Şimdi Ara

Boğaziçi vs Koç vs Bilkent

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliğinde hangisini tercih ederdiniz?Sebebiyle yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Öncelikle bu forumda bu soruya, tarafsızca, cevap verebilecek birisinin olduğunu sanmıyorum, hem üçünü de gören yok hem insanlar takım tutar gibi üni. tutuyor. O yüzden ben de sana şu iyidir bu iyidir demeyeceğim, onun yerine hangi özelliklerine bakarak gitmek istediğin yeri seçebilirsin bunda yardımcı olmaya çalışacağım. CS alanında lisans seviyesinde;

1- Müfredat serbestliği.

2- Dersin işleniş şekli.

3- Hoca başına düşen öğrenci sayısı, lablar kısacası fiziki şartlar.

4- Giren öğrenci profili.

5- Burslar

Diğer okullarda hakkında pek bir bilgim yok anca Boğaziçi için elimden geleni aktarmaya çalışayım. Diğer okulları seçmiş, ya da en azından içinde bulunan insanlar da kendi okulları için aynısını yaparsa iyi bir karşılaştırma olabilir senin için.

1- Boğaziçi CmpE bu konuda çok başarılı denemez. Müfredatı 80-90larda kalmış gibi. (Diğer okullar da çok farklı değil maalesef). Örnek vermek gerekirse PHYS 202 -Physics IV dersi var, insan diyor ki CS ile ne alakası var, hiçbir alakası yok. İlk sene kimya vs var yine aynı şekilde gereksiz bir ders. Bu neyi engelliyor, bir alanda lisans seviyesinde özelleşmeni, bu kadar çok ders takılan bir öğrenci kendi özelleşmek istediği alanı seçemez, hatta haberi daha olacak vakti olamaz. Varsayalım ki azimli birisi zorladı seçti, bu adam matematikten istediği dersi nasıl alacak? Bu kadar gömdük ancak Türkiye şartlarında yine rahat sayılabilecek bir programa sahip, İTÜ vs. çok daha kötü durumda. Ben Boununkini koyayım sen diğerlerine bakarsın, https://www.cmpe.boun.edu.tr/undergraduate/curriculum

2- Dersin işleniş şekli. Bu konuda herhangi bir fikrim yok daha, seneye daha rahat konuşma imkanına sahip olurum.

3- Fiziki şartlar olarak CmpE boğaziçi için iyi sayılabilecek bir durumda. Böyle altın kaplamalı, ferah binalar yok ancak kuzeyde kendine ait bir binası var. Hoca başına düşen öğrenci sayısı ise yaklaşık (600 / 25 =) 27-30 arası. Bu diğer okullarda (Örneğin bilkent) çok farklı değil, Bilkentin ise 900/ 15'ten 60 civarı(Yök atlastan baktım bir yanlışlık yapmışım gibi hissediyorum eğer 60 ise baya anormal). Onun dışında yurtlar pek iyi sayılmaz Bounda. 6 kişilik odalar olduğu söyleniyor ancak bilmiyorum, yani yurtlar konusunda olumlu bir şey dersem yanlış yönlendirmiş olurum. Bölüm lablarına ve bölümün aldığı projelere ise https://www.cmpe.boun.edu.tr/research/projects şu linkten bakabilirsin. Bu projeler bölüme para demek ve aynı zamanda araştırma ortamının canlılığını gösteren önemli birer faktör.

4- Bu konuda boun cmpe ile yarışabilecek bir cs var mı bilmiyorum, hazırlıkta algoritme yarışmalarını kazanan, uluslarası madalyaya sahip insanlar, teknofeste katılan vs. kişiler mevcut. Bunun kötü yanı ortalama kasmak baya baya zor oluyor deniyor.

5- Boğaziçi ilk 20-100 de değilsen burs vermiyor, bu kötü bir durum. En kötü ilk 300'e yurdu bedava yapsa bu öğrenci kalitesi daha da artar diye düşünüyorum ancak devlet ünisi. ve para sıkıntı olabiliyor :D.

