Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.412
Cevap
63
Favori
922.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Maslak Atatürk Oto San. Sitesinde 6 Ekim Salı 18:15'ten itibaren ikinci kısımda uygun bir mekanda buluşacağız. Tam yerin adresini de aktaracağım öğrenince...

İsteyen, meraklı arkadaşları bekleriz, hem sohbet ederiz hem küçük uygulama ve denemeler yaparız...

quote:

Orijinalden alıntı: BL@CK_DeMoN

İrfan hocam Menzerna uygulama videolarna baktımda çogunda adamlar ürünü pede değilde yüzeye sürüyo ve makina ile dağıtarak uyguluyo banada
    ped yerıne yüzeye sürmek daha iyi gibi geldi sizce?

Birde adamlar makinayı okadar rahat kullanıyorkı sankı devrı hep sabıt gıbı mesela ben kullanırken yavaslıo artıo falan bı dengesızlık oluyordu yanı
    bu tamamen el alıskanlıgı ılemı ılgılı bısı?

Bırde sızın kullandıgınız bosch marka makınanın baslangıc devrı 2800 demı yuksuz halde o yuklu ıken 1500 e falan dusuyrmu cok dıılmı 2800?O küçük çaplı pedler daha rahat olur sanırım onları hırdavatcılarda bulabılırmıyız?

Yüzeye sürmek de bir yöntem ama el alışkanlığı lazım, yoksa ortalığı batırırsın. Çalışan makinenin pedini saat 10 yönünde hafif kaldırıp oradan pedin altına alabilirsin...

http://www.youtube.com/watch?v=C28N_a2ti24

350-400 TL gibi paraya kıyıp Makita 9227 alırsan bayılma olmaz, istediğin kadar bastırırsın. Ama bizimkilere de alışmak için biraz kullanmak lazım. İlk uygulamadaki hakimiyet ile şimdikilerim arasında çok fark var. İlk seferde makine bana hakimdi, şimdi ben ona...

Bendeki Bosch yüksüzken ve ucunda birşey takılı değilken 2800, ama ucuna tabla ve ped takılması bile devri düşürüyor, yüzeye koyduğumda 1. kademe ile bastırmadan yayıp 2. kademede tatlı bir basınçla polisaj yapıyorum...

• Arkadaşlar şöyle bi durum var önerilerinizi bekliyorum ..
    sıfır bi aracım var Fenerbahçe Meguiars tan fiyat aldım 300 TL.Boya koruma+iç koruma(sadece plastik konsol v.s.)yani koltuklar yok+Motor koruma sabah alıp akşama teslim ediyorlar .
    Birde E-5 Acıbadem civarında bir bayi var FİL vardır bilen bilir E-5 üstünde arada sırada rengini degiştirirler komik olur :)oradaki Sonax bayinden fiyat aldım 300 TL Boya koruma+iç koruma (koltuklar dahil!),motor koruma+cam su kaydırıcı 4 saatte teslim ederiz dediler.Meguiars 4 gün sonra anca dedi Sonax hemen getir dedi daha ne diyim Benim aklıma en çok takılan şey arada ki fark yaklaşık 5-6 saatlik zaman farkı var acaba bu uygulama tam olarak yapıldıgında ne kadar zaman ister.Yani Meguiarsa da benim aracım la sabahtan akşama kadar ilgileneceklermi yoksa zaten bu işlemler 4 saatte tamamlanabilirmi ?
  • İstanbul Maslak Atatürk Oto San. Sitesi İkinci Kısım 35. Sok. No:1439 - Boyacı Hüseyin Ustanın yeri, 6 Ekim Salı 18:15'ten itibaren oradayız...

Mini bir buluşma olur hem tanışırız, hem de uygulamalar yaparız...
  • selam arkadaslar benim aracin da kapi girislerinin alt kismindaki plastik aksam ciziliyor acaba bu cizilmeyi durdurmak icin aracin tum plastik aksamina benim uyguluyabilecegim hangi plastik koruma urununu onerirsiniz. birde aracimin arka plastik tamponunda derin tirnak gececek derinlikte boya siyrilmasi var rotus yaptirdim fakat bunun icin hic iz birakmiyacak yontem varmidir. saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: siryea

selam arkadaslar benim aracin da kapi girislerinin alt kismindaki plastik aksam ciziliyor acaba bu cizilmeyi durdurmak icin aracin tum plastik aksamina benim uyguluyabilecegim hangi plastik koruma urununu onerirsiniz. birde aracimin arka plastik tamponunda derin tirnak gececek derinlikte boya siyrilmasi var rotus yaptirdim fakat bunun icin hic iz birakmiyacak yontem varmidir. saygilarimla

Çizilmeyi durduracak ürünler yok ne yazık ki, boya ya da plastik koruma ürünleri onların daha parlak, bakımlı olmasını sağlayan, besleyen, ömrünü uzatan, su-toz-kir tutmasını önleyen ürünlerdir. Siyah plastikler için alanında öncü olan Meguiars Trim Detailer, AutoGlym Vinyl & Rubber Care ürünleri kullanıyorum, gayet memnunum. Daha siyah duruyorlar, kir tutmuyorlar. KApı ve bagaj fitillerini de bu ürünlerle besliyorum, kire, çatlamaya vs. karşı.

Rötuşları sıfırlamak biraz ustalık işidir, şu başlıklar fikir verebilir...

