Şimdi Ara

Bu devlette hiç mi insaf kalmadı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
3
Favori
6.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim halk artık alışmış ama. Geçen gün bir ülkede vergideki artış yüzünden hükümet düştü. Biz forumda bile organize olamıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: nk061

Allah'ini seven bana vergi alinmayan bir ulke gostersin.

Ama simdi bana gelipte A.B.D, Almanya falan demeyin. Adamlar almis basini gitmis ve gelismis ulkeler. Biz hala gelisen ve genc nufusa sahip bir ulkeyiz. Anca bir 20 sene sonra sizin istediginiz kivama geliriz ama o zaman biz kalir iyiz veya ulke kalir i onu da bilemiyorum.

Demem o ki suan baska hukumette gelse bu fiyatlari odeyeceksiniz. Ben bu hukumetin yandasi degilim ama bu boyle yani, degistiremezsiniz.

Çok uzağa gitmeye gerek yok K.Irak hatta Irak hatta savaştan önce Suriye...Petrol filan demeyin vergi başka o başka kaldı ki Suriye pek petrolde yoktur.Vergi alınmasın denmiyor ama müthiş bir adaletsizlik var ortada. Örneğin motor hacmi deniyor pek benim arazi aracına ihtiyacım var,işim inşaat,tarla vs ben ne yapacağım? 1.3 lt arazi arabası mı olur? Arazi arabası alan zengin, böyle bir mantık mı olur? Herkes kendi penceresinden bakıyor.

Bazı arkadaşlar üretmiyorsak alırlar demişler.Vergi nedir insanın gelirine oranla devletin aldığı bir para değil mi? Ben X kazanıyorsam bunun % si kadarını devlete veririm.Bilgisayar çağında yaşıyoruz kur sistemi kim ne kadar kazanıyorsa al vergisini.Akaryakıtını zenginde alıyor fakir de ikimizden aynı yüzde değil dikkat! para olarak vergi almak hangi sosyal devlet kuralına uyuyor?

• bu yeni vergi sistemi gelince ne olacak hangi fırsatçıların cebi dolacak çok merak ediyorum 1.6 motor ile 2.0 motor arasında 3000-4000 fark görebilecek miyiz acaba ?

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

TEK YOL DEVRİM!
     Bu devlette hiç mi insaf kalmadı?

Vergi kaçırma, kaçak elektrik su vs. cezasını en az 10 yıl hapis yapacaksın.Caydırıcı cezalar bence şart.Bknz Amerika...

Bu ağır mı oldu ...Ya da;

Herkes yaptığı alışveriş karşılığı aldığı fiş/fatura almaya teşvik edilmeli.Mesela her düzenlenen belgede bir çekiliş numarası olmalı.Ve çekilişle insanlara

