Şimdi Ara

Boyalı araç ne demek oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
17.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sahibinden.com üzerinde şu tarz tabirlerin asıl anlamları nedir:

-Komple boyalı

-Bel altı boyalı

-5 parça boyalı

-Motor kaputu boyalı

-Tavan hariç boyalı...vs

Bu ifadelerden uzak durmak gerekir mi?
    Alırken ve satarkan ne gibi durumlarla karşılaşırız?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boyalı Araç: Anlamı ve Türleri

Bir aracın "boyalı" olarak tanımlanması, orijinal fabrika boyasından farklı bir boya ile boyandığı anlamına gelir. Bu işlem, genellikle araçta yapılan bir tadilat ya da onarımın sonucudur.

Lokal Boya Nedir?

Lokal boya, aracın sadece belirli bir kısmının boyandığı bir işlemdir. Bu işlem, genellikle küçük çizikler, göçükler veya paslanmalar gibi kusurları gidermek için kullanılır.

İşlemli Boyalı Ne Demektir?

İşlemli boyalı araçlar, orijinal boyasına ilave olarak ek işlemler uygulanmış araçlardır. Bu işlemler arasında parlatma, cilalama veya seramik kaplama gibi uygulamalar yer alabilir. İşlemli boyalı araçlar, orijinal boyalarından daha parlak ve dayanıklı bir görünüme sahiptir.

Bel Altı Boyalı Ne Demektir?

Bel altı boyalı araçlar, yalnızca alt kısımları boyanmış araçlardır. Bu işlem, genellikle park etme sırasında oluşan sürtünme ve çizikleri gidermek için yapılır.

Tadilat Boyalı Araçlar

Tadilat boyalı araçlar, kaza veya hasar nedeniyle onarılmış ve boyanmış araçlardır. Bu tür araçlar, genellikle ikinci el pazarında daha düşük fiyatlarla satılırlar.

Aracınızın boyalı olup olmadığını anlamak için aracın servis kayıtlarını kontrol edebilir veya profesyonel bir ekspertiz yaptırabilirsiniz. Boyalı bir aracın satın alınmasında, boyanın kalitesi, yapılan işlemler ve aracın geçmişi hakkında detaylı bilgi edinmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belli olmaz arkadaşım illa kazalı olması gerekmiyor arkadaşımın megane 2 si var komple boyalı araç ama kaza yok.. Boyalı olsun istemem tabi ama götürüp gösterdikten sonra boyalı olmasının pek bir olumsuz yanı yok gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Belli olmaz arkadaşım illa kazalı olması gerekmiyor arkadaşımın megane 2 si var komple boyalı araç ama kaza yok.. Boyalı olsun istemem tabi ama götürüp gösterdikten sonra boyalı olmasının pek bir olumsuz yanı yok gibi geliyor bana.
    Arabamın rengini beğenmiyorum. Başka renk boyatıyorum. Bir de böyle durumlar var. Karıştırmamak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Arabamın rengini beğenmiyorum. Başka renk boyatıyorum. Bir de böyle durumlar var. Karıştırmamak gerekir.

Alıntıları Göster
    boya bizim pazarlarda bir takıntıdır, sadece 10 yaşını geçen arabaların boyanması mazur görülebiliyor, daha yenilerde genelde kazayı çağrıştırır, hele ki tavan boyalı deniyorsa akla hemen takla gelir. Satıcı aracının taklalı olmadığını anlatmak için bin bir takla atmak zorunda kalabilir..

Güneş yanığından özellikle koyu renk araçlar boyanmak zorunda da kalabilir..

Belaltı boya = tavan ve direkler hariç bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Alıntıları Göster
    1- Araçta boya var ama kaza yok, boyayı kim hangi kalitede yaptı ? Ömrü ne kadar olacak ???

2- Araçta değişen var boya yok, değişen parça orjinali gibi monte edilebildi mi? özellkle hareketli parçalarda kusur gözlemleniyor mu?
    Şaside oynama var mı?

3- Araçta değişen ve boya var, değişen parça orjinali gibi monte edilebildi mi? özellkle hareketli parçalarda kusur gözlemleniyor mu?
    boyayı kim hangi kalitede yaptı ? Ömrü ne kadar olacak ???
    Şaside oynama var mı?

