Şimdi Ara

Bu Gün Kaç Askerimiz Ölür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar her gün askerimiz ölüyor, iki dakkalık haberle geçiştir...Haberlerde ise 1 saat Filistine giden, show yapan gemi...

• şehit oluyor

bu mertebeye ulaşmak zordur

saygıda kusur etmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

şehit oluyor

saygıda kusur etmeyelim

Arkadaşım ben şehit kavramını bilerek kullanmadım.. Bu kavramın içine ettiler... Hatalı sollamadan, kırmızı ışıkta geçip başkasının ölümüne neden olan polise bile şehit diyorlar..Yani tabiri caizse memlekette eceliyle ölenlerin dışında herkes Şehit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

şehit oluyor

saygıda kusur etmeyelim

Arkadaşım ben şehit kavramını bilerek kullanmadım.. Bu kavramın içine ettiler... Hatalı sollamadan, kırmızı ışıkta geçip başkasının ölümüne neden olan polise bile şehit diyorlar..Yani tabiri caizse memlekette eceliyle ölenlerin dışında herkes Şehit...

Arkadaş haklı şuan herkeze şehit deniliyor eceli dışında ölen
    Polisin de şehitliği vardır diye düşünüyorum sonuçta vatan için ama maden şehitlerimiz deniliyor madenci şehit değildir eceldir.
    Bu arada medyaya söylenmiyor biz 1 şehit veriyorsak adamların soyu kurutuluyor orda ama medyada 1 ölü ele geçilirdi 3 ölü geçirildi deniyor bunu sizinde biliyor olmanız lazım

• şehitliğin anlamı;

Zamanla şehit kavramı Türkçe'de dini anlamından sıyrılıp vatanını veya milletini müdafaa yolunda ölen herkes için kullanılır hale gelmiştir. Türkçe'de şehit olarak nitelendirilen kimseler şu kategoriler altında toplanabilir:

* Vatani görevini yapmakta iken herhangi bir şekilde yaşamını yitiren tüm askerler,
    * Herhangi bir terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren eğitim, sağlık, güvenlik vb. görevlileri ile
    * Görev başında yaşamını yitiren polis, itfaiyeci vb. diğer görevliler.

Bu kimseler, inançlarına bakılmaksızın, Türkçe medyada yaygın şekilde "şehit" olarak nitelendirilirler.[1][2][3]

Yukarıda bahsi geçen şahısların bir kısmının şehit kabul edildiği, bağlı oldukları kurumların tüzükleri ve yasalarla da sabittir ve geride kalan yakınları tazminat almaya hak kazanabilirler.

Bunların haricinde siyasi ve ideolojik görüşleri nedeniyle öldürülmüş kimseler de, yakınları, dava arkadaşları, meslek arkadaşları veya taraftarları tarafından "şehit" olarak nitelendirilebilirler; basın şehitleri, devrim şehitleri vb. gibi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, internet sitelerinde yer alan Basın Şehitleri listesinin başlığını 2005 yılında Öldürülen Gazeteciler olarak değiştirmiştir.[4]

• quote:

Orijinalden alıntı: majesticman

quote:

quote:

şehit oluyor

saygıda kusur etmeyelim

Arkadaş haklı şuan herkeze şehit deniliyor eceli dışında ölen
    Polisin de şehitliği vardır diye düşünüyorum sonuçta vatan için ama maden şehitlerimiz deniliyor madenci şehit değildir eceldir.
    Bu arada medyaya söylenmiyor biz 1 şehit veriyorsak adamların soyu kurutuluyor orda ama medyada 1 ölü ele geçilirdi 3 ölü geçirildi deniyor bunu sizinde biliyor olmanız lazım

Arkadaşım açıkça bu kendi düşüncem, bence ölügeçirme olaylarının çoğu atmasyon...Örneğin 3 sehit varsa en az 9 terörist ölü geçirilir yada daha fazlası..yada bir şehit varsa en az 3 terörist..Bu rakamlar gerçek olsaydı 30 yıldır söylenen rakamlarla terörün kökünü kazanmış olurduk..Terörist baskını yapıyor.. Sabah çiftçilik yapıyor..Kahvede oturuyor..Kahveye gidip sen dünkü baskını yapan kişisin diyemezsin..Çünkü bilmiyorsunki baskını kim yapmış..Tespit edemiyorsun yani..

• Arkadaşım her ülkenin ölü askeri şehit değildir biliyorsunuz Allah katında Türklerin ne olduğunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım her ülkenin ölü askeri şehit değildir biliyorsunuz Allah katında Türklerin ne olduğunu

Ben bilmiyorum.Kuran-ı Kerimde adımız geçmiyor bildiğim kadarıyla.
  • quote:

şehit oluyor

saygıda kusur etmeyelim

Ne kadar basit bir düşünce, hiç bir sebepden bu insanlar bir kaç çapulçu terorist tarafından öldürülüyor, bunu açıklamana gerek yok, evet şehitler, ama ne uğruna ölüyorlar? savaşarak ölmüyor bu askerler, bir hiç uğruna şehit oluyorlar, ve malesef bu devam edecek, tek yas dökecek ise aileleridir.
  • quote:

Arkadaşım her ülkenin ölü askeri şehit değildir biliyorsunuz Allah katında Türklerin ne olduğunu