ev/arava/beyaz eşya gibi hediyeler vermeli maliye...
  • Bu konuda bu forumda çok yazdım. Devlet binlerce memura, emekliye, dul yetime, milletvekiline, şuna buna maaş veriyor, okul, hastane, yol yapıyor, asker besliyor, polise maaş veriyor..Bu değirmen bizim vergilerle dönüyor...Birileri yaşarken birileri yaşamaya çalışıyorlar..Vergi ödemesi gereken üst gelir gurubu bin çeşit hile ile vergi kaçırıyorlar..Doktor, avukat, kuyumcu, müteahhit, dişçi, iş adamı, sanayici, Türkiyede yaşayan 75 milyonun kaymak tabakası 1,5 milyon insan var...Aylık geliri 20.000 - 50.000 Lira arası olan kesim..Canları istediği kadar vergi ödüyorlar..Devlete para lazım..Onlar ödemeyince bütün vergilere yükleniyorlar...Devlette tuttuğunu öpüyor..Olan bize oluyor..Özet bu....ÇOK KAZANIP GÜLÜNÇ VERGİ ÖDEYEN MUTLU AZINLIK..Arabalarda, benzinde, her bir şeyde...Vergiler niye yüksek ? Çok para kazanan birileri ödemiyorlar.....Diğerlerine çullanıyorlar...Ver ver verr daha verrr.. Üç gün önce Eyüp Sultana gittim..Camiden çıkınca büyük fıskiyeli havuzun hemen arkasında umumi tuvalet var..Turnike koyulmuş GİRİŞ 1 LİRA.. Fişi kadınlar tuvaletinin önündeki merdivenin altındaki beyaz kulübeden alın diyorlar...Dedikleri yer yoldan 5 basamak inip beş basamak çıkacaksınız..Hiç kimse inip fiş alıp yukarı çıkmıyor..GÜNDE 1000 KİŞİ DEĞİL EN AZ 5000 KİŞİ GİRİP ÇIKIYOR..Her adam ve kadın 1 lira....Bu adamın GÜNLÜK, HAFTALIK, AYLIK kazancını düşünün.. VERGİ DİYE BİR DERDİ YOK....Fiş alan belki günlük 100 - 200 kişi bile çıkmaz..Ben normal vatandaş kaçan vergiyi görüyorum..Bu EYÜPTE YÜZLERCE İŞYERİ HANGİ VERGİ DAİRESİNE BAĞLI ?..Onlar nasıl görmüyorlar ?.. İşte burası önemli... Ben devlet olsam hemen mühürlerim. Götürü usulü vergiye bağlarım..BANA AYLIK 50.000 LİRA VERGİ ÖDEYECEKSİN..Yoksa burada tuvalet işlettirmem..Vergi kaçırdığı açık görünüyor..En kolayı turnike elektronik olacak her dönüşü 1 lira demek..Kkasaya yazacak.Fiş al alma o adam vergisini ödeyecek..İsteseler yaparlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Mart 2013; 13:46:07 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Verdigi verginin nereye gittiginden bi haber insanlar var. Devlet maaslari nasil oduyor acaba, ya da saglik hizmetleri ve doktor maaslari tedavi olurken verdiginiz 2 tl ile mi odeniyor? Aldiginiz ilacin siz 40 ta1 ini oderken 40 ta 39unu devlet hangi parayla oduyor?

Daha hukumet ve devlet arasindaki farki bilmeyenler var. Bu ayrimi yapabilenlere "bi bitmediniz cahiller" denmesi de ayri bi komedi.

Kendi uretmedigin ve ithal ettigin maldan yuksek vergi alman normaldir. Ha suan abarti vergi alindiginda hem fikiriz. Bu topraklarda petrol cikar ve tamamen yerli iyi satilan bi otomobil uretirsek vergi yukunun hafifler ve bizde mutlu oluruz. O zamana kadar malesef bu duzen boyle devam etmek zorunda, bu devletin basina istediginiz hukumeti getirin yine de bu duzen degisemez.

Hocama katılıyorum. Hangi parti gelirse gelsin bu vergilerin azalması söz konusu olamaz. Ancak böyle yürüyor işler. Yapılan yollar, verilen hizmetler küçük rakamlar değil. Ancak kendimiz doğalgazı,petrolu çıkartacak hale gelirsek ülke refahı bayağı bir artacaktır. Dış güçleride işe katarsak kendimizin petrolü çıkartabileceğimizde meçhuldur ya.

• Valla herkes vergi kaçırıyor,haksız kazanç elde ediyor, tonla paravan şirket kurup kara para aklıyor,ondan sonra devlette yüzde yüz denetim sağlayabildiği iki kalem yakıt ve arabadan bunların acısını çıkarıyor.Tabi her zaman olan namusu ile yaşayan orta sınıfa oluyor.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Devlet çok tatlı para kazanıyor

Hangi işi kurarsan kur böyle para kazanamazsın

devlet şöyle bir şey diyor paran çoksa senden çok alırım

ama sebze mevye gıda falan bizde daha ucuz diğer ülkelere göre

her ülke bir şekilde dengeliyor kendini

abartılacak bir şey yok

arabaların vergisi ucuz olsa gıdaya 2 kat para ödeyeceğiz yine bir şey değişmeyecek

teknolojinin en yeni ve ucuz ülkesi japonyada 1 tane karpuz 50 tl civarındaymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddi Kedii -- 11 Mart 2013; 14:24:15 >

Ama simdi bana gelipte A.B.D, Almanya falan demeyin. Adamlar almis basini gitmis ve gelismis ulkeler. Biz hala gelisen ve genc nufusa sahip bir ulkeyiz. Anca bir 20 sene sonra sizin istediginiz kivama geliriz ama o zaman biz kalir iyiz veya ulke kalir i onu da bilemiyorum.