4- Araçta macunlanmış parça ve boya var, düzeltilen parça ve macunlama kim tarafından hangi kaitede yapılmış ?
    Şaside oynama var mı?

bu soru işaretlerine karşı güven veren kazalı boyalı değişen parçalı otomobil alınabilir, piyasada çoook usta var kiminin adı usta kiminin kendisi usta...

• quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

boya bizim pazarlarda bir takıntıdır, sadece 10 yaşını geçen arabaların boyanması mazur görülebiliyor, daha yenilerde genelde kazayı çağrıştırır, hele ki tavan boyalı deniyorsa akla hemen takla gelir. Satıcı aracının taklalı olmadığını anlatmak için bin bir takla atmak zorunda kalabilir..

Güneş yanığından özellikle koyu renk araçlar boyanmak zorunda da kalabilir..

Belaltı boya = tavan ve direkler hariç bildiğim kadarıyla.

Alıntıları Göster
    Bu konuda herkesin görüşü farklı. Ben 10 yaş üstü hariç komple boyalı almam mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 29 Ağustos 2011; 13:15:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

1- Araçta boya var ama kaza yok, boyayı kim hangi kalitede yaptı ? Ömrü ne kadar olacak ???

2- Araçta değişen var boya yok, değişen parça orjinali gibi monte edilebildi mi? özellkle hareketli parçalarda kusur gözlemleniyor mu?
    Şaside oynama var mı?

3- Araçta değişen ve boya var, değişen parça orjinali gibi monte edilebildi mi? özellkle hareketli parçalarda kusur gözlemleniyor mu?
    Şaside oynama var mı?

4- Araçta macunlanmış parça ve boya var, düzeltilen parça ve macunlama kim tarafından hangi kaitede yapılmış ?
    Şaside oynama var mı?

bu soru işaretlerine karşı güven veren kazalı boyalı değişen parçalı otomobil alınabilir, piyasada çoook usta var kiminin adı usta kiminin kendisi usta...

Alıntıları Göster
    Boyalı araç bir tutkudur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-34

Boyalı araç bir tutkudur

Alıntıları Göster
    Bu bir takıntıdır.

Boyalı konut alınır.

Boyalı şekerleme yenir.

Boyalı ayakkabı ile gezilir.

Boyalı ojeli eller tutulur.

Boyalı dudaklar öpülür

fakat

BOYALI ARAÇ ALINMAZ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-34

Boyalı araç bir tutkudur

Alıntıları Göster
    Komple boyalı zaten belli
    Bel altı boyalı:Başından türlü türlü işler geçmiş anlamına gelir.
    5 parça boyalı:Kaput,önlü arkalı sağlı sollu 4 çamurluk,bagaj kapagı,tavan,kapılar 4 adet ,2 adet tampon.Bunların içinden 5 tanesinde boya var çizildi egildi büküldü vuruldu anlamına gelir.Kaput tavan bagaj kağı özellikle önemlidir.Güneş yanıgı olma ihtimali de var.
    Motor kaputu boyalı:Kaputun başına iş geldi anlamına gelir.
    Tavan hariç boyalı:Bel altı boyalıyla aynı kapıya çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Komple boyalı zaten belli
    Bel altı boyalı:Başından türlü türlü işler geçmiş anlamına gelir.
    5 parça boyalı:Kaput,önlü arkalı sağlı sollu 4 çamurluk,bagaj kapagı,tavan,kapılar 4 adet ,2 adet tampon.Bunların içinden 5 tanesinde boya var çizildi egildi büküldü vuruldu anlamına gelir.Kaput tavan bagaj kağı özellikle önemlidir.Güneş yanıgı olma ihtimali de var.
    Motor kaputu boyalı:Kaputun başına iş geldi anlamına gelir.
    Tavan hariç boyalı:Bel altı boyalıyla aynı kapıya çıkar.

Alıntıları Göster
    değişeni olmayıp da boyalı olan araçlar, hafif kazalarla çekiçle doğrultulmuş ve rutuşlanmış mıdır?

1-2 parça boyalı olan en masumu mudur?

Teşekkürler.

Araba alacagım için soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

Bu bir takıntıdır.

Boyalı konut alınır.

Boyalı şekerleme yenir.