Arkadaşım elin teröristide kendi ölüsüne şehit diyor..Şehit kavramı asıl olarak Allah yolunda kafirlere karşı savaşanlara, ÖLENLERE denir... Müslümanlar dışındaki dini gruplarla.. Zaten şehit kelimesi ARAPÇA dır..
  • Müslüman toplum olarak geçer
  • şehti kavramı aslında din için savaşıp ölenler için kullanılır diye biliyorum.. yani askerlerin şehit olması doğrumudur bilmiyorum am acıkcası hiç bir din adamınında kalkıp yok asker şeht olmaz diyeceğini sanmıyorum..yine tabular arkasına sığınırız muhtemelen..arkadaşlarında dediği gibi herkes şehit oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

şehti kavramı aslında din için savaşıp ölenler için kullanılır diye biliyorum.. yani askerlerin şehit olması doğrumudur bilmiyorum am acıkcası hiç bir din adamınında kalkıp yok asker şeht olmaz diyeceğini sanmıyorum..yine tabular arkasına sığınırız muhtemelen..arkadaşlarında dediği gibi herkes şehit oluyor..

Yani şimdi gayri müslüm bir asker, teröristlerle yapılan çatışmada ölse şehitmi diyecez... Şehitlik kavramı araplar tarafından kullanıyordu.. Allah yolunda, islamiyeti yayarken yada korurken ölen müslümanlara denir ve cennete giderdi islamiyet inancına göre.. bunu bile bile... çocuğu ölen Ana- Babalara oğlun şehit oldu daha ne istiyorsun, cennete gitti diyerek uyutmaktan başka bir şey değildir..Tabi Ana babada soramıyor oğlum neden, niçin nasıl öldü..Vatan sağolsun diyorlar biraz sırtlarını sıvazlıyorlar bayrağa sarıp defnediyorlar okadar.. Laik devletiz güya ama işte ANALAR BABALAR üzülmesin diye oğlun şehit oldu, cennete gitti diyerek avutuyoruz.. Oysa esasında herkes şehitlik kavramının manasını biliyor..Kimsede çıkıp gerçeği itiraf edemiyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

şehti kavramı aslında din için savaşıp ölenler için kullanılır diye biliyorum.. yani askerlerin şehit olması doğrumudur bilmiyorum am acıkcası hiç bir din adamınında kalkıp yok asker şeht olmaz diyeceğini sanmıyorum..yine tabular arkasına sığınırız muhtemelen..arkadaşlarında dediği gibi herkes şehit oluyor..

Yani şimdi gayri müslüm bir asker, teröristlerle yapılan çatışmada ölse şehitmi diyecez... Şehitlik kavramı araplar tarafından kullanıyordu.. Allah yolunda, islamiyeti yayarken yada korurken ölen müslümanlara denir ve cennete giderdi islamiyet inancına göre.. bunu bile bile... çocuğu ölen Ana- Babalara oğlun şehit oldu daha ne istiyorsun, cennete gitti diyerek uyutmaktan başka bir şey değildir..Tabi Ana babada soramıyor oğlum neden, niçin nasıl öldü..Vatan sağolsun diyorlar biraz sırtlarını sıvazlıyorlar bayrağa sarıp defnediyorlar okadar.. Laik devletiz güya ama işte ANALAR BABALAR üzülmesin diye oğlun şehit oldu, cennete gitti diyerek avutuyoruz.. Oysa esasında herkes şehitlik kavramının manasını biliyor..Kimsede çıkıp gerçeği itiraf edemiyor..

dinden kastım zaten islamdı.. yani müslümanlar din uğrunda ölürse sehit olur diyorum..
    yine bir din adamı tv de sehitlikle ilgili bilgiler vermişti..hadislerde falan yararlanıyormu güya..aklına gelen herkes sehit .. doğum yaparken ölen kadın gibi.. baya bay saydı böyle seyleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 30 Mayıs 2010; 4:06:21 >

• quote:

Bu aralar her gün askerimiz ölüyor, iki dakkalık haberle geçiştir...Haberlerde ise 1 saat Filistine giden, show yapan gemi...

amerikada 1 asker ölse savaş açarlar,bizimkiler düşmanları ile kanka oluyor
  • Evet, herkese şehit diyemezsiniz..

terör kurbanı bir askerde olsa önemli olan ne için savaştığıdır..

dinine vatanına küfür ede ede askerliğini bitiren var ne şehitliği ?

Şehitlik çok yüksek bir makamdır ve mutlaka kurşunla da ölmesi gerekmez...
  • Bu tür konuları,özellikle de böyle bir başlık altında konuşmak çok yanlış..Askerimizi,şehitlerimizi sırf konu olsun diye yaş grubunun ortaokul-lise çağının ağırlıklı olduğu bir bölüme malzeme etmek çok çok yanlış..Yapmayın böyle şeyler..
  • Her toplum, vatanı milleti, inancı ve çıkarları için her şeyi yapmayı göze alır ve bunlar için savaşır, ölür veya öldürür. Burada Müslüman’ı farklı kılan olay, bunların tümünü Allah için ve Allah'ın istediği gibi yapmış olmasıdır. Şehit Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup rızıklanacağı ve cennete gireceğine şahadet; شَهَادَة olunduğu için bu adı almıştır. Kur’an’da bu kavramı Allah şu ayette bildirmiştir;

Allah yolunda öldürülmüş olanları ölüler sanma sakın. Hayır! Onlar diridirler. Rablerinin katında rızıklandırılıyorlar./Ali İmran169
  • Evet, bu konuyu dün açmıştım.. Çünkü hergün ölüm haberi geliyordu... Şuana kadar 8 askerimiz öldü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.