Şimdi Ara

Bu Bedenden Yol Olurmu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
6.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokdogan2

sporda yaptığınız için 1100 kalori bana epey az geldi...

Haftasonlari sporu rahat yapiyorum,haftaici eve dondugumde saat21:00 oluyor ve yorgun oluyorum.Cok fazla vakit ayiramiyorum o saatten sonra.İs yerindede masa basinda hareketsizim.Ondan dolayi fazla kaloriye ihtiyacim olmuyor sanirim.Normalde bundan 3 ay once kendime koydugum hedef;Mayisin ilk haftasi 90kg altina dusmekti,93.5 de kaldim.Henuz 1 haftam daha var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo vermeye değil yağ yakmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Bir vücutcudan örnek vermek gerekirse kas kaybı yaşamadan yağ yakma hedefleri haftalık 600-750 gr arasıdır. Daha fazlasına uğraştıklarında kas ve su da beraberinde kaybedilir genelde. Ayrıca ortalama 75-80 kiloluk bir vücutcu günlük 1800-2000 kalorinin altına inme riskini almaz.
    Spor aktivitenizi bilmiyorum, vücut çalışıyor musunuz yoksa p90x gibi programlar mı yapıyorsunuz ya da haftada 3-4 kere koşu-yürüyüş mü yapıyorsunuz bilmiyorum. Ama bahsettiğiniz kalori değerini artırıp sağlıklı şekilde spor yaparak yağ yakmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: tzadkiel

quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

111kg ile baslayan uzun soluklu maratonda 95.5 kiloya ulastim 68 gunde.Fotolar 5 gun oncesine ait... sanirim en az15 kg daha vermeliyim...

http://a1304.hizliresim.com/18/9/lxj4p.jpg

http://a1304.hizliresim.com/18/9/lxj72.jpg

Sen hele bi gel abi şu köşeye konuşalım acık

Şaka maka cidden çok fena kilo vermişsiniz.Bende de kocaman bir yağlı göbek var.Genel olarak haftada kaç gün kaçar dakika kardiyo yaptınız?Koşma,yürüme,bisiklet falan?

Haftaici her sabah kahvaltidan 30dk once; 100civari mekik cekiyorum ve 10 dk civari eliptik bisiklette kaliyorum.Agirlik calisiyorum cok az da olsa;Toplamda 40kg lik plakam var,bunun 16kg ini dambilda kullaniyorum,24 kg inida "Z Bar" da.Haftasonlari bu yaptigim aktiviteye ek olarak gun icerisinde aralikli olarak birkac defa kosu bandinda hizli tempoda 6/7km hizla 1 saat civari yuruyus yapiyorum.Protein agirlikli besleniyorum(Bu beslenme seklini sagolsun forumdaki arkadaslardan kaptim).Ekmek olayini sildim diyebilirim.Aksamlari haftaici eve gec gelmemden dolayi cok az yogurt yiyorum veya corba yada tonbalikli salata.Haftasonlari erken yedigim icin kendimi odullendiriyorum ve izgara yapiyorum karışık.Boylelikle vucudumu kandirmista oluyorum.Ben ne kadar yememeye calissam,vucut kendini o kadar korumaya calisiyor.Onun icin haftada 1gun abartmamak kaydiyla diledigimden yiyorum.Seker de kullanmiyorum artik.İs yerinde bile kacamak spor yapiyorum :D koltukta otururken dizlerimi kirip yukari kaldirip indiriyorum yaklask 30 defa.Karin kaslarima iyi geliyor kesinlikle,bunu hissediyorum.İsin ozu yilmamak ,sabirli olmak ve inatci olmak...90kg altina dustugumde daha yogun agirlik calisicam...Kolay gelsin sanada

Merhabalar,

İlerde kilo vermenin haricinde iyi bir vücuda sahip olmak istediğinizi yazmışsınız.

