Şimdi Ara

Boya kalınlığı yüksek çıkıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir araç buldum. Fiyatı da benim keseme uygun. Bu araçta ekspertiz raporunda tavan hariç komple boyalı çıkmış. Sahibi de fabrika çıkışlı boya mikron değerinin yüksek olduğunu söylüyor. Aracın plakası kapalı... tramerde masrafsız bir kaydının olduğunu belirtmiş ilanda.. Cep telefonu yazmıyor adamın o yüzden arayamadım. mesajla ulaşabiliyoruz sanırım mesaj atmadım.. Çok güven vermiyor fakat böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba? Böyle bir şey mümkün müdür?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boya Kalınlığı Yüksek Çıktığında Ne Yapılmalı?

Araç boya mikron değeri yüksek olduğu zaman veya fabrikasyon boya mikron değeri yüksekse, bu durum aracın boyasının normalden daha kalın uygulandığı anlamına gelir. Yüksek mikron değeri çeşitli sorunlara yol açabilir.

Yüksek Boya Mikron Değerinin Nedenleri

• Yanlış Astar veya Zımpara: Uygun olmayan bir astar veya zımparalama işlemi, boyanın düzgün bir şekilde yapışmasını engelleyerek yüksek mikron değerlerine neden olabilir.
    • Aşırı Boya Katmanı: Araca çok fazla boya katmanı uygulanması, boyanın kalınlaşmasına ve mikron değerinin yükselmesine yol açabilir.
    • Uygun Olmayan Boya Araçları: Düşük kaliteli boya tabancaları veya kompresörler, boyanın düzgün bir şekilde püskürtülmemesine ve sonuç olarak yüksek mikron değerlerine neden olabilir.
    • Fabrikasyon Hataları: Bazı durumlarda, araç fabrikadan yüksek mikron değerli boya ile çıkabilir.

Yüksek Boya Mikron Değerinin Sonuçları

• Estetik Sorunlar: Kalın boya, aracın yüzeyinde portakal kabuğu görünümü veya diğer düzensizlikler gibi estetik sorunlara neden olabilir.
    • Performans Sorunları: Fazla boya, aracın ağırlığını artırarak performansını ve yakıt verimliliğini olumsuz etkileyebilir.
    • Dayanıklılık Sorunları: Kalın boya daha kırılgan olma eğilimindedir ve taş sıçramaları veya diğer hasarlara karşı daha az dayanıklıdır.

Yüksek boya mikron değerinin nedenini belirledikten sonra, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları atabilirsiniz:

• Uygun astar ve zımparalama tekniklerini kullanın.
    • Boya katmanlarını dikkatlice uygulayın ve aşırı uygulamadan kaçının.
    • Yüksek kaliteli boya uygulama araçları kullanın.
    • Fabrikasyon hataları için araç üreticisine başvurun.

Boya mikron değeri yüksekse, aracın estetik görünümünü ve performansını korumak için sorunun en kısa sürede ele alınması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fabrika cikisli cift boya yapilmis olabilir dogrudur,fakat degerlere bakin norma degerler 100-120 arasidir cift kat boya degeri 200-220 arasidir.tum parcalarin degeri 210 cikiyor mesela, ama tavan 350 veriyor bu durumda tavan sonradan boyanmistir. Lakin sahisin boyle soylemesinin bi anlami yok bayiye gidin orada arac evveliyatina baktirin satistan onceki tum bilgiler mevcuttur aracin bu sekilde bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki aracımdada buna benzer durum vardı.Araç orjinal fabrika boyalıydı fakat motor kaputu ve ön çamurluğun birinde boya kalınlığı yüksek çıkıyordu.Tamamen fabrikasyon bir durumdu.Bu durum aslında herhangi bir sorun teşkil etmiyor fakat şöyle bir durum var.Bunu ben anlıyabilirim,siz anlıyabilirsiniz fakat herkese bu durumu anlatamazsınız. Satarken sıkıntı yaşayabilirsiniz.Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
  • Plaka kapalı?
    Telefon yok?
    Komple boyali olduğu nerede yaziyor. Adam raporun fotoğrafını mi paylaşmış. Ayrica rapor komple boyali diyor ama adam fabrikasyon demesi enteresan. Çift kat boya ise aracin heryeri yaklasik ayni degeri verir. Fabrikada tavan ayri altı ayrı boyanmiyor ya. Veya tavan guzel oldu altına bi kat daha boya atalım gibi bir olay yok. Şase numarasi isteyip sorgulayın diyeceğim ama adam gayri resmi yaptirdiysa yine kayıt çıkmaz.

• Bayide de boyanmış olabilir malum sıfır araçları da satıyor bazı bayiler o şekilde.

• Çok riskli. Doğru olma ihtimali de var olmama ihtimali de. Servise götürüp detaylı şekilde inceletip içinize sinerse alabilirsiniz yalnız satarken gene sıkıntı. ilan sahibine de niye bilmiyorum güvenesim gelmedi. Araba şaibeliyse en azından plakayı açık tut, telefon numaranı yaz

• Aracın satıldığı firmadan araçtaki boya fabrikasyondur yada ne bileyim fabrikadaki bir hatadan dolayi yüksek çıkmaktadır şeklinde bir yazı görmeden ben olsam almazdım.Ne malum arabanın fabrika boyalı olduğu müneccimmiyiz biz bilelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ediyorum cevaplar için.. Ben vazgeçtim bu araçtan. Zaten benim için ekonomik bir araç değildi. Numarası varmış diyelim geçici numara servisi kullanıyormuş. Rakam görmeyince numarası yok sandım. Fiyatı uygun. İlan numarası 347132825. Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Progression Plus.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.