Şimdi Ara

Broadway aracım 110 kmde aşırı titriyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar mayıs ayında 89 model Broadway almıştım. Bakım falan yaptırarak almıştık. Kullanılır demişlerdi. Elden geldikçede motorunu falan neyi eksikse yaptırıyorum. Vujileri falan değiştirdim gaz kesiciyi değiştirdim motor yağını tamamlattım falan. Ama araç 110 kmde titriyor bende hızı kesmek zorunda kalıyorum. Eski bir broadwayımız vardı 93 modal düz yolda banamısın demiyor 160'ı rahat buluryordu titreme falan yoktu onda. Şu an ki aracın nesi olabilir neden 110da titrer? Rölantiye falan bir bakım yaptırsam mı?

Bu arada hız meraklısı olduğumdan değil sorunsuz bir araç olsun istiyorum ben.

Orijinalden alıntı: dovakhin19

Merhaba arkadaşlar mayıs ayında 89 model Broadway almıştım. Bakım falan yaptırarak almıştık. Kullanılır demişlerdi. Elden geldikçede motorunu falan neyi eksikse yaptırıyorum. Vujileri falan değiştirdim gaz kesiciyi değiştirdim motor yağını tamamlattım falan. Ama araç 110 kmde titriyor bende hızı kesmek zorunda kalıyorum. Eski bir broadwayımız vardı 93 modal düz yolda banamısın demiyor 160'ı rahat buluryordu titreme falan yoktu onda. Şu an ki aracın nesi olabilir neden 110da titrer? Rölantiye falan bir bakım yaptırsam mı?

Korkuyordur o hızda.
    Şaka bir yana, bildiğim kadarı ile 110 120 km/h civarındaki titremeler lastik kaynaklı. Lastikte / jantta deformasyon olabilir mi mesela?

Orijinalden alıntı: karsum

quote:

Merhaba arkadaşlar mayıs ayında 89 model Broadway almıştım. Bakım falan yaptırarak almıştık. Kullanılır demişlerdi. Elden geldikçede motorunu falan neyi eksikse yaptırıyorum. Vujileri falan değiştirdim gaz kesiciyi değiştirdim motor yağını tamamlattım falan. Ama araç 110 kmde titriyor bende hızı kesmek zorunda kalıyorum. Eski bir broadwayımız vardı 93 modal düz yolda banamısın demiyor 160'ı rahat buluryordu titreme falan yoktu onda. Şu an ki aracın nesi olabilir neden 110da titrer? Rölantiye falan bir bakım yaptırsam mı?

Korkuyordur o hızda.
    Şaka bir yana, bildiğim kadarı ile 110 120 km/h civarındaki titremeler lastik kaynaklı. Lastikte / jantta deformasyon olabilir mi mesela?

Hocam alt takımlara baktırmıştım adam kağıda yazıp verdi eksikleri. Sağ rotil bozukmuş bir iki şey daha yazıyordu. Bende onları muayeneden 1 ay önce falan değiştirmeyi düşünüyordum. Onlardan olabilir mi ki? Muayeneden önce o rotil ve lastikleri komple yenileteceğimde sorun onlar ise muayeneye kadar beklemem yaptırırım zaten.

• dovakhin19 D kullanıcısına yanıt
    Alt takımla, rot balansla,lastikle ilgili şeylerdir.A'dan Z'ye baktır hocam.
    SONY PS4 9.0 1TB / PHİLİPS 720SA DVD PLAYER / SONY NS360 DVD PLAYER / PHİLİPS 55PUS8007 / PIONEER VSX 921 AV-R 7.1 / MAGNAT SUPREME 802 HCT 5.0 / DEFİNİVE PRO SUB 100 / SUPRA PLY 3.4/S SPEAKER CABLE / MONSTER XPHP SPEAKER CABLE / SUPRA SUBLİNK SUBWOOFER CABLE / MONSTER HDMI KABLO 750 HDS HİGH SPEED
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Alt takımla, rot balansla,lastikle ilgili şeylerdir.A'dan Z'ye baktır hocam.

Aklınızda bir fiyat var mı ne kadar tutar peki?
    Hocam rot balanscı zaten ayar yapmadan alt takımlara bakınca size nelerin değişeceğini söylemiş.Parçalar 15-20 lira tutar 30 lira da işçilik versen hepi topu 50 lira tutar.40 liraya da rot balans yaptırsan toplam 90 liraya hadi 100 lira olsun bu sorunun düzelir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 11 Ağustos 2014; 13:08:26 >
    SONY PS4 9.0 1TB / PHİLİPS 720SA DVD PLAYER / SONY NS360 DVD PLAYER / PHİLİPS 55PUS8007 / PIONEER VSX 921 AV-R 7.1 / MAGNAT SUPREME 802 HCT 5.0 / DEFİNİVE PRO SUB 100 / SUPRA PLY 3.4/S SPEAKER CABLE / MONSTER XPHP SPEAKER CABLE / SUPRA SUBLİNK SUBWOOFER CABLE / MONSTER HDMI KABLO 750 HDS HİGH SPEED
  • quote:

