En büyük etmen çok daha esnek olan curriculum. Boğaziçinde 6sı teknik 2si "Humanities or Social Sciences" olmak üzere toplam 8 seçmeli ders, 2 tane zorunlu EC dersi(%100 seçmeli olmalı), 3 tane zorunlu PHYS dersi (2 tanesi standarttır genelde ama 3 PHYS dersi ne Allah aşkına? Mezunların %90ı dersi verdikten sonra geriye dönüp bakmaz bile), 2 tane IE dersi(?) var. Ben açıkçası bunu mantıklı bulmuyorum. Koçta ise 6 alan dışı, 6 teknik seçmeli var farklı alanlardan. Boğaziçindekinden daha serbest bir program. Kendim ODTÜ CENG mezunuyum, Bilkent ile arada kalıp ODTÜ yazmıştım. 6 büyük üniversitenin CENG bölümlerinden de tanıdıklarım var Sabancı hariç. Hepsi de Türkiye şartlarında iyidir ve bazı açılardan birbirlerinden daha tatminkar olabilirler. Su anda kendi alanımda master yaptığım için başvuru öncesi hepsinin undergrad/grad curriculumlarına ve hocaların araştırma alanlarına bakmıştım okul seçmek için, Koç cazipti açıkçası. Elbette Boğaziçi seçen de pişman olmaz, tamamen şahsi görüşlerimi yazıyorum. |
Bildirim