Şimdi Ara

Broadcom, Qualcomm'u satın almak için 120 milyar doları gözden çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters'in raporuna göre Broadcom, yarı iletken sektöründeki rakibi Qualcomm'u satın almak için yaptığı teklifi 105 milyar dolardan yaklaşık 120 milyar dolara yükseltmeyi planlıyor.

     

    Hatırlayacağınız üzere şirket geçen yıl Qualcomm’a hisse başına 70 dolar teklif etmişti. Konuya yakın kişiler, Broadcom'un devralma konusunda kararlı olduğunu ve bu rakamı 80 ila 82 dolara yükselterek yeni bir teklif sunmayı düşündüğünü bildirdi.

     

    Ayrıca Bkz.LG, Çin akıllı telefon pazarından çekilmeyi düşünüyor
    Teknoloji sektöründe bugüne kadarki en büyük satın alım olması beklenen anlaşmanın değeri, revize teklifle birlikte yaklaşık %14 artarak 120 milyar dolar seviyesine ulaşmış olacak.

     

    Önceki teklif yetersiz bulunmuştu


    Broadcom'un 105 milyar dolarlık ilk teklifini yetersiz bulan Qualcomm yönetim kurulu anlaşmayı reddetmiş ve şirket CEO'su Steven Mollenkopf'un hissedarlarla yaptığı toplantılar gidişatı belirlemişti. Konuya yakın kaynaklara göre hissedarlar, yapılan teklifin şirketin değerinin altında olduğunu belirterek anlaşmaya yeşik ışık yakmadılar.

     

    Reuters'in haberine göre Broadcom CEO'su Hock Tan, son dakikada şartları önemli ölçüde değiştirmeye karar verebilir. Ajans her iki şirketin de yorum taleplerine henüz yanıt vermediklerini söyledi.







  • Paraya bak be hayalini kurmak istedim ama kuramadım :)

  • Tekelleşme her yerde oluyor. Facebook da satın almadığı uygulama kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

    Paraya bak be hayalini kurmak istedim ama kuramadım :)

    yarın kaldığın yerden devam edersin
  • bunlar toplam değerleri birbirne yakın firmalar değil mi_? nasıl alıyorlar birbirlerini? apple bile en büyük değere sahip şirket olarak tak diye çıkarıp 130 milyar dolar veremiyor bunlar nasıl verecek?
  • Adamların şirketlerindeki para tek başına bir ülke ekonomisine tekabül ediyor. Düşünün üstelik adamlar bu meblağı verebilecek seviyede. Kasalarındaki toplam nakit kimbilir ne kadardır. 120 milyar dolar nakit rezervi TCMB'de yok.
  • lg02561 L kullanıcısına yanıt
    Broadcom şu anda mobil işlemciler konusuna ara vermişti daha çok modem ve ses kartı gibi ürünleri ön planda.

    Yani Qualcomm ile olası satın alma sonrası tekelleşme gibi durum söz konusu olmuyor. Zaten tekele teklif götürmüş oluyor pazardaki. Tabi bu teklifi Apple Huawei ya da Samsung sunsa aynı şekilde sonuçlanmaz.

    Broadcom zaten satın alınan bir şirket. Holdingi marka değeri ve geçmişi itibari ile isim konusu böyle geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120.000.000.000 ne kadar sıfır lan basamaklarına ayırırken insan yoruluyor.

  • Daha küçük bir şirket büyük şirketi almaya çalışıyor. İlginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Daha küçük bir şirket büyük şirketi almaya çalışıyor. İlginç





    Neye göre bu kanıya vardın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Daha küçük bir şirket büyük şirketi almaya çalışıyor. İlginç





    Daha mı küçük? Yorumun, ilginç.
  • Broadcom da bu konuyu resmen izzeti nefis meselesine döndürdü arkadaş ??

  • Kasalarında 120 Milyar dolar yok. Nakit olarak da ödeme yapmıyorlar. Bu tarz satın almalar sırasında ödemenin bir kısmı nakit, bir kısmı da hisse olarak yapılır. Yani düşündüğünüz boyutta bir nakit rezervleri yok. Geçmiş satın alma anlaşmalarına göz atmanızı tavsiye ederim.

