Şimdi Ara

Bosch Class 6000 W---EA HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
15.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aydır bu kombiyi kullanıyorum genel itibariyle kombiden memnunum. Günlük ortalama sarfiyatım 5-8 metreküp arası değişiyor. Ancak sebebini bilmediğim şekilde pazar günü EA hatası verdi.Ben farkettiğimde evin içi soğumuştu. Kombiyi güç düğmesinden kapatıp sigortayı da indirdim, birkaç saniye bekledikten sonra tekrar açtım. Kombi ateşleme yaparak çalıştı ama 6-7 saat sonra yine bu hatayı veriyor. Sanıyorum ki ateşleme yapamıyor. Bugün yetkili teknik servis gelecek burada gelişmeleri yazarım. İleride başkalarına yardımcı olacağını umut ediyorum.
    Not: Bu hata yüzünden günlük sarfiyatım yaklaşık 11 metreküp oldu. Çünkü hatayı farkettiğimde petekler buz gibi olmuş oluyor tekrar ısıtmak içinde çalıştırdığımda ısınana kadar çok sarfiyat oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 22 Aralık 2015; 8:47:54 >

• Bu model kronik sorunlu alev algılamıyor bazen çözüm topraklama kablosu (sarı yeşil ) iptali veya yeni versiyon elk kart deyişimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

Bu model kronik sorunlu alev algılamıyor bazen çözüm topraklama kablosu (sarı yeşil ) iptali veya yeni versiyon elk kart deyişimi
    Teknik servis geldi. İyonizasyon yapmadığını söyledi. Ayrıca "bu konuyla ilgili fabrikadan bize mail geldi, bu modellerde kronik bir sorun olduğunu söyledi." dedi.
    Sonuç olarak, ilgili parçanın değiştirildi.

Kullanıcı olarak kombiden genel itibariyle memnunum normal koşullarda kombiyi sorana tavsiye etmezdim bu sorundan dolayı ancak teknik servisin çok hızlı aksiyon alıp direkt sonuca gitmesinden dolayı memnuniyetimi dile getirmeden geçemeyeceğim.
  • Bende sürekli bu hatayı alıyorum özellikle duş alırken kombim classic condense premix hemen hemen her gün bu hatayı alıyorum. Elektronik kart problemi olduğunu düşünemiştim servisi aramalı mıyım bende?

• quote:

Orijinalden alıntı: alonsomania35

Bende sürekli bu hatayı alıyorum özellikle duş alırken kombim classic condense premix hemen hemen her gün bu hatayı alıyorum. Elektronik kart problemi olduğunu düşünemiştim servisi aramalı mıyım bende?

senin cihazının bu model ile yakından ilgilisi alakası yok başka bir sorunu vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

1 aydır bu kombiyi kullanıyorum genel itibariyle kombiden memnunum. Günlük ortalama sarfiyatım 5-8 metreküp arası değişiyor. Ancak sebebini bilmediğim şekilde pazar günü EA hatası verdi.Ben farkettiğimde evin içi soğumuştu. Kombiyi güç düğmesinden kapatıp sigortayı da indirdim, birkaç saniye bekledikten sonra tekrar açtım. Kombi ateşleme yaparak çalıştı ama 6-7 saat sonra yine bu hatayı veriyor. Sanıyorum ki ateşleme yapamıyor. Bugün yetkili teknik servis gelecek burada gelişmeleri yazarım. İleride başkalarına yardımcı olacağını umut ediyorum.
    Not: Bu hata yüzünden günlük sarfiyatım yaklaşık 11 metreküp oldu. Çünkü hatayı farkettiğimde petekler buz gibi olmuş oluyor tekrar ısıtmak içinde çalıştırdığımda ısınana kadar çok sarfiyat oluyor.

ustat bizde de aynı kombi var ancak ben de cok yakıyor gibi.

kombi cıkıs sıcaklığını 45 yaptım.
    oda termostatının : 22 derece yaptım.
    gece yatarkende : 20 dereceye düşürdüm.
    hava sıcaklığı gündüz 20 gece 10 derece filan
    yer : antalya

il kez dun saat : 13:00 açtım gece yatarken 23:00 20 dereceye düşürdüm.
    sabah saat 07:00 baktım : 9 m3 harcamış toplam : 19 saat
    bir türlü anlayamadım.

senin ayarlarını yazarmısın?
    termostatık vana varsa onlarında değerlerini yazarsan sevinirim.

