Şimdi Ara

BORA KULLANANLAR BAKABİLİRMİSİNİZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
26.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. bu hafta sonu istanbula gittim. araba pazarında fiatlar bayagı yükselmiş. kafama göre bir bora bulamadım. bir bey ile de görüşme fırsatım oldu. o beyefendi bana aman boradan uzak dur 1 lt benzinle 9 km anca gidersin ş.i km ye 50. ykr yani 500 binlira yakıyor dedi. hatta bunu bayagı bi kişide onayladı bu neyin nesidir anlayamadım. agır araç diyecem ama agırlıgı 1170 kg okadarda agır degil. eger bora bukadar yakıyor ise hayatta bora almam zaten benzin bu hızla 5 ytl yi bulur. lpg desen oda tırmanıyor. lpg nin %40 tasarruf sagladığını varsayar isek bu araba ş.i 300 binlira lpğ ile çalışır. offff ammada yüksek.
    şimdi bora kullanan arkadaşlarım bu araç ş.i agresif ve normal kullanımda kaç litre yakıyor. kaç lira degil litresini soruyorum. benim için bu bilgi çok önemli litfen gerçekleri yazalım.
    ş.d degerleri de nedir belirtirseniz sevinirim
    selamlar

• ha bu arada benim almaya niyetlendiğim araç 2002 2003 confortline yani 16 valfe olan araç.
    yorumları okudum kimi demiş ş.i 7 lt kimi demiş 14 lt
    .
    bu araç ne yakıyor yaww
  • quote:

Orijinalden alıntı: zelenor

ha bu arada benim almaya niyetlendiğim araç 2002 2003 confortline yani 16 valfe olan araç.
    yorumları okudum kimi demiş ş.i 7 lt kimi demiş 14 lt
    .
    bu araç ne yakıyor yaww
    arkadasım bende skoda octavia var aynı borta gibi boradan biraz daha agır benimkinin motoruda 1.6 8v benim octaviada lpg var sehir dısı lpg ile 130.000 yaktı 105 ile sabit gidince sehir içide 170.000 civar yakıyor.arabalar gercekten tasarruflu lpg ile arkdasımın logan mcv si var 2007 model onunkide 160.000 yakıo karısım sen düşün artk
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkun oglu

arkadasım bende skoda octavia var aynı borta gibi boradan biraz daha agır benimkinin motoruda 1.6 8v benim octaviada lpg var sehir dısı lpg ile 130.000 yaktı 105 ile sabit gidince sehir içide 170.000 civar yakıyor.arabalar gercekten tasarruflu lpg ile arkdasımın logan mcv si var 2007 model onunkide 160.000 yakıo karısım sen düşün artk

Alıntıları Göster
    ben 2 sene kullandım abartıldığı gibi değil normal bütün araçlar gibi yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwgolf5

Alıntıları Göster
    Yıllar öncesinden hatırlıyorum, VW nin ürettiği 1.6 lt 8 valfe motorların verimsiz olduğu söylenirdi..

ilk nesil Boralarda kullanılan, bu 8 valfe li motorlar ile karıştırılıyor olabilir sizin duyduklarınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwgolf5

Alıntıları Göster
    ya tamam ama normali nedir. mesela bi fordun normalimi yoksa toyotamı yoksa hondanın normalimi.
    neye göre normal yakar.
    ben derdimi anlatamıyorum heralde.
    mesela bir honda ş.i 7,5 degerini çok rahat yakalayabilir ama bir ford yakalayamaz helede agresif kullanımda ford benzini içer.
    bir mitsubişi çok az yakar
    yani 1,6 bir araç ş.i 7,5 ila 12 lt arasında yakar boranın bu degerler içindeki ortaklaması nedir.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir defa BORA'da Türkiye'de (bildiğim ve tespit ettiğim kadarı ile)

1.6 -8 Valf 100 HP Benzinli
    1.6 16 Valf 105 HP Benzinli
    1.8 20 Valf 125 HP Benzinli

1.9 -8 Valf 105 HP Dizel

motorlarla satılmıştır. Benzinli motorların kilometreye 50 Ykr yakması için 3. viteste ve 100 km hızla gitmesi gerekir. Normalde kilometreye 25 ve 30 Ykr arasında yakar. Klimalı ve yüksek hızda 35 Ykr yakar.

