|
BOÜN Kimya Müh. vs İTÜ Endüstri Müh. (2. sayfa)
-
-
Aynı durumdayız hocam ben de itüye bir türlü ısınamıyorum nedense ama boğaziçi çok cazip geliyor
-
Aynı kararsızlığı tam 2 yıl önce yaşadığım için çokiyi anlayabiliyorum itü endüstriden birileriyle de konuş muhakkak üst sınıf olursa daha iyi olurquote:
Orijinalden alıntı: FabianooAnladım hocam çok kararsızım biraz daha araştırmam lazım sanırım
-
kariyerde esneklik açısından endüstri mühendisliği çok daha iyi bir bölüm. itü endüstri hakkında her türlü soruyu sorabilirsiniz, okuyan biri olarak cevaplayabilirim.
-
İtü ie nin ingilizce ve türkçe programi arasinda ileride kariyer açısından çok fark olur mu? -
hayır. hatta türkçe bölümü okuduğun için türkçe ve ingilizce ders açan hocalar arasında seçim yapabileceğin için daha iyi eğitim imkanı sağlar uzun vadede. ama türkiye'de ingilizce eğitim tartışılmaz bir tabuya dönüştüğü için bu konuları çok dillendirmeyi sevmiyorum, temellendirilmemiş argümanlarla fikirlerine ve kişiliğine saldıran insanlarla uğraşmak çok yorucu.
-
İTÜ yaz -
İleride sinir bozucu bir kariyer uzmanı "aa siz turkce bölümünde mi okudunuz" deyip kucumser mutlaka. -
böyle bir şey hiç başıma gelmedi -türkçe mi ingilizce mi sorusunu bir kere bile duymadım ik uzmanlarından- ama başıma gelseydi de harika bir red flag olurdu ve o firmadan kaçmamı sağlardı.
-
Neden hocam? BOÜN ChE'ye gidersem belki ilaç firmalarında yükselmeye çalışabilirim satış pazarlama kısmında veya danışmanlık firmalarında çalışabilirim ama bir yandan İTÜ Endüstrinin dersleri sanki daha uygun gibi bu dediklerime, yine başka bir düşüncem de boğaziçi mezunlarının yarısından fazlasının mezun oldukları alanın dışında çalışması rastlantı olmamalı. Yani bu insanlar ülkenin en prestijli okulunu bitiriyorlar ve çok da iyi mühendislik eğitimi alıyorlar. Başka alanlara kaymalarında daha doygun maaşlar, daha iyi standartlarda iş ve hayat koşulları olmalı diye düşünüyorum.
Kafalar karışık valla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabianoo -- 23 Temmuz 2022; 16:16:0 > -
Öyle yapıcam bro kafamda baya bir tarttım ChE daha mantıklı geldi
-
kimya mühendisliğinin eğitimi daha ağır oluyor.Sektör olarak endüstri mühendisliği tabi daha geniş ama kimya mühendisine göre çok daha fazla endüstri mühendisi var.Kimya Mühendisliğinin de çalışabileceği 20 den fazla sektör var zaten çoğu yerde görmüşsündür ünide okurken feleğin çemberinden geçeceksin orada sırtı yere gelmeyen endüstri mühendisinin çalışma alanlarında bile yer bulabilir bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 23 Temmuz 2022; 17:17:55 > -
Boun da endüstri ile çap yapabilirsiniz,ya da kurum içi yatay geçiş ile end.ye gecersiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: jiijiikimya mühendisliğinin eğitimi daha ağır oluyor.Sektör olarak endüstri mühendisliği tabi daha geniş ama kimya mühendisine göre çok daha fazla endüstri mühendisi var.Kimya Mühendisliğinin de çalışabileceği 20 den fazla sektör var zaten çoğu yerde görmüşsündür ünide okurken feleğin çemberinden geçeceksin orada sırtı yere gelmeyen endüstri mühendisinin çalışma alanlarında bile yer bulabilir bence
Kimya mühendisi dediğiniz gibi geniş sektörlerde çalışabiliyor bunun yanında bu eğitimi boğaziçinde almak bana çok şey katacak diye düşünüyorum. Mezunlarının yarısı satış, pazarlama daha doğrusu okuduğu bölümle alakasız yerlerde çalışıyor. İleride istersem bu alanlara kayabilirim diye düşünüyorum üniversitede kulüplerde aktif olarak. Okuyup göreceğim sanırım okulun pişman edeceğini sanmıyorum.
-
ÇAP zor oluyormuş bir de makine okuyan bir üst dönemim çapın çok gerekli olmadığını söylemişti ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum tabi gidince göreceğim eğer imkanım olursa yapmak iyi olur
-
Kimya mühendisliği okuyup yüksek lisans ı satis, finans, işletme üzerine yaparsaniz tam mutlu olursunuz bence -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X