Boyalı dudaklar öpülür

fakat

BOYALI ARAÇ ALINMAZ.

neden Boyalı oldugu için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Arkadaşlar sahibinden.com üzerinde şu tarz tabirlerin asıl anlamları nedir:

-Komple boyalı

-Bel altı boyalı

-5 parça boyalı

-Motor kaputu boyalı

-Tavan hariç boyalı...vs

komple boyalı : araç yeni ise muhtemelen kaza yapıp takla atmıştır o yüzden komple boyalıdır. eski ise rengi solmuştur ondan boyanmıştır.

bel altı boyalı : aracın bir çok kez kazası vardır yandan önden arkadan renk uysun diye komple boyatmışlardır. bel altı yani kapı kollarının altından itibaren yani araç takla atmamıştır.

5 parça boyalı : faklı yerlerde hafif vuruk yada çizik vardır lokal yani bölgesel boya atılmıştır.

motor kaputu boyalı : aracın önden kazası vardır.

tavan hariç boyalı : bel altı boyalı şeklinde olabilir.

lokal boyalar olursa alınır ama tavan motor kaputu dahil boyalı olursa o araç büyük bir kazası vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Arkadaşlar sahibinden.com üzerinde şu tarz tabirlerin asıl anlamları nedir:

-Komple boyalı

-Bel altı boyalı

-5 parça boyalı

-Motor kaputu boyalı

-Tavan hariç boyalı...vs

komple boyalı : araç yeni ise muhtemelen kaza yapıp takla atmıştır o yüzden komple boyalıdır. eski ise rengi solmuştur ondan boyanmıştır.

bel altı boyalı : aracın bir çok kez kazası vardır yandan önden arkadan renk uysun diye komple boyatmışlardır. bel altı yani kapı kollarının altından itibaren yani araç takla atmamıştır.

5 parça boyalı : faklı yerlerde hafif vuruk yada çizik vardır lokal yani bölgesel boya atılmıştır.

motor kaputu boyalı : aracın önden kazası vardır.

tavan hariç boyalı : bel altı boyalı şeklinde olabilir.

lokal boyalar olursa alınır ama tavan motor kaputu dahil boyalı olursa o araç büyük bir kazası vardır.

Bu kadar kesin konuşmamak lazım.

Önceki aracım iki defa boyandı. İlkinde bel altı, ikincide tavan dahil.
    Aracın hiçbir kazası yoktu.
    Boyanmasının sebebi benden once araci kullanan babamin saga sola surtmesi.

Satın alacak kisi de baktirdi. Ustalar dıştan boyalı, kazasiz dedi ve o da satın aldı.

Şimdiki aracım da tavan dahil boyalı, hatta rengini de degisttirttim. Açık kahveden titan griye dondü. Tek kazası 2006 yılında otoparkta oldu.

Dediğim gibi istisnalar olabilir. Tamamen onyargilarla yaklasmamak lazım.

• quote:

Bu bir takıntıdır.

Boyalı konut alınır.

Boyalı şekerleme yenir.

Boyalı dudaklar öpülür

fakat

BOYALI ARAÇ ALINMAZ.

Ben de bu Lokal boya olayını anlamış değilim..

Kendi aracımın çamurluğunda (çemberin olduğu kısım) az bir boya kalkması ve göçük vardı. Götürdüğüm yerler yapacak bişey yok parça komple boyanacak dedi.

Ya herkes lokal boya, avuç içi kadar boya falan diyor o şekilde yapamaz mısınız dediğimde gülüp geçtiler.. Lokal boya demek ne demek? Diyelim ki kaputun ortasına saksı düştü gidip sadece göçüğün olduğu kısmı düzelttirip 10 cm çapında yeri boyatabiliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Kendi aracımın çamurluğunda (çemberin olduğu kısım) az bir boya kalkması ve göçük vardı. Götürdüğüm yerler yapacak bişey yok parça komple boyanacak dedi.

Ya herkes lokal boya, avuç içi kadar boya falan diyor o şekilde yapamaz mısınız dediğimde gülüp geçtiler.. Lokal boya demek ne demek? Diyelim ki kaputun ortasına saksı düştü gidip sadece göçüğün olduğu kısmı düzelttirip 10 cm çapında yeri boyatabiliyor musunuz?

