Şimdi Ara

Bu devlette hiç mi insaf kalmadı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
3
Favori
6.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ülkede kimse vergi kaçırmasa bile vergiler inmez. ben bu ülkede hala 99 yılının depreminin vergisini veriyorum. 14 sene geçti, düştü mü vergi. bu ülkede vergi düşmez aga....
    biri iş için
    diğeri gündelik arabam
    bir yılda sırf bu araçlar için odediğim vergiyi soylesem
    öğrenim hayatı devam edipte hiç vergi ödememiş kişiler inanın yorumlarını silerler.
    bekara karı bosamak kolay...

Sokakta çevirip sorsan herkes şikayetçi.İcraat sıfır.
  • ne bekliyorsunuz ki? Enflasyonu,Ticari açığı vergiyle kapamaya çalışan,bütün gelirleri kamulaştırma adıyla özele satan bir ülkeyiz. Hadi şimdilik geçip gidiyor 10 yıl sonra devletin elinde para kalmayınca napıcaz?
    Gemicikleri satar halederiz belki?..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir örnekte ben vereyim,siz yargılayın.M60 SABRA tanklarımızın modernizasyonu için ihale açıldığında Aselsan'ın teklifini kabul etmeyip iki katı fiyatına ve daha düşük bir donanımı kabul ederek İsrail'e peşkeş çekmiş bir hükümetimiz var bu örnekler çoğaltılabilir.2000 krizinde hortumlanan bankaların sonucunda krizi giderebilmek için vatandaşın ekmeğini üçe bölüp bir parçasına devlet el koyduğunu unutmayalım şu anki vergiler bu tür üstü örtülü krizlerin giderilmesinde kullanıyorlar.

Orijinalden alıntı: cagatay_c

Defalarca yenilenen kaldırımları, ilk yağmurda bozulan asfaltları, tek kişinin yapacağı iş için 15 tane memurun istihtam edilip hepsinin yattığını (liste daha uzar gider) gördüğümüzde; sen benim paramı nasıl çar çur edersin diye hesap sorabilen vatandaşlar olmayı başardığımızda vergiler de düşer.

sonuna kadar katılıyorum. bir kaldırımı 3 defa yapılırsa adamın adıda kaldırım Mustafa olur. Kahramanmaraş bel.başkanı.

Orijinalden alıntı: optiSpice

Vergilerden bu kadar şikayetçi olup aynı zamanda hiç tepki göstermeyen başka millet var mı acaba

ne yazıktır ki tepkimizi vergi kaçırarak veriyoruz.

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

Vergilerden bu kadar şikayetçi olup aynı zamanda hiç tepki göstermeyen başka millet var mı acaba

ne yazıktır ki tepkimizi vergi kaçırarak veriyoruz.

Şu holdinglerin verdiği vergiyle bordrolu çalışanların verdiği verginin kıyası vardı,holdingler vergi vermiyor gibi bişeydi.

Kalantorlara gücü yetmeyince milletin alın teriyle kazandığı paraya bindiriyorlar vergiyi.

Sırf bu zihniyetten dolayı mezuniyet sonrasında çok sevdiğim ülkemde çalışmak istemiyorum.Uzun zamandır çalışmak istediğim sektörü ülkeler bazında inceliyorum,o doğrultuda kendimi geliştiriyorum.

Umarım emeğimin karşılığını alabileceğim bir yerden kabul alırım.Yoksa burada 1000 lira maaşa sırtına binerler adamın.

O çok dile getirdikleri ekonomik kalkınma için sanayi gerekir öncelikle,beyin göçünü teşvik ederek de sanayi biraz zor gelişir.

• bazı arkadaşlar demiş vergi kaçırıyorsunuz diye.
    Bakkaldan gidip 1 liraya ekmek alıyorsun onun vergisini verse adam elinde en fazla 10 kuruş kalır yazık değil mi bu bakkala?
    Kaç kişi burada bakkala gidiyor? Adam zaten zar zor kazanıyor birde vergi mi versin?
    Zaten kredi kartı ile vergi babalar gibi alınıyor? Zorunuz ne esnafla?
    Herşey 3 5 lira vergi kaçırmayla bitseydi keşke.
    Kaçak elektriğin vergisini veren biz.
    Doğalgazla elektrik üreten dünyadaki tek ülkeyiz.
    Yandaşlara kazandırmak için kalitesiz kömürleri seçim döneminde verenler var.
    Sadece ülkeye zarar versek...
    Dünyanın bile anasını ağlatıyoruz haberimiz yok.
    Kocaeline giden var mı bilmem? Gebzeden sonraki ilçe bir bakın derim 2 gün içinde hasta olmazsanız adam değilim.
    Bu ülke 10 sene önce daha az vergiyle nasıl geçiniyordu söyleyebilirmisiniz ozaman?

• Yapacak bişeyimiz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 10 Mart 2013; 23:02:35 >
  • Günaydın.+

Ama simdi bana gelipte A.B.D, Almanya falan demeyin. Adamlar almis basini gitmis ve gelismis ulkeler. Biz hala gelisen ve genc nufusa sahip bir ulkeyiz. Anca bir 20 sene sonra sizin istediginiz kivama geliriz ama o zaman biz kalir iyiz veya ulke kalir i onu da bilemiyorum.

