Şimdi Ara

Boğaziçi Ü. Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Sorularınızı Alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
5
Favori
7.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben bilgisayar mühendisliği bölümüne 2017 yılında girmiştim. Sınav senemde baya faydalanmıştım forumdan, şimdi ben size yardımcı olayım istedim. Bölüm ve okul hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim zamanım el verdiği sürece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğrenmemiştim, dersler açısından hiçbir zorluk yaşamadım. Staj-pratik kısmında sorun yaşayabilirsiniz belki ancak bunun için de kendinizi geliştirebilirsiniz bölümdeyken, önceden bilmenize gerek yok.
    Sosyal olmak kariyer açısından oldukça önemli diyebilirim, mülakatlarda teknik bilgi kadar sosyal beceriler de göz önünde bulunduruluyor. Bölüm sosyallik kazandırır diyemem ama Boğaziçi sosyallik kazandırır bence.
    Entelektüel açıdan biraz düşük diyebilirim belki sosyal bilim okuyanlara kıyasla :) Bunun dışında sanılanın aksine sosyal kişiler var oldukça, bir de çok büyük çoğunluk yardımsever diyebilirim. Akademik olarak da çok çalışkan kişilerin sayısı oldukça fazla, 3.5 üstü ortalaması olan kişi sayısı diğer bölümlere göre daha yüksek gibi geliyor bana.
    EE'nin konuları ilgimi çekmiyordu ve zaten fiziği de sevmiyordum o yüzden EE yazmadım, aldığım EE derslerinde de bu kararıma şükrettim açıkçası benim için çok sıkıcı geçiyordu EE dersleri. Koç düşünmemiştim yurt bursu konusu filan biraz sıkıntılı olduğu için. Sabancı için de öğrenci seviyesinin düşük olabileceğini düşünüyordum oldukça düşük sıralamalardan aldığı için, sonradan tanıdığım Sabancı öğrencilerini düşünerek bu fikrimin çoğunlukla yanlış olduğunu söyleyebilirim. Bilkent'i ise akademik kariyer yerine sektörde ilerlemek istediğim için yazmamıştım, ilginç bir şekilde şu an Boğaziçi'de akademik kariyere ağırlık veriyorum :) Belki de Bilkent benim için daha iyi olabilirdi yani, ancak Boun yazdığım için de pişman değilim, bu seviyedeki okulların herhangi birinin de pişman edeceğini düşünmüyorum.
  • İlk ve 2. sene hangi prog dillerini öğretiyorlar ?
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    İlk sene Java, ikinci sene C++ diyebilirim. Bunların yanında Python, Assembly, Prolog, Scheme gibi diller de görüyoruz ikinci sınıfta ama bunların asıl amacı dil öğretmek olmuyor. Bu arada seneye Python'a geçilecekmiş büyük ihtimal, onu da belirteyim.

• bölümün öğrenci kitlesi nasıl, her açıdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Dread Wolf

İlk sene Java, ikinci sene C++ diyebilirim. Bunların yanında Python, Assembly, Prolog, Scheme gibi diller de görüyoruz ikinci sınıfta ama bunların asıl amacı dil öğretmek olmuyor. Bu arada seneye Python'a geçilecekmiş büyük ihtimal, onu da belirteyim.
    İlk senede OOP görmek ilginc geldi sizce verimli olmuş mudur yani şuan java ile grafik arayüzlü DB li bir programı kolayca kodlarım diyebilir misiniz ? 2. sınıftaki olayı anladım programlama dillerini genel olarak anlatan ders sanırım.
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Entelektüel açıdan biraz düşük diyebilirim belki sosyal bilim okuyanlara kıyasla :) Bunun dışında sanılanın aksine sosyal kişiler var oldukça, bir de çok büyük çoğunluk yardımsever diyebilirim. Akademik olarak da çok çalışkan kişilerin sayısı oldukça fazla, 3.5 üstü ortalaması olan kişi sayısı diğer bölümlere göre daha yüksek gibi geliyor bana.

• Bir gününüz nasıl geçiyor hocam ?
    Yoğunluk ne zaman başlıyor ?
    Hazırlık okuduysanız nerede okudunuz ?
    Okulun imkanlarının kısıtlılığı herhangi bir projenizde veya etkinliğinizde sıkıntı yarattı mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sadece OOP odaklı değil, hatta çoğunluğu Stack-Queue-List-Tree gibi veri yapılarını öğrenmekle geçiyor, bu veri yapılarını ilk sene öğrenmenin faydalı olduğunu düşünüyorum, hepsini aynı derste görmektense. Bu ders ile grafik arayüzlü DBli bir program yazamazsınız, zaten GUI de görmüyoruz. Öyle programlar 2. ve 3.sınıfa daha uygun.