Autoking lokal olarak bölgesel boya yapıyor,ama başka bir ustaya yada servise mümkün değil yaptıramazsınız.Benim Passat'ın çamurluğunda lokal boya var mesela,komple boyanmamış,el kadar (gerçekten el kadar,bir karış)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 29 Ağustos 2011; 21:50:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Autoking lokal olarak bölgesel boya yapıyor,ama başka bir ustaya yada servise mümkün değil yaptıramazsınız.Benim Passat'ın çamurluğunda lokal boya var mesela,komple boyanmamış,el kadar (gerçekten el kadar,bir karış)..

Doğrudur tabi dostum. Bana da mantıklı geliyor ancak Autoking'e de götürdüm aracı resme bakarsan çemberdeki küçücük deformasyon için boyanacak dedikleri yere bana hak verirsin

Boyalı araç ne demek oluyor?

• quote:

Bu bir takıntıdır.

Boyalı konut alınır.

Boyalı şekerleme yenir.

Boyalı dudaklar öpülür

fakat

BOYALI ARAÇ ALINMAZ.

• quote:

değişeni olmayıp da boyalı olan araçlar, hafif kazalarla çekiçle doğrultulmuş ve rutuşlanmış mıdır?

1-2 parça boyalı olan en masumu mudur?

Teşekkürler.

Araba alacagım için soruyorum.

Evet, değişeni yok ama birkaç boya varsa, kaporta düzeltilmiş ve boyanmış demektir. Bu ikinci el piyasasında en masum boyalı kusurudur.

Arkadaşlar genel itibariyle yazmışlar, tek tek ne anlama geldiklerini. Ama istisnalar olabilir. Bir tanıdığımın balkonunun altında duran arabasının kaputuna aracına saksı düşmüştü ve kaput düzeltilip boyanmıştı. O zaman hiç aklına gelmediği için fotoğraflarını da çekmemişti ve bu ona arabayı satarken ''önden kazalı'' damgasını yemesine malolmuştu.

• quote:

Bu bir takıntıdır.

Boyalı konut alınır.

Boyalı şekerleme yenir.

Boyalı dudaklar öpülür

fakat

BOYALI ARAÇ ALINMAZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcu38

quote:

Bu bir takıntıdır.

Boyalı konut alınır.

Boyalı şekerleme yenir.

Boyalı dudaklar öpülür

fakat

BOYALI ARAÇ ALINMAZ.

Alıntıları Göster
    2. el araç alımında tek kritik kriter vardır: Aracın şasesinin eğilmesine neden olacak kadar büyük bir kazasının olmamasıdır.
    Bu şart sağlandıktan sonra geriye kalan, boya ve değişen konuları sadece laf-ı güzaftır.

Boya veya değişen kısma "altındaki daha büyük bir kazanın ipucu olabilir mi?" manasında bakılır. Daha büyük kaza yoksa parçanın boyalı olması, yaptırılmamasından çok daha iyidir.

En kötü boya bile, çizik gezmekten daha iyidir ve aracı çürümelere karşı çizik halinden bin kat daha iyi korur.

Ama bazı insanlar var çakallıklarından, bazıları da "kedi ... görmüş, yara sanmış." misali boyalı arabadan öcü gibi bahsederler. İşte bu insanların sesleri çok çıktığı için bu yönde de piyasa oluşmuş durumda. Konunun ne olduğunu iyi bilen insanlar da mecburen bu akıma uygun davranmak zorunda kalıyor.

Uzman kişi arabaya dıştan bakar, hangi parçada işlem olduğunu belirler. Ondan sonra da özellikle işlem görmüş parçaların altındaki şaseyi kontrol eder. Genel olarak da kaput içi, bagaj içi ve A, B, C sütunlarını inceler. Bu parçalarda bir sorun yoksa, "araba kazasız" der. Yani ana kontroller yapıldıktan sonra boyalı olup olmamasının artık bir önemi yoktur.

Ama nice insanlar var boyalı diye bakımlı, tertemiz arabayı geri çeviriyor. Sonra da boyasız diye gidip çürük içinde, mekanik olarak da dökülen bir araç alıyor, bir daha da sanayiden çıkamıyor.

Haa, aynı temizlikte boyasız bulabiliyorsan, eyvallah... Ama boyasız diye döküntü araç alanlara da Allah akıl fikir versin!..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.