Şimdi Ara

Boykot Etme Gereksizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediğin kadar boykot etmeye çalış adamlar küresel ekonomi uyguluyor.Binlerce sektörde faliyet gösteriyorlar, en önemlisi yahudi bir iş adamı malını dünyanın bir çok ülkesinde üretip oranın malıymış gibi finanse ediyor.Böyle olunca esas sermaye israile ve abd ye gidiyor fakat vergisini üretim yaptığı o devlet kazanıyor.Bu işin önüne geçilmez şu andan sonra.Şirketokrasi denen şey almış başını gitmiş.

Boykot etme işi bir asır önceydi.

Dünya artık eskisi gibi değil ve yahudiler çok zeki hareket ediyorlar.

Bu konu hakkında sizlerin düşüncelerini öğrenmek isterim.Umarım aramızda ekonomi okuyan birileri vardır

• Öte yandan şöyle bir şey var, artık küreselleşme devri kapanıyor, korumacılık ve ulus devlet devri başlıyor, yani asıl şimdi boykot ve yerli malı üretimine başlama zamanıdır..

Bu soruyu 10-20 sene evvel sorsaydın saçmalık derdim ama artık rüzgar küreselleşmenin aleyhine esiyor, bundan sonraki 50 sene de aleyhine esecektir, yani bir nevi dünya ekonomileri 1960 öncesine dönüyor.

Tabii bunu bizim ülkedekilere anlatmak da özel bir mesele.. Onlar hala ''küreselleşme'' diye bağırıp dursunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 1 Haziran 2010; 20:52:38 >
  • doğru diyorsun ama işte güzel insanlar bir araya gelmeyi başaramayınca böyle geçici tedbirler ortaya çıkıyor ve bir işe de yaramıyor.
    ama bunu düşünmek bile insanları esas uygulanması gereken doğru hedefe yönelmesine bir adım sayılır. yani bu ekonomik darbeyi
    yapacaksın ki; insanlar başındaki belayı yok edebilmek için bir araya toplansın. şu an dünya genelinde böyle bir kriz yaşanıyor.
    şer gibi gözüküyor ama bunun sonucunda da hayır var inşaAllah. ;-)
  • Boykot mu? Boykot ne arar la Türk milletinde. Fransız, İtalyan, Çin mallarınıda boykot ediyorduk hatırlarsanız.
  • Kesinlikle katılıyorum dostum donumuzun lastiğine kadar ABD ve İsraile kadar bağlıyız istediğiniz kadar boykot edin bu sizin yaptığınıza "Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış" sözü tam olarak oturuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Kesinlikle katılıyorum dostum donumuzun lastiğine kadar ABD ve İsraile kadar bağlıyız istediğiniz kadar boykot edin bu sizin yaptığınıza "Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış" sözü tam olarak oturuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

doğru diyorsun ama işte güzel insanlar bir araya gelmeyi başaramayınca böyle geçici tedbirler ortaya çıkıyor ve bir işe de yaramıyor.
    ama bunu düşünmek bile insanları esas uygulanması gereken doğru hedefe yönelmesine bir adım sayılır. yani bu ekonomik darbeyi
    yapacaksın ki; insanlar başındaki belayı yok edebilmek için bir araya toplansın. şu an dünya genelinde böyle bir kriz yaşanıyor.
    şer gibi gözüküyor ama bunun sonucunda da hayır var inşaAllah. ;-)

Doğru sezip doğru yöntemle müdahale etmek ve çağa ayak uydurarak ekonomi alanında inkilapçı olmak gerekmez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece Komik buluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Kesinlikle katılıyorum dostum donumuzun lastiğine kadar ABD ve İsraile kadar bağlıyız istediğiniz kadar boykot edin bu sizin yaptığınıza "Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış" sözü tam olarak oturuyor.

bunu neden anlama istemiyor insanlar ben onu anlamıyorum.
    ayrıca; korumacılık ulus devlet bitiyor bence;
    artık para devrindeyiz;

kapitalizmde konusulmustu gerci;
    insanlar üretim ucuz olsun marsa bile gider fabrika acmak için.
    bakınız çin örnegi.nerde korumacılık-ulus devlet?
    para.
  • Boykotu ancak birlik olabilmeyi başarabilen insan toplulukları yapabilir, bize uzak bir kelime yani , biz de daha çok, " bana dokunmayan yılan bin yaşasın " görüşünü benimseyen insancıklar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

Sadece Komik buluyorum.