Bir defa yukarıda saydığım 3 benzinli motorun üçü de LPG'ye mükemmel uyum gösterir ve iyi bir LPG sistemi ile kilometreye 14 ve 16 Ykr arasında yakar. Daha fazla yakması için sistemin kalitesiz ve şoförün de bilinçsiz olması gerekir.

Temizini bulursanız LPG taktırın ve güle güle yol al arkadaşım. Daima bilenlere sor, mutlaka öğren.

Selamlar,

Taner Göde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bir defa BORA'da Türkiye'de (bildiğim ve tespit ettiğim kadarı ile)

1.6 -8 Valf 100 HP Benzinli
    1.6 16 Valf 105 HP Benzinli
    1.8 20 Valf 125 HP Benzinli

1.9 -8 Valf 105 HP Dizel

motorlarla satılmıştır. Benzinli motorların kilometreye 50 Ykr yakması için 3. viteste ve 100 km hızla gitmesi gerekir. Normalde kilometreye 25 ve 30 Ykr arasında yakar. Klimalı ve yüksek hızda 35 Ykr yakar.

Bir defa yukarıda saydığım 3 benzinli motorun üçü de LPG'ye mükemmel uyum gösterir ve iyi bir LPG sistemi ile kilometreye 14 ve 16 Ykr arasında yakar. Daha fazla yakması için sistemin kalitesiz ve şoförün de bilinçsiz olması gerekir.

Temizini bulursanız LPG taktırın ve güle güle yol al arkadaşım. Daima bilenlere sor, mutlaka öğren.

Selamlar,

Taner Göde

Alıntıları Göster
    taner bey o 100 hp degil benim bildigim çünkü benim araba 102 hp 1.6 8 v sr

• quote:

taner bey o 100 hp degil benim bildigim çünkü benim araba 102 hp 1.6 8 v sr

Alıntıları Göster
    ewet 102 hp
  • quote:

ewet 102 hp

Alıntıları Göster
    Peki, "102" HP - 2 beygiri mi esirgeyeceğim sizden sevgili arkadaşlarım.

• quote:

Alıntıları Göster
    bende bu konularda çeşitli yorular duydum hatta arkadaşımın amcasında vardı o araba 45 ykr civarı yakıyordu o nedenle sattılar.

ama araç otomatik vitesti düz degildi
    yinede bukadar tüketim çok
    yinede kullananların yorumları daha mantıklı olur
    selamlar

• quote:

Alıntıları Göster
    ewet 8v olanlarda 102 hp
    araç çok tatlı bir görünüme sahip ama arka koltuk mesafesi dar ve önü yere yakın. ona birde kartel koruma takman gerekir ki o zamanda dahada alçalacaktır.
    birde bu araç 2009 da tekrardan üretime sokulacak
    o zaman fita nasıl olur bilemem zarar attirirmi
    taner bey bu konuda ne dersiniz fikriniz nedir
    quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

• quote:

Orijinalden alıntı: sadall

ewet 8v olanlarda 102 hp
    araç çok tatlı bir görünüme sahip ama arka koltuk mesafesi dar ve önü yere yakın. ona birde kartel koruma takman gerekir ki o zamanda dahada alçalacaktır.
    birde bu araç 2009 da tekrardan üretime sokulacak
    o zaman fita nasıl olur bilemem zarar attirirmi
    taner bey bu konuda ne dersiniz fikriniz nedir
    quote:

Alıntıları Göster
    benim octaviada yere cok yakın bazı octaviası olan arkadaşlarım bmw ile yanyana koymuş octavia yere ddaha yakın diyorlar kartel koruması ben taktırdım hemn şimdi dag bayır geziyorum bi tarlaya sokmadıgım kaldı aracı neredeyse

• quote:

benim octaviada yere cok yakın bazı octaviası olan arkadaşlarım bmw ile yanyana koymuş octavia yere ddaha yakın diyorlar kartel koruması ben taktırdım hemn şimdi dag bayır geziyorum bi tarlaya sokmadıgım kaldı aracı neredeyse

