Şimdi Ara

bu doğru mu dur bilemem ! ? ama doğru gibi duruyor ! :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu doğru mu dur bilemem ! ? ama doğru gibi duruyor ! :)

hikaye o ki ! elemanın biri reklamcılık bölümü mü ne okuyormuş Subliminal reklamlarla ilgili bir konuyu incelerken
    birden kafasında ampül yanlış !

yaw demiş 2 gün sonra sınava gireceğim bare derslerin pdf dosyalarını ard arda imaj olarak slayt gibi gösteren bir program ile 25. kare olayı yapayım demiş bu şekilde 10- 15 dk içinde tüm dersleri en az 10 kere slayt şeklinde izlemiş ve sonra sınav günü sınava girmiş eleman 1 ders harici tüm diğer derslerden geçer not almış !
    arkadaşlarına soruya ve cevaplarına baktım soru şekline bakınca cevaplardan bazıları çok tanıdık geldi ama nerede ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum cinsinde yorum mu ne yapmış

http://tr.wikipedia.org/wiki/Subliminal_mesaj
    daha bilimsel ve teknik içerik içinhttp://en.wikipedia.org/wiki/Subliminal_stimuli google çeviri ile :D

bilinç altı her şeyi kaydeder buna en basit örnek biriyle bir kere ayak üzeri bir tanışıklığınız oldu
    daha sonra kabaca 1 yıl sonra siz bu insanın adını bile unuttunuz !
    ve yolda yürürken birden karşınıza o çıktığı zaman sizi tanıyorum ama nerede ve ne zaman dahası adınızı bile bilmiyorum daha doğrusu unuttum noktasını hepimiz yaşarız ama o insanı daha önce tanıştığımızı nasıl oluyorda biliyoruz sorusunun cevabı bilinç altı veya alt bilinç dediğimiz şey asla unutmadığının resmidir :)

uzun lafın kısası insan gözü saniyenin 100 de 1 ini bile algılıyor ve bilinç altı dediğimiz kabaca bir abaküs hesap makinesi olsa da sadece bir boncuğun yerini değiştirerek büyük hesaplar yapabiliyor !

kalabalık bir meydanda bir arkadaşınız beklerken tüm yüzlere şöyle bir baktığınızda 10 dk içinde
    5000 insanın yüzüne bakabilir bunlardan hangisi arkadaşınız olduğunu anlamanız için 5000 yüzü saniyenin
    10 da birinden daha kısa bir sürede elediğimizi ve arkadaşımızı yüzünden tanımamızın 1 saniye bile almadığını unutmayın ! yani beynimiz karakterimize göre düşünen bir yapıdır ama bilinç altı senin nasıl düşündüğüne bakmadan
    algılayıp yorumlama kabiliyetine sahip bir süper zekadır ! yanlız ufak bir sorun varki alt bilinç her türlü bilgiyi süzgeçten geçirmeden direk hdd e yazar bu yüzden bu duruma niyete göre büyük medyaların toplumu yönlendirmesi ve şekillendirmesi açısından da kullanılabilinir !

http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Haziran 2014; 8:34:18 >

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)

• bu iş beynini kullanmakla alakalı. sen ne kadar 25. kare yaparsan yap eğer beynini çalıştırmıyorsan mesela kitap okumuyorsan, bazı teoriler üzerine kafa yormuyorsan vs. bilinçaltı denen devasa harddiske erişimin de o kadar zor olacaktır. evet bilinçaltımız mucizevi bir şekilde bir video kamera gibi herşeyi kaydediyor buna bir örnek de hipnozdur. hipnoz seansındaki kişi seneler önceki yaşadıklarını sanki pc de bir video dosyası açmış gibi görüp anlatabilmektedir. şurada eminim yüzlerce insan reklamcılığa sıfırdan girip çoğundan geçer not alabilecek kapasitedededir. velhasılı kelam herkeste aynı boyutta harddsik var ancak önemli olan işlemci ve ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 24 Haziran 2014; 19:24:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

bu iş beynini kullanmakla alakalı. sen ne kadar 25. kare yaparsan yap eğer beynini çalıştırmıyorsan mesela kitap okumuyorsan, bazı teoriler üzerine kafa yormuyorsan vs. bilinçaltı denen devasa harddiske erişimin de o kadar zor olacaktır. evet bilinçaltımız mucizevi bir şekilde bir video kamera gibi herşeyi kaydediyor buna bir örnek de hipnozdur. hipnoz seansındaki kişi seneler önceki yaşadıklarını sanki pc de bir video dosyası açmış gibi görüp anlatabilmektedir. şurada eminim yüzlerce insan reklamcılığa sıfırdan girip çoğundan geçer not alabilecek kapasitedededir. velhasılı kelam herkeste aynı boyutta harddsik var ancak önemli olan işlemci ve ram.

