Şimdi Ara

borcluya ulasamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba bir tanidiga borc vermistim kendisine ulasamiyorum adres ve tc bilmiyorum telefonlari da kapali ayni zaman da ama benim hesabima daha onceden para gondermisti nasil bir yol izlemem lazim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ne yolu dostum? Adı üzerinde borç. Senet veya sözleşme yapmadıysan geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacak davası açabilirsin. Mahkeme bankaya yazı yazar bankadan TC kimlik numarasını çıkarır. Oradan sonrası kolay. Tabii parayı gönderirken başkasının TC kimlik numarası ile işlem yapmadıysa...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilamsız icra takibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    kendi hesabından atmıstı senelerdir tanıdığım arkadasımdı mahkemeye bireysel olarak nasıl basvurabilirim hangi birimine

  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    elimde karşı tarafın tc si adresi yok hocam malesef

  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Bildiğin en son adresini göstererek dava açabilirsin. Tebligat iade olduğunda gerekli yerlere yazı yazılarak adresin tespit edilmesini isteyebilirsin. Dava açmak için davalının TC kimlik numarası zorunlu bir şey değil. İsmini ve adresini bildirmen yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    hocam adresi bilmiyorum malesef genede sansim olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tcsi olmasa dahi bunun belli başlı yolları var. Bu yüzden avukat ile anlaşmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    kisinin adresini bilmiyorum avukata gitsem bir sekil de halledebilirmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dekont var ise Bankaya adres tespiti adına yazı yazılabilir.
    (Bunu avukat icra dairesine talep açarak yapabilir.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    şimdi ben bir avukata gitsem olayı anlatsam alıcaklı olduğum için avukat halledermi gerisini banka üzerinden gönderdim zaten elden değil

  • muhakkak halledecektir. ilk fırsatta gitmenizi tavsiye ederim.

  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim hocam bu hafta içi hallediceğim herhangi bir avukat hallebilirmi bunu yoksa alıcaklı olaylarına bakan avukatmı arastırmam lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem1907 -- 22 Temmuz 2023; 9:44:29 >
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt

    herhangi bir avukat halledebilir rahat olun.

  • Her avukat çözer bu işi ama siz kendiniz UYAP vatandaş üzerinden de yapabilirsiniz. İcra davası açacak, borçlu olan şahsın para gönderdiği hesabın kime ait olduğunu vesaire araştırması için mahkemeye (müracaat savcılığı) talep iletecek. Şahsın tc vesaire tespit edildikten sonra gerisi sistematik zaten. Para yolladığı hesap kendisine ait değilse bile, yolladığı kişiye sorulur yeri yurdu vesaire. Bu konuda yardıma ihtiyacın olursa mesaj atabilirsin dilekçe hazırlarız beraber.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Temmuz 2023; 17:26:15 >
  • tesekkur ederim destekleriniz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    İcra davası? Mahkeme?

    Lütfen teknik konularda bilginiz yoksa yazmayın. Hukuk uzmanlık işidir. Yazdığınız şeyler baştan sona yanlış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    Adının başına "av" ekleyenler hep bizim söylediklerimize yanlış diyor ama kendileri de asla doğrusunu yazmazlar. Zira danışmanlık ücretini almadan bedavaya kimseye bilgi vermezler. Bu konuyla ilgili çeşitli üyelerle özel mesaj geçmişim de mevcuttur danışmanlık ücretini almadan bir kelime bile söylemem demişlikleri vardır (durumu olmayana yardımcı olmak için bile olsa demişlikleri de vardır) Adli yardım talep edin derler ama adli yardımın herkese verilmediğini kendileri de çok iyi biliyor. (Mesajımın devamında da belirttiğim üzere danışmanlık ücretine ve mesleki bilgi birikim ve deneyime saygım sonsuzdur benim derdim başka onu da aşağıda anlatıyorum)



    Uyap Vatandaş portalından kendi kendime dava açtım. Başıma da hiçbir şey gelmedi. Oysa avukat sitelerinde der ki "amaaaan sakınn kendi kendinize dava açmayın başınıza her şey gelebilirrrrrr" Avukat ile anlaşmak çoğu dava türünde gereksiz, hele ki bu tarz icra davaları tamamen sistematiktir ve avukat bilgisine de gerek yoktur. Bunu duyduğunuzda çok sinirlenip "ama öyle değil çok detay var normal vatandaşın bu konulara hakim olması çok zordur" diyorsunuz ya, icra hukuku ve kanunları Google da var değerli isminin başında "av" olan kardeşim.


    Şahıs sana bir para yollamış, bu paranın gönderildiği hesabın kime ait olduğunu mu merak ediyorsun? Çünkü şahısa ulaşamıyorsun. Ancak şahıs sana parayı bu hesaptan yolladı ve ortada bir dolandırıcılık/borç ödememe var değil mi?


    Çok basit, müracaat savcılığı bu yüzden var. Talebini anlattıktan sonra savcının bu konuyu araştırmama luksu yok. O paranın gönderildiği hesabın izini sürmek çok mu zor? Başına hiç gelmemiş veya bu tarz bir dava almamışsın zannediyorum ki. Canın sağolsun.


