Merhaba arkadaşlar, 62000 km deki bora aracım 2-3 gündür vites kutusunda ve debriyajından sorun çıkarıyor. Arada debriyaja basamıyorum çok sertleşiyor. Ayrıca özellikle 1. vitese çok zor takıyorum, ya debriyaja bikaç defa basıp 1 e takıyorum ya da 2. vitese takıp 1 e takabiliyorum. Bir de 5. viteste ayağımı gazdan çekinde vites oldukça sert bi şekilde sallanıyor. Bunlar neden kaynaklanabilir. bugün servise gidecem gitmeden buraya da yazayım dedim. Yardımınızı bekliyorum...
baskı balatada sorun var kardeş
valla hocam vites kutusunda sorun var dediler baya da bi masraf tahmin ediyolar. bana da yalnızca debriyaj gibi gelmedi. serviste arecı test ederken vites kutusunda birşeyler kopar gibi bi ses geldi. bir de hiç normal olmayan bazı sesler vardı. yarın şanzıman komple inecek.
ozaman sekromaçlarda problem olabilir
hocam bu senkromaç dediğiniz, vites kutusunun içinde vidalardan ve rulmanlardan bahsettiler bana o tarz birşey olabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: hektor-26
ozaman sekromaçlarda problem olabilir
viteslerin geçmesini sağlayan ayraç diyelim
benim kendi yorumum baskı balata sistemi ile alakalı olması .Dişlilerde problem olduğunda araç sadece vites geçişlerinde değil normal giderken de uğultu ve ses yapar titreşim olur.Bunlardan bahsetmediğiniz için baskı balata ilk önce halledilmesi gerekn şeydir.Boş yere şanzımanı indirmeden bunu sağlama almak gereklidir.Yoksa cebiniz boşalır ancak sorun kaynağına inilmemiş olur. Fifriniz olsun diye vites dişli ve sekromeçleri gösteren bir resim koyuyorum.
birkeç resim daha ekliyorum ,konu anlaşılsın kafalarımız netleşsin diye.
Arkadaşlar benim de 5. viteste gaza bastığımda şıkır şıkır ses geliyor.Her hızda oluyor. Halbuki gaza basmadığımda da dişli dönüyor.sorun ne olabilir.başka viteslerde de denedim sorun yok.
Aynı sorun bizim Bora'da da var.1. vites zor geçiyor , aksine geri vitese de çok rahat geçiyor.Kaç kere kırmızı ışıkta 1 yerine geriye taktım Diğer viteslerde sorun yok..... Bilmiyorum sanırım kronik bi sorun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme