Öncelikle herkese iyi forumlar ve Van/Gürpınar dan selamlar :) Okulumuzdaki Hp 200 G3 Model All in One pc nin bios u bir sebepten silinmiş veya zarar görmüş (neredeyse hiç kullanılmamış pc) Hp sitesindeki talimatları deneyerek usb ile yüklemeyi denedim fakat olmadı, windows açılmıyor ve bios yüklemesinin bölündüğünü söylüyor. Bende görseldeki CH341a eeprom programmer cihazı alıp fiziksel olarak bios yüklemek istedim fakat anakart üzerinde bios çipini bulamıyorum. Konunun ilgililerinden ricam bios çipi hangisidir? Eğer üzerinde swap yazan 24 bacaklı çip ise ben max 16 bacak destekleyen eeprom ile bu çip arasında nasıl bağlantı yapacağım? Herkese sevgiler,saygılar efendim... ![]() ![]() ![]() ANAKARTIN ARKA KISMI ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak585834 -- 17 Mayıs 2025; 13:18:28 > |
HP Anakart a Eeprom Programmer ile BIOS Yükleme
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
Başka bir yöntem...
Lehili değil soketli olduğunu düşünerek...
Aynı BIOS'a sahip başka bir laptop varsa...
Onun BIOS'u ile bilgisayarı açın. Tercihen DOS.
Hiç ama hiç bir işlem yapmazken çalışan BIOS çipini çıkarın ve içi bozuk olanı takın.
DOS tipi BIOS güncelleme varsa, onu çalıştırın.
-
-
Teşekkürler öneriniz için, bu yöntem olmazsa onu deneyeceğim :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X