Şimdi Ara

Araç satışı sonrası HGS cezası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
3
Favori
36.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 29 Aralık 2014 tarihinde aracımı sattım. Üzerinde Shell'den aldığım, benim üzerime kayıtlı HGS ile Ankara'dan Urfa'ya gitti araç. Yetersiz bakiyeden dolayı Adana otoyolunda ceza yazılmış ve ceza şuan 121 Lira olarak görünüyor. Yani noter devri yapıldıktan 5-6 saat sonra yazılmış ceza. Acaba bu cezadan HGS sahibi olduğum için ben mi mesulüm yoksa plaka sahibi mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Satışı Sonrası HGS Cezası

Araç satışından sonra HGS cezasıyla karşılaşmak, yaygın bir sorundur. Sattığın aracın HGS borcunun sana gelmesi halinde, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aracı satan kişi olarak sorumlusun: Araç satışından sonra da olsa, aracın satış tarihine kadar oluşan HGS borcu satıcıya aittir.
    • Satış sözleşmeni kontrol et: Satış sözleşmesinde HGS borcunun kime ait olacağına dair bir madde olup olmadığını kontrol et.
    • Alıcı ile iletişime geç: Alıcıyla iletişime geçerek HGS borcunu ödemesini rica edebilirsin.
    • Karayolları Trafik Kanunu (KTK) madde 24'e göre: Bu maddeye göre, araç sahibinin değişmesi durumunda yeni araç sahibi, eski araç sahibinin HGS borçlarından sorumlu değildir.
    • İtiraz et: Alıcı ödeme yapmazsa, HGS borcunu kabul etmeyerek itiraz edebilirsin. İtirazını, borcun oluştuğu tarihten itibaren 15 gün içinde e-Devlet veya ALO 199 üzerinden yapabilirsin.
    • İbraz et: İtiraz ederken, aracı sattığını kanıtlayan satış sözleşmesi veya ruhsat devri belgesi gibi belgeleri ibraz etmen gerekir.

HGS cezasıyla karşılaşmamak için, araç satışı yapmadan önce HGS bakiyesinin sıfırlandığından emin olmak önemlidir. Ayrıca, satış sözleşmesine HGS borcunun kime ait olacağına dair bir madde eklemek de faydalı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HGS sorumluluğu sizde. Araç satışı ile trafik cezalarından ve kaçak geçişten kurtulabiliyorsunuz ancak HGS farklı bir durum.
  • HGS'yi aracinizi sattiktan sonra kapattirmaniz gerekiyor sanirim. Cezalar sizin basiniza patlayabilir ne yazikki...
  • Etiket olmadan iptal ettirilebiliyor mu?
    Bir de ceza tam 13 gün önce yazılmış. Şuan 10 katı cezalı duruma düşmemesi gerekiyor ama sistemde 120 Lira çıkıyor, normal geçiş ücret 12 lira aslında. Ben şimdi cezayı ödemek istesem 12 mi isteyecekler 120 mi?
  •  Araç satışı sonrası HGS cezası!
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizBaransel!

Merhabalar. 29 Aralık 2014 tarihinde aracımı sattım. Üzerinde Shell'den aldığım, benim üzerime kayıtlı HGS ile Ankara'dan Urfa'ya gitti araç. Yetersiz bakiyeden dolayı Adana otoyolunda ceza yazılmış ve ceza şuan 121 Lira olarak görünüyor. Yani noter devri yapıldıktan 5-6 saat sonra yazılmış ceza. Acaba bu cezadan HGS sahibi olduğum için ben mi mesulüm yoksa plaka sahibi mi?

Konu ile ilgili hgs@kgm.gov.tr adresine, aracın satış evrağını da ekleyerek mail atın. Daha önce benzer durumlarda ceza iptal edilmişti diye hatırlıyorum. Size ait olmayan araca gelen cezadan sorumlu olmamanız gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum benim başıma geldi. 2013 mayıs ayında sattığım aracın 2014 kasım ayında 165 tl otoban kaça geçiş cezası geldi faizi ile birlikte. Aracı satışımdan bir gün sonra gişeden geçiş yapıldığı için direkt olarak ilgili satış evraklarını ve aracın ruhsat fotokopisini konuyu açıklayan bir dilekçe ile birlikte hgs@kgm.gov.tr adresine gönderdim. Bundan sonrası zaten beni bağlamaz, noter satışında aracı kimin aldığı, adresi telefonu her şeyi yazıyor. sanırım alan kişiye gitmiştir yeni tebliğ.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

Merhabalar. 29 Aralık 2014 tarihinde aracımı sattım. Üzerinde Shell'den aldığım, benim üzerime kayıtlı HGS ile Ankara'dan Urfa'ya gitti araç. Yetersiz bakiyeden dolayı Adana otoyolunda ceza yazılmış ve ceza şuan 121 Lira olarak görünüyor. Yani noter devri yapıldıktan 5-6 saat sonra yazılmış ceza. Acaba bu cezadan HGS sahibi olduğum için ben mi mesulüm yoksa plaka sahibi mi?

Konu ile ilgili hgs@kgm.gov.tr adresine, aracın satış evrağını da ekleyerek mail atın. Daha önce benzer durumlarda ceza iptal edilmişti diye hatırlıyorum. Size ait olmayan araca gelen cezadan sorumlu olmamanız gerekir.

