sadece telekom ile kısıtlamayın söylediklerimi. hem devlet telekomu bu şekilde idare edemezmiyidi (cevap edemezdi çünkü sermaye sahipleri oaraya atanacak adamları öyle bir ayarlıyorlarki ...!!!!) kendimi yalanladığımın farkındayım; ancak bırakın devleti kendimizden hesap yapalım acaba bi kamyon alıp onu kendimiz sürerek çalıştırsak mı çok kazanırız yoksa bi şöför tutup onun kazandığından pay alarak mı. ben liberalliğe karşı değilim bu şekkilde elindekinin hepsini sat savuştur adı özelleştirme olsun memleket güllük güistanlık olsun fikrine ve uygulamasına karşıyım. devlet sermayesi ve özel sermaye arasında dengenin taraftarıyım.
ülkede sizinde söylediğiniz yiyicilere rağmen bu kurumlar para kazanıyordu. ülke kazanıyodu. özelleştirmede içerideki asalaklar yine devlette kaldı yanlız onlar özelleşen kurumlarla gitmediler :)) o tür insanlardan ben de rahatsızım devlet bir yer işletirken denetleme ve teftiş konusuna çok dikkat etmeli. bu insanların önüne geçmeli.
telekom konusunda 2 şeye dikkat çekmek istiyorum benim gözümde başarısız bir şirket telekom malatyada şehir merkesinde yaşıyorum adliyenin hemen yanında bulunduğum yerde fiber internet yok. online oyunlardaki ping değerem çok yüksek. (uyduruk devletlerin internet seviyesine çıkamadık daha). devletin elinde olsa ağır çalışsa da sonucun farklı olacağını düşünüyorum 56 k döneminde dünyanın çoğu hala 56 k yı kullanıyordu; adsl ise telekom özelleşince pat diye ortaya çıkmadı keza devletin belki on yıllık çalışmalarının harcamalarının sonucunda çıktı kaymağı da yeni sahibi götürdü. 2. si ise bu gbi rakipsiz işletmelerin mümkünse devlet tarafından yönetilmesi taraftarıyım. ev telefonunu cazibesi kalmadı evimde telefon var kullanmasam bile ayda 16 tl ödüyorum. kullanırsan 16 + ne kadar kullandıysam. hem kullanılmıyor hem de çok pahalı. internet için telefon alma zorunluluğunuz var, yalın alsanız bile o 16 tl yi bişekilde ödüyosunuz. telekom tekel olduğu için haksız kazanç elde ediyor bunlarda en güzel örnekleri.