  • qualcommun geliri 23 küsur milyar dolar olarak geçiyor 2016 için broadcomun ise 13 milyar dolar civarı. yani mantıken doğru. ama yukarda bir arkadaş broadcomun başka şirket tarafından satın alındığını söyledi orası nasıldır bilemem mümkün olabilir yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lg02561

    qualcommun geliri 23 küsur milyar dolar olarak geçiyor 2016 için broadcomun ise 13 milyar dolar civarı. yani mantıken doğru. ama yukarda bir arkadaş broadcomun başka şirket tarafından satın alındığını söyledi orası nasıldır bilemem mümkün olabilir yani.

    Gelirden çok kâr önemli. Ayrıca, bir firmanın geliri yüksek diye o firma büyük denemez ki. Bankada rezervi, marketing cap’i, marka değeri vs. Önemli. Bunlar hakkında bilgi olmadan adını fazla duymadığı için firmayı büyük veya küçük olarak yorumlamak talihsizlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam tersine gelir çok çok önemli. evet net kar da önemli hatta apple bu kar olanı mükemmel olduğu için en değerli şirketlerde başı çekiyor ama gelir oran açısından çok öenmli evet belki qualcomm 23 gelir alıyor ama giderleri 25 bu yine de o firmanın büyük olduğu anlamına gelir. mesela bizim köşedeki bakkal hüsnü yılda 15 bin kar getiriyor şimdi yılda milyarlarca kar-zarar yapan firmalardan daha mı büyük. ayrıca bilinirlik de yani adını bilemk de iyi kötü firma hakkında fikir verir yine evet.

    kısaca araştırdığım sonuçları paylaşayım:
    broadcom diye arayınca avagoya bağlı bir şirket olarak çıkıyor sanırım üstteki arkadaşın bahsettiği ve piyasadeğeri 96 milyar civarında ve hisse değeri 200 dolarlarda.
    https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=broadcom+stock&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

    qualcom ise 93 milyar piyasa değeri ve hisseleri 63 dolar civarında. ancak bu avogo sanırım bayağı büyük ve ödemenin çoğunu nakit kalanını da hisse oalrak yapacakmış okuduğum bir habere göre yani bu şekilde mümkün oluyormuş sanırım alım.
    https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=qualcomm+stock&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

    bunlar da finance yahoo linkleri
    https://finance.yahoo.com/quote/QCOM/
    https://finance.yahoo.com/quote/AVGO?p=AVGO




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Adamların şirketlerindeki para tek başına bir ülke ekonomisine tekabül ediyor. Düşünün üstelik adamlar bu meblağı verebilecek seviyede. Kasalarındaki toplam nakit kimbilir ne kadardır. 120 milyar dolar nakit rezervi TCMB'de yok.


    Hiçbir şirket o kadar paranın tamamını nakit rezervinden karşılamaz, bunun için fonlama yöntemleri var. Yıllara yayılı olarak ödersiniz ve satın aldığınız şirket kar ettikçe o şirketin karı ile faiziyle birlikte borcunuzu ödersiniz ve nakit rezerviniz de size kalır.

    Ülke ile kıyaslama tarafında ise; menkul kıymet olarak değerlendirirseniz haklısınız ancak bir şirket ile bir ülkeyi kıyaslamak çok kolay değil.

    Bunun bir de gayrimenkul tarafı var.

    Ülkeyi satışa çıkarsalar eminim ki 120 milyar dolardan fazla teklif verenler olur. :)




  • Broadcomm'un modem çipleri iyidir. Ama zamanında Sirf'i kendi GPS teknolojilerini kullanıyor diye mahkemeye verip Amerikan ürünlerinde kullanılmasını yasaklattılar. Şimdi Amerikan menşeili firmaların cihazlarında dandik MTK GPS yongaları kullanılıyor ya da Qualcomm modem kullanıyorsa onu kullanıyorlar.
    Suunto, Polar gibi Avrupa markalarının GPS saatleri en yeni Garmin saatlerin GPS performansını yeniyor bu sayede. :D
  • Büyük paralar dönüyor.Acaba ne gibi fikirleri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Daha küçük bir şirket büyük şirketi almaya çalışıyor. İlginç





    Daha mı küçük? Yorumun, ilginç.

    İlginç değil, doğru söylüyor. Broadcom Qualcomm'dan çalışan sayısı ve gelir bakımından daha küçük bir firma. Nasdaq rakamlarına bir bak istersen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.