Şimdi Ara

Ankara'da Hastanede vefat eden kişi nereye gömülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim babannemin babası bundan 70 yıl önce Ankara'da tedavi gördüğü hastanede ameliyat masasından kalkamamış, babannemlerin o zamanlar maddi durumu iyi olmadığından nerede vefat ettiği nereye gömüldüğü başta olmak üzere bilgileri yok. Ve ben babannem vefat etmeden onu babasının mezarına götürmek istiyorum. Şu hayatta bunu benim için ne kadar değerli olduğunu ifade edemem. Kısacası bu konuda bir bilgi sahibi olan yardımcı olabilecek olan yok mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara'da Hastanede Vefat Eden Kişi Nereye Gömülür?

Ankara'da hastanede vefat etmiş bir kişinin nereye gömüleceği, yakınları tarafından belirlenir. Vefat eden kişinin yakınları yoksa veya yakınları cenaze masraflarını karşılayamıyorsa, belediye tarafından Ankara Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilir.

Ankara Kimsesizler Mezarlığı, kimsesiz vefat eden veya yakınları tarafından defin işlemleri yapılmayan kişiler için ayrılmış bir mezarlıktır. Mezarlığın yeri Ankara'nın Mamak ilçesi sınırları içerisindedir.

Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilecek kişiler için belediye tarafından ücretsiz defin hizmeti sunulmaktadır. Yakınları cenaze masraflarını karşılayamayan ancak vefat eden kişiyi Kimsesizler Mezarlığı'na defnettirmek istemeyen kişiler, belediyeye başvurarak sosyal yardım alabilirler.

Ankara'da hastanede vefat eden bir kişinin nereye gömüleceği konusunda daha detaylı bilgi almak için Ankara Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Karşıyaka mezarlığına gömülmüş olabilir girişte her kapısında bilgisayarlı sistemler var isim ile arama yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

Karşıyaka mezarlığına gömülmüş olabilir girişte her kapısında bilgisayarlı sistemler var isim ile arama yapabilirsiniz.

Hocam ama o belli bi yıldan itibaren gömülenler için geçerli değilmiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darsh

quote:

Karşıyaka mezarlığına gömülmüş olabilir girişte her kapısında bilgisayarlı sistemler var isim ile arama yapabilirsiniz.

onu araştırmak gerekli ben çok aradığım kişiyi bu yolla buldum 15 sene önceki bir kişiyi bulduğumu söyleyebilirim
  • quote:

quote:

quote:

onu araştırmak gerekli ben çok aradığım kişiyi bu yolla buldum 15 sene önceki bir kişiyi bulduğumu söyleyebilirim

Ben 60-70 yıl öncesinden bahsediyorum ben hocam.

Bulma ihtimalim var mı? Varsa Ankara'ya gelmeye niyetliyim bu mesele için.

• Belediyenin Kimsesizler Mezarlığına gömülmüş olabilir. Ama o hastanede bekleyen yakınları, akrabaları falan vardıysa, köyüne de götürüp gömmüş olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

quote:

quote:

cenaze hizmetlerinden konu hakkında daha detaylı bir bilgi alabilisiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Belediyenin Kimsesizler Mezarlığına gömülmüş olabilir. Ama o hastanede bekleyen yakınları, akrabaları falan vardıysa, köyüne de götürüp gömmüş olabilirler.

Belediyenin kimsesizler mezarlığı mı var hocam bunu bilmiyordum.

köye götürülmedi, o zamanlar fakir bir aileymiş babannemlerin ailesi... O kadar paraları yokmuş sanırım.
  • Ayrı bir mezarlık da olabilir ya da normal mezarlıkta kimsesizler için ayrılmış bir bölüm de olabilir. Bir ihtimal daha var ama üzülürsün belki. Bazen de sahibi olmayan cenazeleri Tıp Fakültelerinin Anatomi Bölümlerine kadavra olarak verirler....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

quote:

quote:

cenaze hizmetlerinden konu hakkında daha detaylı bir bilgi alabilisiniz.

Oraya nasıl ulaşırım hocam?

• hocam karşıyaka sadece boşa zaman kaybettirir 10 küsür yıllık bir mezarlıktan bahsediyoruz.

benim önerim cebeci mezarlığı.1950-60 larda falan ölenler görmüştüm, ama daha eski bir yere benziyor,belki bulabilirsiniz.
  • Nüfus müdürlüğü bilebilir belki.Ölen kişiyi kütükten düşürmek için ölüm raporu vs gerekiyor belki gömüldüğü yerle ilgili bilgide vardır
  • Acep hastanede herhangi bir kayıt da mı yoktur? Arşivleri vs... Buarada cebeci mantıklı geldi..
  • Korkutmak istemem ama sahip cikilmayan cenazeleri kimi zaman univesite hastanelerine incelemek amacli verebiliyorlar
  • Hastane veya nüfusta kayıt olmayabilir ama Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Mezarlıklar Müdürlüklerinde mutlaka kayıt olur. Ya büyükşehir belediyesi ya da öldüğü hastanenin bağlı olduğu ilçe belediyesinin mezarlıklar müdürlüğüne sorarsan bulursun.
  • bulman bayağı zor gibi.o zamanlar bilgisayar filan olmadığından düzenli kayıt tutulmamıştır. belgeler kim bilir ne oldu? parçalanmış da olabilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Korkutmak istemem ama sahip cikilmayan cenazeleri kimi zaman univesite hastanelerine incelemek amacli verebiliyorlar

+1
  • hastanedeki kayıtlar 10yılda bir arşivden dışarı çıkarılıp yakılır 90lardan sonra devlet hastanelerinde dosya numarası ile yine kayıt tutulur diye biliyorum
  • ankara mezarlığı için internettende arama yapılabiliyor ankaraya gelmene gerek yok pek yada burdan ankarada oturan birinden yardım isteyebilirsin
  • Herşey bir tarafa, kayıt bulsan bile o mezar çoktan dümdüz olmuştur doğal olaylardan (yağmur-rüzgar vb). Nineni de boşa yorma. Mezar ziyareti bildiğim kadarı ile gerekli değil. Evinden de bir Fatiha okuyup göndersen yerini buluyor. Ölen insanların ruhlarının mezarlarında olup olmadığını ve mezarlarına gittiğimizde bizi görüp görmediklerini bilmiyoruz ki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.