Şimdi Ara

BRUSHLESS ESC CAR PİC İLE KONTROL YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Projem için brushless motorları kullanarak iki motorlu bir araba yapıyorum, esc yi pic ile nasıl kontrol edeceğim hakkında yardım istiyorum. Esc yi normalde rc kumanda yerine pic ile kontrol etmem gerek fakat yapmış olduğum pic denemelerinde (pic16f877a kullanıyorum) başarılı olamadım internetten bulduğum hazır programlardan yararlanarak yaptım bu denemeleri. esc nin pwm sinyali ile çalıştığını öğrendim fakat pwm programlama hakkında fazla bilgim yok ancak pic c programlamayı biliyorum ayrıca başka bir sorumda motorun iki yönede hareketini pic ile nasıl yapılacağı hakkında hiç bir şey bulamadım car esc olup iki yöne destek vermektedir konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim....

MOTOR
    NTM Prop Drive 28-26 1000KV / 315W (short shaft version)

Specs:
    Model: NTM Prop Drive Series 2826 1000kv
    Kv: 1000rpm/v
    Poles: 3
    Motor Wind: 19T
    Max current: 21A
    Max Power: 200W @ 11.1V (3S) / 315W @ 15V (4S)
    Weight: 54g
    ESC: 20~30A
    Cell count: 3s~4s Lipoly
    Bolt holes: 16mm & 19mm
    Bolt thread: M3
    Connection: 3.5mm Bullet-connector

ESC
    HobbyKing Brushless Car ESC 30A w/ Reverse

Specification:
    Input voltage: 2-3S Lithium batteries / 4~9 Ni-xx
    Cont. Current: 30A
    BEC output: 2A /5V (Linear)
    Size( length X width X high): 45x32x20mm
    Weight: 51g

• http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1649270&page=4

bu site yardımcı olabilir atmega ama :)

kolay gelsin
  • conk83 kullanıcısına yanıt
    sağolun ama önerdiğiniz site pek yardımcı olacağa benzemiyor ama incelmeye devam ediyorum ve atmegayı hiç bilmiyorum pic lazım çünkü tek motor hareketi değil programlanacak olan sensörler var oradan gelen bilgiye göre program yazıyorum pici zor hallediyorum atmega hiç olmaz :) ayrıca esc programming kartının ve esc nin üstündeki programlama butonun tam olarak amacını anlayamadım illa ordan programlanmalımı programlamadan direk pic kontrol edermi eğer direk kontrol ediyorsa niye var yada o buton yardımıyla çalışabilirmi motor bu konu hakında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim...
  • arkadaşım vereceğim linkteki dosyayı indir onun içerisinde hex kodları asm kodları var pic ile yapılmış kodlar işine çok yarayacak Brushed Motor ESC kontrolü yapılıyor.

( http:// 320volt. com/pic-12f675-ile-maket-ucak-icin-pwm-motor-kontrolu/ )

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conk83 -- 21 Haziran 2013; 20:38:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatylnzDC

sağolun ama önerdiğiniz site pek yardımcı olacağa benzemiyor ama incelmeye devam ediyorum ve atmegayı hiç bilmiyorum pic lazım çünkü tek motor hareketi değil programlanacak olan sensörler var oradan gelen bilgiye göre program yazıyorum pici zor hallediyorum atmega hiç olmaz :) ayrıca esc programming kartının ve esc nin üstündeki programlama butonun tam olarak amacını anlayamadım illa ordan programlanmalımı programlamadan direk pic kontrol edermi eğer direk kontrol ediyorsa niye var yada o buton yardımıyla çalışabilirmi motor bu konu hakında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim...

Esc sistemleri ve servolarin sinyali aynidir. Servo surer gibi esc yi calistirabilirsin. ve bu sinyal ozel bir pwm dir. 20 ms icinde degisen sinyallari icerir. bunun icin googlede arastirma yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: conk83

arkadaşım vereceğim linkteki dosyayı indir onun içerisinde hex kodları asm kodları var pic ile yapılmış kodlar işine çok yarayacak Brushed Motor ESC kontrolü yapılıyor.

( http:// 320volt. com/pic-12f675-ile-maket-ucak-icin-pwm-motor-kontrolu/ )

kolay gelsin.

sağolasın arkadaşım ama benim motorlar brushed değil brusless motor yani fırçasız motor benim motorlara bu olurmu diyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

Esc sistemleri ve servolarin sinyali aynidir. Servo surer gibi esc yi calistirabilirsin. ve bu sinyal ozel bir pwm dir. 20 ms icinde degisen sinyallari icerir. bunun icin googlede arastirma yap

Bilği için teşekkür ederim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu gün lys den çıktım anca vaktim oldu şimdi tekrar devreyi kurup deneme yapcam inş olur
  • onu bi dene fuat kardeş olmazsa bi çaresine bakarız
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    baya uğraşdım motoru esc ye bağlayınca bib bib diye durmadan öter boşta dururken pile bağlıyken, yazdığım tüm programlarda picin pwm çıkışına bağladığımda esc yi motor bib diyo susuyor ne denediysem olmuyor esc korumaya mı alıyor niye susuyor anlamadım normali mi bu birçok ms değeri denedim programda farklı değişiklikler yaptım ama olmadı çalışmadı... motorun bir çalıştığını görsem yeter :)
  • fuatylnzDC F kullanıcısına yanıt
    http://www.fatiherdem.net/hobi-servo-surelim/ şuraya bi baksana
  • quote:

baya uğraşdım motoru esc ye bağlayınca bib bib diye durmadan öter boşta dururken pile bağlıyken, yazdığım tüm programlarda picin pwm çıkışına bağladığımda esc yi motor bib diyo susuyor ne denediysem olmuyor esc korumaya mı alıyor niye susuyor anlamadım normali mi bu birçok ms değeri denedim programda farklı değişiklikler yaptım ama olmadı çalışmadı... motorun bir çalıştığını görsem yeter :)

dediğim gibi servo sinyaliylemi sürdünüz yoksa rastgele bir pwm ile mi ?

edit: kendimden şüpheye düştüm araştırıyım dedim :D evet dediğim gibiymiş doğru hatırlıyormuşum.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1586040

türkçe kaynak tahmin edebileceğiniz gibi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 24 Haziran 2013; 2:46:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.