• Mihmander kullanıcısına yanıt
    Benim ev 2+1. Net kullanım alanı 85m2. Ev köşe bina 2 cephe açık ancak yeni yapılmış bir bina olduğu için dış cephe var.
    Oturma odasında 2 tane 60*90 petek var. İkisinde de Danfoss termostatik var.
    Çocuk odasında 1 tane 60*120 petek var ancak çalıştırmıyorum. Henüz odayı kullanmıyoruz. kapısı devamlı kapalı.
    Yatak odasında 1 tane 60*100 petek var. Ancak kombiye en uzak ptek bu olduğu için termostatik vana takmadım.
    Mutfakta 1 tane 60*100 petek var. Bir tane de danfoss termostatik vana var.
    antrede petek yok. petek olan tüm odaların kapıları açık.
    Tüm termostatik vanalar 2,5 ayarında yani yaklaşık 19-20 dereceye denk geliyor.

Kombiyi ilk aldığımda benimde ilk 3 gün tüketim seninle aynıydı. Ev ısındıkça tüketim azaldı. Şuan 12 saatlik tüketimim yaklaşık 3 metreküp. sıcak suyu çok kullanmasak belki daha da azalacak.
    kombiden petek suyu sıcaklığı 40 derece. Kullanım suyu sıcaklığıda 40 derece. Kısacası 24 saatlik tüketimim ortalama 6 metreküp. Orta karar bir tüketim. Fatura gelsin bu kombinin tüketimi için Ocak ayı tüketim değerlerin hergün detaylı kontrol edip bir excel yapacağım. burada paylaşırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultramarine caeruleum

Benim ev 2+1. Net kullanım alanı 85m2. Ev köşe bina 2 cephe açık ancak yeni yapılmış bir bina olduğu için dış cephe var.
    Oturma odasında 2 tane 60*90 petek var. İkisinde de Danfoss termostatik var.
    Çocuk odasında 1 tane 60*120 petek var ancak çalıştırmıyorum. Henüz odayı kullanmıyoruz. kapısı devamlı kapalı.
    Yatak odasında 1 tane 60*100 petek var. Ancak kombiye en uzak ptek bu olduğu için termostatik vana takmadım.
    Mutfakta 1 tane 60*100 petek var. Bir tane de danfoss termostatik vana var.
    antrede petek yok. petek olan tüm odaların kapıları açık.
    Tüm termostatik vanalar 2,5 ayarında yani yaklaşık 19-20 dereceye denk geliyor.

Kombiyi ilk aldığımda benimde ilk 3 gün tüketim seninle aynıydı. Ev ısındıkça tüketim azaldı. Şuan 12 saatlik tüketimim yaklaşık 3 metreküp. sıcak suyu çok kullanmasak belki daha da azalacak.
    kombiden petek suyu sıcaklığı 40 derece. Kullanım suyu sıcaklığıda 40 derece. Kısacası 24 saatlik tüketimim ortalama 6 metreküp. Orta karar bir tüketim. Fatura gelsin bu kombinin tüketimi için Ocak ayı tüketim değerlerin hergün detaylı kontrol edip bir excel yapacağım. burada paylaşırım
    Bende de aynı kombi var. petek suyu sıcaklığı 45 derece. ev 110 metrekare. 3+1 odalardan biri kapalı. salonda 180 cm petek ECA termostatik vana var. Bebek oldugundan ve orda oturdugumuzdan bebek odada iken 5. derece Ter. vana. Bebek odasında 140 lık petek var. Bebek ordayken 5 de vana bebek yokken 3 de. yatak odası hep 3 de. banyo-mutfak ve holde normal vana var hepsi yarım acık. ortalama tüketim 10 metreküp. Sehir İZMİR, ev ara kat. ama altta kimse oturmuyor. daha oda termostadı almadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanlıkaya

Bende de aynı kombi var. petek suyu sıcaklığı 45 derece. ev 110 metrekare. 3+1 odalardan biri kapalı. salonda 180 cm petek ECA termostatik vana var. Bebek oldugundan ve orda oturdugumuzdan bebek odada iken 5. derece Ter. vana. Bebek odasında 140 lık petek var. Bebek ordayken 5 de vana bebek yokken 3 de. yatak odası hep 3 de. banyo-mutfak ve holde normal vana var hepsi yarım acık. ortalama tüketim 10 metreküp. Sehir İZMİR, ev ara kat. ama altta kimse oturmuyor. daha oda termostadı almadım.