Sizin İsrail saldırısı konusunda görüşlerinizi merak ettim doğrusu Dile getirebilirminiz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazardousmen

Öte yandan şöyle bir şey var, artık küreselleşme devri kapanıyor, korumacılık ve ulus devlet devri başlıyor, yani asıl şimdi boykot ve yerli malı üretimine başlama zamanıdır..

Bu soruyu 10-20 sene evvel sorsaydın saçmalık derdim ama artık rüzgar küreselleşmenin aleyhine esiyor, bundan sonraki 50 sene de aleyhine esecektir, yani bir nevi dünya ekonomileri 1960 öncesine dönüyor.

Tabii bunu bizim ülkedekilere anlatmak da özel bir mesele.. Onlar hala ''küreselleşme'' diye bağırıp dursunlar..

Şu yazıyı yazan arkadaş Çok güzel açıklamış Ayrıca komik bulan."Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış" diyen arkadaş veya bu düşünceye kapılan arkadaşlar sizde neye göre boykot bir işe yaramaz diyorsunuz. Öyle işe yararki. Denemeden göremessiniz. Ayrıca boykot ettinizmi onuda sormak lazım. ben hayatımda Reebok ve yine yahudi üretimi dışında pek ayakkabı kullanmadım ancak bundan önceki olaylarla beraber bıraktım bunları almayı.

Bazı şeyler boykotla olmaz Örneğin Japonyanın Atom bombasından sonraki durumuna bakın. ha bunlar bilinçlendimi peki veya bu gibi ülkelerin farkı ne. Arkadaşlar İsrail veya bu düşüncedeki ülkeler kaçınılmaz sona gidiyorlar. Dünya Fransız ihtilalinin sonrasında yaşanan olayları tekrar yaşayaçak mutlaka insanları istibdatla bir yere kadar zorlarsın. Bence biz şu anda o Fransız ihtilalinin öncesini yaşamaktayız. Arkadaşlar İsrail emelerine ulaşmak için elbette birşeyler yaptı demekki yapılamaz şeyler değil bunlar. Bu gün beğenmediğimiz Tayyip ( ki bende hala çoğu politikasını eleştirdiğim halde) sadece israile olan bir tepkisi ile Ortadoğudaki ülkelerin dikkatini Bize oldukça fazla yatırım yapıldı. Orta doğudan. Şuda bir gerçek daha fazla tepki gösterilmesi gereken yerlerde istikrarla durmadılar. Ancak bu işin sonu böyle gitmez arkadaşlar Biz senelerce kendi içimizdeki olaylara bakarken aslında bunları dışardan çözmeliydik. Sizce Gemilere yapılan saldırı ile Pkk nın hain planı tesadüfenmi aynı zamana denk geldi. Artık dışarı açılıp etrafımızdaki ülkelerle özellikle kmşularımızla olan ilişkilerimiz eskisi gibi değil. Siz hele bir boykotunuzu yapın bakalım oluyormu olmuyormu. Gerekirse yahudi israil üretimidir deyip Bazı şeylerimizden bile vaz geçeceğiz. Arkadaşlar Ben elimden geldiğince kullandığım eşyaları bile değiştiriyorum. Bu bana belki maddi yönden zarar verebilir. Ancak İsrail Param gidiyor demeden Ortadoğuda bütün şirketleri ile silaha ve katliama yardım yapıyor. Demeki birşeyler oluyor ve emellerini gerçeklerştiriyorki Yatırım yapıyor. Komik bulduğunuz dava uğrunda öldü belkide okadar insan. Ayrıca "Komik buluyorum" diyerek verdiğiniz tepki beni gerçekten üzdü. Çözüm olalım arkadaşlar meselelere uzak kalmayalım

• quote:

bunu neden anlama istemiyor insanlar ben onu anlamıyorum.
    ayrıca; korumacılık ulus devlet bitiyor bence;
    artık para devrindeyiz;

Son 2 senede büyük ülkelerin yaptığı korumacı girişimlere, kota uygulamalarına, ticaret kısıtlamalarına bir göz atın, sonra bitiyor mu yeni mi başlıyor karar verebiliriz..

Küreselleşme ölmüştür, yerelleşme doğmaktadır, olay budur, tabii bu devirde boykot fikirleri çok da yanlış olmaz, ama boykotun da bir sınırı var, öyle toptan yapılmaz..
  • Boş işler bunlar.Millete verir talkını kendi yutar salkımı.
    Odtüde Mc Donalds'ı taşlayıp Kızılay'da Mc Donalds'ta yemek yiyen öğrenciler gibidir bunu diyenler.
    Sana boykot et der gider kendisi ucuz diye kullanır ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Boş işler bunlar.Millete verir talkını kendi yutar salkımı.
    Odtüde Mc Donalds'ı taşlayıp Kızılay'da Mc Donalds'ta yemek yiyen öğrenciler gibidir bunu diyenler.

