Şimdi Ara

Bravo T-Jet Sport yakıt tüketimi/acaba hangi test doğru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen haftaki Autoshow ve haziran ayının Auto Moto Sport dergilerinde Bravo T-Jet 150 hp modelinin testi var. İki dergi de aynı test aracını kullanmış.

Yakıt tüketimleri ise çok ilginç çıkmış:

Autoshow: 7.8 lt ortalama test tüketimi.

Auto Moto Sport: 10.2 lt ortalama test tüketimi.

Ayrıca Autoshow testinde yakıt tüketimine ilişkin hiçbir yorum yokken Auto Moto Sport testinde yakıt tüketimine ilişkin ciddi eleştiriler var. Peki bu iki 'ciddi' dergi aynı test arabası ile bu kadar farklı sonuçlara nasıl ulaşıyorlar? Testlerin biri yabancı kaynaklı olsa ya da test arabaları farklı olsa hak verme olasığı olur, denir ki test aracı sorunlu. Ama bu kadar farklı sonuçlara nasıl ulaşıyorlar anlayamadım. Test kriterleri bu kadar fark edebilir mi?

Yorumları bekliyorum.

• autoshow dergisine doblolar verilmiş olabilir mi ulaşım vs. açısından?
    parayı veren düdüğü çalar durumu
  • Düşününce 7.8 akla daha yatkın geliyor aslında sonuçta 1.4 litre bir motor.
  • 7.8 + 10.2 = 18

18/2= 9 litre
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

7.8 + 10.2 = 18

18/2= 9 litre

en sağlam sonuç işte 9lt üç aşağı üç yukarı

şaka bir yana 10.2 yüksek bir değer gibi sanki biri testte limitlerde kullanmış diğeri daha sakinmi kullanmış acaba diye düşünmüyr değilim
  • Güncel
  • Aynı araç 2 farklı degi diyorsunuz.
    Cevabı burda işte.
    Kullananlar farklı;nasıl kullandıklarını bilemeyiz ki..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Aynı araç 2 farklı degi diyorsunuz.
    Cevabı burda işte.

Ben de şunu soruyorum zaten: test kriterleri nasıl bu kadar değişkenlik gösteriyor?

Araba bir dergiye göre ekonomikken diğer dergiye göre müsrif. Halbuki dergilerde tüketim rakamı, karma kullanımla elde edilir, en azından ben öyle biliyorum. Testte araba kimi zaman devirli kullanılır, kimi zaman sıkışık trafiğe sokulur, kimi zaman da uzun yolda sakin kullanılır, ama ortalama yakın olmalı.

Hangi değer baz alınmalı?
  • Autoshow: 7.8 lt ortalama test tüketimi.Bu değer doğrudur.
    İlgili soruların cevabını bu siteden bulabilirsiniz.
    www.fiatbravotr.com
     Bravo T-Jet Sport yakıt tüketimi/acaba hangi test doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 15 Eylül 2008; 19:53:56 >
  • Araçların nasıl test edildiklerine ilişkin hiç bir bilgimiz yok ki.
    Testlerin birinde 0-100 denemesi bir defa yapılmıştır. Diğerinde 4-5 defa yapılıp ortalaması alınmıştır. Birinde son sürat denemesi bile yapılmamıştır diğerinde son sürate çıkılıp belli bir süre yol alınmıştır.
    Tam gaz yapılan ara hızlanma değerleri içinde aynı şeyi söyleyebiliriz.
    Bir aracı 50 km kullanıp yol bilgisayarındaki veriyi dergiye basmak var. Bir depo benzini bitirip hesap kitap yapıp dergiye basmak var.
    Var oğlu var...

İki veriyede yanlış diyemeyiz kanımca kullanım stili ile 2 değeride yakalamak mümkün çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Araçların nasıl test edildiklerine ilişkin hiç bir bilgimiz yok ki.
    Testlerin birinde 0-100 denemesi bir defa yapılmıştır. Diğerinde 4-5 defa yapılıp ortalaması alınmıştır. Birinde son sürat denemesi bile yapılmamıştır diğerinde son sürate çıkılıp belli bir süre yol alınmıştır.
    Tam gaz yapılan ara hızlanma değerleri içinde aynı şeyi söyleyebiliriz.
    Bir aracı 50 km kullanıp yol bilgisayarındaki veriyi dergiye basmak var. Bir depo benzini bitirip hesap kitap yapıp dergiye basmak var.
    Var oğlu var...

İki veriyede yanlış diyemeyiz kanımca kullanım stili ile 2 değeride yakalamak mümkün çünkü.

Haklısınız, hatta ben 20 litreyi dahi görürüm.

Ancak bu testler kullanıcıya bir fikir vermek için yapılıyor. Biri diğerinden %25 fazla tüketiyor. Ancak 2 test arasında bu kadar fark olunca kafa çok karışıyor. Bu testlerde genelde orta düzeyde kullanıcılara hitap edilmesi gerekir, limitlerdeki kullanıcıların sürüş stili kullanılmaz.

Örneğin bir araba var, testte 9 lt çıkmış ortalama tüketimi. Çok sakin bir kullanıcı bunu 8 litrenin altına çeker, agresif kullanıcı da artık insafına kalmış. ancak önemli olanın test verisinin ortalama kullanıcıya hitap etmesi.

Arabanın az ya da çok yakması gayet normal. Fakat benim kafama takılan baz aldığımız dergilerin kriterlerinin dahi çok değişken olması.

Sanırım 8 litre yakan testin pilotu melek, 10 litre yakanın pilotu da canavardı...

• Bence o kadar yakmaz 8-9 lire daha gerçekçi.
  • Babamın bir lafı vardır: ''basarsan yakar''
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Bence o kadar yakmaz 8-9 lire daha gerçekçi.

evet bu veri akla daha yatkın,ama gerçekten zorlanırsa 10litreyide kolayca bulabilir
  • Kullanıcılardan biri 150hp in hakkını vermiştir 10 litrenin üzerine çıkmıştır
    Diğeri Akılcı kullanmıştır düşük değerler elde etmişlerdir..
    Aynı Araç Farklı Kullanıcılar ve Farklı değerler...ancak 1.4 motor 150hp...
  • tüm araçların fabrika değerleri aynı şartlar simule edilerek belirleniyor.

dergilerin test tüketimlerine bakmak yerine fabrika verilerine baksanız doğru değerleri görürsünüz.

Konuya dönersek, derginin biri bravo nun performans iddiasını tema alarak testi yapmıştır, bravonun performans iddiasını ne derece gerçekleştirdiğine bakmıştır 11 litre tüketim elde etmiştir.

diğer bravonun ekonomi iddiasını tema almış, 150 hplik bir otomobilin aynı zamanda ne kadar ekonomik olabileceği sorusuna yanıt aramıştır 8 litre tüketim yakalamıştır.

bunda çok anormallik yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Aynı araç 2 farklı degi diyorsunuz.
    Cevabı burda işte.

• kullanım farkı olabilir muhtemelen
  • 20 litrede yakılabilr bu aracla ayrıca 7 de olabilir , test de kullanım kosulları hakkında bilgi vermişler mi acaba , sehir içinde o kadar yakmaz bence
  • arkadaşlar ben referans olarak auto show alırım 17 yıldır alıyorum auto motor sport aldım birkaçkez aldığıma pişman oldum doğru düzgün ne resim nede test yapabiliyorlar manşet atmış küçük otomobiller testi diye aldım hepsinin resmini koymuş fabrika verisi gibi bir daha almadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.