Şimdi Ara

Bu araba Türkiye de neden bu kadar pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • resim hollanda da 4 şubat cumartesi günü çekildi.

http://a1202.hizliresim.com/u/6/2hhk7.jpg

Bu araba Türkiye de neden bu kadar pahalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A380 -- 6 Şubat 2012; 23:41:26 >

• Golf 2 idi dimi yanlışım yoksa bende çok seviyorum bu golfleri fakat türkiyede çok görmedim ve aşırı fiyatlandırma var Bulgaristandada 1,500 2,000 3,000 5,000 levaya kadar temizlik özellikelre göre fiyatı değişiyor. Evet Neden bu kadar pahalı ? Türkiyede..
  • Avrupa ülkerinde otomobil bir tüketim malı olduğu için ilk yıllarında dahi %30-40 lara varan oranda değer kaybetmesi son derece normaldir.Türkiyede otomobil almak avrupa ülkelerine göre pahalı olduğu için,kullanılmış otomobiller avrupa şartlarından oldukça yüksek değerlerde alınıp satılabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Golf 2 idi dimi yanlışım yoksa bende çok seviyorum bu golfleri fakat türkiyede çok görmedim ve aşırı fiyatlandırma var Bulgaristandada 1,500 2,000 3,000 5,000 levaya kadar temizlik özellikelre göre fiyatı değişiyor. Evet Neden bu kadar pahalı ? Türkiyede..

Hatırladığım kadarı ile Golf 3 hocam bu bende çok seviyorum bu kasayı.

Dayımda 2.0 GTi var kullanım zevki olsun sesi olsun güzel bir alet birşey piyasası 15.000-18.000 arası değişiyor
  • 1. sebep gelir dağılımının bozuk olması,

2. sebep oralarda eski arabaları vergi-sigorta-işçilik maliyetleri gibi sebeplerle kullanım maliyetinin yükselmesi.
  • Bildiğim kadarıyla kdv gibi bir vergi birçok ülkede var.Ancak ötv diye , hemde aracın motoru yükseldikçe ötv si de dağ gibi yükselen başka bir ülke yoktur.Otomobili özel tüketim olarak sayan ülkede bizden başka varmı bilmiyorum.O yüzden bizde araba pahalı.
  • -0 araçların alım maliyetinin yüksek olmasından dolayı 2. elde talebin yüksek olması.

-avrupadaki gibi yaşlı araçların maliyetleri bizim ülkemizde artmak yerine azalmakta olduğu için yine eski araçların rağbet görmesi

-vs.

bu gibi nedenlerden ülkemizde 2. el piyasası canlı ve rağbet yüksek. bu yüzden vatandaşımız eski de olsa gücünün yetebildiği en iyi aracı almaya çalışıyor

avrupada ise durum farklı. eski araçların vergisi vs. daha yüksek olduğu ve uğraşılması gerektiği için, ayrıca araç fiyatlarının uygun olması ve gelir seviyesinin yüksek olması sebebiyle 2. el araçlar tercih edilmiyor ve insanlar 0 a yöneliyor. bu tercih edilmeme ve maliyetli olma sebebi ile de avrupa da 2. el fiyatları çok düşük oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Golf 2 idi dimi yanlışım yoksa bende çok seviyorum bu golfleri fakat türkiyede çok görmedim ve aşırı fiyatlandırma var Bulgaristandada 1,500 2,000 3,000 5,000 levaya kadar temizlik özellikelre göre fiyatı değişiyor. Evet Neden bu kadar pahalı ? Türkiyede..

Hatırladığım kadarı ile Golf 3 hocam bu bende çok seviyorum bu kasayı.

Dayımda 2.0 GTi var kullanım zevki olsun sesi olsun güzel bir alet birşey piyasası 15.000-18.000 arası değişiyor

Evet dostum golf 3 düzelttiğin için teşekkür ederim. Bulgaristanda Tek kapı Gti 2,0 Kullandım Yok böyle bir gidiş yok böyle bir motor sesi rolanti sesi bile farklı :) Türkiyede'de böyle bi imkan olsa sıfır araba almazdım kesinlikle gerçi zorunlu olmadıkça sıfır otomobil almam :)

• Araç hemde vr6
  • 3500 tl Golf 3 VR6
  • Aha bir Hollandalı...!

Beste vriend,

Kan het goedkoper of wil je dat het duurder wordt? In Turkije hebben we absurde belastingen, stel je voor, een bijzondere verbruiksbelasting. daar wordt je gek van maar het is eenvoudig zo. In Nederland, Duitsland etc. verliezen auto's snel aan waarde, omdat er zo veel worden verkcoht en ok veel auto's in de omloop zijn. In Turkije zit alles nog in de babyschoentjes.

Groet,

Taner Göde
  • Ama onlar 0 km alırkende ucuza alıyor.
  • Nedeni açık. Türkiye'de arabaya taparcasına bağlanılıyor. VVV gibi halk otomobileri de gereğinden fazla itibar görüyor. Sıfırlarının bile fiyatı Türkiye'de çok yüksek.
  • O değil de 2007 model en dolu ford mondeonun 2007 model en en boş jant kapaklı ford focustan daha ucuz olmasına ne demeli?

Tıpkı diğer d sınıfları gibi.

Elbet başka nedenleri vardır fakat alırkende çok ucuz olmasının vardır bi etkisi. Zaten o araç eski birde hollanda için hurda olma vakti yaklaştıysa zaten alım gücü yüksek bi ülkede anca o fiyata satılır heralde
  • Devletin ikinci el araç ithalini kolaylaştırması lazım. Yoksa Türkiye'de ikinci el fiyatlarının düşeceği yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.