üst bilinçle, alt bilinçin çalışma sistemini anlayamazsınız
    çünkü üst bilinç toplumun size öğrettiği düşünme şekliyle düşünür !
    dahası ilk kez konuşmayı alt bilinçin bilgiyi analiz etme süreciyle öğreniyorsunuz,
    daha sonra üst bilinç kendi sosyal önceliklerine göre bilgilerin hangileri önemli ise
    bunları üst bilinçin kullanacağı alana yükleme yapıyor !
    25. kare teknik ile yapılacaklar çok sınırlı çünkü
    alt bilinç temel dürtüsel hareketleri söz konusudur !
    bunlardan bazıları yemek içmek, güven duygusu sevgi, üremek için sevişmek yani sex,
    birde kaçma dürtüsü anlamıyla korku, birde savunma dürtüsü ile saldırı modunu aktif eden durumlar ki
    zaten bunlar algı ve haz veya kaygı veya mutluluk gibi en temel şeyler ki neredeyse tüm sinema sektörü
    bu yönde bunlar dürtüler ama bizim asıl konumuz alt bilinç hafızası sistemi

bu daha önceki yazdığım ama sizin ezberden konuştupta çürütmeye çalıştığınız şey

bir kere gördüğünüz biri var, ama bunun tarifini tam edemezsiniz
    ama tekrar görürseniz o kişinin o kişi olduğunu bilirsiniz !
    işte bu durum bilinç altı kayıtlı hafıza durumudur ! :)
    bizimde bu yazıda anlatmak istediğimiz şey budur !

mesele bir sınavda sorunyu doğru bilmeniz değil
    doğruya en yakın cevabı bula bilmeniz noktasında
    sezgisel bir yakalımda
    soruda X diye bir şey yazıyor ise
    eğer bilinç altı X tanımlamasıyla Y tanımlamasını aynı sayfada ve satırlarda gördü ise

soruda geçen X tanımlamasını gördüğünüzde Z veya W değilde Y tanımlaması bana daha mantıklı geliyor gibi
    bir yorum yapmaktan bahsediyorum !

lütfen ana yazıda geçen linkleri inceleyip bilmedikleriniz öğrendikten sonra yeni öğrendiklerinizle yorum yapın
    bu şekil eski bildiklerinizle ezbere konuşmayın !

• iyi misiniz, polemik mi yaratmaya çalışıyorsunuz? ben sadece okuduklarım kadarıyla kendi fikirlerimi belirttim. bu fikirlerimi aşağılamak sizin haddinize değil. çok bilgili ve aşmış olduğunuzu düşünüyorsanız buralarda yazarak o güzel beyninizi ve bilinçaltınızı ziyan etmeyin. herkes aptal bi siz akıllısınız, sanki beyni çözmüş gibi burada sağdan soldan okuduğunuz laflarla milleti aşağılayacağınıza önce karşınızdaki insana saygılı olmayı öğrenin. altbilinciniz terbiye açısından biraz fakir kalmış galiba, terbiyeli insanlarla vakit geçirirseniz belki terbiye yüklemesi yapabilirsiniz. artık üst bilinciniz mi müsaade etmiyor tabi bunu bilemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerek yok kardeşim bunlara burda mezun olarak size tavsiyem okulun verdiği kitaplara sınavdan en az 2 ay önceden başlamanız sonra yardımcı kaynak alıp bol bol soru çözmeniz sınavın son haftası ise soru-cevap şeklinde çalışmanız. ben bu şekilde çok rahat bir şekilde bitirdim ha bazı notlarım iyi değildi ucu ucuna geçtiğimde oldu ama bu biraz benim rahatlığımdan ve umursamaz tavrımdan dolayı oldu çünkü zaten anadolu reklamcılık örgün mezunuyum 2nci üniyi bitirdim işim gücüm var yani bu okulu bitirmem çokta birşey katmayacaktı bana ben bu rahatlıkla girdim sınavlara ama dediğim gibi günde 1 saat ayırırsanız çok rahat bir şekilde geçersiniz. ister işte güçte olun ister okuyun ister gezin.. ama 1 gecede çalışıp geçmeyi düşünüyorsanız baştan kaybedersiniz verdiğiniz paraya yazık.
    biz burada alternatif olabilecek bir şeyi tartışıyoruz
    ama işte insanlar ezberlediklerini söylüyorlar !
    yani ben sizinle neyi tartışayım ki şimdi ! ???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben sınava 1 gün öncesinden çalışarak işletme 3'ncü sınıfı geçtim.Alın bir yardımcı kitap sınava bir gün kala enerji içeceği + nescafe takviyesi ile hızlı hızlı özet konulara göz gezdirip test sorularını çözmekle zaman harcamayıp soruyu okuyup cevabına bakmak.1 günde herşeyi öğrenmek imkansız amaç sınavda en azından mantıklı cevaplar verebilmek bunun içinde konulara göz atmanız lazım.Sınavda illaki göz gezdirdiğiniz şeyler karşınıza çıkacaktır.Konuyu açan arkadaşın dediği gibi siz ezber yapamasanız bile bilinçaltı sizin yerinize o bilgileri muhafaza eder. Zamanım varken sadece aöf'nin verdiği kitaptan çalışıp ortalamayı yükseltirdim ama bu sene bazı durumlardan dolayı hiç zamanım olmadığı için böyle yapmak zorunda kaldım.

• öncelikle önümüzde adam akıllı bir eğitim sisteminin olmadığını
    ve mevcut sistem çok güzel papağan yetiştirdiğini düşünüyorum

dahası sınavlar konusunda gelirsek

X tanımı ile ilgili bir olayın x1 x2 x3 gibi sonuçları vardır !

bizler ise sınava girdiğimizde 1 - 2 - 3 tam hatırlamayız sadece konu X ise oradan bir ihtimal sempatisi ile

cevaplardan hangisi x ile başlıyor biz buna bakarız

bizim sınav sorusuna cevap bulma doğrultumuz bilimsel olarak budur !

bundan daha bilimsel ve net bir tanım söz konusu mu !? :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.