Alıntıları Göster
    zaten aracınızda aoynı gurubun malı.
    benzerlikler çok dogal
  • quote:

zaten aracınızda aoynı gurubun malı.
    benzerlikler çok dogal

Alıntıları Göster
    Sevgili Sadall Arkadaşım,

Türkiye'ye BORA adına bir otomobil gelmeyecek. 2009'da üretilecek olan bir BORA varsa Çin'de Çin pazarı için imal edilecek. Türkiye'nin bu Çin pazarı ile bir ilgisi yok. JETTA en az 3 yıl daha üretilecek ve ondan sonra yeni bir kasaya kavuşacak (VW hiç istemese de, satışları A.B.D.'de ve Türkiye'de çok iyi). BORA'nın arka diz mesafesinin az olması GOLF IV platformuna dayalı olduğundandır. Aynı sorun 1999-2005 TOLEDO, LEON araçlarda da var. GOLF V ve JETTA'da bu sorun sanırım giderilmiş durumda.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Sevgili Sadall Arkadaşım,

Türkiye'ye BORA adına bir otomobil gelmeyecek. 2009'da üretilecek olan bir BORA varsa Çin'de Çin pazarı için imal edilecek. Türkiye'nin bu Çin pazarı ile bir ilgisi yok. JETTA en az 3 yıl daha üretilecek ve ondan sonra yeni bir kasaya kavuşacak (VW hiç istemese de, satışları A.B.D.'de ve Türkiye'de çok iyi). BORA'nın arka diz mesafesinin az olması GOLF IV platformuna dayalı olduğundandır. Aynı sorun 1999-2005 TOLEDO, LEON araçlarda da var. GOLF V ve JETTA'da bu sorun sanırım giderilmiş durumda.

Saygılarımla,

Taner Göde

Alıntıları Göster
    hala cevap yok muu

• quote:

hala cevap yok muu

Alıntıları Göster
    arkadasım yol bilgisayarında sakin gittigimde 1.6 octavia 12ile 7 litre arasında gidip geliyor sehir dısıda 105 ile sabit gidersen 5.6l yakar
  • quote:

arkadasım yol bilgisayarında sakin gittigimde 1.6 octavia 12ile 7 litre arasında gidip geliyor sehir dısıda 105 ile sabit gidersen 5.6l yakar

Alıntıları Göster
    beyler bora kullanan yok mu bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
    bu bora 8,5 mi yoksa 12 lt mi yakıyro
  • quote:

beyler bora kullanan yok mu bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
    bu bora 8,5 mi yoksa 12 lt mi yakıyro

Alıntıları Göster
    Arkadaşlarım,

Cevabı yukarıda verdiğimi sanmıştım. BORA'da 1.6 SR motor (8V, 102 HP, 148 NM) olsa bile BORA şehiriçinde ortalama 8,5 litre yakar ve normaldir. 12 litre gibi abartı bir rakam tüketmesi için düşük viteste yüksek hızda gitmek gerekir. Herhalde kilometreye "beşyüzbin" yaktığını iddia eden vatandaş vites yükseltmeyi unutmuş.

Taner

• quote:

Arkadaşlarım,

Cevabı yukarıda verdiğimi sanmıştım. BORA'da 1.6 SR motor (8V, 102 HP, 148 NM) olsa bile BORA şehiriçinde ortalama 8,5 litre yakar ve normaldir. 12 litre gibi abartı bir rakam tüketmesi için düşük viteste yüksek hızda gitmek gerekir. Herhalde kilometreye "beşyüzbin" yaktığını iddia eden vatandaş vites yükseltmeyi unutmuş.

Taner

Alıntıları Göster
    günaydın taner bey. cevabınız ve resimleriniz için çok teşekkür ederim. VW yüksek modelleri için şuan param yetmez ama bora alacak param var 4 sene idareten bir araç düşünüyorum. ha şurasıda var hayalimin arabası Passat TSI hem ben şuan şarkta görev yapıyorum. hanım alalım gitsin kredi çekeriz diyor ama ben o arabaya kıyamam.
    bora bizim için iyi bir tercih olur. beni zora sokacak yanı ise ön tarafı biraz engin zelenor arkadaşın açtıgı başlıgı takibettim pek tatminkar cevap gelmedi. aslında kullanıcılar cevap verse idi daha iyi olurdu ama neyse saglık olsun
    taner bey siz landi renzo sıralı lpg demişiniz ama neden landi renzo. mesela bir lavato zovalli de iyi marka diil mi. tabi monbtaj hepsinden önemli ama ?
    teşekkür ederim
    quote:

Arkadaşlarım,

Taner

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.