Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.412
Cevap
63
Favori
922.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • ok alacağım ikisinden birini verdiğiniz bilgiler için sağol

benim sormak istediğim siz keçeyi takınca yüke bibince devir sayısı azalıyor demiştiniz fakat bunda Sabit Elektronik Sistemi: Kademesiz ayarlanabilir devir sayısı, yük altında da otomatik olarak sabit tutulur ibaresi var yani en düşük devir yüklü iken 2800 müdür. 2800 olursa işimizi görmez değil mi? özellikler altta
    Bosch taşlama makinası PWS 8-125 CE
    Anti titreşim tutamağıyla rahat ve güvenli kesme, taşlama, fırçalama, zımparalama ve polisaj
    Bosch taşlama makinelerinin kullanımı basit ve güvenlidir
    (800 Watt) Anti-titreşim tutamağı ile güçlü çözüm – yorulmadan çalışma için % 60 daha az titreşim
    Bosch Sabit Elektronik Sistemi: Kademesiz ayarlanabilir devir sayısı, yük altında da otomatik olarak sabit tutulur
    Teknik veriler
    Giriş gücü 800 W
    Çıkış gücü 420 W
    Taşlama diski çapı 125 mm
    Boştaki devir sayısı 2.800 – 11.000 dev/dak
    Ağırlığı 2kg

• Ben bu siteden aynı makineyi geçen aylarda aldım.

Devir sayısı tabla ve pedi taktıktan sonra bunda da düşüyor. Sabit kalmıyor. 2800 altına düşüyor.

Ancak uygulama yaparken fazla zorladığım için bobini yandı. Serviste garanti kapsamında tamir ettiler.

xxman arkadaşımız yazmış gereğini. Benim makine de 2800 diyor ama 1 ve 2. kademede polisaj işi için gayet iyi sonuçlar alıyorum. 1 yılı geçti, onlarca araba bitirdim, çok sayıda ufak uygulamalar yaptım, ödünç verdiğim de oldu makineyi, sorunsuz şükür...

Uygulama yaparken çok fazla bastırmayın, makinenin ağırlığına hafif bir katkı yapın. 5-6 kg kadar bir baskı yapmaya çalışın. Makine hopluyorsa (yabancı forumlarda Buffer hop denen durum) yüzeyde çalışırken ürün az gelmiş ya da erken kurumuş demektir. Pede biraz daha ürün veya fısfıs (detay spreyi ya da su) gereklidir. Nazik olun boyaya, yavaş yavaş parlatın, geç olsun güç olmasın
  • xxman ve irfan arkadaşımıza teşekkür ediyorum ama ben yinede kararsızım. crown polisaj makinesimi yoksa bosh taşlama mı crown 4 kg aksessuarlı ağırlık,600-2800 devir bosh ise 2 kg fakat 2800 devir. birde bosh ta çalışırken devir düşüyor demimişiniz ortalama nekadar düşüyor. benim bildiğim pasta 1800-2000 devir cila 1400-1600 arası uygulanıyor yanlış mı biliyorum peki bosh alırsam bunu nasıl ayarlıyacağım pastayı atarken 2 kademe cilayı atarken 1 kadememi ? teşekkürler

ben 1. kademede ürünü yaymaya, 2. kademede ürünü yedirmeye çalıştım.

Bizler amatör kullanıcılar olarak o makineyi en fazla yılda 1 kullanırız. O nedenle ağırlığa pek takılma derim. Makine hafif de olsa zaten belin, sırtın ağrır tüm gün uğraşınca. Crown hız açısından daha kontrollüdür.

İş gereği kongre için 1 hafta boyunca yurtdışında olacağım, forumdan uzaktayım.

Sağlıcakla kalın
  • irfan abi hayırlı yolculuklar
    birde merak ediyorum hangi işle meşgulsün ben bilmiyorum da ?

Teşekkür ederim.

@ ümitcey

Teşekkür ederim.

Ben öğretim üyesiyim (İÜ), endüstriyel mikrobiyoloji branşında araştırma yapıyorum ve ders veriyorum

Orijinalden alıntı: irf@n
    İş gereği kongre için 1 hafta boyunca yurtdışında olacağım, forumdan uzaktayım.

Sağlıcakla kalın

irfan hocam güle güle selametle gidiniz.. selametle gelirsiniz inşallah.. Allah kolaylıklar versin..
  • Bu benim şanşımmıdır araçda uygulama yapabileceğim sadece Hafta Sonları var ve 3 haftadır hafta sonları yağmur yağıyor hava durumuna yine baktım cuma cumartesi yine yağışlı gösteriyor araca bir wax atamadım yav ramazan bayramından sonra güya detaylı temizlik yapıcam yapamadım.yıkama makinesi aldık 1 haftadır deniyemedim merake diyorum bir türlü nasip olmadı yine haftaya kaldı
    Saygılarımla.

Orijinalden alıntı: xxman

Sercan bu hafta hava çok güzeldi, neden es geçtin.

Abi hiç sorma ya bir anda ders çıktı akşam üstü dedim haftaya hallederim diye yine olmadı hava durumuna bir göz gezdirdim hafta sonu full sağanak yağışlı umarım haftaya yağmaz şöyle 4-5 saat yağmasın sonra tekrar yağsın aracın boyasını temileyip içimin rahat olması lazım
  • Selam,

Araçta fazla olmamakla beraber bir kaç tane pastanın geçireceğini düşünmediğim çizikler var. boya ile düzeltilmesi gerek anahtar ile çizilmişler malesef.Bunlar için aracın çizikli yerlerini boyatmak istemiyorum.Yapmak istediğim sadece çiziklerin olduğu kısım için aracın boya kodundan boya hazırlatıp o çiziklerin içlerine kürdan yada düzeltme fırçasıyla doldurmak ve üzerine pasta+cila atmak.Bu şekilde uygulama yparak boyayı düzgün sürdükten sonra çok sırıtmayacağını düşünüyorum..

Bu konuda önerileriniz yada daha önce uygulama yapmış arkadaşların tavsiyeleri varsa sevinirim,
    Teşekkürler
    Izdırabı Dinecek Belki O Gün KürŞad ın.
  • Antalya Sonax'ta araba yıkatan ve Boya Koruma yaptıran var mı ?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.