    Aynı sahfada ilamsız icra takibi açmak da çok basit. Şahsın tc sini bilmene bile gerek yok. Hatta boş kağıda "şu şahsın bana borcu var ödemesini istiyorum" yazarak icra başlatman ve boş kağıda "şahsa borcum yoktur" yazıp icrayı durdurmak kadar basit bir şey yok. Daha sonra o icra mahkemesine itiraz edip icranın durdurma kararına itiraz ediyor. Diyelim kaybettin belli bir misli ile talep ediliyor tutar bu kez ama üzerinden çok zaman geçmiş oluyor. Davayı uzatmanın yollarını da burada yazmama gerek yok herkes biliyor zaten :) Dava uzadıkça oluşan maddi kaybın düştüğünü de buraya yazacak halim yok **** (bir hukuk forum sitesi) de/da bir kardeşimiz çok güzel yazmıştı bu konuyu. Uzattıkça uzatın parayla ilgili davaları demişti faiz vb konularına değinerek. Hiçbir avukat da altına "kardeşim yanlışsın" demedi. Sadece "bunları açıktan yazarak kötülük yapıyorsun" demişlerdi. Konu halen orada duruyor bu arada, biraz araştırıp bulursun.


    Adımızın başında "av" yazmıyor diye bir şey bilmediğimiz anlamına gelmiyor.


    Allah a bin şükür avukat tutmadan, yalandan bilgi veriyormuş gibi yazılar yazılan avukat web sitelerindeki "ama siz yine de avukat tutun bu işler böyle olmaz şöyle olmaz" uzun uzun yazılarına takılmadan kendimiz araştırıp öğrenerek çok güzel hukuk bilgisi edinebiliyoruz.


    Youtube da bazı avukat diye geçinenler var, "uyap da nasıl dava açılır" diye başlık atıp "ama şimdi burayı göstermeyelim yanlış yere açarsınız falan o yüzden avukat tutun" derken yüreğiniz asla sızlamıyor :)


    He gelelim şu meseleye.


    Bazı dava türleri var ki avukat gerekiyor evet. Saygım sonsuz ve asla itirazım yok.


    Ancak böyle icra gibi her şeyin sistematik ilerlediği davalarda avukatsız çok kolay ilerleyen bir süreç var. Yazdığıma itiraz etmek için aklından geçirdiğin her detayı da biliyorum.


    İnternette bazı avukatlar var, "nasıl ödeme yapmazmışmış, isterse iki ayda tahsilat yaparmışmış" mesela bunları görünce gülmekten ölüyorum :)


    İcradan kaçma yolları diye makalaleler yazıldı, hangi avukat itiraz edebildi yazılanlara? Ben iyi hatırlıyorum, altına yüzlerce yorum yazılmıştı (bir başka sitede) ama hiçbir avukat yazdıkların yalan diyememişti o kişiye. O kişiye de helal olsun diyorum çünkü bu "danışmanlık ücretini almadan kelime yazmam" diyenler bu vesile ile gaza getirilip üç beş kelime yazdırılabiliyor da en azından mesleki bilgiyi içerden almaları mümkün kılınıyor.



    Sözün özü, konuyu açan kardeşim müracaat savcılığına müracaat et bir dilekçe ile. Hesabın sahibi de bulunur, o hesabın sahibi ile o şahsın bağı da bulunur. Hiç endişe etme. İlamsız icra takibini açmayı da ben sana anlatırım UYAP üzerinden. Bu adının başında "av" yazanlar danışmanlık ücretini almadan asla göstermezler nasıl açıldığını :)



    Not: Danışmanlık ücretine saygım sonsuzdur. Birçok dava türünde mesleki bilgi birikim ve deneyime saygım sonsuzdur. Ancak birçok dava türünde bunların tamamı gereksizdir. Hattaaaa Uyap üzerinden dava açılabiliyor diye birçok avukatın Adalet bakanlığına itiraz ettiğini ve eylem yaptığını adliye önlerinde alkışla protesto ettikleri videoları Google dan bulabilirsiniz.


    İyi ki Uyap VATANDAŞ portalı var. İyi ki Uyap sadece Uyap AVUKAT portalı olarak kalmadı vatandaşa da açıldı.


    Not: Uyap vatandaş portalından dava açma işleminin kapatılması için topluca imza verip dava açmak isteyen avukatların toplaştığı konuları da geçmişi aratarak hukuk sitelerinde görebilirsiniz. Gerekçe de vatandaşın yanlış düğmeye basıp hak kayıplarına uğrayabileceği idi :))))


    Allah razı olsun sizlerden bizi düşündüğünüz için.



    Saygılar


    Not: Konuyu açan kardeşim özelden yaz sana Uyap üzerinden ilamsız icra açmayı öğreteceğim, bu adının başında "av" yazanlar danışmanlık ücreti almadan göstermezler. Zaten yine göstermezler çünkü "biz açarız sen elleme" deniyor. Hatta müracaat savcılığına yazacağın dilekçeyi de beraber yazarız sana. Sen bana yaz hallederiz her şeyi kardeşim. Geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Temmuz 2023; 21:14:41 >




  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    Vatandaş da aynı talebi açabilmektedir. Saygılar

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.