Arkadaşım hani nerede kaldı o zaman mücadelecilik. Ayrıca Mc Donalds tan bize ne. Ben gitmiyorum, arkadaşlarım gitmiyor. Sen gitmeyeceksin mutlaka bir araya geldiğimizde bizim tepkimizin ölçüsüne göre saçma bulan arkadaşlar gitmeyecekler. Ben Sosyalist düşünceye çok yakın olmamakla birlikte. Gerçekten bu düşüncede olan ve azda olsalar hiç pes etmeden direnen arkaşdaşlara hep saygı duydum. hep onlarla dikkatli konuştum zira adam emek veriyor. Bıkmadan usanmadan davasının arkasında duruyor. Bende senelerce bazı düşüncelerimle onların düşüncelerinin karşısında durdum ancak. Toplumsal olaylarda düşüncelerime yakın olan insanlardan ziyade sosyalistlerin daha yakın olduklarını tavır aldıklarını gördüm. Demekki Bu toplumsal bir mesele ki Evrensel bir mesele olduğu gerçeğinide öyle veya böyle dünya kabul edecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Arkadaşım hani nerede kaldı o zaman mücadelecilik. Ayrıca Mc Donalds tan bize ne. Ben gitmiyorum, arkadaşlarım gitmiyor. Sen gitmeyeceksin mutlaka bir araya geldiğimizde bizim tepkimizin ölçüsüne göre saçma bulan arkadaşlar gitmeyecekler. Ben Sosyalist düşünceye çok yakın olmamakla birlikte. Gerçekten bu düşüncede olan ve azda olsalar hiç pes etmeden direnen arkaşdaşlara hep saygı duydum. hep onlarla dikkatli konuştum zira adam emek veriyor. Bıkmadan usanmadan davasının arkasında duruyor. Bende senelerce bazı düşüncelerimle onların düşüncelerinin karşısında durdum ancak. Toplumsal olaylarda düşüncelerime yakın olan insanlardan ziyade sosyalistlerin daha yakın olduklarını tavır aldıklarını gördüm. Demekki Bu toplumsal bir mesele ki Evrensel bir mesele olduğu gerçeğinide öyle veya böyle dünya kabul edecektir

adamda zaten söyledigin tarafın icinde arkadaşım.tanımıyosun galiba arkadaşı.çokta güzel bir örnek vermiş hemde kendi tarafından..

• quote:

quote:

Benim eleştirdiğim dışardan baktığında boykotun sözcülüğünü yapıp boykot ürünlerini kullananlar.
    Elini taşın altına koyana benimde saygım vardır.Fakat elinizi taşın altına koyun deyip uzaktan seyredenler yüzünden bu boykot işi yürümüyor.
    Hem yıllardır ABD israil mallarına mahmun edildik.Domatesi bile israilden alırken şuan boykot etmek denizde ıslanmamaya çalışmaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

quote:

adamda zaten söyledigin tarafın icinde arkadaşım.tanımıyosun galiba arkadaşı.çokta güzel bir örnek vermiş hemde kendi tarafından..

Hayır ben katıldığımı yazmadım belki ama düşünceye tepki olması açısından yazdım Kusura bakmayın hızlı yazdığımdan anlaşılır olmadı sanırım ayrıca hangi düşünceler olursa olsun. Karşı tarafta olsa dahi, yanlış düşünce iması ilede yazmadım. sadece yapılabilecekleri yazdım. Kişilere yöneltilmiş birşey değil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 1 Haziran 2010; 23:47:13 >

• Ayrıca buradaki bazı arkaaşlarla fazla diyaloğum olmamasına rağmen çok dikkatlice okurum az yazarım. Düşüncelerinizi az çok biliyorum. Ve geneldede Kültür billime yazarım. Eski arkadaşlar pek olmasada bu gibi düşüncede olan arkadaşlarla konuşmak güzel. (Eskiden kastım bendende önce olanlar. Ayrıca Kültür bilimin halide ortada malesef...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 2 Haziran 2010; 0:12:33 >
  • Boykot yapılacaksa bunu devlet yapmalı.

Ayrıca Facebook'tan ülke kurtarmaya çalışanlara da acıyorum. O kadar İsrail boykot falan derken kullandıkları mekan facebook. Mark Zuckerberg köken olarak yahudi'dir. Böle de bir ironi var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.