Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği(İngilizce) vs Özyeğin Endüstri Mühendisliği(İngilizce)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar 2022 yks sınavında sayısalda 4300 sıralama yaptım. Endüstri mühendisliği istiyorum ve endüstri mühendisliğinden mezun olduktan sonra da büyük ihtimalle bu işin işletme, finans o tarz kısımlarına kayacağımı düşünüyorum. Biraz araştırdım ama güncel bir kıyas göremedim bu iki üniversite bölümü için. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum İTÜ İngilizce endüstrinin gelmeme ihtimali var o gelmezse onun yerine itü %30 ingilizce endüstri yazabilirim.

Sıralamamdan ötürü Özyeğinin burs imkanları:

-1.625TL nakit burs, 1350TL yemek bursu, 3 kişilik banyolu standart oda ücretinden muafiyet

İTÜ herhangi bir burs vermiyor.

Ailem memur yani çok aşırı bir gelirimiz yok. Özyeğine gidersem maddi olarak diğerlerinin yanında zorluk çeker miyim bilmiyorum sonuçta 15 kişi tam burslu almış geçen yıl sadece.

Ayrıca birkaç yerde İTÜ ile Özyeğini karşılaştırmak bile saçma tarzında mesajlar gördüm o kadar fark var mı iki üniversite arasında? Öğrenci kulüplerinin aktifliği, özel sektörde özyeğinin ve itünün yeri, birbirlerinden üstünlükleri hakkında bilgiler arıyorum, aydınlatabilecek arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim

• Arkadaş şaka gibi. Sizin akademik kadro kıyasınız nasıl ya. Bu ne biçim kıyaslama. Hepi topu 3 tane Prof var Özyeğin’de. Neyini kıyaslıyorsun İTÜ’yle anlamadım ki. Yurtdışıymış. Arkadaş sadece yurtdışına mı çıkmış olması kriter. Adamın özel sektör tecrübesi ödülleri akademik çalışmaları bir sürü şey var önemli. Özyeğin kötü bir kadroya sahip değil. Ama tüm personel yurtdışına gitmiş falan değil yani. Böyle forumda yazanlara her şey doğru gibi bakmayın. Açın akademik kadroları kendiniz kıyaslayın. Saçma saçma sebeplerle de İTÜ markasından vazgeçmenizi tavsiye etmem. İyice araştırın sizin için Özyeğin avantajlı olabilir buna karar verirseniz tercihinizi yapın. Millet objektif yazmıyor maalesef.

yan hesap heralde .d kaç aydır girmiyorum foruma hiç değişmemiş herif. üstteki adam da 5 paragraf yazı yazmış gerçekten inanılmaz , arkadaşım bu olayın bu kadar açıklamaya ihtiyacı yok, bas itü geç işte ne konu açıyorsun, tartışmaya açık bile değil. bak toplandı işte restrop falan adamlar o kadar amigolaşmış ki artık, itü endüstri varken özyeğin yaz diyecek kadar gözü kör olmuş  bunlara kulak veriyorsan ne diyim hocam git 5k sıralamanla 80k yapan adamlarla oku o zaman.

edit: merto da gelmiş hoşgelmiş şimdi gördüm :D var mı daha itü yerecek gelsin :d adamlar ciddi ciddi yıllardır kendi okulunun amigoluğunu yapıyor ve itü yeriyor her sene. bu özel okulcu tayfadan korkulur yemin ediyorum fena bi kompleks var çocuklarda.

• yurt vermesi bile yeterli. istanbul’da çok ama çok büyük bir sorun bu. özyeğin tabii ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sadece yurt veriyor diye üniversite seçemeyiz ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha Fazla Göster
  • Fabianoo kullanıcısına yanıt
    2019 yılında olsak hak verirdim. xd
    biraz gerçekçi olmakta fayda var. öderim dersen sen bilirsin tabii ki. ama sokakta kalsan bile itü falan diyenlere bakma çok düşün. onlar zorluk görmemiş olabilirler.