Alıntıları Göster
    Merhaba ben de antalya'da bu kombiyi almayı planlıyordum ama anladığım kadarıyla bu ea hatası kronik ve gözümü korkuttu, tüketim de yüksek gibi geldi. alternatif bakmak lazım galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: fromelf

Merhaba ben de antalya'da bu kombiyi almayı planlıyordum ama anladığım kadarıyla bu ea hatası kronik ve gözümü korkuttu, tüketim de yüksek gibi geldi. alternatif bakmak lazım galiba

Alıntıları Göster
    Açıkçası ben tüketim anlamında memnunum. Antalya İstanbul'a göre kışları daha ılık geçiyor. Eminim siz daha daha az gaz sarfiyatı yaparsınız. Hata konusu can sıkıcı bir durum ama ben teknik servisten çok memnun kaldım adam geldiği gibi hiçbir koşul sunmadan değişimi yaptı. Ancak şöyle de birşey var ben kombiyi almadan önce bu kronik sorun hakkında bilgi sahibi olsaydım büyük ihtimal almazdım.
    Memnun olmadığım tek yönü var o da sıcak su konforu.Duş almak için suyu açıp ısınmasını beklerken rahat 3-4 litre su boşa gidiyor. (Antalya'da her evde güneş enerjisinden faydalanıldığı için bu sizin için sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca kombi güneş enerjisi panelleri ile entegre çalışabiliyor)

• quote:

Açıkçası ben tüketim anlamında memnunum. Antalya İstanbul'a göre kışları daha ılık geçiyor. Eminim siz daha daha az gaz sarfiyatı yaparsınız. Hata konusu can sıkıcı bir durum ama ben teknik servisten çok memnun kaldım adam geldiği gibi hiçbir koşul sunmadan değişimi yaptı. Ancak şöyle de birşey var ben kombiyi almadan önce bu kronik sorun hakkında bilgi sahibi olsaydım büyük ihtimal almazdım.
    Memnun olmadığım tek yönü var o da sıcak su konforu.Duş almak için suyu açıp ısınmasını beklerken rahat 3-4 litre su boşa gidiyor. (Antalya'da her evde güneş enerjisinden faydalanıldığı için bu sizin için sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca kombi güneş enerjisi panelleri ile entegre çalışabiliyor)

Alıntıları Göster
    Bosch class 6000 kombim ocak ayının 2 sinde devreye alındı, servis tarafından. Bu geçen 18 günlük kullanımım da 2 kere EA arızası 2 kerede C6 arızası verdi. İlkinde servis çağırdık fan motorunu kalibre ettiğini söyledi ve kombiyi resetledi. 2.sinde kendim kombiyi resetledim. Bugün tekrar EA arızası ve C6 arızasını tekrarladı. Pişmanım Bosch markası aldığıma. Bu soğuklarda öğlece kala kaldık. Servis yarına randevu veriyor. Bosch markasını şuana kadar evimin kapısından içeri sokmadım ama kombide bir deneyelim dedik. Korktuğumuz başımıza geldi. Bakalım yarın servis gelince ne yapacak çok merak ediyorum. Hani kullanırım 6 ay 1 sene 2 sene anlarım, oda olmaması gerekir de. Daha 18 gün kullanmışım çıkardığı sorunlara bak. Uzak durulası bir marka. Diğer bosch marka kombiler nasıldır bilmiyorum fakat Claas 6000 tam bir çöp.

• kin_ci K kullanıcısına yanıt
    Sen kaça aldın bilmiyorum ama ben 1250 TL ye aldım. Ucuz maldan bu kadar randıman alıyorsun. Sanırım bende 1 sene sonra falan satacağım.
  • quote:

Sen kaça aldın bilmiyorum ama ben 1250 TL ye aldım. Ucuz maldan bu kadar randıman alıyorsun. Sanırım bende 1 sene sonra falan satacağım.
    deyişim yazılan cihazlar sahibinden.com düşmüş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kin_ci

Bosch class 6000 kombim ocak ayının 2 sinde devreye alındı, servis tarafından. Bu geçen 18 günlük kullanımım da 2 kere EA arızası 2 kerede C6 arızası verdi. İlkinde servis çağırdık fan motorunu kalibre ettiğini söyledi ve kombiyi resetledi. 2.sinde kendim kombiyi resetledim. Bugün tekrar EA arızası ve C6 arızasını tekrarladı. Pişmanım Bosch markası aldığıma. Bu soğuklarda öğlece kala kaldık. Servis yarına randevu veriyor. Bosch markasını şuana kadar evimin kapısından içeri sokmadım ama kombide bir deneyelim dedik. Korktuğumuz başımıza geldi. Bakalım yarın servis gelince ne yapacak çok merak ediyorum. Hani kullanırım 6 ay 1 sene 2 sene anlarım, oda olmaması gerekir de. Daha 18 gün kullanmışım çıkardığı sorunlara bak. Uzak durulası bir marka. Diğer bosch marka kombiler nasıldır bilmiyorum fakat Claas 6000 tam bir çöp.

Bende 1.300 tl ye aldım.
    Dün servis geldi C6 arızası için fan motorunu değiştirdi, EA arızası için yazılım güncellemesi yaptığını söyledi ve kombiyi devreye aldı. Petekler ısındı falan. Tabi biz sevindik oldu diye. Bugün işe gitmek için kalktım petekler soğuk kombinin başına gittim yine C6 arızası
    Şunu öğrendim bugün, 5 defa aynı arızayı verirse tüketici mahkemesine gitmeye hak kazanıyormuşum. Yani aynı arıza 5 defa tekrarlaması gerekiyormuş. Bugün ki arızayla birlikte 3 defa C6 arızası verdi, elbette 2 defa daha verecek çünkü mal ayıplı bir mal.

