Şimdi Ara

Brick Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
23.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1) BRICK Nedir?

    BRICK kelime anlamı aslında TUĞLA’dır ama PSP’de ”kullanılamaz ” anlamına geliyor. Eğer PSP’niz BRICK olursa, yapabilecek çok şeyiniz yoktur, ölü diyebiliriz artık.
    PSP’nizin BRICK olması son derece normal bir kullanıcı hatasıdır. Çoğu kişinin başına gelebilir; DarK_AleX bile bir çok PSP BRICK etmiştir bilindiği üzere.
    BRICK’in olma nedeni FLASH0′la uğraşırken-işlerken sorun olmasıdır.(Flash0 = PSP’nin Ana Belleği)
    PSP’nizi eğlence olsun diye BRICK etmeyin hiçde hoş olamaz

    1a- Normal BRICK

    Eğer PSP’niz BRICK olduysa; PSP’nizi başlatığınızda karşınıza direk siyah ekran gelir. Hiçbir tuş işlemez. (Custom Firmware dışında)

    Peki ne zaman başa gelir böyle birşey?
    Flash’la uğraşırken, downgrade veya upgrade yaparken PSP’yiyle oynarsak-müdahale edersek.


    1b- Yarı-BRICK

    Yarı-BRICK, Normal BRICK’ten farklıdır. Yarı-BRICK ayrıca ”Tamir Edilebilir BRICK” olarakta tanımlanabilir.
    Eğer PSP’nizi çalıştırdığınızda, ekran geldikten sonra donuyorsa ve video ekrana geliyorsa öncesinde veya Flash’ladıktan sonra ufak bir sorun olursa anlayın ki bu Yarı-BRICK’tir.

    Yarı-BRICK’ler bazen; pili çıkarıp bir süre dışarda tutmakla, şarj etmekle, MS’i
    formatlamakla veya orjinal dosyayı flashlamakla ortadan kalkabiliyor…




    Eğer yukardaki gibi, O’ya basmanızı isteyen Mavi Ekran gelirse ve O’ya basmanızda bu ekran tekrar geliyorsa veya kapayıp-açtığınızda birşey değişmiyorsa PSP’niz Yarı-BRICK olmuştur.

    Bunun dışında; corrupted topmenu_plugin.rco’da Yarı-BRICK’e neden olur. PSP’niz açılır ama menü ekranı gelmez. Aynı şekilde corrupted ikonlar’da bu soruna yol açabilir.



    2) BRICK Olan PSP, Nasıl Tamir Olur?

    BRICK PSP nasıl hayata döner sorusuna bakarsak eğer;

    - Garanti kapsamında ise, yetkili servise verebilirsiniz.

    - Custom Firmware kullanıcı iseniz, Recovery Mod’u kullanabilirsiniz.

    - ModChip Satın almak

    Ama uğraşma istemiyorum, derseniz PSP’nizi satabilirsiniz çünkü; yedek parça olarak kullanılabiliyor bunlar. Veya kendiniz parçalayıp satarsınız

    2a- Custom Firmwarelerde:

    Custom Firmware’lerde tabikide yapılacak ilk iş Recovery Menü’den PSP’yi kurtarmaya çalışmak.

    3.xx OE-x kullanıcısı iseniz, aşağıdaki dosyayı kullanabilirsiniz PSP’nizin BRICK olmaması için…

    RECOVER.ZIP (Readme.txt’i okuyun işlemleri yapmadan önce)

    2b- Normal-Sony’nin Firmwalerinde:

    Sizin kurtarma şansınız yok; çünkü Recovery Menü gibi bir özellik gelimiyor orjinal firmwarelerde…

    2b’- TA-082 Anakarta Sahip Olmayan:

    – Garantisi var ise, servise vermek.

    - ModChip taktırmak.

    2b”- TA-082 Anakartlı:

    TA-082 olup-olmadığını öğrenmek için: Rehberimize bakın.

    - Garantili ise, servise vermek.



    3) PSP’i Nasıl BRICK Olur?

    – PSP’nin FLASH0 ve FLASh1′i ile oynamak/işlem yaparken müdahale etmek.