Prolog logic dil mantığını, Scheme ise recursion / higher order functions mantığını anlatmak için veriliyor olması lazım Principle of Programming Languages dersinde. Boğaziçinde değilim ama bizde de hocamızın yazdığı gibi aynı sistem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 27 Temmuz 2020; 14:48:15 >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Online olmayan dönem için cevaplayayım. Bir gün içinde genelde 4-5 saat dersimiz oluyor, bazı günler 6-7 saati bulsa da. Genelde derslerin bitişi 17.00'ı buluyor zaten, boş aralarımı çok verimli kullanamıyorum en azından ben. 17.00'dan sonra ise 3-4 saat arkadaşlarımla zaman geçirip sonrasında ders çalışıyorum ya da ders dışı kendimi geliştiriyorum. Bu ders çalışma oranı sınava yakın zamanlarda daha fazla oluyor, yalnız ben ortalamayı oldukça önemsediğim için derse fazla zaman ayırıyor olabilirim, akademik ilerlemeyi düşünmeyen kişilerin farklı yorumu olacaktır bu konuda.
    Yoğunluğu sınıf açısından sordunuz sanırım. 1.sınıf bence çok yoğun değil, fizik dersleri en zor dersiniz olacaktır muhtemelen ama onlar da hallediliyor. Bölüm derslerinde projeler-sınavlar var yine ancak sadece 2 bölüm dersi olduğu için yoğunluk olmuyor bence. 2.sınıf 1.sınıftan kesinlikle daha ağır ama esas 3.sınıf en yoğun yıl diyebilirim. Zaten her bölüm dersi için en az 3 proje 3 sınav oluyor, bunların üstüne ödev-lab-quiz de eklenince çok yoğun dersler var.
    Hazırlığı Kilyos'ta yarı dönem okudum.
    Okulun imkanının kısıtlılığını herhangi bir projede yaşamadım ancak staj ararken okulumun daha çok fayda sağlayacağını varsaydığımı söyleyebilirim, o konuda biraz şaşkınlık yaşamıştım. Kendi çabalarımın okuldan daha önemli olduğunu biliyordum ancak yine de kimsenin sırf Boğaziçi'de okuyoruz diye staj vermediğini fark ettim. Sonrasında ben kendi tecrübelerim sayesinde çok memnun olduğum stajlar ayarladım ama bu staj bulma süreci özel okullarda belki daha rahat geçiyor olabilir.

• Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    Aynen bu şekilde. Yine belirteyim bu diller bize öğretilmiyor, yalnızca konseptleri anlamak için bu dillerde projeler yazıyoruz, kimse sadece bu dersi alarak bu dillerde başlangıçtan öteye geçemez yani.

• The Dread Wolf T kullanıcısına yanıt
    İrregular olmak nasıl bir şeydi hocam ? Teşekkür ederim cevabınız için :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Benim için iyi bir tecrübe oluyor, memnun olmayan belki vardır ama ben görmedim bizim bölümde. Mesela yandal düşünüyorum gelecek dönem başında, irregular olmasam ders yükümü oldukça arttıracak bir şey yandal ama 3.sınıftan bazı derslerimi daha önceden aldığım için bu yoğunluk bana daha az yansıyacak. Irregular olmanın böyle avantajları var bence. Dezavantaj olarak belki bazı dersleri bölümdaşlarınızla beraber alamamak sayılabilir, mesela ben fizik derslerimin 3ünü de EEcilerle beraber almıştım ve bu nedenle bölümdaşlarımdan daha çok fizik öğrenmem gerekti :)

Teşekkür ederim tekrardan
    Rica ederim :)

• Up

• Up

• Devlet olması Lab. veya başka şeyler açısından sorun çıkarıyor mu?
    Sıralamanız büyük ihtimal yerleştiğiniz sene her cenge yetiyordur neden Boğaziçi seçtiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Re(Z)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Cmpe dışındaki bölümler için pythona geçilecek diye duydum ben. Bizim bölüm eskisi gibi devam edecek galiba.
    Java güzel zaten, python gibi static typed olmayan dilden sonra c++ ağır gelir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.