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=84

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=2463

• irfan hocam sizin bulusmaya gelmeyı cok ıstıyordum ama ızmıtten maslak a gelmem cok zor gorunuyor ozellıklede ısten 1800 da cıktıgımı dusunursek yetısmem ımkansız.eger anadolu taraflarında bır bulusma olursa mutlaka gelmek ısterım
    kısmet neyse. başka bir zamana...

selamlar.
  • hocam ben şu iki makine arasında kararsız kaldım biri 4 kg fakat polisaj makinesi motoruda güçlü fakat diğeri hafif, ucuz ne dersiniz? crown için de lumlu konuştuğunuzu okumuştum ne dersiniz

http://www.ensarshop.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85773
    CROWN FLEX CT 6122-125 mm Polisaj + Avuç Taşlama Makinası Detay Bilgisi
    --------------------------------------------------------------------------------
    Fiyatı: $48.00+ KDV
    TL Fiyatı: 72,02 TL+ KDV
    KDV Dahil: 84,99 TL
    Havale İndirimli: 80,74 TL
    700 Watt Motor
    0-11000 Elektronik Devir Ayarlı
    Parlatma Keçesi + Kauçuk + Flex Taşlar
    Plastik Taşıma Çantalı
    Ağırlık 2.1 Kg

http://www.ensarshop.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85772
    CROWN FLEX CT 6104-180 mm Elektronik Polisaj Makinası

Fiyatı: $77.00+ KDV
    TL Fiyatı: 115,54 TL+ KDV
    KDV Dahil: 136,34 TL
    Havale İndirimli: 129,52 TL
    1300 Watt Motor
    1000 - 3000 Elektronik Devir Ayarlı
    Parlatma Keçesi + Kauçuk Disk
    Plastik Taşıma Çantalı
    Ağırık 4.0 Kg

• yada önerbileceğiniz başka makine varmı?
  • dostlar 0 kia marka bir araç aldım elimde geçen aracımdan kalan wax var turtle wax marka kendim boya koruma yapabilirmiyim?ayrıca ne kadar zaman içinde yapmak lazım 10 gün oldu ancak fırsat bulamadım yağmur vs yüzünden tavsiyelerinize ihtiyacım var
    Başka başlıklar altında aradım ama soruma cevap bulamadım, o yüzden lütfen alışveriş yapanlar cevap verip bizi aydınlatsın.
  • @ wertasd

Normalde biz buluşmaları hep hafta sonu yaparız ama AG markasından bir temsilci (Robin) ve Oğuzhan Bey İstanbul'da olacaklar sadece o gün, sanayide tanıdıkları yerde buluşalım dedik, spontan bir durum oldu..

Hazır mekan, ürün ve teçhizat varken meraklı arkadaşlara spot test, ürün uygulama, makine kullanma gibi konularda yardımcı oluruz.

Ama ayrıca yakın zamanda bizim kendimizin yapacağı bir buluşma da olacak...

@ ümitcey

2. olan, devir aralığı itibariyle bu işin tam kalemi

@ blackeagle76

Hayırlı olsun!

Sıfır araca wax uygulamakta sorun yok, iyi bir yıkama ardından uygulanabilir ama TW uzun ömürlü bir ürün değil, daha sık uygulamak gerekir. Ama bu başlık altında adı geçen katı waxlar var, onlardan alın uzun süre rahat edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 5 Ekim 2009; 8:27:04 >

• irfan hocam peki 4 kg ağırlık çok değil mi? alıpta kullanamazsam yazık olur fiyat uygun geldi bana sizce nasıl?

Orijinalden alıntı: ümitcey

irfan hocam peki 4 kg ağırlık çok değil mi? alıpta kullanamazsam yazık olur fiyat uygun geldi bana sizce nasıl?

4 kg epey ağır ne yazık ki

Benim Bosch avuç taşlama 1.4 kg. Ortalama polisaj makineleri 2,5-3 kg...
  • peki bu makineye ne dersin irfan abi attlas nasıl bir makinedir??
    ATTLAS ATT 180-Polisaj Makinası

Marka: ATTLAS
    Model:
    Fiyatı: $69.00+ KDV
    TL Fiyatı: 102,59 TL+ KDV
    KDV Dahil: 121,06 TL
    Havale İndirimli: 115,00 TL

Ürün Detay Ürün Yorumları Taksit Seçenekleri

ATTLAS ATT 180-Polisaj Makinası Detay Bilgisi
    --------------------------------------------------------------------------------

Ped çapı: 180 mm
    Motor Gücü : 1300 W
    Boştaki devir : 600-3300 devir / dk
    Ağırlık : 3300 gr

Tek kelime ile mükemmel bir buluşma oldu çok şey öğredim elime ilk defa polisaj makinesi alıp uygulama yaptım.Sizlerle tanıştığıma çok hemde çok sevindim tekrardan herkese teşekkür ediyorum.En kısa sürede tekrar görüşmek üzere

İrfan abim den daha detaylı fotoğraflar bekliyoruz

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

Hazır gitmişken oğuzhan Abim den istediğim ürünleri de aldım kendisine tekrar teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 6 Ekim 2009; 22:13:38 >

• İstanbul Polisaj Buluşması Fotoları

Arkadaşlar makine ve değişik ürünleri kullanma şansı buldu, polish ve wax uyguladılar. Güzel vakit geçirdik...

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=2658

@ ümitcey

Attlas kullana biri memnundu, devri aralığı iyi, ağırlığı 4 kg olana göre de daha iyi. Bence birini al, kurtul bu dertten...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.