    – Downgrade veya upgrade ederken müdahale etmek.

    – FLASH0/1′a yazılan şeyler sorun oluşturursa.



    4) ModChip Nedir?

    Brick olmuş PSP’lerin kurtuluş yollarından bir tanesi ve donanımsal bir eklentidir. Official ürün kesinlikle değildir. Bunun dışında kopya oyun oynamaya izin vermeyen ve downgrade edilemeyen PSP’lerde versiyona her türlü müdaheleyi sağlamaktadır.
    PSP için piyasada satılan sadece ve şimdilik Undiluted Platinum (U.P.) adlı ModChip vardır; fiyatı ise 85$ civarındadır…


    4a- ModChip Ne İşe Yarar?

    ModChip BRICK olmuş PSP’lere ve PSP’lerinin BRICK olmasını istemiyen kulanıcılara yöneliktir. ModChip Undiluted Platinum (U.P.)’da dahili bir tane 32MB Nand Flash entegresi vardır.
    Bunun sayesinde Undiluted Platinum (U.P.)’a istediğiniz versiyonu yüklüyebilirsiniz ve chipin kendi versiyonu sayesinde 2.71 Homebrewler çalışabilir. (HEN-D’siz)
    Modchip’in Recovery Menüsü ile ister chip’e PSP kendi dahili Flash istediğiniz versiyonu yükleyip-silebilirsiniz…


    4b- ModChip Montajı

    ModChip montajı biraz zordur; 29 tane baglantı noktası vardır. PSP Board’u üstünde anlayan ve bu işte usta olan birilerine başvurun. [NOT: Sony Teknik Servisi böyle birşeyi PSP'nize kesinlikle uygulamaz.]

    4c- Unbrick (Tekrardan Flashlama)

    ModChip’in en çok kullanılan özeliğidir; tekrardan flashlama. Bu olay UNBRICK PSP Nand Flash, BRICK olduğunda ModChip Recovery Menüsü sayesinde tekrardan PSP Flash’ına yazabilirsiniz. Yani şimdi bile versiyonunuz 3.xx olsa Flash’ı silip tekrardan 1.50′yi yazabilirsiniz. İsterseniz 1.00 kullanın isterseniz 3.11-3.xx OE fark etmez. Flash sizin elinizde BRICK riski sıfır gibi bişey oluyor.
    Recovery Menüye gelince; PSP kapalıyken açtığınzda direk bu menü geliyor. Buradan tekrar Nand Flash yaz dediğinizde; tabiki MS 33MB’lık 1.50 ya da yazmak istediğiniz versiyonun Dump olacak, bu da yaklaşık 1-2 dakika içinde PSP Flash yazılması anlamına geliyor.

    4d- ModChip Hangi Makinelere Takılır?

    TA-079 ve TA-081 anakartlı PSP’lere takılıyor sadece. Malesef ki şu anda TA-082 ve TA-086 anakartlı PSP’lere takılmıyor U.P. ModChip. Ama TA-082 ve TA-086′lara yakında yeni bir Modchip çıkcak; onun sayesinde TA-082/86′larda Modchip kullanabilecekler.

    (orjinalihttp://cephanelik.net/brick-nedir-psp/)







  • +5 rep
  • Benim başıma geldi allah kimseye vermesin.Allahtan garantiliydi yaptırdık.
  • geçmiş olsun kardeş benimki spot inşallah böle bi durumla karsılasmam .
  • Aman dikkat et sonra zorlanırsın.Masraf çıkar.Bende o günden sonra artık çok dikkatlki davranıyorum.Herkesede söyliyim: dikkat edin.1 hafta öyle yattı orda içiniz acıyo
    Hatta bazı arkadaşların ankartları yeni ve kırılamayan modeller olduğu için yapılması için kırılması gerekiyor buda kim bilir ne zaman.Aylarca yatan var [:)]
  • Anlamadım yazılanlardan, bu brick ne zaman oluyor. Bunlar ne demek?
    quote:

    PSP’nin FLASH0 ve FLASh1′i ile oynamak/işlem yaparken müdahale etmek.

