Sayın hocam, icra hukukunda boş kağıda "psikotrex in bana şu kadar borcu vardır ödemesini talep ediyorum" yazarak sana icra açabilmemi sağlayan bir yol var, adı da ilamsız icra takibi. İnanmayacaksın ama kanıta bile gerek yok.... Sonra sen, sana gelen icra kağıdına 7 gün içinde itiraz ediyorsun. İtirazın da "şahsa borcum yoktur" yazman icranın durmasına yetiyor :) Yani bir kanıt vesaire sunmana bile gerek yok..... Bunun üzerine, davayı açan yani ilamsız icra takibi talep eden kişi itiraz ediyor ve icra durdurmasının kalkmasını talep ediyor. Bu itiraz neticesinde haksız olduğun anlaşılır ise belli bir oranda misliyle isteniyor bu kez tutar. Haklı isen zaten durduğu ile kalıyor. Mesela hiçbir kanıta gerek olmadan sana belirli bir miktarda icra açarım ve sen itiraz süresini kaçırır isen dava kesinleşir ve parayı alırım senden :) Senin itirazların vesaire çok uzun hikayeler bu mesaj roman olur. Bir ara ilamsız icra takibi açan çete vardı :) Herkese ilamsız icra açıp itiraz süresini kaçıranlardan para istiyorlardı. Daha ne hikayeler var, bunlar öyle sağdan soldan duyma değil bizzat hukuk sitelerinde paylaşıldığı için bu kadar net konusuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 23 Temmuz 2023; 17:36:15 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
Hızlı