• Ea hatasi verdi benim kombi yazilim guncellemesi yaptilar kombi zivanadan cikti 2dk caliyor 3dk duruyor yazilim guncellemsi ile cihazin termostat devre disi kalmis gibi otomatik devreye giriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

Ea hatasi verdi benim kombi yazilim guncellemesi yaptilar kombi zivanadan cikti 2dk caliyor 3dk duruyor yazilim guncellemsi ile cihazin termostat devre disi kalmis gibi otomatik devreye giriyor
    Dün Bosch teknik servisten gelip yazılım güncellemesi yaptılar. Havalar ısındığı için petekler kapalı bir süredir. Bu yüzden ısıtma performansında bir sorun var mı bilmiyorum ama kullanım suyu sıcaklığı eskiye nazaran biraz daha dalgalı gibi geldi bana.
    Kombiden kullanım suyu sıcaklığı 40 derecede ayarlı. Güncelleme öncesi sıcaklığı ayarlarken başta biraz yakıyordu ama çabuk stabil hale geliyordu. Şimdi ise suyu açtığımda 55 dereceye kadar ısıtıyor ve haliyle yakıyor 40 derecede stabil olana kadar bayağı bir süre geçiyor.
  • quote:

Dün Bosch teknik servisten gelip yazılım güncellemesi yaptılar. Havalar ısındığı için petekler kapalı bir süredir. Bu yüzden ısıtma performansında bir sorun var mı bilmiyorum ama kullanım suyu sıcaklığı eskiye nazaran biraz daha dalgalı gibi geldi bana.
    Kombiden kullanım suyu sıcaklığı 40 derecede ayarlı. Güncelleme öncesi sıcaklığı ayarlarken başta biraz yakıyordu ama çabuk stabil hale geliyordu. Şimdi ise suyu açtığımda 55 dereceye kadar ısıtıyor ve haliyle yakıyor 40 derecede stabil olana kadar bayağı bir süre geçiyor.

Alıntıları Göster
    bocsh class 6000 modelini almaya niyetlendim ama burada yazılanlardan sonra kararsız kaldım servise bu arızaları sordum doğruladı yeni yazılım gelmiş artık arıza yapmıyacakmış siz ne drsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: aldeg

bocsh class 6000 modelini almaya niyetlendim ama burada yazılanlardan sonra kararsız kaldım servise bu arızaları sordum doğruladı yeni yazılım gelmiş artık arıza yapmıyacakmış siz ne drsiniz

Alıntıları Göster
    arkadaşlar cihazın elk kartına yeni yazılım merkezden tüm servislere aparat ile atılmak üzere dağıltılmış ve uygulama başlatılmış cihazın kalitesine gelince o kadarda dandik cihaz değil iş yapar parasına göre iyi cihaz içindeki kompenentler en kalitesinden

• quote:

Orijinalden alıntı: aldeg

İlk başlarda bu elektronik kart ( yazılımsal sorun) sorunundan dolayı biraz canım sıkılmıştı ama Bosch'un servisi o kadar çok ilgilendi ki insan ister istemez yaşadığı sorunu gözünde küçültüyor. Ben kombimden şuan için memnunum. Her türlü ihtiyacıma cevap veriyor. Fiyatına göre ki ben 1200 TL'ye aldım, daha iyisi yoktur sanıyorum. @Kombi Ustası'nında dediği gibi mevcut sorun üretici tarafından zaten biliniyordu ve çözüm için tek tek tüm müşterilerini arıyorlar. Müsaitlik durumunuza göre evinize gelip yazılım güncellemesini yapıyorlar. muhtemelen sizin şuan alacağınız kombi size güncellenmiş şekilde geleceği için bu sorunla karşılaşmayacaksınız bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: kin_ci

öncelikle merhabalar,

60 metrekare yeni aldığım 2+1 evim için bosch class 6000w marka kombi almayı düşünüyorum. Aslında düşünüyordum sizin bahsettiğiniz kusurları görene kadar.

Sormak istediğim kombideki sorun çözüldü mü ?

Aslında bu kombiyi kullanan diğer arkadaşlara da aynı soruyu sormak istiyorum.

Ayrıca bir doğalgaz firması kombi montaj, projelendirme ve gaz açtırma işlemleri için, bosch class 6000w marka kombi kullanarak 1900 tl ye bu işlemleri yapacağını söyledi.
    Sizce rakam uygun mu ?

Şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.