    – Downgrade veya upgrade ederken müdahale etmek.

    – FLASH0/1′a yazılan şeyler sorun oluşturursa.


    Doğru düzgün kullansak, sadece oyun, film filan atsak da bu olur mu? PSP3000'i araştırıyorum, bu modelde ne zaman olur?
  • Doğru düzgün kullanırsan hiç bi sorun olmaz. Oyun , filmden dolayı PSP brick olmaz. Genelde versiyon yükseltirken falan brick oluyo PSP ler.
  • Tam olarak Brick olunca cihazı anlarsın
  • OYun video resim gibi şeylerde brick olmaz.Ama versiyon yükseltmek yüklemek düşürmek gibi işlerde düzgün yapmassan veda et.
  • Benimki sanırım Yarı-Brick oldu ama mavi ekran ve O'ya basmamı istemiyor ancak PSP çalışıyor ve menü gelmiyor bazen.
  • psp 3000 serisi için kalıcı versiyon yok mu ?
  • ARKDAŞKAR YENİ PSP E1004 ALDIM ALIR ALMAZ SORUNLARIM BAŞLADIM..ALETİ ALDIĞIM GÜN GOD OF WAR OYUNUNUDA ALMIŞTIM AMA KARDEŞİM CD Yİ AÇIP UDM NİN CD KASAINIDA ÇIKARMIŞ PC GİBİ DÜŞÜNEREK..ŞİMDİ YENİ Bİ KASA BULABİLİRMİYİM YOKSA GİTTİMİ OYUN.YURT DIŞINDA REPLACEMENT CASES DİYE BULUNUYOR AMA TR DE NERLERDE BULABİLİRİM.....BİRDE VERSİON 6.60 LA GELDİ CİHAZ NASIL KIRABİLİRİM...
  • kardeş içi bos umd bulamassın bnmde annem açmış bakım die bnde bulamadım yok piasada
  • Benim bildiğim anlamıyla brick android telefon, tablet vs. cihazlara yeni rom atılırken ya da rom yükseltmesi yapılırken telefon ile bilgisayar bağlantısının istenmeyen bir şekilde (elektrik gitmesi, bilgisayarın resetlenmesi) ya da istenerek (merak edip rom atarken kablonun çıkarılması) kesilmesi durumunda telefonun kısmen açılması ya da hiç açılmaması durumudur.

    Kısmen açılmasından kastımız, açma kapama düğmesine basınca telefonun açılış ekranında kalması ve android sisteminin açılmamasıdır. Bu durum rom atma işleminin tekrarlanması ile düzeltilir.


    Hiç açılmaması ise telefonun şarj alması ancak düğmesine bastığınız zaman ekranın hiç açılmamasıdır bu durum iste 3 5 liraya satılan ya da evde kolaylıkla dirençler yardımıyla yapabileceğiniz jig sayesinde düzeltilebilir ve yeni bir rom atılabilir.

    Ancak bir de telefonun susması durumu vardır, bu genellikle telefona yanlış rom atılmasıyla gerçekleşir. Telefon ne şarj alır, ne de açılır. Bu durumda bozuldu sanıp çöpe atmayın, ya da ana kartı değişecek diyerek sizden yüksek miktarda para isteyen telefonculardan uzak durun. Yapılması gereken tek şey “jtag işlemi” dir. Bu işlemi işini iyi yapan telefonculara yaklaşık 50 lira karşılığında yaptırabilir ve telefonunuzu eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Kısaca size brick işlemini özetlemeye çalıştım, merak etmeyin telefon brick olmuşsa bozulmuş demek değildir, ancak bu durum biraz başınızı ağrıtabilir. Bu nedenle rom atma işlemleri hakkında konu açmadan önce sizlere bunlardan bahsetmek istedim, bilmiyorsanız yapacağınız yanlış bir şey telefonun brick olmasına neden olabilir. Bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadar, aklınıza takılan bir şey olursa yorum olarak ya da iletişim bölümünden sormaktan çekinmeyin.


    Kaynak : Brick Nedir ? Nasıl Düzeltilir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.