Şimdi Ara

Bosch marka Almanya üretimi bulaşık makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bosch marka Almanya üretimi bulaşık makinesi tavsiyesine ihtiyacım var. Şu iki model öne çıkıyor gibi:

    seri 8: SMS88TI16T
    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/bulasik-makineleri/solo-bulasik-makineleri/60cm-genisliginde-bulasik-makineleri/SMS88TI16T


    seri 6: SMS68JI06T
    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/bulasik-makineleri/solo-bulasik-makineleri/60cm-genisliginde-bulasik-makineleri/SMS68JI06T

    Diğer seri 6'dan iki model daha var. Yukarıdaki seri 6 modele yakın fiyat ve özellikte. Karşılaştırma sayfası
    https://www.bosch-home.com.tr/online-satis/page_ref_shop_compare

    sizce hangisi neden? bugün almalıyım. ya da en geç yarın.







  • SMS68JI06T alınmıştır. çok ilgiliziniz sayın donanimhaber üyeleri. teşekkür ederiz ilginize.
  • hocam yıkama testi yapabildiniz mi ? bosch grubu için, leke bırakıyor diyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    leke bırakıyor derken? bulaşık makinesi yani? tabak çanakta mı leke bırakıyormuş?

    henüz teslimatı yapılmadı. netten aldım. horoz nakliyat. sözde yarın teslim edecekler. Bu arada fiyatını merak eden olursa. Mağaza fiyatı: 5485lira. Netten 4919liraya aldım. 566 lira daha aşağı almış oldum.
  • Test yaptık. İlk iki yıkama sorunsuz. Son yıkamalar altta şu bırakıyor, suyu tam tahliye yapmıyor. Otomatik kapak açma özelliği devreye girmiyor. Üst tabla çatlamış bir kaç yerinden ve şişme var. Ancak ne bosch yardımcı oluyor ürün değişimi konusunda, ne satıcı ürünü iade alıyor ne de gittigidiyor iade süreci başlatıyor. Diğer açtığım konuda olayı detaylı yazdım.

    Mahkemeye başvuracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 20 Kasım 2019; 15:13:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    bizde bosch 6 serisinden ankastre tipi aldık 2019 ekim kasım gibi. 2014de aldığımız lg nin en üst serisinin en üst modelinden daha iyi yıkıyor. tabi lg 5 yıllık. kötü yıkama sebebi ya tuz eksikliği diyorlar yada parlatıcı ayarının yanlış yapılması diyorlar yada makineyi zırh gibi doldurunca su içeride yeteri kadar sirkülasyon yapamıyor ondan kötü yıkıyor diyorlar. lg de ilk aldığımızda kötü yıkıyordu sonra basit şekilde parlatıcı ayarı yaptı servis iyi yıkamaya başladı. ancak aynı şartlarda bosch daha iyi yıkıyor gibi geldi bize. hemde daha sessiz.
    .
    birde lg yi değiştirmemizin sebebi iç metalinin toplu iğne gibi delinmesi sonucu aşağı kısma su sızdırması ve sızan suyun elektronik yerlerde arıza verdirip bozması. yani bulaşık makinesinin duvarı delinir mi hiç? ona göre üretsenize. tamiri ise neredeyse kendinin yarı fiyatı. ve her tarafı paslanan 3 sepeti için daha yeni 640 lira ödemiştik. makine elimizde patladı. ve bu ilk de değil. 2 kere motoru arızalandı garantiden değişti. 1 kere beyni arızalandı garantiden değişti. bu arızalanmalarda hep mutfağa su sızdırdı. belki toplamda 5-6 kere servis yolunu tuttuğu arıza yapmıştır bu lg markanın en iyi serisi ürün. en son iç duvarı delinmesi ile ilgili dedim bu nasıl şey bununla ilgili bir garanti yokmu? delinen metalden neden bulaşık makinesi yaptınız? adamlar garanti yok, tuz koyarken fazlası etrafa dökülüp zamanla delikler açabiliyor bu garantiye girmiyor dediler. bende dedim o kısımları plastik yap o halde. ben ne bilim böyle teknik birşeyi malı alırken. ama şimdi iyice tecrübelendik lg sayesinde. baktık bosch tuz dökülecek kısımları plastik yapmış. metali daha kalın ve 10 yıl paslanmazlık garantisi veriyor, iç sepetleri dahil dediler. motoruna arıza verdiren yere daha düzgün filtre koymuş, deterjan kapsül kapağı açıldımı kapsül makinenin dibine gitmiyor, 2. sepete cep yapmış o cebin içine düşüyor oradan tüm makineye deterjan daha homojen dağılıyor. daha yeni aldık sayılır ama maşşallah memnuniyetimizi bozmayacak gibi görünüyor. lg de bozulmasa iyi makineydi ama sürekli bozuldu. teknosada teşhirden almıştık onun etkisindenmidir nedir ama sepetlerinin 2-3 yıl sonra paslanması ve 5. yılda en sonunda içininde delinmesi bana esas suçun lg de olduğunu düşündürüyor.