Ve birkaç kişisel tavsiye eklemek isterim. Lisans seviyesinde burs kovalamanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum, içinde bulunacağınız ortam çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak insanlar üni ve bölümlerini övme niyetinde, kimse eksiğini kolay kolay dile getirmez. Bu demek değil ki üniversitesi harika, Tr ünilerinin durumu belli iken Pollyanacılık oynayıp, bazı ünileri boş yere övmeye gerek yok. Son olarak CS ya da diğer mühendislik alanında okul neredeyse temel eğitimi veriyor, bu bounda da böyle, bilmem ne ünisinde de. Burada dersi aldığınız hoca ve içinde bulunduğunuz ortam sizi ne kadar ileri çekiyor bu çok önemli ve değerli.

Eğer mantıksız bulduğun yer var ise belirt, kolay gelsin.

• Istanbul hastası değilseniz bilkent kapsamlı bursu ve imkanlarıyla bir az daha öne çıkıyor bence

Ama diger taraf da boun ceng yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben boun yazardım ama hepsi çok çok çok çok çok çok çok iyi tercih

• Bruhmomenti420 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında İstanbul'da olmasından dolayı Boun'a sıcak bakıyordum.

• Sabancı :

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • byebyehappiness B kullanıcısına yanıt

Hocam Boun yapıştırın bence

itü burslarına da bakın ama . Her şeyi gözden geçirin yani

• Eğer ki maddi açıdan bir sıkıntınız yoksa bence Boun ya, zaten hepsinden alacağınız eğitim sizi tatmin eder ama Boundaki ortam hiçbirinde yoktur tahminimce. Eğer burslara ihtiyacınız varsa ve rekabeti yüksek bir ortam olsun diyorsanız itü düşünülebilir. İtü istemiyorsanız bilkent yazılabilir, oranın da bursları gayet iyi. Zaten hangisine giderseniz gidin üzüleceğinizi sanmıyorum, biraz şehir ve tercih işi.

Yani kısaca burslara ihtiyacınız

Varsa: İtü - Bilkent

Yoksa: Boğaziçi

Ben olsam bu şekilde yapardım yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Helbram kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk 100'ü ucundan kaçırdım.Burssuz okumak sorun değil ama yine de seneye ilk 100 için dilden ve eşit ağırlıktan girmeyi düşünüyorum.Aileme pek yük olmak istemiyorum.

• Aynı durumdayım ama ben Bilkent'e daha sıcağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangenc33 -- 7 Ağustos 2021; 20:15:23 >
  • oguzhangenc33 O kullanıcısına yanıt
    Benimkisi şehir tercihi.Bir de vakıf üniversitesinde uyum sorunu yaşamak beni biraz korkutuyor.Tabi bu boş bir korku olabilir.

• boğaziçi hocam.

• byebyehappiness B kullanıcısına yanıt

Hocam Bilkent ortamını vakıf ortamı gibi düşünmeyin eğer insanların maddi durumu ve ders seviyesi olarak bakıyorsunuz mühendislik bölümleri için odtu ve boundan farkı olduğunu düşünmüyorum hatta daha rekabetçi bile olabilir CS ve EE

• caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız artık enine boyuna düşünüp bir karar vereceğim.

• Ben sanırım Bilkent tercih ederdim.

Kaliteli devlet ve kaliteli vakıf üniversiteleri arasında karşılaştırma yaparsak nispeten öğrenci azlığı, gelirden dolayı imkan fazlalığı ve özel kuruluş olması sebebiyle sıkıntılı bir durum olduğunda şikayetlerin dikkate alınma olasılığının daha fazla olması sebebiyle vakıf üniversitelerine daha sıcak bakıyorum.

İki kaliteli vakıf arasındaki seçimim ise biraz daha öznel. Bilkent'in fiyatları şu anlık bence daha ucuz Koç'a göre. Ankara'yı da İstanbul'a çok daha kişisel sebeplerle tercih ederim.

Mühendislik için BOUN yerine ODTÜ'yü düşünürdüm ben bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-295C65AEC -- 7 Ağustos 2021; 21:0:24 >
  • Peki neden Boun yerine ODTÜ?

• Sabancı?

• altiyedisekiz A kullanıcısına yanıt
    Evet Sabancı,ODTÜ,İTÜ de eklenebilir.

• Kudeb cikarsa koc yoksa yazi tura at bilkent mi boun mu diye

• Öncelikle bu forumda bu soruya, tarafsızca, cevap verebilecek birisinin olduğunu sanmıyorum, hem üçünü de gören yok hem insanlar takım tutar gibi üni. tutuyor. O yüzden ben de sana şu iyidir bu iyidir demeyeceğim, onun yerine hangi özelliklerine bakarak gitmek istediğin yeri seçebilirsin bunda yardımcı olmaya çalışacağım. CS alanında lisans seviyesinde;

1- Müfredat serbestliği.