Demem o ki suan baska hukumette gelse bu fiyatlari odeyeceksiniz. Ben bu hukumetin yandasi degilim ama bu boyle yani, degistiremezsiniz.

Orijinalden alıntı: cagatay_c

Defalarca yenilenen kaldırımları, ilk yağmurda bozulan asfaltları, tek kişinin yapacağı iş için 15 tane memurun istihtam edilip hepsinin yattığını (liste daha uzar gider) gördüğümüzde; sen benim paramı nasıl çar çur edersin diye hesap sorabilen vatandaşlar olmayı başardığımızda vergiler de düşer.

+1 çok güzel mesaj

SAMSUNG GALAXY S III
    Fabiadan Sonra Ford Courier 1.6 Titanium
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Allah'ini seven bana vergi alinmayan bir ulke gostersin.

Ama simdi bana gelipte A.B.D, Almanya falan demeyin. Adamlar almis basini gitmis ve gelismis ulkeler. Biz hala gelisen ve genc nufusa sahip bir ulkeyiz. Anca bir 20 sene sonra sizin istediginiz kivama geliriz ama o zaman biz kalir iyiz veya ulke kalir i onu da bilemiyorum.

Demem o ki suan baska hukumette gelse bu fiyatlari odeyeceksiniz. Ben bu hukumetin yandasi degilim ama bu boyle yani, degistiremezsiniz.

yahu kardeş , daha maaş elime geçmeden yarısı vergi diye kesiliyor. kalıyor elime yarısı. o kalan yarısını da harcarken yarısı vergi. kaldı mı çeyreği. maaşımın çeyreği ile geçiniyorum birde diyorsunuz ki vergi normal...
  • quote:

quote:

yahu kardeş , daha maaş elime geçmeden yarısı vergi diye kesiliyor. kalıyor elime yarısı. o kalan yarısını da harcarken yarısı vergi. kaldı mı çeyreği. maaşımın çeyreği ile geçiniyorum birde diyorsunuz ki vergi normal...

Hocam ben vergiler normal demiyorum. Tabii ki vergiler cok fazla belki gormussunuzdur forumda akaryakit fiyatlarina en cok tepki veren insan benimdir. Ama iyice kurcalayinca olmasi gerekenin bu oldugunu anliyorsunuz. Suan biz herseyimizle disa bagimli bir ulkeyiz. Daha yeni yeni yavas yavas birseyler kuruyoruz ve uretmeye calisiyoruz. Dedigim gibi 20 sene sonra istediginiz kivama geliriz.

• Rakamlar ortada... Memurun aldıgı maas ortada verdigi vergi ortada. Düşünüyorum ama çarkın nasıl döndüğünü bir türlü anlayamıyorum

Adamlar bizim dandik ve düşük motorlu arabaların 0 olanına verdiğimiz parayla yurtdışında spor araba alıyor
    Bu gidişle, millet yakıt fiyatlarından dolayı artık araba da alamayacak. Sonra eski usule dönecegiz, öküz arabaları vs. Eskiden dedelerimiz bu tarz araçlarla seyahat ederlerdi. Devlet baba sağolsun giydigimiz donun fiyatına kadar vergi alıyor! beee mubarek onca şeyden alıyorsun bari şu yakıt vergilerini düşürde insanlar rahat rahat araçlarına binsin... Ben Van'da yaşıyorum. Sırf araçla seyahat ederken, ne kadar yakıyor-yakacak sorusunu gütmeden, seyahat etmek için İran'a gidecegim. Depoyu fulleyip gazı kökleyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan.bozaslan -- 10 Mart 2013; 23:37:46 >

• Arabistanda sıfır cipler türk parasıyla 50-60 tl civarı. Hem de Land Cruiser'ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 10 Mart 2013; 23:38:07 >

quote:

quote:

Hocam ben vergiler normal demiyorum. Tabii ki vergiler cok fazla belki gormussunuzdur forumda akaryakit fiyatlarina en cok tepki veren insan benimdir. Ama iyice kurcalayinca olmasi gerekenin bu oldugunu anliyorsunuz. Suan biz herseyimizle disa bagimli bir ulkeyiz. Daha yeni yeni yavas yavas birseyler kuruyoruz ve uretmeye calisiyoruz. Dedigim gibi 20 sene sonra istediginiz kivama geliriz.

Peki Dünyada vergisinin vergisini alan başka bir ülke varmı?Maaşını aldığında gelir vergisi (ortalama %22-%36 arası) kesip arkasından her alışverişinde Kdv diye bergi alan Dünyada başka bir ülke varmı.

Türkiye'de vergi sisteminin adeletsizliğini bodrolu çalışan ve toplumun geneli çekmektedir.Size şöyle bir örnek vereyim bir şirket sıfır aldığı aracın Ötv-Kdv ve krediyle alırsa kredinin faizini bile gider olarak gösterip vergiden düşebilir.Ancak bodrolu çalışan Ötv-Kdv yi son kuruşuna kadar öder.Size başka bir örnek yatınız var yattın vergileri sizi bunalttı hemen bir Ltd yat şirketi kuruyorsunuz yatı sermaye olarak gösteriyorsunuz sadece aylık Ecevitten miras kalan 26,85 TL(kesin emin deilim) deprem vergisini ödüyorsunuz.

Yanlış anlamayın tepkim size deil ama malesef çok yanlış düşünüyorsunuz yada konu hakkında bilgi sahibi deilsiniz.

Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.