Şimdi Ara

Arabam Aşırı Yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 1.4 motor benzinli atmosferik polo manuel aracım benzini aşırı yakıyor örneğin 30 liralık benzinle şehir içi 40 kilometre anca gidebiliyorum aracı gayette sakin kullanıyorum 2000 2500 devir bujiler buji kablosu yağ filtreler bunların hepsi orjinal parçalar kullanılarak değişti buna rağmen neden çok yakıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim böyle giderse ben arabayı benzin ile yakıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kış şartlarında, şehir içinde, hele bir de kısa mesafe kullandıysanız normal. Bende 2.0 TSI motor olan bir araç var, şehir içinde 5-10 dakikalık mesafelere gidiyorsam soğuk havada yakıt tüketimim çok rahat 14-16 l/100 km civarına çıkıyor. Yol yarım saatlik bir yol olduğundaysa 7.5-9 l/100 km civarına kadar iniyor sakin kullanımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Şehiriçi 10 litre yakmışsın demektir.
    Kış şartlarında bence normal.
    Benzinin fiyatı 30 liralık dediğin 4 litre benzin yapar. 😎😎
    Saçmalamayın Allah aşkına kilometrede 75 80 kuruş aşırı fazla yakıyor bence konu sahibine gelince araba daha fazla yakmadan sen arabaya benzini dök yak

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Kış şartlarında, şehir içinde, hele bir de kısa mesafe kullandıysanız normal. Bende 2.0 TSI motor olan bir araç var, şehir içinde 5-10 dakikalık mesafelere gidiyorsam soğuk havada yakıt tüketimim çok rahat 14-16 l/100 km civarına çıkıyor. Yol yarım saatlik bir yol olduğundaysa 7.5-9 l/100 km civarına kadar iniyor sakin kullanımla.
    Kısa mesafe kullanmıyorum yani gittim mesafe 7 gidiş 7 geliş 14 km yapar buda kısa mesafe sayılmaz herhalde

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Motoru sogukken calıstırıp 7 km gidip stop ediyorsanız arabanızın 100 kilometrede 9-10 litre benzin yakması normal. Zaten ilk 3-4 km motorun ısısını bulmasıyla geçer, sonrasında normal yakacağı zamana geldiğinizde siz sürüşünüzü bitirmiş olursunuz. Benzer koşullarda dizel de çok yakar tüp de çok yakar, kısa mesafede az yaktırmanın yolu yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım Yağ Yakıyor, Turbo mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7km mesafe için mecbur değilse motosiklet, bisiklet gibi seçenekler düşünülebilir.

Arabalar kuruş değil litre tüketir. 30 liraya 4 litre benzin almak önemli değil de arabanın 70-75 kuruş yakması mı önemli? Atmosferik ve eski nesil motorlar şehir içinde 10 litre yakar. Bu normaldir. Normal olmayan benzin fiyatları. Senin hesabınla 2005 yılında 25 kuruş yakan arabalar şimdi 75 kuruş yakıyorsa bu arabanın suçu değildir.

Edit: otomatik düzeltmenin yanlış düzeltmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 26 Ocak 2020; 19:13:4 >

Orijinalden alıntı: commandx

7km mesafe için mecbur değilse motosiklet, bisiklet gibi seçenekler düşünülebilir.
    Daha neler 7 kilometre araba varken bisikletle gidilir mi kışın yağmurda çamurda akıl işi değil mantıklı bulmuyorum

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Arabalar kuruş değil litre tüketir. 30 liraya 4 litre benzin almak önemli değil de arabanın 70-75 kuruş yakması mı önemli? Atmosferik ve eski nesil motorlar şehir içinde 10 litre yakar. Bu normaldir. Normal olmayan benzin fiyatları. Senin hesabınla 2005 yılında 25 kuruş yakan arabalar şimdi 75 kuruş yakıyorsa bu arabanın suçu değildir.

Edit: otomatik düzeltmenin yanlış düzeltmesi.
    1.4 motordan bahsediyoruz 1.8 2.0 motordan değil benim arkadaşta 1.8 99 passat var şehir içi 10.5 11 litre civarı yakıyor çok kullandım uzun yola falanda gittim ordan biliyorum bu arkadaşın aracı 1.4 küçük motor 10 litre neye göre normal yapmayın gözünüzü seveyim mantıklı olalım biraz

Dostum 12 yaşında 1.4 atmosferik fiesta sahibiyim. Fabrika demiş ki, bu araba en en en en a 8.2 litre yakar. Havalar soğuk, aradan 12 yıl geçmiş. Normal bir şekilde 10 litre yakıyor şehir içinde. 12 yılda fabrika verisinden az mı yakayım ne yapayım?

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Dostum 12 yaşında 1.4 atmosferik fiesta sahibiyim. Fabrika demiş ki, bu araba en en en en a 8.2 litre yakar. Havalar soğuk, aradan 12 yıl geçmiş. Normal bir şekilde 10 litre yakıyor şehir içinde. 12 yılda fabrika verisinden az mı yakayım ne yapayım?
    Kullanıma bağlı fabrika verisinden az yakmaz fabrika verisindede yakmaz ama fabrika verisi 8.2 ise 8.5 9 litre civarı yakması gerekir sakin kullanımda o yıpranma olayı falan şehir efsanesi aradan yıl geçsin yıl geçince ne oluyor böyle saçma şeylerle kendinizi avutmayın araçlarınızın bakımını yaptırın arızayı bulun ateşleme sorunu vardır egzoz sisteminde sorun vardır

Doğru giyim, bilinçli sürüşle sorun olmaz. Her fırsatta bisiklet sürerim. Yağmur çamur farketmez.

Resim bugünden.
    Arabam Aşırı Yakıyor

• Matheas kullanıcısına yanıt
    Aracım sıfır alındı ve 12 yıldır yetkili serviste bakım yapılıyor. Bakımları da hiç bir zaman km dolduğu için yapılmıyor. Her yıl yapılıyor. Emin ol hiç bir sorunu yok aracımın. Asıl sorun eskiden firmalar yakıt tüketimi verileri verilirken çok iyimser davranıyordu. Yakıt tüketimi testleri gerçek hayata yakın testler değildi. Şimdi fabrika daha yakın değerler elde etmek mümkün. Sakin sakin yavaşlayıp hızlanmak ile trafiğe girip dur-kalk yapmak aynı yakıtı tükettirmiyor.

Şehiriçi yogun trafikte kış şartlarında bu değer normal bir değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Bisiklet spordur, sağlıktır. 7km mesafe bisiklet için bir şey değil. Yıllarca 11km mesafeye gidip geldim ben. Üniversitede kampüse gittim yaz kış.

Doğru giyim, bilinçli sürüşle sorun olmaz. Her fırsatta bisiklet sürerim. Yağmur çamur farketmez.

Resim bugünden.
    Arabam Aşırı Yakıyor
    Adamın belki ailesi çoluğu çocuğu var bisikletle nasıl gitsin 7 kilometre yolu

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Benzinin litresi 7,2 , 4 litre benzin almış arkadaş.
    Ort yakıtı 10 lt/100 km burası net.
    Şehiriçi yogun trafikte kış şartlarında bu değer normal bir değer.
    Nerdeyse 1 lira kilometre başına buna normal demek hiç mantıklı değil ayrıca havalarda ciddi soğuk değil ılık yani arkadaş nerde yaşıyor bilmiyorum ama ben istanbuldayım ılık havalar sizin bahsettiğiniz ciddi ayazlarda araba aşırı yakar

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.