2- Dersin işleniş şekli.

3- Hoca başına düşen öğrenci sayısı, lablar kısacası fiziki şartlar.

4- Giren öğrenci profili.

5- Burslar

Diğer okullarda hakkında pek bir bilgim yok anca Boğaziçi için elimden geleni aktarmaya çalışayım. Diğer okulları seçmiş, ya da en azından içinde bulunan insanlar da kendi okulları için aynısını yaparsa iyi bir karşılaştırma olabilir senin için.

1- Boğaziçi CmpE bu konuda çok başarılı denemez. Müfredatı 80-90larda kalmış gibi. (Diğer okullar da çok farklı değil maalesef). Örnek vermek gerekirse PHYS 202 -Physics IV dersi var, insan diyor ki CS ile ne alakası var, hiçbir alakası yok. İlk sene kimya vs var yine aynı şekilde gereksiz bir ders. Bu neyi engelliyor, bir alanda lisans seviyesinde özelleşmeni, bu kadar çok ders takılan bir öğrenci kendi özelleşmek istediği alanı seçemez, hatta haberi daha olacak vakti olamaz. Varsayalım ki azimli birisi zorladı seçti, bu adam matematikten istediği dersi nasıl alacak? Bu kadar gömdük ancak Türkiye şartlarında yine rahat sayılabilecek bir programa sahip, İTÜ vs. çok daha kötü durumda. Ben Boununkini koyayım sen diğerlerine bakarsın, https://www.cmpe.boun.edu.tr/undergraduate/curriculum

2- Dersin işleniş şekli. Bu konuda herhangi bir fikrim yok daha, seneye daha rahat konuşma imkanına sahip olurum.

3- Fiziki şartlar olarak CmpE boğaziçi için iyi sayılabilecek bir durumda. Böyle altın kaplamalı, ferah binalar yok ancak kuzeyde kendine ait bir binası var. Hoca başına düşen öğrenci sayısı ise yaklaşık (600 / 25 =) 27-30 arası. Bu diğer okullarda (Örneğin bilkent) çok farklı değil, Bilkentin ise 900/ 15'ten 60 civarı(Yök atlastan baktım bir yanlışlık yapmışım gibi hissediyorum eğer 60 ise baya anormal). Onun dışında yurtlar pek iyi sayılmaz Bounda. 6 kişilik odalar olduğu söyleniyor ancak bilmiyorum, yani yurtlar konusunda olumlu bir şey dersem yanlış yönlendirmiş olurum. Bölüm lablarına ve bölümün aldığı projelere ise https://www.cmpe.boun.edu.tr/research/projects şu linkten bakabilirsin. Bu projeler bölüme para demek ve aynı zamanda araştırma ortamının canlılığını gösteren önemli birer faktör.

4- Bu konuda boun cmpe ile yarışabilecek bir cs var mı bilmiyorum, hazırlıkta algoritme yarışmalarını kazanan, uluslarası madalyaya sahip insanlar, teknofeste katılan vs. kişiler mevcut. Bunun kötü yanı ortalama kasmak baya baya zor oluyor deniyor.

5- Boğaziçi ilk 20-100 de değilsen burs vermiyor, bu kötü bir durum. En kötü ilk 300'e yurdu bedava yapsa bu öğrenci kalitesi daha da artar diye düşünüyorum ancak devlet ünisi. ve para sıkıntı olabiliyor :D.

Ve birkaç kişisel tavsiye eklemek isterim. Lisans seviyesinde burs kovalamanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum, içinde bulunacağınız ortam çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak insanlar üni ve bölümlerini övme niyetinde, kimse eksiğini kolay kolay dile getirmez. Bu demek değil ki üniversitesi harika, Tr ünilerinin durumu belli iken Pollyanacılık oynayıp, bazı ünileri boş yere övmeye gerek yok. Son olarak CS ya da diğer mühendislik alanında okul neredeyse temel eğitimi veriyor, bu bounda da böyle, bilmem ne ünisinde de. Burada dersi aldığınız hoca ve içinde bulunduğunuz ortam sizi ne kadar ileri çekiyor bu çok önemli ve değerli.

Eğer mantıksız bulduğun yer var ise belirt, kolay gelsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.