  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun diğer konunuzdan görüp buraya geldim. burayada yazayim dedim çünkü bizde bosch 6 serisi ankastre makine aldık. bosch sitesinde 5000tl yazanı, bilinen bayi mağazadan 4100tl ye aldık. internette en düşük 4300tl hepsiburadada herhangi bir satıcının ilanıydı. ki gittigidiyor ve n11 e küçük şeyler dışında hiç güvenmiyorum. gitti gidiyordan sadece 1 satıcıya güvenip pahalı olarak elektrik süpürgesi ile oto yıkama makinesi aldım. o da adamla belki 10 kere konuşmuşuzdur 1 konuşmada baktım 40 dakika sürmüş. ve adam başka makineden parça söküp bana gönderdi işim hallolsun diye.
    .
    onun dışında bu beyazeşyaların bölge dağıtım merkezine gitmiştim bir ara. yürüdüğüm yerde üst üste belki 4-5 kat bulaşık makineleri duruyordu. yürürken bir baktım bazıları devrilmiş. yerde yatıyor. kapalı ambalajında. yani böyle ürünleri spotçulara gönderiyorlarsa vatandaşta bakıp kapalı ürün diye ucuz diye alıyorsa... hani sizdeki çatlakları görünce aklıma bu geldi paylaşayim dedim. neticede kapalı ambalajda olduğundan köşelerde darbe izi görmekte zor olur.
    .
    bizde bosch dan önce teknosadan teşhirden uygun fiyata lg makine aldık. başına gelmeyen kalmadı. yukarıda diğer mesajda yazdım. hani belkide bu devrilip yada hatadan dolayı iade olanları teşhiremi koyuyorlar o da bana mı denk geldi bilemem. ama teşhirden alacaksam eskiden 2 kere bakıyorsam şimdi 50 kere bakıyorum. bilindik olmayan yerden asla almıyorum. bazende kapalı kutu diyorlar. bakıyorum gerçekten kapalı kutu. sonra servis geliyor kutuyu alttan açıyor. halbuki ben üstüne baktım bantlı duruyor. ama altına bakmamıştım. ne bilim ben kutunun alttan açıldığının. yani markalarda işin fırlamalığında. kimi serviste geliyor öyle hızlı açıyorki diyorum yahu bu kapalı kutu, yani düğmeli gömleği çıkarmak, fermuarlı gömleği çıkarmak kadar hızlı olur mu? bunlar oyun mu yapıyor diye düşünüyorum.

