Şimdi Ara

Boş dükkana 85 bin tl hava parası ne ya ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bildiğim hava parası devren satılık yerlerde kiracının çıkması için ödenen miktar.
    Ama gel gör ki şuan boş dükkana mal sahipleri hava parası istiyor. :D Üç yer ile konuştum üçüde acayip fiyatlar istedi kiracı yok bişey yok ben kime hava parası veriyorum :D B*k gibi sermayeniz yoksa bi halt yapamazsınız diyolar kısaca.
    Hayır zaten dükkan kirası 8.000 tl neyin hava parası bu :)

Benmi yanlış biliyorum arkadaşlar hava parası kiracının istediği bir miktar değil mi ? Bi kiracı vardır dükkanda başkasına devretmek için hava parası ister.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boş Dükkana 85 Bin TL Hava Parası Ne Demektir?

Boş bir dükkana "hava parası" ödenmesi, genellikle gayrimenkul sektöründe kiracıların karşılaması gereken bir ek ücrettir. Hava parası, kiralanan dükkânın belirli özelliklerine bağlı olarak talep edilebilir.

Hava Parası Nedir?

Hava parası, bir dükkânın kira sözleşmesinde belirtilen kiralık ücretin dışında talep edilen ilave bir tutardır. Bu ücret, genellikle dükkânın lokasyonu, görünürlüğü, büyüklüğü ve diğer özellikleriyle ilgilidir. Hava parası, kira sözleşmesinin başlangıcında tek seferde veya kira süresi boyunca taksitler halinde ödenebilir.

Boş bir dükkân için 85.000 TL hava parası talep edilmesi, dükkânın oldukça değerli bir lokasyonda veya yüksek talep gören bir bölgede bulunduğuna işaret edebilir. Bu tür durumlarda, hava parası, dükkânın benzersiz özelliklerinden dolayı talep edilir.

Hava parasının ödenmesi, kiracılar için belirli avantajlar sağlayabilir. Örneğin, hava parası ödeyerek kiracılar, istedikleri dükkânı kiralama imkanına sahip olabilirler. Ayrıca, hava parası ödeyen kiracılar, genellikle daha uzun vadeli kira sözleşmeleri imzalayabilirler.

Ancak, hava parası ödemenin bazı dezavantajları da vardır. Hava parası, kiracıların finansal yükünü artırabilir. Ayrıca, kiracılar, hava parası ödeyerek dükkânın gerçek kira bedelinin üzerinde bir ücret ödemiş olurlar.

Sonuç olarak, boş bir dükkâna 85.000 TL hava parası ödenmesi, dükkânın değerli özelliklerine ve kiracıların özel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişen bir konudur. Kiracılar, hava parası ödemeyi düşünmeden önce, bu ücretin avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatle değerlendirmelidirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • depozito mu istiyor?
  • O nasıl bir mantıktır hakikaten. İlk defa duyuyorum boş dükkan için hava parası istendiğini, başka bir şey için olmasın o? Yıllık peşin deseler hadi neyse...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrslimshady

depozito mu istiyor?

Hayır depozito felan değil.
    Hiç bi yasallığı yok dediğim gibi ismi hava parası. Adama parayı veriyosun kimsenin verdiğinden haberi yok resmileştiremiyosun parayı geride almıyosun adam cebine atıyor.

İşlek caddelerde hep istediler.
  • pp_pp kullanıcısına yanıt
    Yok dostum bildiğin boş dükkan için 85 bin tl hava parası çektiler. :) Bende şaşırdım sadece buda değil işlek bi caddede başka yerlerde buldum hepsi böyle.
    İşlek olmayan bi yerde böyle sorun yok kira işte bitek.
  • Anlamadım depozito bşke değil yani

Öyle cep harçlığı istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vieux12 V kullanıcısına yanıt
    Emlakçı mı bunu yapan yoksa direkt mal sahibi mi?

Edit m. Sahibiymiş. Böyle bir şyi nereye şikayet edilebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ares -- 13 Ocak 2018; 23:24:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen öyle yani dükkanı sana kiralamam için bana cep harçlığı ateşle diyor :) Kimseninde haberi olmasın diyor.
    Olay bundan ibaret.
    Depozito için verilen para geri alınıyor çıkarken bunda öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ares

Emlakçı mı bunu yapan yoksa direkt mal sahibi mi?

Direk mal sahibi.
    Bilmiyorum nereye şikayet edilir eğer varsa bilen bi arkadaş aydınlatsın kanıtlayıp ederim şikayet sonuç çıkacaksa yasal değil çünkü.
    3 yerle konuştum üçüde aynı muhabbeti yaptı diyolar bizim yerimiz işlek yerde kazancı iyi o yüzden hava parası lazım gibi cümleler işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vieux12 -- 13 Ocak 2018; 23:27:44 >
  • Boş dükkana ne hava parası ya

Hava parası erken sözleşme biten yerlerde alınır sadece

Atıyorum bi adamı dükkandan erken çıkarırsan biraz pata verirsin

• quote:

Boş dükkana ne hava parası ya

İşte bende o yüzden konu açtım bende öyle biliyorum zaten kiracıyı çıkarmak için verilen miktar değil mi bu.
    Bizim millet fazla mı kurt olmuş anlamadım ki neyse artık biraz daha işlek olmayan yerlere yönelicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vieux12

quote:

İşte bende o yüzden konu açtım bende öyle biliyorum zaten kiracıyı çıkarmak için verilen miktar değil mi bu.
    Bizim millet fazla mı kurt olmuş anlamadım ki neyse artık biraz daha işlek olmayan yerlere yönelicem.

Başka yere hit hocam

Enayi avına çıkmış resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Vieux12

quote:

dükkan sahibi hava parası alabilir..yasal bir para değil ,vergisi verilmiyor.. ama mal sahibi o istersen tut der..
    türkiye de eskiden beri özellikle kupon yerlerde yani kiracı sıkıntısı olmayacak yerlerde uygulanır. bağdat caddesinde nişantaşında falan çok yaygındır..arz talep meselesidir..

• İster hava parası alır ister hoşgeldin parası alır, kapitalizimde fiyatı satan değil alan belirler, demek istediği fiyata verebilen kiracı bulacağını düşünüyor.

• Welcome to new turkey

• İstanbul mu hocam

• Durduk yere boş dükkana 85 bin tl verilmez

Adam resmen keriz avına cıkmış

Ha şöyle olursa tamam;

dükkanda bir kiracı esnaf vardır,işyeri iyi işliyordur,çok güzel iş yapıyordur,iyi bir müşteri potansiyeli vardır.Adam devrederken,hem dükkandaki malın bedeli için,hem de dükkanın müşteri ve iş potansiyeli için hava parası ister.

Bunun dışında hava parası alınmaz.

• O istemezse durum nasıl olur? Biri tutar ve iki ay bir iş yapmaya çalışır. Tutmazsa başkasına devretmek için hava parasını ister ve cebine karı koyup gider.

İşlek yerde hava parası zaten havalı yer olmasından dolayı var. Böylece sermayesi sağlam olmayan kiracılardan da korunmuş oluyor.
  • Usta gayet normal. bi üstteki üye zaten açıklamış

• Dukkan mi kaldi.

E ticarwt yap.

Hava parasi isteyeninde dukkani bos dursun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.