değişeni olmayıp da boyalı olan araçlar, hafif kazalarla çekiçle doğrultulmuş ve rutuşlanmış mıdır?
1-2 parça boyalı olan en masumu mudur?
Teşekkürler.
Araba alacagım için soruyorum.
Evet, değişeni yok ama birkaç boya varsa, kaporta düzeltilmiş ve boyanmış demektir. Bu ikinci el piyasasında en masum boyalı kusurudur.
Arkadaşlar genel itibariyle yazmışlar, tek tek ne anlama geldiklerini. Ama istisnalar olabilir. Bir tanıdığımın balkonunun altında duran arabasının kaputuna aracına saksı düşmüştü ve kaput düzeltilip boyanmıştı. O zaman hiç aklına gelmediği için fotoğraflarını da çekmemişti ve bu ona arabayı satarken ''önden kazalı'' damgasını yemesine malolmuştu.
Tanıdığına yazık olmuş, çakalların eline düşmüş.
Uzman bir kişi, kaputtaki boyanın ciddi bir kaza sonucu mu, yoksa kaputa saksı düşmesi benzeri tali bir sorun nedeniyle mi olduğunu birkaç saniye içinde anlar.
Ama çakalsa, "Bu araba önden kazalı" deyip fiyat kırmaya çalışabilir, orası ayrı.
sanayideki ustalara göre tavan altı bel altı oluyo
quote:
Orijinalden alıntı: TeQuiLaS
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
quote:
Orijinalden alıntı: TeQuiLaS
Ben de bu Lokal boya olayını anlamış değilim..
Kendi aracımın çamurluğunda (çemberin olduğu kısım) az bir boya kalkması ve göçük vardı. Götürdüğüm yerler yapacak bişey yok parça komple boyanacak dedi.
Ya herkes lokal boya, avuç içi kadar boya falan diyor o şekilde yapamaz mısınız dediğimde gülüp geçtiler.. Lokal boya demek ne demek? Diyelim ki kaputun ortasına saksı düştü gidip sadece göçüğün olduğu kısmı düzelttirip 10 cm çapında yeri boyatabiliyor musunuz?
Autoking lokal olarak bölgesel boya yapıyor,ama başka bir ustaya yada servise mümkün değil yaptıramazsınız.Benim Passat'ın çamurluğunda lokal boya var mesela,komple boyanmamış,el kadar (gerçekten el kadar,bir karış)..
Doğrudur tabi dostum. Bana da mantıklı geliyor ancak Autoking'e de götürdüm aracı resme bakarsan çemberdeki küçücük deformasyon için boyanacak dedikleri yere bana hak verirsin
Aynı durum bende de vardı, OTTO ZENITH uygulayan bir yere götürdüm, lokal olarak halletiler. Bilgine.
quote:
Orijinalden alıntı: nogretse
Bu bir takıntıdır.
Boyalı konut alınır.
Boyalı şekerleme yenir.
Boyalı ayakkabı ile gezilir.
Boyalı ojeli eller tutulur.
Boyalı dudaklar öpülür
fakat
BOYALI ARAÇ ALINMAZ.
+1 hocam son zamanlarda boyalı araçlara pertten toplama araç muamelesi yapılmaya başlandı :)
quote:
Orijinalden alıntı: dedikodu
quote:
Orijinalden alıntı: LionTech16
quote:
Orijinalden alıntı: zero01
değişeni olmayıp da boyalı olan araçlar, hafif kazalarla çekiçle doğrultulmuş ve rutuşlanmış mıdır?
1-2 parça boyalı olan en masumu mudur?
Teşekkürler.
Araba alacagım için soruyorum.
Evet, değişeni yok ama birkaç boya varsa, kaporta düzeltilmiş ve boyanmış demektir. Bu ikinci el piyasasında en masum boyalı kusurudur.
Arkadaşlar genel itibariyle yazmışlar, tek tek ne anlama geldiklerini. Ama istisnalar olabilir. Bir tanıdığımın balkonunun altında duran arabasının kaputuna aracına saksı düşmüştü ve kaput düzeltilip boyanmıştı. O zaman hiç aklına gelmediği için fotoğraflarını da çekmemişti ve bu ona arabayı satarken ''önden kazalı'' damgasını yemesine malolmuştu.
Tanıdığına yazık olmuş, çakalların eline düşmüş.
Uzman bir kişi, kaputtaki boyanın ciddi bir kaza sonucu mu, yoksa kaputa saksı düşmesi benzeri tali bir sorun nedeniyle mi olduğunu birkaç saniye içinde anlar.
Ama çakalsa, "Bu araba önden kazalı" deyip fiyat kırmaya çalışabilir, orası ayrı.
Arabanın modelini tam hatırlamıyorum fakat piyasası 14-15000 TL olan bir Clio idi. Genelde bahsettiğiniz gibi ''çakal'' galericiler arabayı 12-13000 TL gibi komik bir rakama almaya çalıştı, haliyle satmadı. Adam sinir hastası olacaktı galericiler yüzünden. Daha sonra bunlarla uğraşamayacağım satmıyorum derken çevresinden bir alıcı çıktı arabaya ve değerinde sattı arabayı. Galerici bakıyor, kaput düzeltilmiş ve boyalı, kendi de biliyor ön tamponda hiçbir işlem yok, sapasağlam duruyor, ama işin ''ehli (!)'' olduğu için bu araç önden kazalı diyor, sonra da ne koparırsa kar tabii. En iyisi satmamak o durumda. Zaten yakın çevreden mutlaka çıkıyor temiz arabaya.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme