Şimdi Ara

Boğaziçi vs Koç vs Bilkent (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam yurt dışı pek düşünmüyorum ama Bilkentin bu anlamda markalaşmasının sebebi nedir?Diğer üniversitelerle arasında imkan farklılıkları var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fuxury_27 F kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim.

• bilkentin vereceği bursa ihtiyacın yoksa boğaziçi yaz arkana yaslan. üniversite demek sadece binaların arasında verilen eğitim değil, bir kültür işidir. bu kültürü türkiyede boğaziçi ve odtü dışında verebilen okul yok.

• byebyehappiness B kullanıcısına yanıt

Akademiye daha donuk oldugu icin master ve doktoraya cikan daha cok oluyo, sektor icin bu uclude asil faktorun ogrenci cabasi olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı üçlemede tıkandım hocam.Ama Boğaziçi yazacağım gibi duruyor.Hiçbiri insanı pişman etmez gibi zaten

• Fuxury_27 F kullanıcısına yanıt

Siz yazinca fark ettim sizin fizik dersleri ne garipmis oyle. Mekanigin yanina termoyu da sıkıştırmışlar ama ac ve emadt a girisi fizik 2/3? (fizik 1 ve 2 diye bisi yok galiba, diğer okullarda elektrik fizik 2 oluyo genelde burada 2.ders olmasına rağmen 3 demisler) 'e sigmamis, optik vs.nin oldugu derse kaymis. Cmpe den cikip ee ye gidince daha garip oluyo, devreyi filan fizikte gormeyip dogrudan analize filan giriyorlar ee201de.

Bu arada o kimyanin (bizim okulda da bio aliyorlar) olma sebebi abet akreditasyonu, belli miktarda fen dersi kredisinin tutturulmasi gerekiyor. Tabi bunu zorunlu kimya-bio veya 3.fizik dersi yapmak yerine secmeli yapsalar daha güzel olur ama islerine gelmiyor.

• thebabayaroy T kullanıcısına yanıt
    Bence de ciddi farklar yok.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Hocam ben cs yazacak olsam BOUN yazardım bu arada hangi okuldasınız

• Leonard07 L kullanıcısına yanıt
    Refine hocamla aynı okuldanız

• Aynı şeyin laciverdi okullar. Koç yazıp geçin. Ben öyle yapacağım en azından.

Not: koç işletme.

Burs lazımsa Bilkent iyidir. Bilkent akademik olarak çoğu bölümde daha iyi olabilir ama şehir karşılaştırması da benim için koç önde geldiği için ve koç un kapitalist sistemine(yurt cikamama, burs olmaması) karşı savaş vermeyi göze aldığım için koç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 7 Ağustos 2021; 23:52:5 >

Burada da benim kişisel tercihlerim biraz devreye giriyor. Hepsine değinmeden bir iki tane söyleyeyim, Ankara'da Üni>İstanbul'da Üni benim için, ama benim için bu çok öznel bir yorum yani. Bir de ben hep ikisini aynı klasmanda düşünüp ODTÜ'ye bir tık daha sıcak bakmışımdır. Bu da kişisel.

Ha bir de dh forumda okuduğum birkaç şey var, şimdi bu söyleyeceklerimin doğruluğu tartışılır o yüzden siz yine araştırın bu kısmını. Devlet ünilerinde teknik üniversitede mühendislik okumak, mühendislik yapmak istiyorsanız bir tık daha avantajlı bence. Adı mühendislik de olsa BOUN mezunları teknik işlerden daha ziyade işin teknik olmayan kısımlarında çalışıyor diye okumuştum. İşte bunu diyorum ama yine de siz iyice araştırın doğruluğunu. Bence BOUN ea, sözel ve belki de temel bilim okumak için ODTÜ'den daha iyi olabilir.

Dediğim gibi bu kısım pek nesnel bir veriye dayanmıyor, dayansa da teyit ettiğim verilere dayanmıyor. Sordunuz diye açıkladım ama siz dediklerimin doğruluğunu araştırın. Ona göre karar verin.

Hayırlısı olur umarım sizin için.

• Hocam bu yorumu pek çok yerde gördüm.Bazıları da tam tersini savunuyor ama bilgisayar alanında bence iş kişide bitiyor.Sonuç olarak bilgiye ulaşmak çok kolay.Üniversitenin katacağı kültür,vizyon ve networkingdir.Ama tabiki yanılıyor olabilirim.

• Son burslardan sonra İTÜ

Ben de yanılıyor olabilirim ama size katılıyorum. O dediğim aradaki küçük bir nüans farkıydı zira bence kültür, vizyon ve networking gibi saydıklarınız iki üniversitede de var. Onun dışında dediğim gibi, siz iyice araştırın sadece benim dediğimle iş yapmayın. İkisi de gayet kaliteli üniversiteler, hatta saydığınız diğerleri de. Siz kendinize uygun olduğunu düşündüğünüzü seçin.

• İstanbul problem olmayacaksa Koç yazarken elim titremez açıkçası. Türkiyedeki en iyi CENG bölümü.

• Peki teşekkürler

• Vandrad V kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce Koç'un artıları nedir?

Rica ederim.

• Fuxury arkadaşın yazdığı kriterlere göre sabancıyı da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emirsae E kullanıcısına yanıt
    Tamamdır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.