Hocam gecen hafta yaptim bunu ama herhangi bir geri donus yapulmadi. Az once gittim hgs yi iptal ettirdim, borcun kime ait oldugunu bilmiyorlar ptt gorevlileri. Musteri hizmetleride cevap vermiyor saatlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Aynı durum benim başıma geldi. 2013 mayıs ayında sattığım aracın 2014 kasım ayında 165 tl otoban kaça geçiş cezası geldi faizi ile birlikte. Aracı satışımdan bir gün sonra gişeden geçiş yapıldığı için direkt olarak ilgili satış evraklarını ve aracın ruhsat fotokopisini konuyu açıklayan bir dilekçe ile birlikte hgs@kgm.gov.tr adresine gönderdim. Bundan sonrası zaten beni bağlamaz, noter satışında aracı kimin aldığı, adresi telefonu her şeyi yazıyor. sanırım alan kişiye gitmiştir yeni tebliğ.

Peki siz bu ceza gelen HGS'nizin bilgileri ile giriş yaptığınızda ceza halâ görünüyor mu? Aynı adımları ben de uyguladım, geçen hafta KGM'ye faks yolladım gerekli açıklamalarla birlikte. Bugün de Hgs'mi iptal ettirdim. Fakat sisteme kendi kullanıcı adımla girince ceza üzerimde görünüyor. Kullanıcı girişi yapmadan sadece plaka ile sorgulama yaptığımda yine ceza görünüyor. Yani ceza var ortada ama kimin ödeyeceği belli değil. Aracın yeni sahibi plaka sorgulaması yapınca o da görecek cezayı, acaba araç satışında kendisine engel olur mu bu ceza? Olursa onun mesuliyetindedir diye düşünüyorum, ama cezayı ödemeden aracını satabilecekse o zaman tabi ki ödemez, ben ödemek durumunda kalırım....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Aynı durum benim başıma geldi. 2013 mayıs ayında sattığım aracın 2014 kasım ayında 165 tl otoban kaça geçiş cezası geldi faizi ile birlikte. Aracı satışımdan bir gün sonra gişeden geçiş yapıldığı için direkt olarak ilgili satış evraklarını ve aracın ruhsat fotokopisini konuyu açıklayan bir dilekçe ile birlikte hgs@kgm.gov.tr adresine gönderdim. Bundan sonrası zaten beni bağlamaz, noter satışında aracı kimin aldığı, adresi telefonu her şeyi yazıyor. sanırım alan kişiye gitmiştir yeni tebliğ.

Peki siz bu ceza gelen HGS'nizin bilgileri ile giriş yaptığınızda ceza halâ görünüyor mu? Aynı adımları ben de uyguladım, geçen hafta KGM'ye faks yolladım gerekli açıklamalarla birlikte. Bugün de Hgs'mi iptal ettirdim. Fakat sisteme kendi kullanıcı adımla girince ceza üzerimde görünüyor. Kullanıcı girişi yapmadan sadece plaka ile sorgulama yaptığımda yine ceza görünüyor. Yani ceza var ortada ama kimin ödeyeceği belli değil. Aracın yeni sahibi plaka sorgulaması yapınca o da görecek cezayı, acaba araç satışında kendisine engel olur mu bu ceza? Olursa onun mesuliyetindedir diye düşünüyorum, ama cezayı ödemeden aracını satabilecekse o zaman tabi ki ödemez, ben ödemek durumunda kalırım....

Bendeki durum biraz farklıydı. Ben aracı satmadan 2 gün önce hgs yi iptal ettim. Dolayısıyla satış esnasında araca kayıtlı bir hgs yoktu. gişeden kaçak geçildiği zaman plakaya ceza yazılmış. Plaka da 18.5 yıldır bizde olduğu için ceza geçte olsa elimize ulaştı. Lakin bir anlamı yoktu. Çünkü yapılan kaçak geçiş aracı sattıktan 1 gün sonra gerçekleştirilmişti. Ben elimdeki satış evrağını ve o dönemdeki ruhsat fotokopisini gönderdim. Konunun zaten benimle bir ilgisi olmadığı için takibini de yapmama gerek yok. Bir sorun olursa eğer, kapı gibi noter satışı var.

Sizin durumda bu iş size kalmış gibi görünüyor. aslında araç satıldıktan sonra tüm mesuliyet aracı alana geçer ama burada şöyle bir durum var, aldığınız hgs sizin hesabınız üzerinden çalışıyor. yinede olumlu düşünelim araç satıldıktan sonra elinize geçen trafik cezaları ve hsg sizin mesuliyetiniz değil. Hgs yi 2 önceden iptal etme sebebimde buydu zaten. Sonrasında bir sıkıntı yaşamamak, eğer yinede bir problem olursa bundan kolayca sıyrılmak için.

Edit: hgs numaramı bilmediğim için herhangi bir borç sorgulaması yapmadım. yapmış olsam bile borç çıkmış olsa dahi konunun benimle ilgili olmadığı için içim rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 12 Ocak 2015; 21:00:12 >

• quote:

aynı durum benim başıma geldi. Araç satıldıktan sonra geçiş ihlalleri yeni araç sahibine ait. yani herhangi bir cezai işleminiz yok.
    saygılar
  • ruhsat ile hgs nin alası yok.

araçtaki hgs nin kime ait oldugunun önemi yok...

dolayısıyla hgs cezasının hgs sahibine gelmesi gerekir.
  • Buna benzer bir ceza bana gelmisti gecen hafta. Araci sattiktan 1 sene sonra ceza yazılmış. Ha ben hgs yi iptal ettirmemistim. neyse hem hgs@kgm.gov.tr ye hemde hgs@ptt.gov.tr ye durumu anlatir mail attim. Satis sozlesmesini ekleyerek. Bugün ptt donus yapmis ceza gecis aninda arac kimin adina kayitli ise ona düzenlenir sizinle alakasi yok demişler....

• Evet ben de aynı şekilde Kgm ile iletişime geçtim, bana da ceza o an araç kimin üzerineyse ona gider dediler. Sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.