Barbell complex denilen temel vücut geliştirme hareketlerini çok düşük kiloyla (belki ilk aşamada boş barla) fakat hiç dinlenmedeni kardiyo yapar gibi yapılan bir antrenman türü var. Amacı kas yapmak değil yağ yakmak ama bisiklet-yürüyüş gibi egzersizlerden faklı olarak vücudun alt yarısına ağırlık vermediği için uzun vadede daha sağlıklı.

Ayrıca ilerde daha ciddi ağırlık çalışmayı düşünürseniz, hem hareketlerin mekaniğini öğrenmek açısından, hem eklemlerin ve kaslarının esnekliği açısından iyi bir temel olur.

Mesela 8er tekrar biceps, deadlift, triceps, sırt, squat, omuz, şeklinde toplam aralıksız 48 tekrar gibi. Ağırlık düşük diye kolay gibi gözükse de değil.

Bunu tekrarı veya ağırlığı azaltıp-çoğaltarak çeşitlendirmek mümkün. Tabii ilk aşamada tek set sonrasında 3-4 sete kadar çıkılabilir.

İnternette arattırırısanız daha düzenli bilgiye ulaşırsınız.

• Tesekkurler bilgiler icin,vg icin fazla kilolardan kurtulmak sart,yoksa kilolu bir sekilde agirlik calismak cokda iyi olmuyor sanirim.Ya da iyi olurmu ki?

Tesekkurler bilgiler icin,vg icin fazla kilolardan kurtulmak sart,yoksa kilolu bir sekilde agirlik calismak cokda iyi olmuyor sanirim.Ya da iyi olurmu ki?

Vücudun bütün kaslarını kullanacağın için yağ yakmana faydası olur. 1100-1200 gibi çok düşük kalorilerle beslenirsen zaten bu çalışma sana kas kazanımı sağlamaz. Mevcut kas kütleni bile koruyamıyorsundur söyliyim. Kalori alımını minimum 1600-1700 e çıkarıp vücut da çalışabilirsin.

Tesekkurler bilgiler icin,vg icin fazla kilolardan kurtulmak sart,yoksa kilolu bir sekilde agirlik calismak cokda iyi olmuyor sanirim.Ya da iyi olurmu ki?

Her bir kilo kas günde 70 kalori yakar.

Bu da demek oluyor ki vücudunuza 1 kilo kas eklediğinizde aldığınız toplam kalori hiç değişmese bile senede 3 kg verirsiniz.

Keza aynı şekilde vücudunuzdan 1 kg kas kaybederseniz yemeniz hiç değişmese bile 3 kg alırsınız. Yanlış yapılan, kas kütlesini azaltan diyetlerden sonra kilo alımının daha da hızlı olmasının temel sebebi budur.

Yani vg ile kilo vermek birbirinin zıttı şeyler değildir. Düşük kilo-yüksek tekrarla ağırlık çalışmak uzun dönemde kardiyodan bile daha faydalı olacaktır.

Çünkü 1- Kas kaybetmiyorsunuz

2- Kas kütlesi artıyor

3- Çalışma sırasında kalori yakıyorsunuz

4- Çalışma sonrası vücut kasları toparlamak için normalde enerjiye dönüştürüp harcayacağı veya yağa dönüştürüp depolayacağı besinlerin bir kısmını kasları-eklemleri-kemikleri onarmaya-büyütmeye harcıyor.

• Güzel anlatım,teşekkürler.Fakat yüksek ağırlık,az tekrar yağ yakımı için daha iyidir deniliyordu.Yada ben öyle algıladım...
  • 89.8 oldum...Vay be bu rakamlar ne kadar yabanci geliyor bana.5 kilo daha vereyim,sonra salona gitmeyi dusunuyorum.Forumda "Evdeki aletlerle bir yere kadar" diyorlardi,ciddiye almamistim yanilmisim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokdogan2 -- 18 Mayıs 2013; 16:02:45 >

Şuanda 83,8 kg oldum...

Orijinalden alıntı: FlexTR

Hocam suratta yüzünde gıdı kafa da değişme var mı?

Degisme olmazmi,fazlasiyla var.Resim atayim...

• azimli kardeşim ; helal olsun

tebrik...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.