Şimdi Ara

Borsadan kazanan var mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
9.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım son bir senede 350 bin TL kazandı ama bu yanıltmasın. kendisi borsada riske attığı parayı %50 civarı arttırabildi (toplamda 650 bin gibi bir para ile girmişti) ayrıca, İş yatırım ve BİM gibi son dönemde hayal kırıklığı yaşatmayan hisseler sayesinde bunu başardı. tabii ki büyük kayıplar yaşayıp kol kestiği hisseler de var (Mavi gibi) sonuç olarak kayıpları düşünce elde ettiği kâr bu. Türk borsası tehlikelidir, spekülatiftir, çok can yakar. bu arkadaşım belli bi miktar kâr etti ama gaza gelmedi, şu anda daha temkinli davranıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Eylül 2020; 10:6:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcanka

Sen daha vitaminken ben bu işlerdeydim aslanım, paramı kazandım çıktım. Daha eski kayıtları istersen onları da çıkartırım.

Alıntıları Göster

10 kazanıp 500 vermişsin herhalde neden kuduruyorsun. :D ben kimseyi savunmam etmem tanımam etmem ? genelde pc mühendisleri yazılım bildiği çin bu işlerden daha iyi anlıyor daha fazla kazanıyor sana girip çıkan ne ?

20 yaşında geleceğini kurma hayalleri peşinde koşan çocukların 3 kuruşuna göz dikenlere göz yumacağımızı mı zannediyorsun? laflara bak miting yapıyor sanki nasıl gaza gelmiş.  

ben riskten bahsediyorum zaten ki sen kaybettin diye başkaları da kaybedecek yok. benim 22 yaşında tanıdıklarım gayet güzel cep harçlığı çıkarıyor borsadan coinden sana girip çıkan ne ki ?

• Warren Buffet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mcanka M kullanıcısına yanıt

HAHAHAHAH ÇİFTLİK BANK MAĞDURU

• borsadan anlayan herzaman kazanir benim gibi . ama 10 bini 50 bin yapmak zor

• 10 bini 50 bin lira yapmak çok zor olsa gerek.

• 10 bini 50 bin yapmak için girersen kazanamazsın

• Şu aralar çok fazla yerli yatırımcı girdi, yabancı çıktı. Ekonomi iyi değil o yüzden borsa sakat, kısa vadede kazandırması zor. Riskli kağıtlarda tokatlanma ihtimali yüksek ve sağlam psikoloji lazım.

Kar açıklayan, temettü veren, bedelsiz bölünen kağıtlara yönelmeniz en doğrusu. PD/DD, F/K oranlarına dikkat etmeniz lazım.

Eğer borsaya hiç girmediyseniz bi kaç ay kağıtları takip etmeniz yararınıza, borsada fırsatlar bitmez. Şirket haberleri, beklentiler kağıtların değerini yükseltir. Beklenti gerçekleşince çoğu zaman satılır ve düşüş yaşar ilk etapta.

Mutlaka Stoploss nedir öğrenin, yoksa kağıda ortak olursunuz senelerce bi kağıdı beklemek zorunda kalırsınız.

Ziraat yatırımı tavsiye ederim kullanımı kolay ve komisyon oranları normal bankalara göre düşük.

Canlı borsa takip için İşbankası müşterisiyseniz Borsa platformu var, 15dk gecikmeli değil canlı olarak fiyatları takip edebilirsiniz.

Ayrıca fonlara yönelmeniz tavsiyedir. Yurtdışı borsalarına yatırım yapan fonlar çok iyi kazandırıyor. Siz uğraşmıyorsunuz işin uzmanları uğraşıyor, borsaya girmektense fonlara parayı yatırmanız daha doğru.

Mesela AFT fonu, en sağlam şirketlere yatırım yapan fon. (google, amazon, netflix vs.)

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT

Güzel para bıraktı. Düşüşte değerlendirin.

Elektrikli araçlar fonu

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPJ

İleride dahada değerlenecek bir fon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 2 Eylül 2020; 11:43:29 >

• Kazanamazsın devasa yatırım şirketlerinden daha iyi bilgi toplayıp analiz edemeyeceğine göre sen hep en son haber ve pozisyon alan olacaksın.

• Peki hedefin nedir 10 bini 50 bin yapmak için. 1 gündemi 100 gündemi 1000 gündemi?

• AO A kullanıcısına yanıt

3-6 ay arası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

6 ay içinde yani orta vadede 10 bin 50 bin yapabilirsin fakat hem şansa hem ciddi teknik analize ihtiyacın olacaktır. Bizde Temel analiz işlemez zaten. Borsalar genelde para girişi ile büyür ve bu dönemde kazançlar artar bu günler de İMKB ye para girişi maalesef yok bunun hem siyasi hem ekonomik nedenleri var. Bu gün borsada yatırım yaparsan bilki kumar oynuyorsun yatırım yapmıyorsun bunun bilinci ile riskli kağıtlar bulup işlem yaparsan ciddi paralar kazabilirsin ama unutma paranıda sıfırlayabilirsin.

• Borsa nedir hiç bilmiyorum ilk önce onu söyleyeyim. Babam ve eniştem borsa oynuyorlar. Eniştem 7-8 seneyi aşkın bu işin icinde ve tek yaptiği iş bu,en son ev ve araba aldı. Babam da 2 senedir bu işin içinde,aylık kazancının 5-10k arasi oldugunu söylüyor. Babam borsa ile geçinilmez ama işi biliyorsan borsada ya yerinde sayarsın yada kar elde edersin zarar etmezsin diyor ne kadar doğru bilemem. Eniştem nasıl bu işi ögrendi bilemiyorum ama babam bunun için şehir disina bile gidip egitimler aliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Foto eklediğiniz hangi uygulama acaba?
    Paribu da çoğu alt coin yok maalesef.

arkadas binance kullanıyor. hong kong bazlı coin borsası. buyuk ihtimalle en buyuk coin borsası

• TherafluForte kullanıcısına yanıt

gayet mümkün

• Var.

• Borsa candır. Kumar gözüyle bakılacak kadar basit değildir. Teknik ve temel analiz eğitimin olmadan, telegramda veya twitterde gördüğün adamların önerilerini yerine getirirsen ömründen ömür çalarlar. Kendini iyi eğitmelisin. Borsa herkesin kazandığı bir ortam değil. Birileri kaybederken diğerlerinin kazandığı bir ortamdır. Haber akışları çok önemlidir. Dikkat isteyen bir ortamdır. Ancak son dönemlerde BİST’te yatırımcı olmak sizi yaşlandırabilir. Dikkat ve stres yönetimin varsa kazanırsın. Yoksa kaybedersin.

• Hocam bunlar anlamaz sizi,Altcoin takip etmeyen adam anlamaz.Dün mesela Yeni bir coin geldi dünyanın en büyük borsalarından birine.5150 dolardan topladığım coini 7000 e sattım akşam 9800 ü gördü. sadece 30 dakika sürdü bu karı almam.Bu işin anahtarı, sağlam psikoloji ve ihtiyacın olmayan para. Dün 5150 den aldığım coin bir aralar hızla 4800 e düştü orada işte bahsettiğim sağlam psikolojisi olmayan veya paraya ihtiyacı olan,o parayı unutamayan adamlar zararına sattı ve orada burada borsa kumar,borsada her zaman kaybedersin gibi mavallar anlatırlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.