Demem o ki suan baska hukumette gelse bu fiyatlari odeyeceksiniz. Ben bu hukumetin yandasi degilim ama bu boyle yani, degistiremezsiniz.

sen kendini kandır böyle

DEPECHE MODE BİR TUTKUDUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: the show must go on

quote:

sen kendini kandır böyle

Konu siyaset değil, seninle tartışmaya girmeyeceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the show must go on

quote:

sen kendini kandır böyle

Konu siyaset değil, seninle tartışmaya girmeyeceğim.

yok estagfirullah bende tartışmaya girmeyecem sevmem zaten ama yanlış düşünüyosun

DEPECHE MODE BİR TUTKUDUR

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_c

Defalarca yenilenen kaldırımları, ilk yağmurda bozulan asfaltları, tek kişinin yapacağı iş için 15 tane memurun istihtam edilip hepsinin yattığını (liste daha uzar gider) gördüğümüzde; sen benim paramı nasıl çar çur edersin diye hesap sorabilen vatandaşlar olmayı başardığımızda vergiler de düşer.

+1 çok güzel mesaj

+1903
  • Arkadaşlar, Türkiye'de en fazla vergi mal ve hizmet için ödeniyor. Mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin payı yüzde 47.7 düzeyinde bulunuyor. ABD'deki oran sadece yüzde 4.7 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Maliye bakanlığına göre, Türkiye, 34 ülke arasında vergi yükü açısından %26 lık bir oran ile sondan 6. sıradaymış.
    Bu durumdan şunu çıkartıyorum: Türkiye vergi yükü bakımından oranda değil, yükün dağılımında büyük sorunlar yaşıyor. "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması" ilkesi bir şekilde ülkemizde uygulanamıyor diye düşünüyorum. Trilyon değerindeki dolmuş hattı basit usulden vergilendirilirken, 3,5 kuruş bulup da bir dükkan açan vatandaş gerçek usulde yani tam gaz vergiye bağlanıyor.

Orijinalden alıntı: dogan.bozaslan

"Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması" ilkesi bir şekilde ülkemizde uygulanamıyor diye düşünüyorum.

Çok kazanandan çok vergide almasınlar onu da istemiyoruz.Sadece benim gelir X başkasınınki Y, ikimizden de gelirmizin yüzdesi kadar alsın o da yeter.(örneğin %20 ise herkesten gelirinin %20si)
    From BG
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

Vergilerden bu kadar şikayetçi olup aynı zamanda hiç tepki göstermeyen başka millet var mı acaba

Sokakta çevirip sorsan herkes şikayetçi.İcraat sıfır.

zengin zaten vergi vermiyor,

fakirde verecek bir şeyi yok tuzu kuru.

ücretli ise yarın eve nasıl ekmek götürcem derdinde

kim ayağa kalkacak ülkede?

ülkedeki vergi yükü zaten orta sınıfın ve ücretlinin üzerinde zenginlerden alması gerekir. gelirin %80 lik kısmını türkiyenin zenginleri arasında bölüşüyor. geri kalan %20 sinde vergi toplanmaya çalışıyor. zaten ezilmiş olan bu kişiler çıkıp hiç bir zaman bir şey diyemecek. çünkü onlar için hayat ev kredisi/kirası çoluk çoçuğun masrafı ve diğer hayati yükümlülükleri yerine getirmek için didinip duruyor. yani çok zor tepki gösterecek birini bulmak.

• buralarda bizi abd ile kıyaslayan bir arkadaş vardı. hatta "orada da vergi alınıyor yeaa" falan diyordu. buyrun 0 km land rover'ın abd fiyatı 28713 €. bizdeki fiyatı ise 58168 €. şimdi gidin hala "vergi alınmalı ama canım" diye edebiyat yapın. hanginiz abd halkının gördüğü hizmeti görüyorsa! adamların iki katı vergi verip 1/10 oranında hizmet alıyoruz.

Land Rover USA
    Land Rover TR

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.