    benden size tavsiye önce yazışmaların ekran görüntülerini yedekleyin. birde başıma geldiğinden biliyorum, satın aldığınız sıfır üründe ilk 6 ayda arıza çıktımı tamir istemeyip, ya birebir sıfır ürün ile değişim yada para iadesi isteme hakkınız var. tüketici mahkemesine başvurdunuzmu direk karar onaylanıyor. ama tamir istemeyeceksiniz. tamir ettirir sonra ya ben vazgeçtim iade alın derseniz iade hakkınız olmuyor çünkü tamir hakkınızı kullanmış oluyorsunuz. yada 1 yılda 2 kere arızalanırsa hani 1.de tamir ettirdiniz, bu sefer 2.de tamir ettirmeyip direk iade edebiliyormuşsunuz.
    .
    siz servisteki forma eksissiz hatasız teslim aldım diye imza attıysanız, sonradan farkına vardıysanız, burada internetten alışverişteki 14 günlük iade hakkınızı kullanamazsınız benim bildiğim. çünkü 14 günlük hak kullanılmamış üründe geçerli. ancak ilk 6 aydaki 1. arızadan dolayı tamir yerine iade istiyorum diyip iade isteme hakkınız var şuanda gibi geliyor bana. çünkü ürün çatlak su sızdırıyor vs.

    tüketici ilçe hakem heyetine, tüketici mahkemesi yani, buraya başvurup para iadesi istiyorum diyebilirsiniz. ancak bundan sonra sizin evinize bir bilirkişi gönderirler. ben klima için başvurmuştum 1,5 ay sonra geldi adam. geldi baktı evet bu normal değil sorun var görünüyor ben böyle yazarım kararı heyet verir dedi. gitti.2-3 hafta sonra bana kağıt geldi adam hafif sorun var ama çok önemli değil yazmış. heyette şikayetimi red etmiş. velhasıl zaman olarak 2-2,5 ay sürdü bu klima için. bilginiz olsun. hani biz bozulan bulaşık makinesinden sonra tamirmi ettireceğiz yeni mi alacağız diyene kadar elde 2 hafta bulaşık yıkadık neticede.
    .
    umarım faydası olmuştur yazdıklarımın. şimdiden geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 11 Ocak 2020; 3:42:14 >




  • teşekkür ederim paylaşım için. zaten diğer konuda belittiğim üzere, olayı tüketici hakem heyetine taşımıştım. bunu duyan bosch türkiye hemen parayı iade etti. şimdi yine alacağım bir tane. ama 5 bin liralık almayı düşünmüyorum. 3 bin liraya sanıyorum yine bosch alacağım.

    Seri 4 ten sms46JI01 olabilir.3050 diyor bayi burada. Netten almaya çekiniyorum. Alacak olursam bayilerinden buradan alabiliyor muyum bilmiyorum. Hanım 6 program da yeterlidir. BU kadar özellik yeter, önceki yaptığımız gibi 5 bin lira vermeye gerek yok diyor. Bir de sorun falan çıksa önceki gibi çok da önemsemem en azından psikolojik olarak, öncekinde yaşadığım gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 11 Ocak 2020; 3:59:19 >
  • Merhaba,

    Aynı modeli ben de almayı düşündüm son anda aynı modelin Siemens olanını aldım. Fiyat biraz yüksek geldi ben kasım ayında 8 sene garantili 3.000 TL'ye almıştım nakit.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maschile

    Merhaba,

    Aynı modeli ben de almayı düşündüm son anda aynı modelin Siemens olanını aldım. Fiyat biraz yüksek geldi ben kasım ayında 8 sene garantili 3.000 TL'ye almıştım nakit.
    Merhaba, hayırlı olsun. Nasıl memnun musunuz? Bu arada tam modeli verirseniz bakarım.
  • Bende ihtal ürün almak istiyorum işi bilen arkadaşların tavsiyelerini bilmek isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grundig 6502 tavsiye ederim anneme almistim cok memnun simdide kendime alacagim
  • Malzeme kalitesi bocsh siemens profilo grubundan cok daha kaliteli.Hepsinin kapagini acip kapatin zaten anliyorsunuz kapanis sesinden agirligindan vs
  • Bosch pişmanlıktır hocam bende set üstü ocak davlumbaz ve fırın aldım 2014 te memnun değilim bosch artık eski bosch değil ne yazıkki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.