Şimdi Ara

Boğaziçi vs Koç vs Bilkent (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

En büyük etmen çok daha esnek olan curriculum. Boğaziçinde 6sı teknik 2si "Humanities or Social Sciences" olmak üzere toplam 8 seçmeli ders, 2 tane zorunlu EC dersi(%100 seçmeli olmalı), 3 tane zorunlu PHYS dersi (2 tanesi standarttır genelde ama 3 PHYS dersi ne Allah aşkına? Mezunların %90ı dersi verdikten sonra geriye dönüp bakmaz bile), 2 tane IE dersi(?) var. Ben açıkçası bunu mantıklı bulmuyorum. Koçta ise 6 alan dışı, 6 teknik seçmeli var farklı alanlardan. Boğaziçindekinden daha serbest bir program.

Kendim ODTÜ CENG mezunuyum, Bilkent ile arada kalıp ODTÜ yazmıştım. 6 büyük üniversitenin CENG bölümlerinden de tanıdıklarım var Sabancı hariç. Hepsi de Türkiye şartlarında iyidir ve bazı açılardan birbirlerinden daha tatminkar olabilirler. Su anda kendi alanımda master yaptığım için başvuru öncesi hepsinin undergrad/grad curriculumlarına ve hocaların araştırma alanlarına bakmıştım okul seçmek için, Koç cazipti açıkçası. Elbette Boğaziçi seçen de pişman olmaz, tamamen şahsi görüşlerimi yazıyorum.

• Vandrad V kullanıcısına yanıt
    Peki hocam teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilkentle ilgili aklında soru işareti olanlar varsa yazabilir. Mühendislik bölümündeyim elimden geldiğince açık şekilde yardımcı olmak isterim, çok kritik bir karar aşamasındasınız.

• Boğaziçi cmpe 16 girişliyim. Bir daha tercih yapacak olsam muhtemelen yeniden boğaziçi yazardım. Özetle artılarını yazayım.

Koç: Öğrenci başına düşen akademisyen sayısı daha fazla olmalı. Laboratuvar imkanları daha iyi olmalı. Öğrenci profili daha düşük olacağı için yüksek not almak daha kolay olmalı. Akademide devam edeceksen yüksek not ortalaması+Hocalarla daha çok iletişim kurabileceğin için referans vs mantıklı olur. Söylediğim bilgiler teyide muhtaç. Bir koçlu ile konuşmak faydalı olur.

Boun: Hocalar kaliteli ancak bölüm fazlasıyla kalabalık. Bölümün bütçesi oldukça az. (Senelik 6000₺ sanırım?) Çok yüksek notlarla çok düşük alabilirsin. Bölüm kalabalık olduğu için hocalar bir şekilde notlandırayım kurtulayım gibi bakıyor. Boğaziçinin en büyük artısı çevre. 80-90 tane ilk 300’e girmiş insanlarla birlikte yetişeceksin. Birbirinizi yetiştireceksiniz. İşe girişlerde birbirinize referans olacaksınız. Ufkunu açacak çok fazla insan olacak. Her bir arkadaşım apayrı işlerde şu an. Boun’da da akademide devam edebilirsin tabi ama biraz daha zor olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Galiba 1-2 var da ancak Fizik okuyanlara veriyorlar, ee'deki durum garipmiş. Abet için yani anladım.

• Litityum kullanıcısına yanıt
    Hocam YTÜ/sabancı/bilkent bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emirsae E kullanıcısına yanıt

Ytü ve Sabancı hakkında hiçbir fikrim yok desem yeridir. Biraz desteksiz bir sallama ile bilkenti tercih ederdim muhtemelen :D.

Bilkentin İngilizce ismi CS olarak geçiyor sanırım. Eğer bizim gibi kimya fizik dersleri almıyorlarsa çok cazip olabilir.

Sabancı uzakta ancak İstanbul’da olması avantaj olabilir. Birçok şirket online şekilde devam etse de online devam etmeyenler vardır. Ytü hakkında sıfır fikir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.