• Maddi açıdan ozyeginde daha rahat bile olabilirsin. Emin ol itudekiler besiktas taksimde çok daha fazla para harcama potansiyeline sahip özünün kampus yaşamına oranla hele ki yurt çıkmama ihtimali varsa itude net bir şekilde kiraya cok ciddi para harcayacaksın. Ozuyu beğenen biri olark itu ie ile arasında fark olduğunu düşünüyorum otunun klup kültürü olsun bence 1 adim önde kalıyor . Birde özündeki erasmus imkanları yetersiz.
    Ama öğrenci kalitesi çok üzmez özünde zaten ilk 30kdan gelmis 30 35kisi olacak top 15 20ye oynayacak biri olacağına göre altta yatmaya gelenler seni pek ilgilendirmez ayrica itude daha fazla yatacak insan vardır ozeldekiler hep diken üstünde oluyor belli bir miktar para ödedikleri için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki yıl önce benzer bir ikilemde kalıp hiç zorlanmadan Özyeğin'i tercih ettim. Bunun en temel sebebi akademik kadro ve eğitimdi. Akademik kadroları karşılaştırdığında aradaki uçurum çok rahat hissediliyor. İTÜ'de ciddi bir yurt dışı tecrübe eksikliği var. Tüm hocalara şimdi yeniden baktım ve bölümdeki hocaların en az %70'i yurt dışında hiçbir eğitim almamış. Eğer sonradan araştırma için gitmişlerse bilmiyorum. Buna karşılık Özyeğin'de ise yurt dışına çıkmayan kişi neredeyse yok. Yurt dışında eğitim alanların ise Stanford, Georgia Tech, Carnegie Mellon, EPFL gibi ciddi anlamda iyi okullarda deneyimleri bulunuyor. Bu nedenle okuldaki hocaların açabileceği yurt dışı fırsatları için çok büyük bir fark var. Eğitim olarak Özyeğin'de verilen dersler İTÜ'ye kıyasla daha ağır ve detaylı kalıyor. Tabii bu yorumu ilk 2 yılın derslerini kıyaslayarak yapabiliyorum, 3 ve 4 hakkında yeterli bilgim yok. Aradaki eğitim kalitesinin farkını anlamak için İTÜ'den bir arkadaşımla konuşmam yeterli oluyor, benzer dilleri konuşmuyoruz. Bunun dışında okulda hocalarla iletişim gerçekten rahat. Bugüne dek mail atıp bir gün içerisinde dönüş almadığım bir hoca olmadı. Çoğu hocanın ofisine gidip kapısını çalarak da direkt konuşabiliyorum, kendileri de bunu istiyor zaten.

Dersler dışında okul yaşamında bazı farklar var. Özyeğin'deki öğrenci sayısı çok daha az, tabii kampüs olarak da daha küçük. Ancak kampüs benim için yeterli oluyor, herhangi bir şeyin eksikliğini hissetmedim şimdiye kadar. Öğrenci sayısının az olması bölümde büyük bir avantaj sağlıyor. Çünkü bu öğrencilerin bir kısmı dersler ile kopuk oluyor ve dersler çok fazla kişi ile işlenmiyor. Az kişi ile işlendiği zaman oradaki öğrenciler belirli bir seviyenin üzerine çıkıyor ve güzel bir rekabet ortamı oluyor. Tabii öğrenci de az olunca hocaların size ayırdığı zaman artıyor ve daha yakın olabiliyorsunuz.

Özel sektörde özellikle son yıllarda artık Özyeğin iyi bir profilde tanınıyor ve mezun sayısı arttıkça bu oran da yükseliyor. Mezun olan çalışanın nasıl bir seviyede orada geldiğini görmek şirketler için en iyi gözlemi sağlıyor zaten. Bir şirkete gittiğinizde iki okul arasında sırf isimden dolayı kimse bir başkasını seçmez.

Verilen burslar biraz sizin de harcama şeklinize göre yetebilir veya eksik kalabilir. Zamanın çoğunu okul içerisinde geçiren, haftada birkaç defa dışarı çıkan biri için yeterli olabilir veya üzerine küçük eklemeler gerekebilir. Tabii bunun yanında verilen yurt imkanı ise oldukça değerli, yeni ücretiyle yaklaşık 24 bin ₺ karşılık geliyor. Yurtlar ise çoğu okula göre fazlasıyla yeni ve yaşanabilir.

Özetle, hiçbir araştırma yapmadan kulaktan duyma sözler ile İTÜ öven kişilerden uzak durmanı öneririm. Tercih yaparken okulların akademik kadrolarına, ders planlarına ve imkânlarını göz önünde bulundurmanız daha faydalı olacaktır. Aklınıza takılan sorular olursa seve seve yanıtlayabilirim.

• Bu ne olm kurtçuk abisini çağırmış :dddddd

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.