Şimdi Ara

Boğaziçi vs odtü-itü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boğaziçi yönetici odtü itü mühendis yetiştirir derler ne düşünüyorsunuz



  • Kardeşim bak, georgia techteki arkadaşımı amerikada bizzat ziyaret ettim, kendisi orada yüksek lisans yapıyordu, itülü ve odtü arkadaşları vardı. Yıldızın lafı bile geçmez bu tip durumlarda. Ben de hocalarımdan ingilterenin en iyi üniversitlernden biri için gayri resmi doktora teklifi aldım, orada birlikte çalıştıkları akademisyen vasıtasıyla. Erasmus öğrenci sayılarından bahsediyorsun ama bunun hiçbir anlamı yok, listeye baksam eminin itünün çok daha iyi üniversitlerle anlaşması vardır.

    Söz konusu yurtdışı olunca network olunca üniversitelerin yıldız da dahil çoğu dökülür. Yıldız Türkiyede özellikle makinada iyidir, savunma sanayii de dahil, biraz da çok fazla mezunu olduğu için türkiyede iyi firmalarda önemli sayılabilecek mezun oranına sahiptir. Bu kadar. Bütün yıldızlılar itünün tamamen veya genel olarak yıldızdan çok daha iyi olduğunu kabul eder, mezun olunca ilk hedef itüde yüksek yapmaktır. Yıldızın itüyü geçebilecek bir potansiyeli de yok. İtüyü kazanan kimse aynı bölümde yıldızı yazmaz. Araya hacettepeyi veya bir takım özel üniversiteleri koyar. Şimdi tek tük istisnaları gösterme bana. Hayal dünyasında yaşıyorsun. Diline dolamışsın itüyü. Mühendislik söz konusu ise İTÜ her yönüyle (akademik network, inovasyon ortamı) türkiyede ilklerden ve en iyilerdendir. Şu senin yaptığın başta komikti ama artık gerçekten saçma olmaya başladı. Hacettepeyle yıldızı karşılaştırabilirsin, İTÜyle değil.

    Bak burada konu boğaziçi odtü itü , gelip de yuldız diyen enteresan tip sensin 😊

    ODTÜ vs Yıldız başlığı aç kendine güveniyorsan bak neler oluyor 😃
    Boğaziçi farklı bir dünya. Bizim zamanımızda şöyle bir söz vardı: ODTÜlü tasarlar İTÜlü yapar Boğaziçili tanıtır gibi. Tabii lafın gelişi ama az çok yansıtıyor bu genelleşmiş sözler. Örneğin İTÜ öğrenci kulupleri yarışmalarda sıklıkla birinci olur. öyle ki sürekli birnci oldukları ve ciddi bir fark olduğu için roket yarışmalarına bir süredir katılmayıp roketle ilgili savunma sanayii şirketi ile birlikte (şimdi adını söylemeyeyim) yarışmayı organize ediyorlardı. Aynı şey güneş enerjili araçların yarışmalarında da olmuş trdeki yarışmalara katılmayı bırakıp sadece yurtdışına gidiyorlardı. Googleda arasanız birçok haber görürsünüz itü öğrencileri amerikada orda burda şu yarışmada birinci oldu üçüncü oldu diye. İtü çekirdek denen kuluçka merkezi bile önemli, avrupanın en iyi ikinci dünyanın üçüncü gibi bir kuluçka merkezi olarak belirlendi, çünkü burada birçok inovasyonla yeni şirketler doğuyor. İtüde böyle bir mühendislik ortamı var. Burada itü top değil diyenlerin bundan haberi bile yok derse girip çıkıp, sosyoloji edebiyat bölümünden arkadaşlarıyla takılıp geziyorlar. Söz konusu mühendislikse İTÜyi biraz besmeleyle anmak lazım. Şaka bir yana, söylenebilir ki, şehir faktörü önemli değilse elektronik ve bilgisayar için odtü diğerleri için itü derim. Ama burada bir lig farkı yok. Endüstri mimarlık uçak inşaat hatta celal şengör etkisi ile yer bilimlerinde itü bir tık önde. Yine kesinlikle lig farkı yok. İtüde avrasya yer bilimleri enstütüsü var bu konular özelinde ve uluslar arası sırlamalarda ilk 50 gibi derecesi var itünün.

    Tabii ki hepsi güzel, ben hiçbir zaman odtü hayali kurmadım, itü hep benim için birinci tercihti. Burada kişi kendisi kampüsleri gezip ortamın kokusunu almalı. Belki de boğaziçinin hogvartz (böyle mi yazıyordu) benzeri masalsı çok güzel butik ama elitlikte öne çıkan ortamını sevecek.

