Şimdi Ara

Bu Gece Ay Tutulması Var Yarında 17 Ağustos

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ay Tutulması Var Bu Gece Yarında 17 Ağustos

• Hangi saatler arasında olacak bilen var mı? Yoksa tüm gece görebilecek miyiz?
  • Bu gece Ay, bakır renginde görünecek ve "parçalı" tutulacak. Türkiye'den de çıplak gözle izlenebilecek tutulma, 21.24'te başlayacak ve gece 00.10'da gerçekleşecek.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi'nin tutulma nedeniyle düzenleyeceği etkinlikte Başkentliler, teleskoplarla gökyüzünü izleyebilecek. Ay tutulması, Dünya'nın Ay ile Güneş arasında bir noktada bulunması sonucu, Ay'ın Dünya'nın gölge konisinin içerisinde kalması ile gerçekleşiyor.

Ancak Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya'nın tam gölge konisine girmeyebiliyor. Bu durumda gerçekleşen tutulma "Parçalı Ay Tutulması" olarak adlandırılıyor. Parçalı ay tutulması, çıplak gözle ve her çaptan teleskopla izlenebilecek ve fotoğrafı çekilebilecek.

Düzenlenen etkinlik programına ve rasathaneyle ilgili tüm ulaşım ve iletişim bilgilerine http://rasathane.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

• MertcanE , istanbulda bu tarz birşey var mı?
  • Bilmiyorum Nerelerden Görülüceğine Baktım Ama Bulamadım.
  • Arkadaşlar 28 ağustosta da mars dünyamıza yaklaşacakmış ve ikinci bir ay varmış gibi görünecekmiş...
  • Oha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyle olursa süper olurda olmaz bence ( mars için dedim )
    bu akşam fotoğraf çekmeye çalışcam kesin unuturum akşama kadar ama hadi bakalım .
  • 17 ağustosa da denk gelmesi, fena olmuş istanbulllular dikkat etsin
  • 17 Ağustos'a Denk Gelmesi Gerçekten İlginç
  • quote:

Bir kenara not edin 27.Ağustos.2008 saat 00:30 da.....

Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi
    olacak. Mars çiplak gözle dolunay kadar büyük görünecek.

27 Agustos'ta
    Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştiginda en büyük göründügü gün
    olacak.
    27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.
    Dünyanın iki ay'i varmış gibi görünecek. Mars'in dünyaya bu kadar
    yakın geçecegi bir sonraki tarih 2287 yılı. Bunu dostlarınızla
    paylaşın. Bugün hayatta olan hiçbir kimse bu olayı tekrar göremeyecek

Arkadaşlar bu bilgi yanlış da olabilir. Bana ortalıkta dolaşan saçma birşey gibi geldi ama bilemiyeceğim sağlam bir kaynak bulursanız buraya da yazın...

Bir başka alıntı

quote:

Her yıl tekrarlayan asparagas
    Yine bir ağustos ayı.. ve yine gerçek bilgiler içermeyen mailler ardı ardına gelmeye başladı :

"Mars gezegeni Ağustos'tan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. Bu yıl 27 Ağustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak.
    27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ayı varmış gibi görünecek. Mars gezegeninin dünyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 yılı"

Ve gerçekler.. Bu haber tamamen asparagas olup internet geçmişimize baktığımızda 2003 yılından itibaren bu tür haberlerin her yıl tekrarlandığını görüyoruz. Ama Mars hiç bir zaman dolunay kadar büyük olamadı. Olamayacak da.
    Her yıl bu asparagas haberleri çıkaranlar yorulmazken.. Tubitak Ulusal Gözlem Evi de her yıl bunlara cevap vermekten yılmıyordur umarım.

Kaynak:http://www.bildirgec.org/yazi/mars-ne-zaman-dolunay-kadar

• Yalan Olabilir. Ama Bu Akşam Bakıcam Yakınlaşma Falan Varmı. Olsa Şimdiden Belli Olur.
  • 17 agustos 1999'u yaşadım, bi 17 agustos 2008 daha yaşayamam..Giderim sokakta yatarım gerekirse
  • 17 ağustos 2008 saat 00.10 da herkes sağlam biryere kaçsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Topal Yılan

17 ağustos 2008 saat 00.10 da herkes sağlam biryere kaçsın

Neden.
  •  Bu Gece Ay Tutulması Var Yarında 17 Ağustos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 16 Ağustos 2008; 14:52:42 >
  • Hangi yöne bakcaz?
  • Ben bişi göremiyom
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.