Hocam rot balanscı zaten ayar yapmadan alt takımlara bakınca size nelerin değişeceğini söylemiş.Parçalar 15-20 lira tutar 30 lira da işçilik versen hepi topu 50 lira tutar.40 liraya da rot balans yaptırsan toplam 90 liraya hadi 100 lira olsun bu sorunun düzelir sanırım

Hocam kağıdı buldum. Bir yazayım. Biraz uzun :) Hepsini birden değiştiremem sırayla artık.

-Sağ rotil ve tabla fişeği
    -Sağ dış akis körü (Aks körü galiba)
    -Sol rot başı
    -Sol rot mili
    -Sağ sol amartisör takozu
    -sağ sol terazi demir ve lastiği

Hepsi birden 100 den fazla tutar bence :) Önemli olanları söylesenizde olur sırayla değiştiririm.
    ben bu kadar parça olduğunu bilmiyordum hocam.Evet sanırım 100 lira tutar.30-50 aralığında işçilik ve 40 da rot balans tutsa tahmini 200 liraya biter.Bence bırak önceliği falan hepsini mutlaka değiştir yoksa yine kısa bir süre sonra ayar bozulabilir.Bu sefer tekrar masraf çıkacak size.
  • quote:

ben bu kadar parça olduğunu bilmiyordum hocam.Evet sanırım 100 lira tutar.30-50 aralığında işçilik ve 40 da rot balans tutsa tahmini 200 liraya biter.Bence bırak önceliği falan hepsini mutlaka değiştir yoksa yine kısa bir süre sonra ayar bozulabilir.Bu sefer tekrar masraf çıkacak size.

Artık sırayla değiştireyim ne yapayım bari :) Her ay bir iki tanesini değiştirerek tamamlarım. En son lastiklerin hepsini değiştiririm. Umarım titremeyi falan keser.
  • quote:

Hocam lastikler kaç yıllık çok mu kötü diş kalmamış mı?

Lastiklerin değişmesi şart. Lastikçiye götürdüm küçük bir alet ile ölçtü. Hani toplam 8.00 imiş en kaliteli değer 8.00 bizimki 3.90 falan çıktı ki en az yarısı olmalıymış. yani 4.00 dan aşağı olduğu için değişmeli zaten görünüşten eski olduğu belli oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

200TL'yi bulmaz bile, rahat olun.
  • root balans çözüm olmayabiliyor vectradaki lastikler 6-7 yıllktı ve root balanstan sonra titreme azalsa da 120den sonra gene vardı lastikleri değiştirince tamamen düzeldi
    ...

25 yaşında araba. Canınız bu kadar değersiz mi?

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Broadway
    110
    160
    ...

Konuyu tamamen okumadan atlayan ilk kişisiniz tebrik ederim. İster 110 yapsın ister 160 benim için sorun değil hız meraklısı olduğumdan değil demiştim. Tamamen sorunsuz bir araç olsun yeter. Ya 110 da o titremeden dolayı bir sorun yaparsa? Titremesin ama yine 110 basıyım ben.

quote:

Broadway
    110
    160
    ...

Konuyu tamamen okumadan atlayan ilk kişisiniz tebrik ederim. İster 110 yapsın ister 160 benim için sorun değil hız meraklısı olduğumdan değil demiştim. Tamamen sorunsuz bir araç olsun yeter. Ya 110 da o titremeden dolayı bir sorun yaparsa? Titremesin ama yine 110 basıyım ben.

Konuyu tamamen okuyarak cevap yazdım;

Bu cümle sana ait: "Ama araç 110 kmde titriyor bende hızı kesmek zorunda kalıyorum"

Bundan benim anladığım, araç 110 da titremese, daha basacaksın.

Saygılar

• quote:

quote:

quote:

Broadway
    110
    160
    ...

Konuyu tamamen okuyarak cevap yazdım;

Bu cümle sana ait: "Ama araç 110 kmde titriyor bende hızı kesmek zorunda kalıyorum"

Bundan benim anladığım, araç 110 da titremese, daha basacaksın.

Saygılar

1.si sen benim ne anamsın ne babamsın. İster 100 basarım ister 160 ister 200 bu seni hiç mi hiç ilgilendirmez.
    2.si kaldıki "Bu arada hız meraklısı olduğumdan değil sorunsuz bir araç olsun istiyorum ben." böyle bir yorumum var konunun sonunda.

Yardım etmeyeceğiniz halde egonuzu tutupta laf atma çabaları varya insanı deli ediyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.