen kıyafet filan atılıyor ortalığa yada patik vs... ayağımla kıyıya itiyorum sonra tekrar tekrar 7-8 defa ayağımla aynı hareketi yapıyorum ( kendimce düşüncem annem veya babam kalkarsa ayağı takılır merdivenden aşağıya... ) 1 defa yaptım kenara ittim diyemiyorum çok kötü:(

Hocam aynisi aynisi. Pc acik uyurum msni kapatmmi yda facei kapattgmi bildigim halde gider bkarm babannemdenn klkar gderm bazen 15dk yol cok kotu bi durum ama sadece snde yok snden kotuleri var hocam.online oyun kasarim chari bota biraktimmi acaba die okuldan kacar eve gderm :D bazen snradn dsunnce guluorm ama boyle iste hocam bunun adida obsesif bozukluktur cok ilerletirsen fibromiyalji oluo aman dikkat fiziksel olarak tepiyo sonra takma ve umusma biliorm elinde degl ama dene hic degilse burda hepimz kader ortagiyiz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: MayonezliTost

Bendede düşünmek istemediklerimi düşünme var ve şunu yapamazsam annem babam ölsün gibi şeyler sonra kendime 2 tokat atıp dua okuyup yatıyorum off ooff

aynısı resmen.kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum
  • takip
  • quote:

2-3 yıl önceye kadar çok kötü takıntım vardı allaha şükür şuan yok. Mesela elimi yıkıyorum, çeşmeyi kapatıyorum ama elimi çektikten sonra 10 defa filan tekrar tekrar sıkıyordum
    kapıyı kapatıp çıkıyorum yukarıya yatağıma yatıyorum. kapıyı kapattımmı diye düşünmeye başlıyorum aşağıya inip tekrar kontrol ediyorum, elimle kapının kolundan çekiyorum kapalımı diye ( gördüğüm şeye inanmıyorum ) çekiyorum-itiyorum çekiyorum-itiyorum yukarıya çıkıyorum merdivenden bakıyorum kapalımı diye
    arabanın kapısını kumandasından kilitliyorum, emin olmak için tüm kapıları kontrol ediyorum, 1-2 metre yürüdükten sonra dönüp tekrar kontrol ediyorum uzaklaştıktan sonra kumandadan tekrar kilit tuşuna basıyorum ( kilitli olduğu için 4lüler yanıp sönüyor ) bu 1-2-3 diye devam ediyor emin olana kadar...
    aynı şeyi birçok yerde de yapıyordum...:/
    hepsi benim istemim dışında oluyor nekadar emin olsamda emin olamıyorum.... bu hastalığın hala kalıntıları var bende ve 5-6 yıl önce izlediğim bir filmi hatırladım aynı benim gibi hasta bir çocuk vardı psikoloğa götürüyordu annesi orada çocuk otururken annesi ve psikolog arka pilandan çocuğu izliyorlardı çocuk odanın kapısını kapatıyor koltuğu oturuyor ve aynı şeyi birsüre tekrarlıyordu ve tedavisinin olmadığından bahsediliyordu (filmin adını hatırlayan varsa tekrar izlemek isterm )
    ben yinede atlattığımı düşünüyorum çok şükür, yazarkan birle tuhaf hissetim sadece paylaşmak istedim

Aynı hastalık bendede var uyumadan önce evin anahtarlarını arabanın anahtarını yanıma dizerim,balkonun kapısını gider 3-4 kere kontrol ederim.Evin kapısını aynı şekilde
    Bu hastalık bende 2 sene önce başladı nedenini bilmiyorum ama kafaya takmıyorum sende öyle yap bence

• quote:

Hastalık gibi düşünmezseniz bişey olmaz mesela yazıcıyı kontrol etmenız dusunmenız gayet dogal cunku para oduyorsunuzTabi musluk olayına falan birşey diyemeyecegim

• kardeşim yazının 4de birine gelmeden obsesif kompulsif bozukluğun olduğunu anladım :D. bendede var aynısı.. git psikiatriste görün bende galiba okb var de,. bide biraz araştır netten emin ol.

al bu da konum;
    http://forum.donanimhaber.com/m_52726791/mpage_1/key_/tm.htm
  • OKB rahatsızlığın var ; pskiyatra gozukursen muhtemelen anafranil ilacını yazacaktır. anafranili bir dönem kullandım bir dönem diyorum çünkü yan etkilerini kaldıramadım çarpıntı, vücut titremesi ( en kötüsü de bu ) ağız kuruluğu, kabız (bunu önlemek için bekünis kullanmaya başlamıştım), terleme tabi herkeste farklı yan etkiler ortaya çıkabilir. ilacı sabırla kullanırsan seni bu hastalıktan kurtarır ben ilacı bıraktıktan sonra kendim bu hastalığı yenmek için çabaladım ve Allah'a şükür şuan da gayet iyiyim
  • bende de şu olay var , mesela kitap okurken okuduğum sayfalardan bi tanesinde geçen cümle aynen aklımda kalıyor veya bi tane karakterin ismini unutuyorum . Sonra hafızamı zorlayıp o sayfayı buluyorum . Bulamadan asla kitaba devam edemiyorum . Bi başkası da aynı şekilde film izlerken ufacık bi sahnede bi şey aklıma takılıyor o dakika ve saniyeyi bulup hatırlayıp öyle devam ediyorum filme . Televizyonda veya sinemada film izlemeyi pek sevmiyorum bu yüzden .
  • Bendede oluyordu bir yerde okudum cinler musallat olmuş olabilirmiş.Elimi yıkıyorum sonra tekrar yıkıyom ışığı kapattım mı kapıyı kitledimm ivb çok tekrar ediyordum bir aralar sonra kendiliğinden geçti :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.