    Bu arada özel üniversiteleri çok abartıyorsunuz. Savunma sanayi çalışanı olarak inanın onlardan neredeyse hiç görmüyorum. Hepsi de yurtdışına gitmiyor ya ? İki sabancı mezunu vardı bi aman aman tarafları da yoktu. Etrafımda itülüden odtülüden hatta bir miktar da yıldızlıdan geçilmiyor.
  • Tercih dönemi bitmedi mi hocam daha neyi soruyorsun
  • itü based
  • Bence ODTÜ.
    İstanbul olsun ve bursu iyi diyorsan da İTÜ.

    no offense.
  • Can sıkıntısı
  • boğaziçi insana gel seni yönetici yapalım demiyordur bence, zaten öyle karakteri olan girişimci kişiler boğaziçini daha çok seçiyor, eşit ağırlık bölümleri de fazla olunca biraz daha sosyal oluyorlar gibi. bir mühendis alsam odtü itüden alabilirdim ama belli de olmaz.

  • Kac yaptin

  • Boğaziçi vs odtü-itü

    Şöyle bir öğrenci kalitesi tr’de başka okulda yok.
  • Boğaziçi farklı bir dünya. Bizim zamanımızda şöyle bir söz vardı: ODTÜlü tasarlar İTÜlü yapar Boğaziçili tanıtır gibi. Tabii lafın gelişi ama az çok yansıtıyor bu genelleşmiş sözler. Örneğin İTÜ öğrenci kulupleri yarışmalarda sıklıkla birinci olur. öyle ki sürekli birnci oldukları ve ciddi bir fark olduğu için roket yarışmalarına bir süredir katılmayıp roketle ilgili savunma sanayii şirketi ile birlikte (şimdi adını söylemeyeyim) yarışmayı organize ediyorlardı. Aynı şey güneş enerjili araçların yarışmalarında da olmuş trdeki yarışmalara katılmayı bırakıp sadece yurtdışına gidiyorlardı. Googleda arasanız birçok haber görürsünüz itü öğrencileri amerikada orda burda şu yarışmada birinci oldu üçüncü oldu diye. İtü çekirdek denen kuluçka merkezi bile önemli, avrupanın en iyi ikinci dünyanın üçüncü gibi bir kuluçka merkezi olarak belirlendi, çünkü burada birçok inovasyonla yeni şirketler doğuyor. İtüde böyle bir mühendislik ortamı var. Burada itü top değil diyenlerin bundan haberi bile yok derse girip çıkıp, sosyoloji edebiyat bölümünden arkadaşlarıyla takılıp geziyorlar. Söz konusu mühendislikse İTÜyi biraz besmeleyle anmak lazım. Şaka bir yana, söylenebilir ki, şehir faktörü önemli değilse elektronik ve bilgisayar için odtü diğerleri için itü derim. Ama burada bir lig farkı yok. Endüstri mimarlık uçak inşaat hatta celal şengör etkisi ile yer bilimlerinde itü bir tık önde. Yine kesinlikle lig farkı yok. İtüde avrasya yer bilimleri enstütüsü var bu konular özelinde ve uluslar arası sırlamalarda ilk 50 gibi derecesi var itünün.

    Tabii ki hepsi güzel, ben hiçbir zaman odtü hayali kurmadım, itü hep benim için birinci tercihti. Burada kişi kendisi kampüsleri gezip ortamın kokusunu almalı. Belki de boğaziçinin hogvartz (böyle mi yazıyordu) benzeri masalsı çok güzel butik ama elitlikte öne çıkan ortamını sevecek.

    Bu arada özel üniversiteleri çok abartıyorsunuz. Savunma sanayi çalışanı olarak inanın onlardan neredeyse hiç görmüyorum. Hepsi de yurtdışına gitmiyor ya ? İki sabancı mezunu vardı bi aman aman tarafları da yoktu. Etrafımda itülüden odtülüden hatta bir miktar da yıldızlıdan geçilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 18 Ağustos 2022; 22:33:42 >




  • Aerospace_ITU A kullanıcısına yanıt
    Ytü üniversitelerarası yarışmalarda İtü'ye göre üstün bu arada hocam , sizin dönemi bilmiyorum ama belki zamanında İtü daha iyidir
  • Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt
    Bu aralar takip etmiyorum olabilir, süreklilik önemli. Ama söz konusu roket yarışması ise dediğim gibi itü birkaç yıldır katılmıyor hep birinci olduğu için. Meydan yıldıza kalmış olabilir.
  • Aerospace_ITU A kullanıcısına yanıt
    Genellikle İtü ve yıldız zirvede oluyor yakındır başarıları yine de
  • Aerospace_ITU A kullanıcısına yanıt

    gururlandım hocam eyvallah

  • ytü neden hacettepenin arkasında
  • Emin ol doğru yerdesin. Ama tek başına derse girip pek de çalışmayarak itüden bişey bekleme Biraz istekli olursan zaten hocalar sana proje de bulur okurken çalışırsın.
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

    bu konuda trnin en iyisi boğaziçidir ama ilk 100, ilk 1000 dediği sadece sayısal değil ea dil falan da var böyle bakınca 100 kişiden 68i boğaziçi seçmiş gibi görünüyor

  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Puan olarak geride de kalite olarak Odtü boun Ytü ilk 3 te değeri yavaşça anlaşılıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.